LIGJI ANTI-DUHAN NE SHQIPERI

Qerratai

Primus registratum
Re: Ligji Anti-Duhan ne Shqiperi !!!!!!

Duket sikur ligji kunder duhanit do na i hiqka pjellorine legjislative parlamentit dhe qeverise...

Guest

Ndonejehre, detajet flasin me shume se teresia.
Ky ligj ne kete rast, ngjall komente mbi teresine e ligjeve tek ne.

antip

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Poster</div><div class="ubbcode-body">
Nje vend ka prioritete dhe nje qeveri duhet te merret me problemet me akute qe ka vendi, dhe jo te me shesi pordhe me ligje luksi qe askush asnjehere s'ja ndjeu nevojen... </div></div>

Me fal si the??? Nuk ja ndjen njeri nevojen ligjit kunder DUHANIT???!!! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/eek.gif

Ketu po flet qarte e paster nikotina ndër neurone... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

Dakord jam nje shtet ka prioritete! Por prioritet nuk do te thote te behesh si kale karroce me 2 llastiqe anash syve dhe te harrosh gjithcka tjeter ndodh anash. Nese qeveria nuk realizon prioritetin atehere akuzoje qeverine per KËTË gjë! Por mosrealizimi i prioritetit nuk mund (dhe nuk duhet) ta ndale rrjedhen e jetes ekonomike, sociale dhe LIGJORE te nje vendi. Ne te njejten linje mendimi i bie qe neve kot te presim semaforin jeshil kur nuk kemi drita, kot te mos hedhim letrat ne rruge kur nuk kemi uje, kot te mos leme oren e mesimit, etj. sepse ne fund te fundit te gjitha keto jane kot perpara faktit qe nuk kemi uje e drita. Me nje fjale hajde fusim vendin ne kaos pasi nuk kemi uje e drita... Dakord jam, qe neser...

Blendi

Primus registratum

Kritika juaj kryesore ndaj ligjit se ka gjera me te rendesishme per te bere, ne rast se kalimi i ketij ligji po pengonte miratimin apo egzekutimin e ligjeve/ndermarrjeve te tjera. - Nuk keni kritikuar Ligjin, por “Kohen” kur po miratohet. (?)

Une mendoj se argumenti juaj Çalon, pasiqe nuk shihet asnje pengese konkrete qe ky ligj shkakton per te tjera veprime “me te rendesishme”.
Fakti provon se qeveria eshte e zonja te kaloje nga 5 a 6 p/ligje ne jave edhe kur e ka shumicen ne kuvend te pagarantuar. Nese jeni ne gjendje te jepni shembuj konkret sesi miratimi i ketij ligji pengon iniciativa te tjera te Qeverise do t’i degjojame shume deshire.

KY LIGJ ESHTE I MIRE

Disa po kontestojne ligjin nga formulimi. Ata po argumentojne se lokalet jane prona private, jo publike, ndaj shteti nuk ka te drejte te jape urdhra ne pronen private.

Ligji amerikan per kete arsye u hartua ndryshe. Nuk permendi ambientet publike por “vendin e punes”. Ne mbrojtje te shendetit te punetoreve shteti vendosi te ndaloje pirjen e duhanit kudo ku punohet brenda. Stafi i nje kafeneje e ben kafenene nje vend pune (kjo po synohej). Ligji ka funksionuar per mrekulli. njerzit jane mesuar te pine me pak (apo aspak) duhane neper klube. Pas rredh nje jave te agjituar bien nervat dhe mesohesh te besh muhabet edhe pa tymosur…

Baret dhe pubet jane plot, pyesni ke te doni, ky ligj nuk do tua ule biznesin kafeve, ne mos ua shton.

Hellena

Primus registratum

Sidoqofte koha do ta tregoje sa dhe si do zbatohet ky ligj ... kini pak durim /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Nuk mendon se do zbatohet?

Keshtu u qurravitem edhe ne ne NY dhe Boston para ca vitesh por u mesuam shume shpejt. Dhe rrobat nuk na vijne me era qen kur dalim nga klubi.

Hellena

Primus registratum

Po do zbatohet .. po SI do zbatohet ngelet per tu pare .. se Shqiperi hesapi .. jena icik popull kokderr ne ...

