Libri më i parapëlqyer i fëmijerisë!

manga

Primus registratum
Re: Libri me i preferuar i femijerise!

Fillimisht postuar nga lost in love:
[qb]djemte e rruges Pal, me bente per te qare po i rikthehesha /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Sirena

Primus registratum

Aventurat e Cufos
Perralla te mocme shqiptare
Na ishte njehere
Tom Sojer
Penda e kalter
Xhim kopsa dhe Lukas makinisti
Xhim kopsa dhe 12 te terbuarit
5 femije dhe xhuxhi i reres
Feniksi dhe qilimi fluturues
Bambi
Rrefime per heronjte e trojes...edhe ata te serise Sofokliu,Euripidi me shoke:)
kaq me kujtohen per momentin

Blendi

Primus registratum

Urmeli qe mbi nga akujt
Pese Femije dhe Xhuxhi i Reres
Feniksi dhe qilimi fluturues
Aventurat e Gozhdes
Dinpaku dhe Dinshumi

Une i mbarova gjithe librat per femije te biblotekes se lagjes Numer 9 Tirane.

I swear I did.

Blendi

Primus registratum

Mesova se shkrimtarja Edith Nesbit, autore e "Pese femije dhe Xhuxhi i reres", "Feniksi dhe Qilimi Fluturues", "Qyteti Magjik" etj etj eshte shkrimtarja e preferuar e J.K. Rowling, autores se "Harry Potter".

bebi

Primus registratum

Librin e pare prej atyne qe ke permend e di permendsh. Kam pas vdek e vogel per kto fmijt, e andrrosha edhe un me ba aventurat e tyne.
Antea, Siril, Roberti, Xhejn, dhe bebja qe se kam marr kurr vesh ne ishte djal apo vajz, por quhej sheqerka /pf/images/graemlins/laugh.gif

Edhe ne gjume me m'pyt per 5 femije dhe xhuxhi i reres pergjigjem me perpikmeri /pf/images/graemlins/tongue.gif

ladouce2005

Primus registratum

GREEN DHE BLENDI, duhet te jemi breza te ndryshem, se une nuk e kam lexuar 5 femije dhe xhuxhi i reres :confused:
une kam lexuar (nga biblioteka e lagjes 9 gjithashtu) dhe mbaj mend:
4 stinet me perralla
gjigandi i madh i mire
cufo dhe bubi kacurrel
cufo me pushime etj
picirruku dhe karlsoni, njeriu qe banonte mbi cati
kaprolli
20 mije lega nen det
2 vjet pushime
kaloresi i Skenderbeut
tregime te mocme shqiptare
tregime te zgjedhura te shekullit 20
etj etj etj qe duhet te mendohem se s'mbaj mend...dhe te gjithe me kane pelqyer e me dukej se gjithcka ishte e vertete. e kisha zili fatin e personazheve /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe enderroja lloj-lloj gjerash kur bija ne gjume /pf/images/graemlins/smile.gif :angel:

alinos

Forumium maestatis

Heronjte e Trojes
Bemat e Herkulit
Eskili
Sofokliu
Euripidi
Aventurat e Cufos (libri jeshil, permbledhja e te treja botimeve)
5 femije dhe xhuxhi i reres
Feniksi dhe Qilimi fluturues
Drejt Epsilonit te Eridanit
Udhetim per ne planetin Kato (si dreqin e humba kete liber :cry: )
Xhim Kopsa dhe Lukas Makinisti
Xhim Kopsa dhe 13 te Terbuarit
Perralla Shqiptare
Nje Mije e nje Net

...
te gjitha libra te lexuar me shume se dy here!

ladouce2005

Primus registratum

iii e kisha harruar fare Xhim kopsen, dhe une e kam lexuar, edhe 1001 netet /pf/images/graemlins/smile.gif edhe tregimet e vellezerve grim etj etj etj po tani qe jemi ne rritje e siper, i harrojme :smash:

fairy

Primus registratum

Harka, biri i prijesit.
Ishte plor me indiane qe gjuanin bizone, por ne fund te fundit ishte liber qe i bente thirrje vlerave te njeriut.

Blendi

Primus registratum

Oskeola, prijes i Seminoleve
Ato librat e xhek londonit, Kalorsi i Skenderbeut etj etj i kam lexuar.

Por ka qene nje liber Spanjoll per femije me nje djale qe kalonte ndermjet nje porte magjike ne shtate qytete binjake, ku dhe personazhet ishin gati te njejte. Nuk i kujtoj dot titullin por mbaj mend qe nje personazh isthe Kalorsi Furtuna dhe titulli ishte dicka si "Celsi i Boteve" apo "Celsi i fatit" e mban mend kush??

Rambla

Primus registratum

perrallat e hans kristian andersen

e kisha ble gjithe qejf ate librin, pastaj se kush ma mori dhe se kam me tani /pf/images/graemlins/frown.gif

Nella

Primus registratum

Meqe eshte permendur "Oskeola" - me ka pelqyer shume. "Bija e Montezumes" gjithashtu (si mund ta harroj kete!) Po "Bijte e kapitenit Grant"? Akoma me tingellon ne vesh anglishtja e cale (shqipja dmth) e atij patagonasit.

Rambla

Primus registratum

kontin e monte kristos e kam lexuar ne vit te dyte (shoqet e mia blenin souvenir kurse une shkova bleva liber). nje nga librat me te gjate dhe me te shpejt qe kam lexuar, jo vetem se ishte interesant por edhe konstrukti i romanit eshte i tille qe te mban me ore perpara librit 8(normalisht dyma ishte i detyruar te shkruante ne kete menyre per çeshtje ekonomike). pastaj dhe recensimi i eco-s eshte i bukur /pf/images/graemlins/wink.gif .

Cruel_Intentions

Primus registratum

Xhim Kopsa dhe Lukas Makinisti, ma ka lexuar vellai per here te pare kur nuk dija te lexoja dhe dhe mezi prita te rritesha e ta lexoja vet serisht. Vecanerisht me pelqente figura ku xhimi dhe princesha ishin te lidhur me zingjir pas bankave dhe kucedra ishte mesuese. Nuk e di pse jua kuptoja hallin mire te shkretve sepse e urreja zyshen time te fillores.

tjeter liber i preferuar ka qene Ne vendin e 100.000 deshirave

pastaj kam lexuar Cikua dhe Beni lol Ushtari i mire Zhvejg, Sikur te isha Djale, Aventurat e Tom Sojerit, etj etj

jimmy84

Primus registratum

E di qe na bete nostalgjike me keto librat. Edhe une keto librat kam pas qejf. Ata heronjte e luftes se Trojes, Xhim Kopsen,Qilimi fluturues, Bambi e plot te tjere. Sidoqofte vemdet e para i ze "Aventurat e Cufos" (te katerta vellimet, se me pas doli edhe "Gjenerali Cufo" qe fatkaqesisht ma kane "grabitur" /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif )
Kurse nga te huajt pa dyshim "Aventurat e Tom Sojerit" dhe "Aventurat e Hakelberri Finit".
Por librat e Eskilit, 1001 Net dhe Aventurat e Hakelberrit nuk jane vetem per femije jane per cdo moshe.