Kush mendon se eshte "FREE THINKER"?

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: Kush mendon se eshte "FREE THINKER"?

4.mendoj se nje i tille eshte tipi i njeriut qe eshte ne gjendje te gjykoje gjithcka qe i del perpara, pavaresisht nga permasat. Kufiri nuk bene pjese ne konceptin e tij.
Këtij përkufizimi të Vis_Elbasanit mund t'i shtoja edhe që «pas gjykimit merr vendime për rrjedhojë të lira». Një freethinker mundet edhe ta ndjekë modën nëse ai e gjykon të arsyeshme, mund të ndjekë edhe turmën nëse kjo i vjen atij për mbarë. Pra një freethinker mund të jetë çdonjeri nga ne që është në gjendje të analizojë (gjykojë) çdo gjë /pf/images/graemlins/wink.gif !

pipiricka

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
4.mendoj se nje i tille eshte tipi i njeriut qe eshte ne gjendje te gjykoje gjithcka qe i del perpara, pavaresisht nga permasat. Kufiri nuk bene pjese ne konceptin e tij.
Këtij përkufizimi të Vis_Elbasanit mund t'i shtoja edhe që «pas gjykimit merr vendime për rrjedhojë të lira». Një freethinker mundet edhe ta ndjekë modën nëse ai e gjykon të arsyeshme, mund të ndjekë edhe turmën nëse kjo i vjen atij për mbarë. Pra një freethinker mund të jetë çdonjeri nga ne që është në gjendje të analizojë (gjykojë) çdo gjë /pf/images/graemlins/wink.gif ! [/qb]
Dakort,po nuk na the,je apo nuk je Free-thinker?Edhe pse gjendjen e analizove bukur,sakte dhe pa gabime,po te them une tani mendimin tim njehere dhe analizoma pak dhe kete,
te gjithe ne nje fare menyre apo ne tjetren,jemi kush me shume e kush me pak,Free-thinker,qofte dhe per veten tone,dhe ne mendimet personale,asnje nuk eshte "konservator"ne mendimet e tij,pune tjeter se jane kushtet e tij te caktuara te mos shfaqet"free"ne te gjitha rastet dhe manifeston vetem 20% te vetes te tij,une(tani flas per veten time jo pergjithesime per te tjeret)jam nje tip shume,ndoshta me shume se çduhet free thinker,per te gjitha qe me rrethojne,dhe per te gjithe,po fakti qe mendon se je free thinker nuk do te thote qe duhet dhe te jesh patjeter,rendesi per mua ka te ndihem mire me vetveten dhe pastaj te gjitha vijne vete,me dhe pa idene se jam free thinker.

Kondrapedali

Kondrapedali

Pipiricka, sigurisht që ashtu jam edhe unë /pf/images/graemlins/wink.gif !

pipiricka

Primus registratum

[QB] Pipiricka, sigurisht që ashtu jam edhe unë /pf/images/graemlins/wink.gif !
Bravo te qofte,po a nuk me thua pse mendon se je,kot per sport dua ta di kete gje.....

Kondrapedali

Kondrapedali

Se s'më rr...bëhet vonë fare për çfarë thonë të tjerët (pothuajse) dhe se kam një shpirt kritik shuuuummmmmëëëëë të zhvilluar nga ku edhe emrin Kondrapedali /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif !

pipiricka

Primus registratum

[qb] Se s'më rr...bëhet vonë fare për çfarë thonë të tjerët (pothuajse) dhe se kam një shpirt kritik shuuuummmmmëëëëë të zhvilluar nga ku edhe emrin Kondrapedali /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ! [/qb]
O.K.rrofsh qe ma the,ashtu jane te gjithe me ate "pothuajse" mbrapa,po hajt mo kush me kush me shume e kush me pak thashe dhe njehere,pastaj ne ne fund te fundit jemi free thinker edhe per te tjeret,pastaj per veten tone,ose e anasjellta,(varet nga njeriu ne njeri kjo gje).

S6T6N6

Forumium maestatis

Nje ateist eshte sigurisht nje FREE THINKER :thumbsup:

peson

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6+6N6:
[qb] Nje ateist eshte sigurisht nje FREE THINKER :thumbsup: [/qb]
as qe e ve ne dyshim vazhdo keshtu :wave:

Rambla

Primus registratum

Ja ke fut kot s6 /pf/images/graemlins/laugh.gif

mos e ekzagjero, fakti qe nje njeri eshte ateist nuk do te thote qe eshte dhe free thinker /pf/images/graemlins/wink.gif .

S6T6N6

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Vincent:
[qb] Ja ke fut kot s6 /pf/images/graemlins/laugh.gif

mos e ekzagjero, fakti qe nje njeri eshte ateist nuk do te thote qe eshte dhe free thinker /pf/images/graemlins/wink.gif . [/qb]
nejse mendon shume me lehtesisht nga teisti /pf/images/graemlins/wink.gif

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Zippy:
[qb] Unless u live in a jungle with no human contact whatsoever...if there is such a thing in a surviving mode :rolleyes: [/qb]
as ata se dbe ata jane ndikuaar nga eksperienca e tyre.

kjo pyetje shte provokuese me qellim per te ndare budallenjte nga pak me te zgjuarit.

"value free" mendim nuk ka,kshu qe nuk as free thinker. sja vlen as me perserit cfare kane thene te tjeret. eshte nje aspirate lexova me siper, me duket, qe jetohet me shpirtin e saj etj.

me prane free- thinkerve thuhet se qendrojne nihilistet, por prape dhe ata jane bound nga izmat e nihilizmit.

kurse ateistet jane thjesht religious free thinkers.

nje shprehje e famshme Nitces thote: every word is a prejudice :tipsy: .

epiphany

Primus registratum

te jesh free-thinker eshte thjesht nje iluzion.shume nga ne perpiqen por jane gjithmone ato korniza qe nuk na lejojne asnjehere te jemi teresisht te lire ne nemendimet tona.as te qenit ateist nuk te ben te tille.thjeshte eleminon disa kufije.

epiphany

Primus registratum

te jesh free-thinker eshte thjesht nje iluzion.shume nga ne perpiqen por jane gjithmone ato korniza qe nuk na lejojne asnjehere te jemi teresisht te lire ne nemendimet tona.as te qenit ateist nuk te ben te tille.thjeshte eleminon disa kufije. me pelqen ajo cfare ka shkruar howler.

Urim Nerguti

Primus registratum

Mua më duket se togfjalëshi "Free Thinker" nuk ka kuptim. Sepse ky togfjalësh përmban fjalën mendimtar. Ai që është mendimtar, nga përkufizimi, është mendimtar i lirë, sepse në të kundërtën, ai nuk do të ishte mendimtar.

Kur thua "mendimtar", ke thënë gjithçka.

Ema

Goddes

Free thinkers ishte moto e Masoneve,nga aty fshihen rrenjet /pf/images/graemlins/laugh.gif