Kush e urdheron njeriun, zemra apo truri?

gangsterja

Primus registratum
Varet nga karakteri i personit edhe truri edhe zemra.Truri ne te shumten e rasteve te urdheron,pasi po nuk pate trurin ne rregull s'ke ce do me jeten.

joetisti_

Locus omnem
Nuk e di por deshiroj te udheheqe zemra. Eshte me mire. Truri mund te beje llogarine e sakte. Por kujt i duhet kjo. Zemra mund t'i beje llogarite gabim e megjithate nuk zhgenjehet.

bobo

marksist-enverist
patjeter qe truri- madh dhe ai i vogel!- yllo, patjeter qe kontrollon ''veprimet e zemres'', por truri duhet tbej 'leshime' per trujt ekuilibrin..., se perndryshe iken per lesh... ;)

Al-Punk

Still here
Mua personalisht me udheheq/urdheron zemra- emocionet.. Trurin e fus tek llogjika dhe mundohem mos te bie pre/viktime e tij.
Nuk e di pse kjo nuk me duket shume e sakte me aq sa te kam njohur ne dy dite ne shkrime ne forum.
Edhe nese te udheheq zemra, ti ke ca reflekse te forta llogjike para cdo veprimi keshtuqe beja drejt analizen vetes.

-Zana-

e...Thjeshte
C'do te thuash me k'te ti ? Mbase thjeshte nuk me kupton edhe keqkuptohesh .... Lol

Llogjiken E kam te shendoshe, s'kam dyshime :p

bobo

marksist-enverist
truri eshte ''parlamenti'': pozit, opozit dhe koalicine (ai madhi!); i vogli eshte si puna e ''komisioneve''.
kurse zemra eshte ''pushtet'' ekzekutiv. :D ..., prandaj duhet tdalim tgjith ne votime! -thuaj 'jo' asaj gjese qe spo mkujtohet emri; dhe natyrisht pa harruar nje 'po' te madhe asaj tjetres... , doli e ngata-rrume. ;)

Universal

AnonymouS
Askush deri tani nuk me ka dhene nje spjegim te carte ne menyre shkencore se ne c'menyre komandon zemra njeriun (pervec menyres metaforike)

Kur truri percepton ndjesi dhe kur ndjesite jane emocionuese rrahjet e zemres shtohen, prandaj emocionet materializohen nepermjet zemres. Kur truri eshte i kthjellet dhe nuk ndikohet nga emocionet edhe zemra nuk rreh si e cmendur.
Gjithsesi te dyja i sherbejne te njejtit qellim me funksione te ndervarura.

Black_Rose

Forumium maestatis
une mendoj se pyetja eshte e gabuar, cdo gje ndodh ne tru, zemra ka vetem funksionin te pompoje gjakun meqe Universal hodhi idene e pergjigjes jo metaforikes. Pyetja duhej bere kush komandon Idi Ego apo Superego, dhe une personalisht mendoj se njeriu duhet te mposhte sa me shume Superegon qe te arrije te jete vetvetja dhe unik! dhe normalisht per tiu kthyer temes te mare vendimet qe jane mire per te dhe e bejne te ndihet mire.

agim40

Valoris scriptorum
Cdo gje qe ne e ndjejm, e vendosim, e shofim, e mendojm funksionon nepermjet trurit prandaj edhe e them qe njeriun e urdheron truri. Emocionet e sinjalizojn trurin, truri sinjalizon zemren prandaj edhe shtohen rrahjet e zemres.. Kjodo te thote se zemra nuk mundet ta urdheroj njeriun.....ndoshta e kam gabim por mendim im