KUR MUND TE JESH I LUMTUR?

gurax

Pan ignoramus
Re: KUR MUND TE JESH I LUMTUR?

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: ImPuLs</div><div class="ubbcode-body">
Edhe kur e gjen dhe zgjat ne nje fare menyre kthehet ne nje gjendje stagnante dhe rilind tendenca per te filluar levizjen again drejt majes se piramides ...
Ajo qe ka shkruar Majestic eshte mese e vertete vetem kur provon emocione ekstreme te kunderta arrin ti mire - diferencosh

so have a happy life people, I mean happy moments or days, cos a happy life is unachievable
</div></div>

Jeta perbehet nga momente te njepasnjeshme. Nese keto momente jane te lumtur vertet qe synohet drejt majes sic tha Impuls. Arrijme te behemi aq te zote ne aftesine per te te gjetur keto tullat e lumturise sa i perzgjedhim. A ka gje me te mire? Po ja, dua te grupoj keto X momente lumturie me njera tjetren qe te zgjasin aq sa dua une, kur dua une.... me kujtohet nje shprehje "The torch I carry also scorches my fingers."

M

Mortal

Guest

Nga postimi jot do te thote se lumturia eshte izolim. Une nuk bej fotografi. Te ngrij momentin qe une e konsideroj si 'te lumtur' (se vetem keto momente fotografohen, gjerat e trishtuara asnjehere, perkundrazi shpesh here njerezit bien ne dyshim ne vertetesine e tyre, por kjo eshte histori tjeter) apo te bukur do te thote a) nuk ka per te ndodhur me, b)nqs do te ndodhe nuk kam per ta perjetuar ne kete menyre c)nuk do te kete momente te tilla qe te me bejne te ndihem ne kete menyre. Duke mos e ngurtesuar momentin, une e le te lire vehten time dhe kjo mund te jete nje fare menyre e imja per te qene e 'lumtur'. Realizimi i tre pikave te mesiperme, per mua, do te thote qe kam hequr dore.

Edhe lumturia eshte si puna e frutit te ndaluar. Eshte diku atje, por asnje nuk eshte lindur per ta arritur, por vetem per ta shijuar (ndoshta dhe lakmuar) me sy. Njehere qe e arrin ate... tashme i dime pasojat e ngrenies se frutit- jetojme ne mekat cdo dite.

gurax

Pan ignoramus

Lumturia izolim? Per mua jo nje here! Momentet e mia te lumtura perhere kane qene me njerez te tjere rreth e rrotull, deri tashti. E nese sic pranohet gati unanimisht qe mekatojme qe me aktivitetin tone te pare, qe lindem, nga se heq dore ti? I bie qe mekaton vetem se po merr fryme!
Jo jo, fare!

M

Mortal

Guest

Une nuk heq dore nga asnje gje. Une nuk thashe se refuzoj te 'lumturoj'. Mekati nuk ishte faji im. Eva vuajti mjaftueshem dhe ndoshta dhe po vuan. Deri ne momentin e gjykimit (ajaja- fe dhe fillozofi) une do jetoj 'to the fullest'.
'Heqja dore' e mesiperme ishte ne kontekstin e egzistences se 'gjerave te bukura dhe lumturi-sjellese' per mua.

Really now, I hate it when i have to explain myself.

'Ne aspektin e nje bote krejtesisht tjeter dhe shume larg njerezve te cfaredoshem, po, mekatoj kur marr fryme.' - Me teper se e vertete eshte mendim personal, por qe une vendos te jetoj ne kete mekat... perseri teme tjeter kjo.

Bye now, se me iken treni.

Le_Routard

Forumium maestatis

Ore, po edhe ke tema e lumturis e gjetet te ziheni ju?? Po sa sherraxhinj qe jeni a te keqen! Nuk po guxoj te hap temat e tjera se me siguri de jete derdh gjaku deri n'gju. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Tani te filozofoj edhe une i cik se duhet me shty kohen. Vetem mos e merni serjozisht. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Sipas mendimit tim te jesh i lumtur, apo te rresh veten qe je i lumtur nuk ka ndonje ndryshim te madh. Duke qene qe e verteta absolute nuk mund te vertetohet brenda limiteve te ngushta te llogjikes njerzore, i bie qe lumturia njerezore eshte nje gjendje paqe me injorancen e tij.

Lindja eshte dhimbje per ate cka do jemi, vdekja eshte dhimbje per ate cka do leme pas, e mes ketyre dy realiteteve te pa disktueshme, mund te diskutohet pa e vra menien shume.

Pra, shikoni te jini te lumtur sipas mundesive, dhe po nuk patet mundesi te pakten mos u zini, shani e nevrikosuni, se keshtu do i lini mundesit tju kalojn onash pa ju von re.

Le_Routard

Forumium maestatis

Teper delikate kjo, se po u var lumturia ke puna i bie qe kur te heqin nga puna duhet te varesh veten.

Germo i cik me thelle...

Admir

Forumium maestatis

Te jetosh eshte gjeja me e rralle ne bote. Shumica ekzistojne, dhe vetem kaq. -- Oscar Wilde

butterfly

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: SHTEGTAR</div><div class="ubbcode-body">Te jetosh eshte gjeja me e rralle ne bote. Shumica ekzistojne, dhe vetem kaq. -- Oscar Wilde </div></div>

E bukur kjo!

ismaili

Primus registratum

LëRë said:
Teper delikate kjo, se po u var lumturia ke puna i bie qe kur te heqin nga puna duhet te varesh veten.
Robi do e beje nje pune qe te jetoje.

