Liria

S

Scorpion

Guest
Re: Liria

Aurora, me vjen keq per ty qe je me komplekse... Dukesh qe je e frustruar nga jeta.

ameba

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Aurora, me vjen keq per ty qe je me komplekse... Dukesh qe je e frustruar nga jeta.

[/ QUOTE ]

<font color="blue">Scorpe po te citoj se te kam shok edhe me vjen keq qe ben kësi gafash ....
Ne nje teme qe flet per lirine si koncept ti ben te kunderten merr e shkel lirine e dikujt tjeter (cfaredo qe te kete thene...)
Hartini kishte bere nja 2 a 3 perkufizime te bukura me lart mbi lirine si koncept, por do ti korigjoja vetem kete :
"Armiku i vetem i lirise eshte Diktati" per mua nuk eshte keshtu "Armiku me i madh i Lirise eshte vete Liria!".... Sa me shume te kesh aq me teper do abuzosh me të.
</font>

S

Scorpion

Guest

Sa mire qe te kam ty mer Bunny /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Une s'po shkel lirine kujt, thjesht mora shembull nga pasionarja _Aurora_ c'ka bere me lart me mua. Nejse qejfe qejfe kjo dynja. Ke te fala nga Liria ajo e PD-se /pf/images/graemlins/tonguee.gif

S

Scorpion

Guest

Liri nuk do te thote te jesh i lire ne kuptimin qe mos kesh njerez rreth e rrotull apo mos kesh pergjegjsi,I Lire nuk do te thote te besh cfaredolloj gjeje te vjen ne mendje te besh. Liria eshte gjithcka qe tjeret bejne per ty duke te lene kohe te Lire(sepse do te duhej ta beje ti)dhe ti si shperblim ti ben dicka per te tjeret(shume me pak).

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown">
/pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif Sa u menove per kte qe shkrujte? /pf/images/graemlins/eek.gif

Aman te keqen, mos u boj shum serioz se t'dalin karagjozlliqe pri gishtash /pf/images/graemlins/laugh.gif... </font>

S

Scorpion

Guest

Hehehe! Si e vure re qe isha serioz... Dhe ti sa u mendove te shkruaje komentin, apo pa pune ishe dhe ia bere bam...

/pf/images/graemlins/laugh.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Ja, ashtu, me t'shkrepme Scorpiono /pf/images/graemlins/laugh.gif. Sec kom ene un i sy per kto gjona /pf/images/graemlins/laugh.gif.</font>

S

Scorpion

Guest

Kujdes te ai syri mos e mbaj shume hapur se mos te hyn ndonje mize Zzzzzzzzzzzzz. /pf/images/graemlins/laugh.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Gy'skij ... nese me thua si i ben ato citimet e shkallzuara ateher t'pergjigjem /pf/images/graemlins/grin.gif ;
te flm /pf/images/graemlins/tonguee.gif .

Gysi

Primus registratum

Nuk e di per cfare citimesh te shkallezuara e ke fjalen!

Gjithsesi, je e lire edhe te mos pergjigjesh.
Nuk eshte aboslute, por gjithsesi, eshte liri! /pf/images/graemlins/wink.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Qe shkallzon citimin plus repliken... s'di ti ndaj /pf/images/graemlins/laugh.gif o puna injurrances /pf/images/graemlins/tonguee.gif,nuk o liri.
Noi her esht padituria qe te ndalon,
noi her dituria qe prap te ndalon;
tek rasti nr° 1 hyj une /pf/images/graemlins/lol.gif.

Vrap tashi me fuj si i bon /pf/images/graemlins/smash.gif.

Gysi

Primus registratum

Nganjehere e kam shume te veshtire te te marr vesh Aurora!
Nuk e di nese edhe kjo eshte pune diturie apo injorance, dhe nuk e di as se ne cilin prej tyre futesh ti ne kete rast!

/pf/images/graemlins/frown.gif(

arturo

Primus registratum

meqe ju pyesni une po tregoj:

liria ime permban pervec te tjerave kerkesen e te tjereve per liri,ku ato,lirite, te mos i mungojne njera tjetres.

Oh sa thelle jemi futur!cdo gje e mirepret lirine,meqenese ajo eshte nje gje e njohur.Impenjimi per te siguron te drejten.E dine mire qe ajo vjen nga nje e shkuar,sikurse dine po aq sakte se e tashmja e permban ne menyre te plote ate

ky smerald nuk i pengon qe te perpiqen pa pushim per te mbikqyrur ardhjen e saj te plote

sa e bukur do te jete ajo dite kur njerzit do te konsolidohen ndersa castet do te na sjellin LIRITE qe jane trajta te rregullta sistemesh

asaj here s'mund te kemi shenja,iniciale,por thjesht LIRINE; njeriu ka korigjuar vetveten,llojet dhe variantet si vizione te shumellojshme nga e njejta natyre,nga ajo e Perendise qe gjithkujt i dha lirine si e vetja,pa prekur askend,asgje

c'do te deshiroje tjeter pas kesaj o njeri miri?

nga libri: kozmosi dhe ne

S

Scorpion

Guest

Mendoj dhe besoj tek liria e zgjedhjes, jo aq si cilesi e "pandryshuar" qe ne e kemi apo nuk e kemi por si akt çlirimi qe ne perdorim nga vetja jone, nga i cili perdorim lirine tone per te bere zgjedhje. Cdo etape e njeriut qe na ngre ne shkallen e pjekurise, cdo situate e jetuar ngre gjithashtu dhe aftesine per te zgjedhur e per te qene te çliruar.

