Re: LIGJI ANTI-DUHAN NE SHQIPERI
Jo vetem ajo...
Qe te sqarohem pak per te gjithe te pakuptuarit:
Une jam nje qytetar, i cili diskriminohet nga ligji i duhanit, ne te drejten dhe lirine e tij per te bere gjerat qe ai ka deshire. Dhe eshte diskriminuar me arsyetimin e gjate qe prognozon me shprehjen e thjeshte : "Liria jote mbaron aty ku cenohet e imja"..
Nese vendimi merret ngushtesisht bazuar mbi kete klauzole dhe une jam dakort. E pranoj ligjin dhe do te filloj t'i bindem. Por me nje kerkese te vogel. Perderisa jam nje qytetar qe duhet respektuar per te drejtat kushtetuese (ashtu sic SHTETI ia kerkon DETYRIMET, ashtu duhet t'i njohi dhe TE DREJTAT) per te drejten e jetes, kerkoj qe te ndalohet qarkullimi i gjithe mjeteve qe clirojne gaz ne ambjetet publike me justifikimin e thjeshte se "Me demtojne shendetin mua, njeriut qe nuk perfiton aspak nga ato". Eshte e drejta ime KUSHTETUESE! Ma njef kushtetuta kete te drejte, ashtu sikunder me njef detyrimin qe une te mos demtoj jeten e askujt tjeter..... sepse eshte e thjeshte "E DREJTA E TE GJITHE ATYRE QE ECIN NE RRUGE ME MAKINE, MBARON ATY KU CENOHET E DREJTA IME PER TE JETUAR"..
Dhe lexoni me kujdes.. Nuk me rruhet trapi nese kane apo jo katalitik, jane apo s'jane te amortizuara, une njelloj demtohem nga gazi..nuk me rruhet nese shteti vdes apo jo. Eshte e thjeshte! NUK ME RRUHET! Kam te drejten time qe ma njeh kushtetuta e vendit tim qe qendron mbi cdo gje. E QARTE! Ashtu si mua me kerkohet te mos demtoje jeten e tjetrit, ashtu dhe une kerkoj qe (bota permbys te kthehet nuk me rruhet) te tjeret, ata qe shesin pordhe me makine nga blloku, ai qe shkon ne pune, ai qe shkon ne nje urgjence, ai qe shkon per t'u palluar me makine, ai qe shkon ne plazh me makine... thjesht te mos ta bejne me "me makine". Ose te pakten me makine me karburant. Le te shkojne te gjejne makine qe punon me uje, apo me Hidrogjen, apo me korrent.. Le te gjejne ca t'ju doje per ta zevendesuar, UNE NUK DUA TE ME DEMTOHET JETA IME!
Kaq e thjeshte eshte...
Vetem kur ne kujdesin ndaj cdo forme "te demtuari pasiv" te jete vendosur pariteti ne trajtim, vetem atehere une do te filloj te zbatoj ligjin qe me detyron te mos demtoj jeten e piresve pasive te duhanit...
Dhe sa per kete Rrezikun Komercial qe na kanos duhani... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif
1 ne 3 veta qe pijne Heroine, vdesin nga kjo e fundit... 1 ne 5 veta qe pine KOKAINE vdesin per shkak te kesaj te fundit.... dhe ASNJE ne 300 milione perdorues marijuane nuk vdes nga marijuana...
DUHANI VRET 1/3 E PERDORUESVE TE TIJ! (duke prezumuar qe nuk ka asnje te perjetshem mes hordhive te duhanpiresve dhe qe te gjithe ata do te vdesin nje dite, i bie qe 1/3 e duhanpiresve te vdesin nga duhani)
UUUAAAAAUUUUU duhani duhet ndaluar pastaj... Ca merret shteti yne me kufizime e vari leshte te tilla. Ai duhet ta ndaloje. Nese eshte e vertetuar shkencerisht se vret njelloj sa heroina, atehere si ka mundesi qe nuk e ndalojne si produkt. Kur mendon se marijuana qe nuk te vdes eshte e ndaluar TE KONSUMOHET, ne i paskemi rene defit kot kur e kemi lene duhanin substance te lejuar....
BTTHHHHHHHHHH bullshits.... Njoh mbi 300 veta qe pijne duhan. Cuditerisht asnje s'ka vdekur!!!! Gjate gjithe jetes sime kam rastisur ne mbi 50 raste vdekjeje, 90% e te cileve duhanpires sistematike profesioniste (nga anet tona e pijne shume llullen), por cuditerisht asnjeri s'ka vdekur nga duhani, as nga ndonje semundje ku duhani eshte shpallur si kolaboracionist. Kush nga parkinsoni, kush nga zemra, kush nga diabeti... Shqiptaret e mi kane vdekur nga keto!
Tani perballe ketyre fakteve qe une i kam te jetuara, kerkimet shkencore qe ndonjeri ketu i lexon te Shkenca dhe Jeta dhje vjen i sjell ketu... me duken si rrefime mesueseje filloreje..po qe mua me ka ikur mosha per t'i degjuar, jam cik plak..
S'kam as nerva as qejf te merrem me shpirtra te plagosur puritanesh demagoge, me duken si protagonizma provinciale aksionistesh qe punonin ne hekurudhe (per ata qe e dine se ca jane keta te fundit...)
Hajt shendet e pare!