Lord of the Rings

xhaxhi_eli

Primus registratum
Re: Lord of the Rings

Fillimisht postuar nga renea:
[qb]
Fillimisht postuar nga XHaXHi_ELi:
[qb] :mad:
Po na trego pjese te filmit ne fukarenjve ktej qe e shofim pas dates 22 Janar /pf/images/graemlins/frown.gif , dhe jo per fajin tone /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
le te themi, qe frodo shkon tek nje vend qe as unaza nuk e shpeton dot.
Le te themi qe frodo i merret unaza dhe kapet nga armiku.
pasi ta shikohsh kete film, keqardhja qe kishe per Gollum, do te kthehet ne urrejtje.
Ja kaq, mos t'ia hep bukurine filmit. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Rrëfsh per informacionin qe nuk mi heq bukurine filmit /pf/images/graemlins/tongue.gif

Lola, librin se kam lexuar se dua te shof filmin. Librin e kam poshte hundes /pf/images/graemlins/smile.gif ... dhe me shume se nje here kam tentuar ta hap. Shyqyr qe kam gjete "forcen" ta mbyll prape /pf/images/graemlins/smile.gif

Kiçi. Ik vesh breket se o ftofet, se sdo te maj me letra qyrresh e me ilace ty une pastaj /pf/images/graemlins/tongue.gif

romeo

Forumium maestatis

une i rashe shkurt. Lexova tre faqet e fundit te librit :p

Last edited by a moderator:

oneo

Forumium praecox

A i pa njeri sa leke kishte fituar vec kete fundjave "The Return Of The King"?

movies.yahoo.com

eshte me te heq trurin (megjithese pritej)

Cristallina_83

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Glamdring:
[qb]
Fillimisht postuar nga renea:
[qb] kjo e thene dhe per ty mik, firma ne gjuhen e elfeve [/qb]
Nope, eshte ne gjuhen e erret te Mordor dhe eshte krejtesisht ndryshe nga familja e gjuheve elve.
:)

Sinqerisht, "The Two Towers" mua nuk me pelqeu edhe aq shume. Mbase ngaqe kane bere ca ndryshime skandaloze. Per shembull: elvet vine ne ndihme te mbretit Theoden?!? Nuk ishin elvet qe erdhen ne ndihme, por entet. Pastaj, entet marrin mendimin e Merry dhe Pippin??? Nuk eshte pare ndonje gomarllek i tille. Entet nuk pirdhnin per asgje qe ekzistonte ne Middle-Earth, maksimumi mund te merrnin mundimin te flisnin me Gandalf apo Saruman nese ishin me humor te mire ate dite. Entet vendosin te futeshin ne lufte kunder Saruman, sepse keshtu vendosen vete. Pastaj, Arwen... Oh nene, Arwen nuk dyshoi asnjehere ne zgjedhjen e saj per Aragorn, pavarsisht qe e dinte sesi do ishte fundi i saj. Nuk kishte nevoje qe Elrond t'ia tregonte. Etj, etj, etj.

[/qb]
Me vjen keq qe te kundeshtoj po edhe ti disa gabime i ke bere. Une kam lezuar librin dhe kam pare edhe filmin.
Te "The two towers" entet nuk ndihmojne Theoden po sulmojne Saruman ne Isengard dhe ne film paraqitet kjo dhe, e dyta: ne film nuk u tha asnjehere qe entet marrin mendimin e Merry dhe Pipin po qe keta dy te fundit i mbushin mendjen enteve te luftonin kunder Saruman duke i treguar atyre pyllin e shkaterruar nga Saruman. Ne fakt entet ne mbledhjen e tyre te pare kishin vendosur te mos hynin ne lufte se kjo gje nuk kishte te bente me ta...apo jo.
Per Arwen tejap te drejte...por ne film jane mbeshtetur ne disa shtesa qe autori ka vene ne fund te librit pasi historia mbaron.

Filmin e trete mezi pres ta shikoj... mendoj se do jete shume i bukur.

eM

Paper Moon

Filmi i trete qe shume i bukur. E pashe dy here.
:wub:

Librin e kam lexuar para shume kohesh, mund te kete vite te tera megjithate edhe une vura re disa (shume) ndryshime.

Gjeja e pare, eshte paksa e cuditeshme se si Gollum shfaqet si qesharak ne shume pjese ne filmat. Kur kam lexuar librin nuk e kam pare kurre si te tille.

Tjeter Aragon ne liber kalon gjithe jeten e tij duke u munduar te behet mbret, por ne film ati si me thene i bie mbreteria ne dore, nuk eshte i sigurt a eshte verte ajo qe do, dhe nuk eshte i sigurte se cfare do te beje me te.

Tjeter, Sam ne liber asnjehere nuk u nda nga Frodo, dhe nuk kishte fare ate deshiren per te mbajtur unazen. Ky nuk qe as ndryshim ky qe shtim fare.

Ndryshimi me i madh qe Shire. Libri mbaron ne ate "you can never go home again" por ne film nuk ndhodhi keshtu.

mbase ka te tjera por sic thashe ka kohe te gjate qe nuk e kam lexuar.

lorina

Primus registratum

pershendetje,

Une i kam lexuar te dyja librat e pare, dhe tani do te filloj te lexoj te tretin.. Por nuk do te zhgenjeheni aspak po lexuat librin dhe po pate edhe filmin. une e pashe te tretin te enjten qe kaloi dhe dua te them qe 3 ore e gjysem nuk u ndihen fare..
Une i jap two thumbs up

gurax

Pan ignoramus

Une kam lexuar "The Hobbit". Filmat jane nderkohe shume te arrire.
Dy thumbs up? Oh.. aq kemi secili! :D
Same here though. :)

bebivogel

Forumium maestatis

Mua s'me terheq si film ... kam vendosur ti shoh te tre ... se me duket vetem une paskam mbetur ... :p Thone qe eshte about 11 hrs ... i need a day OFF!

PS: Stop it! :D

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb] Mua s'me terheq si film ... kam vendosur ti shoh te tre ... se me duket vetem une paskam mbetur ... /pf/images/graemlins/tongue.gif Thone qe eshte about 11 hrs ... i need a day OFF!

PS: Stop it! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Beba couldnt agree with you more :mad: !!!

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Gurax:
---------------
"Have I told you lately..."
...Yes :mad: !!! Have we told u lately that we totally dissagree with you ????

Stupid muvi : uidh skeri fejsiz !!!!

Ju better cejnxh jor majnd 2 !!!!

gurax

Pan ignoramus

:eek: Dhis iz sou anlajk ju! Tu get skeri baj fejsiz in ë muvi?
An no no no.. the song goes differenly! :D

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Gurax:
:eek: Dhis iz sou anlajk ju! Tu get skeri baj fejsiz in ë muvi?
...po po ... une qava edhe kur helmun qenin e gjermonve tek Tomka me shoket e vet...

:D

bebivogel

Forumium maestatis

Hi uonts tu si Liv tejlor ... rri 3 ore me pa film vec me ja pa surratin ... ja gjeta sekretin Issy :p

gurax

Pan ignoramus

E pra e, syte e erret, floket e errta, po me mire t'i kishte kafe ne fakt. :D Po prape, sa pa gje, e mire eshte :p

b.k.

Primus registratum

filmi me pelqeu goxha. (3) mu duk me i mire se dy pjeset e tjera.

Belinea

Primus registratum

Edhe mua me pelqeu me shume pjesa e III se dy te parat :) edhe pse me thene te drejten fare, dy te parat as me kujtohen hic :D