Diddy19

Su@mi

Qe shkallzon citimin plus repliken... s'di ti ndaj /pf/images/graemlins/laugh.gif o puna injurrances /pf/images/graemlins/tonguee.gif,nuk o liri.
Noi her esht padituria qe te ndalon,
noi her dituria qe prap te ndalon;
tek rasti nr° 1 hyj une /pf/images/graemlins/lol.gif.

Vrap tashi me fuj si i bon /pf/images/graemlins/smash.gif.

[/ QUOTE ]

Duhet te dish qe nje citim vihet mes ketij ["citimi"] dhe ["\citimi"](thonjezat nuk quhen, i kam shtu se ndryshe s'mi shfaq dot kto lloj kllapash).Jashte kety kllapave mund te shkruash repliken tende. Kete mund ta perserisesh disa here. Kjo te lejon te "shkallezosh" repliken dhe citimin. /pf/images/graemlins/smile.gif

P.S Me falni per daljen nga tema.

maty

Primus registratum

Jam shume kurioze te di perkufizimin e gjithesecilit nga ju mbi lirine. Ky perkufizim mund te jete i vjele nga ideologjite e ndryshme politike, nga ndonje filozof i vecante, por edhe personal.

Ju lutem me thoni: c'eshte liria per ju?

[/ QUOTE ]

Liria kushton shume!!!!
eshte gjeja me e rendesishme qe i perket jetes, disa thone qe lirine ta jep njohja, kultura,pa kufizime te luftosh per ate qe kerkon nga jeta ...te ndihesh i lire do te thote te ndihesh optimist dhe te kesh shprese per te arritur realizimin ne te gjithe sfertat e jetes...njeri nga objektivet e pare per jeten time eshte liria dua te arij te jem e lire ta mendoj si dua une , te veproj ashtu si dua une per te arritur te mesoj dhe me pas te realizoj objektivin final...edhe se besoj se vitet qe kemi ne disposicion ndonjehere me duken shume pak.
Per mua liria eshte te ndihesh pjese e botes dhe te ofroj te tjereve ate cfare kam te vecante..
Nuk me ka pelqyer asnjehere stabiliteti ndihem "in trapola" une dua te njoh shume persona shume vende te botes te konfrontoje personalitetin tim me te tjere, dhe shpesh here vetem per istinkt mund te ndryshoj jeten time...ndoshta kjo do te thote qe kam nevoje thjesht per adrenaline ose thjesht per njohje , kulture .
Liria sipas meje ka te beje shume me egon/altruismin ose te pakten ne pozicionin tim.
Disa gjera per te cilat une do te ndihesha e lire kufizohen me jeten e njerzeve qe me rethojne ky eshte nje nga motivet qe me con ta perkufizoj ate ....
Nuk arrij ti kuptoj njerzit qe gjejne nje pune ku kane nje roge normale dhe sigurojne nje jete normale,kerkojne stabilitet( flas kur nuk ke responsabilitet primare ...femije, etj) dhe jo realizim nuk arrij te kuptoj personat qe kenaqen me pak dhe ndihen te ditur.....ndonjehere kam frike nga kjo kam frike se dashuria qe kam per familjen dhe personat qe me rethojne mund te ma imponoje nje zgjidhje te tille.....

UNE DUA TE JEM E LIRE /pf/images/graemlins/crazy.gif se jam di indole e lire
Non vale la pena avere la libertà se questo non implica avere la libertà di sbagliare. (Mahatma Gandhi)

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Ti je e lire ta konceptosh absolutin. Nuk ka ndonje gje ketu. Por eshte tjeter gje te konceptosh absolutin dhe tjeter gje te duash te behesh ti absoluti!
Ti kerkon te behesh absolute dhe pikerisht kjo eshte marrezi. Nga kjo rrjedh edhe mmlefi yt absurd ndaj botes.

[/ QUOTE ]
Perfeksjoni i imperfeksjonit sundon tek mua,
kjo m'pelqen,kjo esht pika me e lart e njeriut : e di ti qe une(dhe ai lol) mund te jap jet? S'te duket nje diçka absolutisht e madhe,e mrekullueshme?
Njeriu esht perfeksion , absolut , i/e mire , i/e bukur /pf/images/graemlins/smile.gif.
Pse s'te duket vetja ty çik si absolut kur don t'me japesh leksjone çfare une duhet te bej/konceptoj? Nuk esht marrzi dhe kjo?

Problemi ketu eshte se cfare ti kerkon te jesh?
Ti kerkon te pa munduren dhe pastaj kthehesh si sizifi duke mallkuar boten.

[/ QUOTE ]

Une si piknisje shkruajta ate qe vertet jam,ajo qe vertet mendoj : me te tjerat qe ti lexove,ishin thjesht lojra-fjalesh,nen nje menyre ironik-thumbuese.
Une e du boten (dhe jo vetem ) , e dashuroj marrzisht - t'du shum dhe ty biles /pf/images/graemlins/tonguee.gif.
Liria ime,esht rregulli...

Sartri thoshte qe njeriu eshte absolutisht i lire. Njeriu ne cdo moment eshte duke zgjedhur. Pervec kesaj, ka nje paradoks. Njeriu eshte i detyruar te jete i lire. Njeriu nuk mund te mos zgjedhe dot. Edhe nqs zgjedh te mos zgjedhe, prape kjo eshte zgjedhje!
Nuk e di se ku ekziston perputhja e mendimit tend me Sarterin!

[/ QUOTE ]
Pikrisht kjo,ne t'vertet;
paradoksi , koerenca e kontradites .
Zgjidhjen ti e kerkon me ate ç'fare ti je,kur ti nuk ke LLUKSIN te jesh/kesh,ç'fare te ngelet tjeter?
Ka diçka(edhe Shume biles) qe ti z'ke zgjedhur,dhe sigurisht me ate qe ti s'ke zgjedhur - zgjedh.