Kush e urdheron njeriun, zemra apo truri?

bebivogel

Forumium maestatis
Re: Kush e urdheron njeriun, zemra apo truri?

Kurse une mendoj ... Eshte ne doren tone really ... Aty ku ndihemi mire e s'duam ta leshojme eshte Zemra, e kur dicka tjeter te duket se duhet ndryshuar ose nuk eshte ne 'leverdine' tende eshte Truri ... pra nuk eshte e thene vetem TRURI, ose vetem ZEMRA, po te koordinuara me njera tjetren .. :wink:

hot

Hotgirl

kshu me thote zemra..
eshte thjesht nje shprehje njerezore,e pavertetuar shkencerisht,kur duan te shprehin dicka jashte normales,apo nje ndjenje apo emocion te fuqishem..
truri eshte ai qe kontrollon cdo ndjenje..asnje njeri nuk mund te mendoje me zemer..,zemra ka nje funksion si aparati i qarkullimit te gjakut edhe eshte pikerisht ai,pra qarkullimi i gjakut..
temes duhet ti nderrohet titulli dhe ti gjehet nje me i pershtatshem..
(me falni se nuk e kam lexuar se per cfare flitet me perpara,thjesht ju pergjigja pyetjes..)

moonlight

Primus registratum

Zemra eshte simbol per hormonet, deshirat jo medoemos te llogjikshme.
Edhe truri deri diku simbol mbetet pasi mund te kthehet ne loder te njeriut te marre.
Njeriu ne shumicen e rasteve me duket si qenie pa lokomotive.

Ilir Bllaca

Primus registratum

Dhe vje nje dite .... moonlight dhe qenie behet me lokomotive. Me kenaqe me ket fjali. Edhe un ketu shoh shum qenie pa lokomotiv. Qenie pa ideale, vetem mendje ke materiali, shentalluqet dhe paraja e kan. /pf/images/graemlins/smile.gif

moonlight

Primus registratum

Fillimisht postuar nga iliriimiri:
[qb] Dhe vje nje dite .... moonlight dhe qenie behet me lokomotive. Me kenaqe me ket fjali. Edhe un ketu shoh shum qenie pa lokomotiv. Qenie pa ideale, vetem mendje ke materiali, shentalluqet dhe paraja e kan. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
Ah, po, ...dhe vjen nje dite! /pf/images/graemlins/smile.gif

Ilir Bllaca

Primus registratum

Dhe vjen nje dite qe te gjen belaja fare. Lere fare ate pune. Apo ndoshta mund te jet edhe ndonje dite e bukur shum. Ku i dihet asaj pune.
Zemra, he ... Ku i dihet asaj pune. S'mendon kurre e shkreta zemer, vetem enderron e shkreta, vetem enderron. Dhe me sy hap enderron ngadonjeher zemra. Ca t'ben zemra s'ta bo truri. Tani e di shum mire ate gje dhe e besoj plotesisht. :wink: :thumbsup:

moerb1915

Primus registratum

Duke pasur parasysh qe Truri = Arsyeja dhe Zemra = Ndjenja, ateher mund te them qe njeriu udhehiqet nga arsyeja. Rastet (dhe ka boll) kur ndjenja fiton mbi arsyen eshte kur arsyeja arsyetoj qe ndjenja duhet te paraprije ne ate rast (hence shprehjen arsye e dobet). Pra ne fakt edhe nqs njeriu udhehiqet nga ndjenja kjo eshte sepse arsyeja e lejoi ndjenjen te udheheqe mgjth arsyetoi ndryshe nga ajo.

Kaq kisha une.

Eni_883

Primus registratum

Do doja ti prgjigjesha pyetjse me Truri po e dime mire pothuajse te gjithe qe ka raste qe e merr zemra situaten ne kontroll e na i ben gjerat lemsh hesapi, /pf/images/graemlins/laugh.gif neise truri shumicen e kohes ajo ka rendesi.

Darien

Primus registratum

pyetja është bërë disi e anshme, sepse nuk u është dhënë e drejta meshkujve të përgjigjen me një mundësi të tretë që shpesh i urdhëron më shumë se zemra dhe truri bashkë
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

sweet eda

Primus registratum

vertet dileme, eshte si puna e dy kraheve te ndryshme te trurit, njeri djall dhe tjetri engjell njehere mendon se te perdoresh zemren do jete me mire me ty, kur nga ana tjeter eshte truri qe komandon zemren. Pastaj varet edhe nga situatat e ndryshme ne te cilin ndodhet njeriu.mendoj se duhet perdorur truri....edhe pse ne shumicen e rasteve njerezit nuk e bejne kete gje.

Topce

Primus registratum

Kam pershtypjen se kur thoni "zemra" e keni fjalen per ato ndjenja te brendeshme qe nuk arrini tu jepni nje emer dhe ti arshivoni ne skedaret e trurit si gjera "well known". Ne te vertete ato jane po aq produkt i trurit sa edhe ato te "arshivuarat" me emer e mbiemer. Ne cdo dite te jetes sone, ne cdo kontakt qe kemi me natyren dhe shoqerine, ne marrim nje informacion, i cili pa u kuptuar shtresohet ne ndergjegjen tone dhe na ben te kemi nje reagim te caktuar ndaj nje fenomeni te caktuar. Vetem fakti qe ne nuk e identifikojme dot (nuk e dime c'eshte) kete reagim nuk tregon qe ai eshte i gabuar. Perkundrazi. Une kam zgjedhur qe sa here kam mundesi te bej ate qe "me thote zemra" (sipas termit te perdorur ne kete teme) dhe kjo me ka dale perhere per mire. them sa here qe kam mundesi sepse shumme gjera varen edhe nga truri i te tjereve.
Me kete kam gjetur qetesi sepse sa me shume te veprosh kunder asaj qe "te thote zemra" aq me te ngateruar ja ben fjaline tjeter asaj. Dhe e ndjej qe sa me shume veproj keshtu aq me teper afrohen ato qe me thote "truri" me ato qe me thote "zemra". :thumbsup:

ani ani

Primus registratum

Njeriun e urdheron mendja. Fjala "zemer" perdoret per te treguar anen me te mire dhe te dhimbshme te mendjes e fjala "tru" per te treguar anen me llogjike te mendjes.

Kur bejme dicka ajo eshte ajo qe do te beje mendja jone, bazuar ne te munduren dhe te pamunduren e saj.

:wub: :wub: :wub:

Topce

Primus registratum

Thuj no nji gjo ti, mos ja fut "n'ajer"

DEVIL-girl

Primus registratum

Dua te them qe truri, po ndonjehere shoh qe zemra nuk pyet per trurin..

Florus

Forumium maestatis

Njeriun e komandon Dr. Truri ne bashkepunim me *** . Zemra. /pf/images/graemlins/smile.gif