LIGJI ANTI-DUHAN NE SHQIPERI

hawk

Primus registratum
Re: Ligji Anti-Duhan ne Shqiperi !!!!!!

Dhe tek ajo vrime zoteria ka cigaren, ja perse vertetohet shprehja popullore " me fol n'tym ".

pppppaa

Primus registratum

Muelle
Shpresoj qe te mos mendosh dhe per Martin Luter King qe ka qene subjektiv ne ato qe predikonte.... sepse ishte zezak...

Ndersa sa per punen e respektit ndaj ligjit, ta kam thene dhe ta them.
Mendoj se niveli i respektit ndaj nje ligji te caktuar (perpos vecorive te ndryshme karakteriale si te shoqerise ashtu dhe te vete ligjit specifik) eshte ne proporcion te drejte me rendesine e tij. Kudo! Jo vetem ne Shqiperi.
P.sh. Italia ka nje ligj per mbrojtjen e miut te bardhe te laboratorit si specie ne ruajtje, por nese ti do te shikoje nje mi te tille ne mes te nates qe te kalonte para kembeve thjesht do ta shkelje me kembe... Keshtu, jane deklaruar se do te vepronin nje pjese e konsiderueshme e italianeve.
Bazuar mbi arsyetimin tend, i bie qe italianet te qenkan rast i pashprese ne respektimin e ligjit, pasi kur nuk arrijne te respektojne ligje te tilla "te vogla", per ato te medhate qenka "missione impossibile"
Ndersa une nuk e mendoj ashtu. Fakti qe nje pjese e konsiderueshme e italianeve do te shkelnin kaviet me kembe, nuk ndikon fare as ne permiresimin dhe as ne perkeqesimin e situates ligj-respektuese. Ata do ta respektonin njelloj ligjin kunder vjedhjes, apo kunder korrupsionit. Aty nuk do te neglizhonin asnjehere. Pikerisht sepse jane ligje te medha dhe respekti ndaj nje ligji eshte gjithmone ne perpjestim te drejte me "madhesine" e tij.

irene

Primus registratum

vete jam shume e lumtur me kete ligjin antiduhan ne shqiperi, te pakten tani s duhet te rrish tu lutesh robve ne tavoline aman fike se nuk e duroj dot, ose te mendohesh mire para se te shkosh ne ndonje bar se vritesh nga tymi dhe era e cigares, persa kohe qe ne shqiperi nuk respektoheshin joduhanpiresit, une jam shume ok, me nxjerrjen e ketij ligji /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

S

Scorpion

Guest

Shkurt Poster mos na fut shume terma dhe "bilance" e mos e lidh me ekonomine e buxhetin. Ti na sill ca statistika ne lidhje me demet dhe semundjet qe sjell e shkakton konsumi i cigares me mire.
Ne nje vend si Shqiperia ku nuk ekziston anti marketingu i duhanit, normalisht do kete vetem marketing per shitjen e tij kur dhe vete pushtetaret shqiptare jane kontrabandues te tij. Realisht jemi nje nder vendet ku pihet cigarja me llulle jo vetem e paketuar, e mos te flasim per cilesine e tij... Megjithate perderisa akoma s'jemi viktima te semundjeve te duhanit, s'na behet shume vone, megjithese do degjojme ndonje dite per ndonjerin apo ndonjeren qe kthen kembet nga DUHANI... Por meqe ti je aq pesimist per zbatimin e ketij ligji ne Shqiperi, qejf paç! Ligjet siç jane bere per tu zbatuar e respektuar, ashtu dhe do thyhen nga elemente te veçante /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif

Hellena

Primus registratum

Kembet le ti kthejne duhanpiresit ju kujtoni se do i shpetohet jeta se spo e pijne lokal e .. se ska vende te tjera me pire kshu ... /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Ca argumentash feminore /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

me nje fjale Skorpja i ka thene Posterit dhe gjithe atyre qe pine duhan...Vdekshi sa me shpejt...a thu ti se nuk e dime ne duhanxhinjte se çfare jemi duke bere dhe po prisnim ligjin te na e tregonte!...ku i rref Posterit e ku i rref Scorpes!

S

Scorpion

Guest

Po meqe jane mbush 10 e kusur faqe me komente ne ajer, si puna Teta Calit dhe e jotja Dahli, s'ka ngelur ndonje gje tjeter pa u permend. Une po flas per ligjin dhe zbatimin e tij te ne, ne Shqiperi dhe theksoj se eshte dicka qe ia vlen pa u stergjat kot. Se per ty e Calin jam e sigurt sa e "thyen" ti ku jeton ne shtetin a qytetin tend nje tabele "NO SMOKING" para nje BAR-i institucioni a kudoqofte...

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

si te erdhi Scorpe? Duket qe s'paske lexu gje fare ketu...une s'kam thene gjekundi qe e thyej ligjin...perkundrazi respektoj ata qe se pine duhanin! Posteri po thoshte qe ligji eshte pak i papershtatshem per momentin dhe jam dakort me te...KAQ...

S

Scorpion

Guest

Sidoqofte, nqs jam "keqkuptuar" une me ty e me ndonje tjeter, ti pse mendon kur dhe realisht je jashte Shqiperise qe ligji eshte pak i papershtatshem momentalisht per vendin tone. Me mire ta gjykojme ne qe jemi ketu apo ju vezhguesit nga jashte? Mua me duket se s'ke dhe shume "lidhje" me kete, nuk "preket" apo "cenohet" liria jote e pirjes se duhanit..

