Re: Liria
Dhe ç'fare pretendon TI t'ju pergjigjem fjalis t'par ;
te lutem! Je shum komik... (Lexo me vemendje ç'esht shkruajtur .)
Une flas,sigurisht,per nje liri qe mendja ime percepton si ate me ekstreme... nese koncepton ti "absolutin" ; pse une mos ta konceptoj te lutem?! Vetem ti ke ket fuqi perceptimi? Edhe ti thua... "ajo lloj LIRI,nuk esht liri" ; ti koncepton ne absolutizem qe ajo nuk ekziston; absurditet dhe ky?! Ti po; une JO! Heuue...bre burre... jo kaq lart'shpallur,te lutem.
Me flet per mos'pranim ?!
Nese autori i Lizes ne boten e çudirave ishte nje pedofil&drogmen,ky justifikohet ;
ti jo!
Une jetoj ne Tok , jam 1
-mendja + trupi....s'jan dy ; jan gjithmon 1 ; une s'zgjodha trupin dhe mendjen time...por jetoj me to ne konflikt&armoni ne t'njejten menyre , kam pranuar LIRIN e dikujt tjeter.
Ka nje objektivizem me te rendsishem,te drejt ne jet... subjektivizmi esht pasoj e saj.
Se jeta ekziston ,njerzit ekzistojne dhe pa mua...une jam nje pik n'oqean . Une i shoh sepse ekzistoj,shoh sepse jam,jam sepse m'kan BER (-zinxhir ad infinitum).
Nuk esht liri mos'pranimi ... esht pranimi tragjik i t'vertetes qe shoh&perceptoj.
Tek Sartre ,«l'homme est condamné à être libre» , ajo "condamné" ka nje kuptim esencjal dhe konform me mendimin/perceptimin tim.
/pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/wave.gif