...ashtu dhe Hitleri nuk ishte sionist, por "puna" e tij coi ne krijimin e shtetit te "popullit te zgjedhur"Fillimisht postuar nga jula:
[qb] I dashuri im (mos u bej xheloz, eee /pf/images/graemlins/tongue.gif ) ishte free thinker (pavaresisht nga gjykimi pozitiv apo negativ mbi te), mason, cifut POR jo sionist!!!
[/qb]
Plotesisht dakort, in today's society is a utopia to remain free of any boundaries of judgement or perception, therefore not being able to accomplish total free thinking.Fillimisht postuar nga Dorm@nt:<br />[qb] Qe te jesh freethinker do te thote cdo gje ta shikosh, gjykosh dhe konkludosh, sikur te ishe zbuluesi i saj, ai qe e kishe pare per te paren here dhe jo vetem kaq, por te jetoje ne nje bote ku nuk jeton asnje njeri tjeter. Dhe kjo more shoke eshte bere pothuajse e pamundur, me "globalization and wide use of media", plus ate muhabetin e sterperseritur qe jemi qenie sociiiiiiiale. Perndryshe, te gjitha konceptet, mardheniet, qe ke pasur me boten dhe njerezit jane baza nga i krijon idete e tua, (edhe pse keto elemente i kombinon ne nje lloj menyre te re)
Freethinker per mua nuk ekziston si koncept. Ka eccentric thinkers, njerez qe jane te varur nga idete dhe mendime te meparshme por qe dijne ti lidhin ne nje menyre te re. (Eshte e kote ti futesh life-span theory, ose socialization kur nuk je perballe). [/qb]
Fillimisht postuar nga Vis Elbasani:
[qb] S'ju ngal hatri ta nis une...
1.Sepse ndjehem i lire ne mendimet e mia, nuk shoh te me pengoje njeri ne cka ndiej.
2.Jo se gjendet nje recete, se c'kuptim do te kishte, por nje freethinker(dasaret, pse nuk na ofron nje shqiperim te fuqishem) duhet te beje perjashtim nga cdo turme, qellime dhe forma te saj. Nje freethinker nuk e ndjen te ndjeke moden, psh. Nje freethinker shprehet me lirshem, adhuron filozofine dhe eshte dashnor i poezise. Por nuk ka recete...
3.Vetem pasi te kene studiuar lirine e mendimit, pasi te kene shetitur shume dhe pasi te njohin mire shpirtrat e njerezve, veprimet dhe deshirat e tyre.
4.mendoj se nje i tille eshte tipi i njeriut qe eshte ne gjendje te gjykoje gjithcka qe i del perpara, pavaresisht nga permasat. Kufiri nuk bene pjese ne konceptin e tij. [/qb]
...larg per nga lart apo larg per nga poshte?Fillimisht postuar nga JuStiFy My LoVe:
[qb] Visi je shume larg....
po do kthehem prape /pf/images/graemlins/smile.gif ! [/qb]
SIGURISHT, KUR SHQIPERIA APO MJEDISET E SAJ PERCMOHEN, KESHTU ESHTE.Fillimisht postuar nga hanini:
[qb] A freethinker can be only a person that acts as one.
Dmth edhe ai qe deklaroi se eshte i tille, ja ka fut pak a shume (shiheni vete nga anon peshorja) kot! Pse?!
Derisa ka pranuar patetizmin e qendrimit ne nje lokalitet qe nuk i jep asnje mundesi zhvillimi personal (nuk flas thjesht per kariere ketu) e ben nje pune mediokre qe i sjell pak kenaqesi, shprehur kryesisht ne formen e rroges ne fund te dy-javeshit dhe te ndonje buzeqeshje mirenjohese fare te rastesishme, dhe ndonjehere pse jo me qellim manipulimi te "mendimit te lire", nuk ka shume vend per mendim te lire.