S6T6N6

Forumium maestatis

po ca do zbatohet mer lal, erdhi kontrolli dje ne nje klub ku po pinim dahon te gjith sa ishim per qef, fillimisht u trmem duke mendu se po hajshim ndonje gjobe ashtu kot por pastaj ata robt e zotit pine nga nje birre me pronarin qe e kishin shok (ndoshta futen dhe ndonje lek ne xhep) dhe iken ne paqe.

futjani pordhes o shoke! ky eshte nje shtet me 3 milion banore, 2 milione prej te cileve jane duhanpires. tek ne te gjithe jane te lidhur ne nje forme apo ne nje tjeter me njeri-tjetrin (fisni, krushqi, shoqni etj.) dhe kjo ndikon ne ate qe eshte dhe hyjore "falja e mekateve", por edhe ne qofte se nuk ekzistojne keto lloj lidhjesh, ekziston varianti "B" LEKU (rasti i austriakut te nderuar Peter Bross, miku im) i cili pranoi te paguante gjoben duke i hedhur tymin ne fytyre gjobevenesit dhe duke kujtuar njekohesisht titullaret e institucioneve shqiptare nepermjet telefonit shumat qe derdh biznesi i tij ne arken e shtetit tone pabuks, eshte nje prove e pamohueshme e "forces" te nje shteti leshi...

ligji mor miq te dashur eshte i pazbatueshem ne republiken tone. une deri tani po flitja vetem per tiranen por mos harroni qe kryeqyteti nuk eshte e gjithe shqiperia. a mendoni se ligji do zbatohet ne bashki e komuna te vogla? trapin! neper fshatra te gjithe jane aq te afert me njeri tjetrin sa qe...

...po e le ketu kete muhabet more vellezer ekstrakomunitare qe na tregoni europen dhe funksionimin e ligjeve ne vende me mbi 50 milione banore! une njoh mire shqiperine dhe e barazoj ligjin anti-duhan me ligjin e mbajtjes se ndihmes se shpejte ne automjet (asnje nuk e ka dhe polici askend nuk gjobit). ditet e para ky ligj do duket sikur po zbatohet por do harrohet shume shpejt.

shqiptaret nuk e shtyjne dot kafen pa cinare (fiksojeni o shoke)

Diddy19

Su@mi

Ligje te tilla sherbejne vetem per te ba figure te bukur para botes (Evropes): po integrohemi edhe ne!

Sikur Malajzia te ndodhej ne Evrope, tek ne do ndalonin edhe te mbllackitesh çamçakez!

Une nuk jam kunder ligjit: thjesht me duket sikur shteti TALLET me popullin, duke u tregu i kujdesshem (gjoja) ndaj shendetit te tij. Shif sistemin shendetesor dhe kupto qe shtetit nuk i plas fare per qytetarin. Shteti thjesht po tallet me ne /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/frown.gif .

99999

Primus registratum

U çudita kur te nesermen e futjes ne fuqi te ligjin anti-duhan ne ndermarrjen time, asnjeri nuk pi duhan brenda lokaleve te ndermarrjes, megjithese s'ka kurre kontroll. Per faktin sepse ketu ku jam une, respektohet shteti, respektohet ligji.
Ndersa tek ne shteti eshte aq i dobet saqe njerezit bejne secili sipas qejfit.
Le te krijohet polici per te kontrolluar policine, sa e zbaton ajo ligjin.

Anana

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Blendi</div><div class="ubbcode-body"> Dhe rrobat nuk na vijne me era qen kur dalim nga klubi. </div></div>

Vetem per ate eren te flasesh. Ih sa bezdi. Shyqyr qe u vu ligji e bej gjumin rehat se s'me vijne floket era duhan pasi dal naten /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif . Edhe rrobat qe kur i heq thu shyqyr qe dola nga to.

Me kete llogjike pas disa vitesh edhe alkoli do limitohet ne konsum te nje apo dy gotash ose fare dhe atehere casual sex should be even nicer since peple will stink less /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

...pse po bie diskutimi ne nivel zhulsash?! mos pritni te shtunen per tu lare dhe me kete "ligj individual" keni mbyllur problemin e eres /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Anana

Primus registratum

E pra se kur kthehesh ne shpi ne 4-5 te mengjesit i/e dehur aty do e mbash vrapin te dushi. Direkt ne krevat ore...

