Kush e gjen ??

A

Adami

Guest
Re: KUSH E GJEN

/pf/images/graemlins/frown.gif nejse

Vazhdojme me nje qe hmmmmmmmm e di qe per sonte sdo e gjeje njeri.

Nga numri 1 deri ne 25 formoni 5 rreshta horizontal e 5 rreshta vertikal me nga 5 numra qe ne cdo menyre ( pra horizontal , vertikal e diagonal) japin te njejten shume .

A

Adami

Guest

Po ju jap nje ndihme qe shuma duhet te dali 65 dhe numrat ne rreshta sduhet te perseriten.

besim231071

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Shqipe*:
[qb] adami nuk e kishte me ty ofendimin por e kishte me mua!!!! ngaqe po i gjej!!! [/qb]
Ofendim nuk kisha,as per ju dhe as per Adamin,perkundrazi kisha respekt por per momentin harrova qe kam te beje me njerez(SHqipe) qe per vete bejne shaka me te tjeret por te tjeret nuk kane te drejten e shakase me ta.
Shenim.UNE I KAM DURUAR SHAKATE TUAJA.

shqipe

Primus registratum

5 9 8 22 21 65
15 13 12 14 11 65
16 18 19 2 10 65
25 24 3 7 6 65
4 1 23 20 17 65

65 65 65 65 65

e bera!!!!!!!

shqipe

Primus registratum

meqe nuk duken qarte te postimi siper i vura ne tabele dhe po i sjell si file imazhi.

tabela.jpg

te hengert dreqi sa me lodhe!!!!!!

shqipe

Primus registratum

un jam perfeksioniste amore !!!! :kiss:
shtriga ikim me fjet se ai ate pune ka ven nji problem e ne thartojme trut.

Cassandra

Primus registratum

edhe une ashtu jam po ne ket ore te nates sme plas shume /pf/images/graemlins/tongue.gif (pastaj e di qe sot kam qene out une :shrug: )

:kiss: :kiss: :kiss:

shperndahemi per sot :wave:

blendiys

Primus registratum

Boll u mburret vajzani se qe te dyja e kini gabim :devil:
Diagonalisht nuk e keni kontrolluar dhe s'e keni te barabarte me 65 dhe sigurisht qe duket shume e lehte se mundesite jane shume me te medhaja.

Ja nje e sakte ketu:

pic.php

/pf/images/graemlins/smile.gif :wave:

shqipe

Primus registratum

po Blendi! e pashe edhe une pasi kisha bere postimin qe s'i kisha llogaritur diagonalet!
404.gif
por pertoja te editoja se ishte teper vone
sm399.gif

do me duhet ta vras mendjen akoma!!!
sm327.gif

A

Adami

Guest

bravo Bled :thumbsup:
Ka shume menyra sic e the ti dhe une kam disa por njera eshte edhe kjo.

17 24 01 08 15
23 05 07 14 16
04 06 13 20 22
10 12 19 21 03
11 18 25 02 09

A

Adami

Guest

Kujtoni se i gjeni te gjitha e?
ok nje tjeter per kokat e matematikes:

dy shoke dalin ne rruge dhe po shikojne per ndonje aksident makinash.Nga eksperienca e tyre ate e dine qe po te rrine e te shikojne per nje ore , ata kane 90% shanc te shikojne nje aksident.Nje nga shoket i thote tjetrit: Le te rrime vetem 10 minuta.Shoku tjeter i pergjigjet:Nqs ne rrime 10 minuta , ne kemi vetem 15 % shanc te shikojme nje aksident. I pari e kundershton duke i thene qe ne kemi me shume shanc se 15 %.
Pyetja eshte: A eshte i pari i sakte ne pergjigjen e tij dhe nese po sa eshte probabiliteti qe ata te shikojne nje aksident?

Cassandra

Primus registratum

*Shqipe* buona fortuna tesoro e ci vediamo da qualche altra parte, quà nn è più aria x me :wave:

blendiys

Primus registratum

Ok ne fakt me duket ca si teper e thjeshte per zgjidhjen qe kam une dhe nuk e di ne se ka ndonje klecke qe une se ve re.
Edhe ketu ka me shume se nje menyre zgjidhjeje. Ne mund te pjestojme 90% me 60min dhe na jep 1.5% per minute dhe e shumezojme me 10min qe na jep 15%. Prabaliteti eshte 1/6.
Kemi dhe menyren tjeter qe eshte ca me gjate duke gjetur ne fillim se sa min eshte 100% qe eshte 66.67 min. Eshte pak a shume e njejta gje dhe rezultati del i njejte. Ketu duhet te kemi pak kujdes se ne nuk e shohim probalitetin mbi 100% por mbi 90% d.m.th jo 10/66.67min por 10/60min.
Thashe nuk jam i sigurte ne se ka klecka aty brenda :idea:

shqipe

Primus registratum

un nisem nga llogjika qe probabiliteti per te pare nje aksident eshte ne baze 50% sepse 2 jane mundesite te shofin ose mos te shofin kjo vlen qe ne minuten e pare. duke menduar kete me kalimin e kohes dhe me kalimin e makinave sa me shume makina te kalojne aq me shume rritet 50%. nqs duhet te jap nje shifer do e llogarisja kshu:

ne 60' = 90% ne 10 '= 50% + x nga ku nxjerr ekuacionin:

60/10 = 90/(50 + x)
50 + x = 90/6
x = 15 + 50 = 65%?????

a eshte 65% probabiliteti?

blendiys

Primus registratum

Hm me duket se e kam menduar gabim probabilitetin dhe se duhet te jete 1/6.67 sepse probabiliteti ne 90% s'eshte i plote dhe duhet te bazohemi tek 100%.