E megjithate mund te flasim per rruge personale te te menduarit te gjerave, shpesh te pandryshueshme, ose fare pak te lakueshme. Kjo menyre mund te jete "free" nga mendimet e tjera, po s'do te thote se nuk eshte mbruajtur nga influenca e dikujt, dhe pas ngjizjes te jete ngurtesuar. [/qb]
HahahahahahahahhahahaFillimisht postuar nga Vis Elbasani:
[qb]SIGURISHT, KUR SHQIPERIA APO MJEDISET E SAJ PERCMOHEN, KESHTU ESHTE.Fillimisht postuar nga hanini:
[qb] A freethinker can be only a person that acts as one.
Dmth edhe ai qe deklaroi se eshte i tille, ja ka fut pak a shume (shiheni vete nga anon peshorja) kot! Pse?!
Derisa ka pranuar patetizmin e qendrimit ne nje lokalitet qe nuk i jep asnje mundesi zhvillimi personal (nuk flas thjesht per kariere ketu) e ben nje pune mediokre qe i sjell pak kenaqesi, shprehur kryesisht ne formen e rroges ne fund te dy-javeshit dhe te ndonje buzeqeshje mirenjohese fare te rastesishme, dhe ndonjehere pse jo me qellim manipulimi te "mendimit te lire", nuk ka shume vend per mendim te lire.
E megjithate mund te flasim per rruge personale te te menduarit te gjerave, shpesh te pandryshueshme, ose fare pak te lakueshme. Kjo menyre mund te jete "free" nga mendimet e tjera, po s'do te thote se nuk eshte mbruajtur nga influenca e dikujt, dhe pas ngjizjes te jete ngurtesuar. [/qb]
Megjithate, PROFESIONI im eshte mesues, POR une nuk marr nje rroge ne fund te dyjaveshit, as jam nje medioker. Nuk punoj mesues prej nje viti e gjysme(c'te ngeli tani?).
Te jeni te sigurt se Nila(kete e kam kuptuar nga emri virtual qe Hanini perdor: "Alinos", qe, po ta kthesh mbrapsht, del: "Sonila"... ja c'"medioker" jam une!) me referohet mua kur me quan medioker, qe fiton pak apo qe jam shprehur se jam freethinker. Vertet Elbasani apo edhe qytete te tjera te Shqiperise gjenden ne kushte te mjerueshme jetike, por Hanini apo Alinos, edhe Gete nuk u shperngul kurre nga Vajmari, qyteti i tij, dhe ju e njihni ate. Madje kemi lindur ne te njeten dite une e Gete! Biblioteken time ma ka zili edhe ajo e qytetit. Se shpejti do te botoj edhe nje liber mbi studime etimologjike qe do te bjere ne sy ne shtypin shqiptar dhe do te ta dergoj edhe ty nje kopje, pa leke.
Sigurisht qe une jam influencuar nga mendime te filozofeve te medhenj si Spinoza, Shopenhauer, Niçe, dela Roshfuko, Gete, etj., por cdo njeri influencohet. Ai qe nuk kerkon te influencohet, zgjedh qe nje apo dy vjec te jetoje ne nje pyll te humbur dhe quhet "eremit", qe ndryshjon nga "freethinker".
Faleminderit per cinizmat e fyerjet, Hanini, por une nuk jam ai mediokri qe ti mendon se jeton me rrogen e nje mesuesi. Mos pacim kurre mesuese si ty, qe udhehiqen, sic pranon, nga rroga e dyjaveshit! Nese nuk e gjen veten mes freethinkers, do ta gjesh me siguri mes "pockethinkers". [/qb]
FREE THINKER!!!!!!!!!Fillimisht postuar nga Zgalemi:
[qb] Marr shkas te hap kete teme nga nje citim i Visit prej Elbasani qe deklaron se eshte "free thinker".
Nese dikush e cileson veten te tille mund t'u pergjigjet do pyetjeve:
1- Perse e cileson veten te tille?
2- Cilat jane kriteret qe duhet te permbushe nje person i tille?
3- Ne c'menyre arijne te mendojne kaq free?
4- E perkufizon dot termin "free thinker"? [/qb]
thanks logos!!!Fillimisht postuar nga Logos:
[qb] Mendoj se eshte e pamundur te jesh "Free Thinker" me ato permasa qe po parashtroni. Mateni edhe nje here kete 'largesi' nga ju tek "i pelqyeri juaj". [/qb]