olololol

Primus registratum

Perpara se Palamenti yne te miratoje ligje te tilla Z.Berisha dhe parlamenti yne duhet te :
1-Te Eleminoje smogun ku %e te cilit eshte nga me te lartet ne bote.
2-Tu jepte kohe Lokaleve ( te cilat i kane me qera dhe sot nuk mund te nderyhjne per te ndare ambjentet ne duhan pires/jopires.
3-Tu siguroje Uje te pijeshem Shqipetareve neper familjet e tyre se po vjen vera dhe qe tani si cdo vit ska uje thuhet , shume lagje,provinca, qytete te vogla vuajne mungesen e tij( me burimet qe kemi ne mund te mbajme Ballkanin me Uje jo veten tone)
4-Tu siguroje drita Shqipetare se kemi cdo gje te teknologjise se fundit si individe flas dhe akoma skemi drita , akoma prodhehet QIRI eskluzivisht per Shqiperine, TURP,TURP,TURP
5-Tu kerkoje te gjithe pronareve ti paguajne sigurimet shoqerore punetoreve se neser do jen te gjithe ne meshire te fatit, dhe po ju vjedhin leket atyre,
6-te rregulloje sherbimin neper Spitale se te lene te vdesesh per nje serum se ska , ose se duhet te japesh leke, dhe cdo gje ne spitale eshte e amortizuar.
7-Te miratojne ligjin mbi pronat se e bene corap kete popull , dhe mungesa e miratimit te ketij ligji ben qe dhe te mos kete investime se do ishin te pasigurta.
8-Te eleminoje ne max se ne te gjitha hallkat/institucionet shteterore paguhet rryshfet per gjene me te vogel.
9-Te interesohet per fatet e atyre qindra mijera emigranteve qe shtetet e tjera i neperkembin sikur te ishin 10 veta.
10-
11-
12-
13-
14-
15-
16-
17-
18-
.
.
.
.
Shtoni ju ca probleme qe na shqetesojne.

me pas Zoti Berisha ndaloni duhanin , nuk mund te shkojme ne Europe duke zbatuar ligjet e tyre te fundit , ne kemi akoma shume e shume gjera te tjera me te rendesishme e jetesore per te bere.

Blendo sa per ate qe the me shume pune do kene lokalet po nuk u pi harroje , pse : Une po nuk piva cigare nuk pi asa kafe, as alkol, as nje birre sme terheq me,keto gjera terheqin njera tjetern, une kam pare shume pronare te merzitur keto dite qe ju ka rene puna neper lokalet e tyre , une jam nje perdorues i DJEGUR i duhanit nuk them se bene keq ,por jo tani jemi heret mer mik.

<span style="color: #FF0000">P.S Shkroj me Lm ne dore BAB_LYMI</span>
*** Marum eeeeeeee ?, Ta nez i cik ee /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/wink.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

nese e ke nga pertesa, shume gabim - nese e ke nga qe qeveria nuk ka miratuar ndonje ligj per te sjelle 24 ore uje dhe drita ketu kemi anomali dhe kapercime pastaj, sepse para se te miratojne nje ligj kunder duhanit duhet te kene miratuar ligje per mireqenien e qytetareve.

Anana

Primus registratum

Une e kam nga pertesa. Po ku i kuptoni ju njerezit e martuar ose gati per t'u martuar keto gjera /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Hajde moj Cali m'a mbeshtet mendimin...

Hellena

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif .......

Per cfare behet fjale ktu ? /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

pastaj ligji eshte i gabuar pasi ai nuk i jep te drejten asnje subjekti per te patur ambient per duhanpiresit. ne shume vende te botes ligji eshte rregulluar me ksi menyrash (pra qe brenda nje lokali te kete ambient per duhanpires dhe jo-duhanpires, apo lokale qe funksionojne per duhanpiresit si dhe ato qe jane vetem per jo-duhanpiresit) kuptohet qe licenca per lokalet duhanpirese do ishte me e kripur dhe keshtu do stimulohej mos pirja e duhanit, shteti do mblidhte me shume taksa e jo gjoba sic pretendon te mbledhe keto dite...

PS. mos harroni te nderuar miq qe edhe brenda nje avioni ka dy ambiente.

Hellena

Primus registratum

Mire do ishte te nxirrnin ndonje ligj per plehrat ne Shqiperi ... ta fillojne ashtu sic duhet te pakten ...

S6T6N6

Forumium maestatis

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Yllka shembullore</div><div class="ubbcode-body">Une e kam nga pertesa. Po ku i kuptoni ju njerezit e martuar ose gati per t'u martuar keto gjera /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Hajde moj Cali m'a mbeshtet mendimin... </div></div>

edhe une gati per tu martu jam, por me pelqen kur e ndrag ne vaske (qofte dhe ora 5 e mjesit)