Libri më i parapëlqyer i fëmijerisë!

Sara

Primus registratum
Libri me i preferuar i femijerise!

Per mua, librat me te pelqer te femijerise jane:
Aventurat e Cufos dhe Tipit! dhe
Aventurat e Tom Sojerit! A i ka lexuar kush keto dy libra magjike?(Kur keni qene femije se po ti lexoni tani nuk kane te njejtin efekt).
Bye from "A kid at heart"

Re: Libri me i preferuar i femijerise!

Libri im i preferuar, ka qene nje liber per rritjen dhe kujdesin per bletet (qe mbante babi). Kishte fjale te stergjata teknike, dhe ca ilustrime, hmmmmmm kompromentuese.
E merrja me vete, nene tenten me batanije dhe karrige qe krijoja ne dhome, dhe me zinte gjumi me te. Mami thote, se aty morren dhene, idete e mia per shoqerite uniseksuale/amazoniane. Bleta mbretereshe i shfrytezonte seksualisht deri ne vdekje ata dy tre kokra meshkuj qe prodhoheshin... :eek: /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Aventurat e TOm SOjerit
Herakliu
Odisea
kto po me kujtohen tani
a dhe ato te Mitrush Kutelit per Mujin dhe Halilin

Guest

Partizani i vogel Velo
Njemije e nje net
Perralla shqipetare
Dy vjet pushime
Euripidi (permbledje)
Eskili
Tre miqte
Perralla e Beles (qe e kam lexuar me dajak).

mi corazon

Forumium praecox

Aventurat e Cipolinos
Pinoku
Kozeta
Rududui marangoz
Lej Feni
Cufoja dhe bubi kacurrel e qindra te tjere

Duhet me i kujtu.......ah po mu kujtua edhe "Kapitali" i Marksit......e "Statusi i anetarit te PPSH"..,,,,,me terhiqte ngjyra,edhe isha kurioze c'shkruhej ne to. :smash:

Guest

ai me cufon dhe tipin lol

Kordelja

Valoris scriptorum

Cipolino
Aventurat e Tom Sojerit
20 mije lega nen det
Aventurat e Cufos dhe Bubit Kacurrel
Perrallat e Andersenit
Aventurat e Guliverit
Perralla te zgjedhura shqiptare
Beni ecen vete
Kapiteni Nemo
Rreth botes per 80 dite
Oskeola Princi i Seminolleve
Karlsoni mbi cati

eeuuuuuuuuuu sa shume qe jane, do shkruaj te tjere neser......mmmmmmmmmm tani po me vika keq qe jam rritur /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif

manga

Primus registratum

heroizmat e fatbardh pikaloshit - bedri dedja...

jula

Primus registratum

Endacaket e Veriut.....nje arush jetim dhe nje qen gjakperzier te lidhur nga nje litar qe do te ishte fillimi i nje miqesie te cuditshme...

/pf/images/graemlins/smile.gif

tutu

Primus registratum

Meri Popins dhe Karlsoni, njeriu qe banonte mbi cati.
Te dy kane lidhje me fluturimin me bishta prasi ne b**** /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Kozeta.
Partizan i vogel Velo.
Bambi.....e shume te tjere qe s'me kujtohen /pf/images/graemlins/frown.gif

tutu

Primus registratum

Lara, mbaj mend qe i hante embelsirat, mbase dhe qoftet. Me kujtohet qe Karlsoni, kur qe i semure, i thoshte atij cunit te vogel "Ti duhet te sillesh me mua si nje nene e mire..." /pf/images/graemlins/smile.gif

p.s. paperina, mendja ime nuk eshte aq e semure sa te filloj te imagjinoje Meri Popinsin me nje meter cader dhe Karlsonin gjysem metri njeri... ashtu bashke dmth /pf/images/graemlins/laugh.gif

tutu

Primus registratum

vallahi, emrin e cunit s'e mbaj mend...dhe boll me qoftet mo se po me rrjedh goja leng
help.gif

lost in love

Primus registratum

djemte e rruges Pal, me bente per te qare po i rikthehesha /pf/images/graemlins/frown.gif

ezhderha

Primus registratum

Tom Sojerin e kam pase mesu permendsh. pjesa qe me ka ba ma shume me qeshe asht kur i jep maces "shpetimtari-n", nje ilac qe e ban micen e shkrete me u hedhe e me u perdredhe si e cmendun. kuptohet teta Poli fillon me dyshu se ka ba prape ndonji mistrecllek Tomi...
pjese tjeter asht kur xen dashnore(me falni me vulgaritetin /pf/images/graemlins/laugh.gif ) beckin. e nderkohe fillon nji fjali me ; - kur isha me amy lorens... dhe e kupton nga fytyra spec e bekit se s'ishte dashte me e permende ate emer...

liber tjeter asht "aventurat e dinpakut dhe dinshumit". ka shume gallata. me kujtohet kur dinpaku do qe te bahet poet. nje varg nga dinpaku; ky dinshumi zhele zhele/ na kaperceu nje dele. tjetri cohet i indinjuar - dinpak une s'kam kapercu dele ndonjihere.
- epo mos u nxeh, i thote, eshte per hater te rimes.

djemte e rruges pal eshte shume i bukur. i kam harru pothuajse krejt ngjarjet, po me ka mbete ndermend kur vdes ai cuni, i vetmi qe ishte "ushtar" i thjeshte, se te gjithe ishin togere e kapitene. di qe jane dy grupe cunash qe bajne "lufte" me njeri tjetrin. ndokush kujton me shume???

bebi

Primus registratum

aventurat e cipolinos, pippi corapgjata, aventurat e kokekashtes, beni ecen vete, perrallezat nga vellezerit "grim" qe tani e kam blere perseri versionin me volumin me te madh...
mua akoma me pelqejne perrallat... shume bile /pf/images/graemlins/smile.gif