Re: Liria
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ti je e lire ta konceptosh absolutin. Nuk ka ndonje gje ketu. Por eshte tjeter gje te konceptosh absolutin dhe tjeter gje te duash te behesh ti absoluti!
Ti kerkon te behesh absolute dhe pikerisht kjo eshte marrezi. Nga kjo rrjedh edhe mmlefi yt absurd ndaj botes.
[/ QUOTE ]
Perfeksjoni i imperfeksjonit sundon tek mua,
kjo m'pelqen,kjo esht pika me e lart e njeriut : e di ti qe une(dhe ai lol) mund te jap jet? S'te duket nje diçka absolutisht e madhe,e mrekullueshme?
Njeriu esht perfeksion , absolut , i/e mire , i/e bukur /pf/images/graemlins/smile.gif.
Pse s'te duket vetja ty çik si absolut kur don t'me japesh leksjone çfare une duhet te bej/konceptoj? Nuk esht marrzi dhe kjo?
Problemi ketu eshte se cfare ti kerkon te jesh?
Ti kerkon te pa munduren dhe pastaj kthehesh si sizifi duke mallkuar boten.
[/ QUOTE ]
Une si piknisje shkruajta ate qe vertet jam,ajo qe vertet mendoj : me te tjerat qe ti lexove,ishin thjesht lojra-fjalesh,nen nje menyre ironik-thumbuese.
Une e du boten (dhe jo vetem ) , e dashuroj marrzisht - t'du shum dhe ty biles /pf/images/graemlins/tonguee.gif.
Liria ime,esht rregulli...
Sartri thoshte qe njeriu eshte absolutisht i lire. Njeriu ne cdo moment eshte duke zgjedhur. Pervec kesaj, ka nje paradoks. Njeriu eshte i detyruar te jete i lire. Njeriu nuk mund te mos zgjedhe dot. Edhe nqs zgjedh te mos zgjedhe, prape kjo eshte zgjedhje!
Nuk e di se ku ekziston perputhja e mendimit tend me Sarterin!
[/ QUOTE ]
Pikrisht kjo,ne t'vertet;
paradoksi , koerenca e kontradites .
Zgjidhjen ti e kerkon me ate ç'fare ti je,kur ti nuk ke LLUKSIN te jesh/kesh,ç'fare te ngelet tjeter?
Ka diçka(edhe Shume biles) qe ti z'ke zgjedhur,dhe sigurisht me ate qe ti s'ke zgjedhur - zgjedh.