Hellena

Primus registratum

Ja prap po flet me argumenta feminore .. nuk behet kshu debati o Scorpe jo /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Scorpion
Mendimet tona jane shume te ndryshme, ti nuk mund te mendosh asnjehere si mua, ti je i mbytur ne paragjykime dhe per me teper ti nuk je i lire te mendosh, ti s'ke as te drejte te mendosh dhe as te ngresh zerin, ty ta vene ligjin perpara dhe ti e ha kallup, sepse truri yt ashtu si dhe i shume te tjereve eshte lare dhe sterlare, eshte zbardhur i teri; dhe ti nderron mendje sa here shikon ndonje shkrim ose ndonje anetar qe s'te pelqen, ti kundershton kot se s'ke çfare te besh, aq me teper mua qe kam shancin te jem edhe kendej edhe andej, s'ke çfare te me besh fare.
Une shkruaj aty ku dua dhe nuk pyes njeri, me fal po ku eshte thene qe ata qe jane jashte shtetit s'kane te drejte te japin mendime?! Jo per gje po po lodhesh kot, sepse nuk eshte hera e pare qe e thua kete...dhe e ke gabim sepse une nuk degjoj nga ai vesh, kur te kem me fol do flas, te pelqen apo jo ty mu nuk me hyn ne pune!

Qerratai

Primus registratum

Mora vesh se ne Shqiperi hyri ne fuqi para disa kohesh, nje ligj qe ndalon pirjen e duhanit ne te gjitha ambjentet publike, tregtimin ilegal te tij si dhe reklamimin shtazarak qe i behej ne cdo cm katror te lire neper fshatra e qitete.

Sa mire /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Une di te them qe deri tani ky ligj na ka kenaqur..me ne fund neper tavolina nuk ka me tavulla duhani dhe ne vend te tyre jane vene gjera te lezetshme dekoruese..Me ne fund nuk pihet me duhan ne ambjentet e mbyllura dhe skundermojme me era duhan.Uroj te zgjasi sa me shume!!

u74

Primus registratum

Uee... shpetuan shqiptaret tani qe kane ligjin anti -duhan !!!
Ketu e mrapa Shqipria renditet si vendet me moderne te botes, e kompletume me ligje qe rregullojne jeten e njerezve edhe ne detajet me te vogla..! Fajala vjen duhani !
Me fjale te tjera si British Columbia ne Kanada , Kalifornia ne USA apo Londra ne Angli .....!!!!
Viva Albania !

S

Scorpion

Guest

Moj Dahlia me vjen keq qe nuk qenke kursyer ne repliken tende dhe me paske "analizuar" psikologjine time dhe menyren time te menduarit, por mos harro nuk me njeh, dhe s'ke te drejte te me gjykosh, dhe aq me teper bazuar mbi shkrimet e mia ne forum. Me vjen mire qe ti paske marre ate frymen Europiane apo moderne dhe qe e ndjen veten te LIRE dhe superiore karshi meje.
Normal mendimet tona jane te ndryshme, lidhur dhe me diferencen e moshes qe kemi, vendin ku jetojme, arsimimin etj faktore, por s'do te thote qe mendimet e tua jane te drejta e te miat te gabuara, sikurse anasjelltas. Dhe se dyti une iu referova shkrimit te Posterit dhe pergjigja ishte me shume per te, dhe se kuptoj ku kundershtova une ne lidhje me ty. Di te them qe per ty nuk eshte hera e pare qe flet me keto "tone". Ndersa per ty Cali, nqs do te diskutosh a debatosh bujrum na sill argumenta e flasim, por mos u fshih pas batutash per tu dukur si e zgjuar dhe per te bere buje.

Nejse padashur ta kthej temen ne nje diskutim personal mes meje e atyre qe replikojne jashte teme, po i kthehem perseri ne lidhje me ligjin. Per mua eshte mese i domosdoshem dhe adapt per vendin ku jetojme, i heret apo i vonuar eshte absurde ta gjykosh pasi rezultatet qofshin dhe paksa pozitive ia vlen te respektohen. Pse duhet ne ta shohim veten inferiore nga vendet e tjera te Europes? Pse ligji duhet te lihet per me vone? Pastaj nuk eshte litari ne fyt popullit shqiptar per mos pirjen e duhanit, institucionet dhe nje pjese e fakulteteve ne Shqiperi e kane pasur te ndaluar pirjen e duhanit qe para nje viti, a me shume a me pak.
Mendoj se sot ligji anti-duhan, neser kunder smogut dhe tymit te makinave, pasneser nje ligj tjeter..etj...etj. Apo u dashkan bere nje pakete bombarduese ligjesh qe ne te themi qe eshte koha e pershtatshme?! Dhe ta shohim veten me pas STOP kjo e STOP ajo...

Hellena

Primus registratum

Po pra kete doja te thoja dhe une ti sdi te besh argumenta ti di vetem te thuash un mendoj keshtu e un ashtu .. vl

teme boze kjo ..

S

Scorpion

Guest

Po mire mi bonbone fol ti pra, te te "degjojme" ne apo ti je konsumuese e lollipop se s'pi macja uthull /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif .

ps.Te pershendes me firmen time. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Hellena

Primus registratum

Nuk pergjigjem dot se me editojn .. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

pppppaa

Primus registratum

O scorpe me argumentat e fundit qe ke dhene t'u hoq e drejta e fjales per 65 vjetet e ardhshme duke filluar qe nga tani...

Cali... kiss babe

Hellena

Primus registratum

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Poster kujdes se do te editoj dhe ty Scorpja /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/pippiripi.gif