Kondrapedali

Kondrapedali

Kur njeriu e gjen lumturinë ke puna o bo amerikon i përsos. Puna duhet të lejojë të jetosh e jo të kthehet në jetë.

Pra si themi na knej ka katunet e Kebekut : "Onglezt (e Amerikës Veriut) jetojn me punu kurse neve punojm me jetu"

D.m.th. që nuk ta jep puna lumturin. Duhen shum gjona me t'bo t'lumtur ene gjithmon do dali i gjo me ta prish lumturin. Mos u lodhni pra se veç nai rast ose moment i lumtur egziston e mjafton me na dhon gaz me ec ne içik.

M

Mortal

Guest

Uf... sa gjera gabim ne kete postimin me siper, vetem se nuk eshte tema e duhur per ate diskutim.

Qerratai

Primus registratum

Kondra ka te drejte.

Nje gje s'duhet te harroni: askush prej nesh s'eshte i perjetshem, ndaj dhe cdo gje qe kemi, bejme, ndjejme, themi etj etj, eshte shebelltyre e jona, pra E PERKOHESHME.

Kur mund te jesh i lumtur ? Atehere kur te duket se je i tille /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: Shea</div><div class="ubbcode-body">Uf... sa gjera gabim ne kete postimin me siper, vetem se nuk eshte tema e duhur per ate diskutim. </div></div>

Përderisa nuk o veni ktu me i diskutu gabimet i bje që t'jen gabime drejtshkrimi ose shum, shum, gabime mbi perceptimin e onglezve /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/tonguee.gif

Specifikoi gjërat se nuk debatojmë më tym /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

LUANESHA

Primus registratum

cdo moment kur shoh vajzen time jam e lumtur...
è la persona piu dolce di questo mondo...

Le_Routard

Forumium maestatis

Robi do e beje nje pune qe te jetoje.

Te besh nje pune qe te jetosh, nuk do te thote qe puna te ben te lumtur. Te besh nje pune qe te pelqen, kjo po te ndihmon te jesh i lumtur, te jep kenaqsi. Po bere nje pune qe te pelqen dhe qe mer dhe pare mire, ateher je me fat.

Pra si themi na knej ka katunet e Kebekut : "Onglezt (e Amerikës Veriut) jetojn me punu kurse neve punojm me jetu"

Kondre, mos e keni vjedh gjo kete shprehjen je knej nga katnaret e Juropit?

Tashti une me te nigjume e kom qe robt ne amerike e masin lumturin me suksesin ne pune. Kam degjuar qe atje ka ca ide te tipit, puno sa te mundesh (dy tre pune te pakten), te maresh sa te mundesh, qe te jesh i sukseshem.
Prandaj edhe pushimet, dy javore, ngjajn me lejen e zakonshme ne Shqiperi, ate te kohes se monizmit se tashti ka qe punojne me shume dhe nuk marin leje fare.

A e kane mire apo gabim une kete nuk mund ta them, ajo qe them me bindje te plote eshte qe une preferoj idene "jeto sa me mire perdite, puno per qejf e jo per pare"

Po te punosh per pare, per cfare i do paret? Per te bere qejf. E sa qejf mund te besh kur ke punuar 12 ore ne dite dhe nuk e luan dot me poposhin nga lodhja?

Te rrofshin paret qe fitove qe i prish 10 here me kollaj se ctu desh per ti fituar!

LUANESHA

Primus registratum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: LëRë</div><div class="ubbcode-body">.

A e kane mire apo gabim une kete nuk mund ta them, ajo qe them me bindje te plote eshte qe une preferoj idene "jeto sa me mire perdite, puno per qejf e jo per pare"

Po te punosh per pare, per cfare i do paret? Per te bere qejf. E sa qejf mund te besh kur ke punuar 12 ore ne dite dhe nuk e luan dot me poposhin nga lodhja?
</div></div>

me beri pershtypje kjo ideja e bukur e jotja,---puno per qef e jo per pare---

a u lodhe shum me e gjet? po at qefin zotria jote si don me e ba???
kush don me ba pune te lodhshme dhe me ore te zgjatura??
po nuk menemi me ba te gjith ministra

un them puno qe te jetosh ,dhe jo jeto per me punu.

ciao ciao

maxper

Primus registratum

I lumur mund te jesh vetemkur ke mbeshtetjen e njerezve te afert. Reflektoni nje moment

M

Mortal

Guest

Jo shume e vertete. Shpesh here ndodh qe njerezit e afert te mbeshtetin apo perkrahin sepse kane simpati dhe ndjenja per ty. E lene te anashkalojne te verteten e veprimeve te tua me friken se mos te lendojne. E duke te mos thene te verteten, kane ndihmuar ty te genjesh vehten. E kur genjen vehten per shume kohe, me nuk e njef kete te fundit dhe nje mbremje te bukur dimri, prane nje oxhaku, me goten me vere apo whiskey fillon e qan per vehten qe tashme eshte bere skllav i jot. E une kam degjuar qe njerezit qajne nga lumturia... por i gjej keta pathetic dhe qyrrashe.