Kosova me tjeter flamur????

bengu

Primus registratum
Re: Kosova me tjeter flamur????

Une kam kerkuar moti prej admineve te ndalohen personat qe shkruajne serbisht ketu. Po si duket ajo nuk u intereson edhe shume. Cfare me erdhi interesat ishte ajo qe ti nuk e denon ate qe vertete shkruan fjale te tilla ne kete forum gjate gjithe kohes, por ate qe e denon dhe sulmon ate.
Nejse, gabime behen cdohere.
Sa per Zvezden, nuk eshte edhe shume keq, se me kujtohet koha kur kosovaret kacafyteshin, jo Partizani, jo Zvezda /pf/images/graemlins/smile.gif . Sporti eshte sport, shikoje ke te duash, nuk ka gje te keqe aty.

marko

Primus registratum

Kush me Bengo se dhe atyne ja tregoj un, vetem se nuk i paskam has, ose do jete ndonje antar qe nuk kam shume interes per te lexuar se c'shkruajne prandaj se kam vene re se i kaloj shkarazi se zakonisht vetem sharje kane.
PErshnetje Beng!

bengu

Primus registratum

Po ne per sharje po flasim apo jo?! /pf/images/graemlins/smile.gif

Pershendetje!

eM

Paper Moon

Ju lutem shume ti permbaheni temes se nga pak e nga pak po e ktheni ne chit -chat!
Nese doni te vendosni ceshtie personale mund ti nisni njeri tjetrit MP ose mund te gjeni nje teme tjeter!

Me respekt
eM

marko

Primus registratum

Mire te thote Bengo(lol)
Na fal Papermoon, po i jap te drejten vetes te kerkoj falje dhe per Beng!

Dua

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
Kosovaret e quajne veten kosovar[/QUOTE]
Ha-ha-ha.
Si deshe ti zemer ta quajme veten ne, kur te tille jemi.
Jemi Kosovare!
Kemi te drejtat dhe interesat tona. Pa cliruar veten nuk bashkohet as me kojshi as me vellezer. Le te dihet kush jemi, me pas varet nga interesat tona se kush do jete afer nesh.

....nga Dua

Landa

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Sejsel:
[qb]O ti Don Luan me Beng.
Ju paska zene sevdaja me Pseudonimin tim.
Se si e kam une ate eshte pune per mua.
Ler'inin te tjeret te gjykojne se kush eshte tradhtar e pro-Rugovnian;dmth pro-serb.Me sa gjykoj une e disa te tjere deri tani ketu ne kete forum shqiptar per te gjitha trojet etnike jane vetem disa tipa;si Beng,Don Luan e Dardania. Jeni ju te ciliet triumfoni me zell per ndarjen e shqiptareve ne shtete dhe gradualisht ne shperberjen e kultures gjuhes etj.
Shkurt ju nuk duhet te shkruani ne kete forum,shkponi e hapni ndonje forum me gjuhe tjeter sic ua ka enda ju've dhe Ibro's.Mundesisht ate gjuhe te gershetuar ne serbishten e famshme ku disa ne Kosove murit i thone zid'u e ne Maqedonine e z Beng burrit i thone (C) qovek. Pra ju e Rugovna keni me se t'i tregoni botes se edhe gjuhen e keni ndryshe nga mema Shqiperi;te ngjashme me sllavet.
Fatkeqesisht nje gje na lidh me sllavet nga koha e bizantit shqiponja me 2 koka.
Ju keshilloj dicka ju shtojini edhe 4 koka e bejeni me 6-te pasi keshtu jemi katandisur.[/qb]
nje gje skuptoj o njerez pse duhet me u zene e duhet me urdheruar t etjeret te dalin apo jo nga diskutimi smunde tnjeri te ndale menditet e te tjereve per kete apo ate ceshtje o Sejsel !!!!!!!

eM

Paper Moon

1. Shume nga postimet tuaja qe nuk kishin asgje te benin me temen por mereshin me nick jo te njerit dhe tjetrit u fshine! Nuk kam deshire qe nje gje e tille te ndodhi perseri. Tema me duket shume e drejte dhe interesante sepse ka nje rendesi vitale per fatin e te gjithe kombit Shqipetar kudo neper bote.

2. Nese shkpresojme per nje bashkim ne trojeve Shqipetare duhet te jemi ne gjendie te mirekuptojme njeri tjetrin.

3. Gjuha e Forumit eshte Shqipja! Te lutem te mos e harroni kete !

Sinqerisht
eM

disku

UNI

e di qe po dal jashte teme paper moon prandaj po e pranoj vet po sme rrihet pa e thene kete.....
nqs e keni ven re ma shum poste te dardanis u fshine....cdo te thote kjo?????

eM

Paper Moon

Unicorn une snjof as dardanine as ty dhe as njeri tjeter ne kete forum! Une fshiva te gjitha ato postime qe ishin krejtesisht jashte teme. Tema nuk ishte pse Sejsel e ka vendosur keshtu nick-un e tij me duket! Me korrigjo nese jam gabim!

eM

Landa

Forumium praecox

Ke te drejte parafosja seshte e thene te njihemi nepermjet nesh qellimi i ketij forumi eshte shkembimi i ideve edhe argetimi i rinise shqipater pa marre parasysh se ku jetojme edhe asnje njeri ska te drejte te shaje e te ofendoje te tjeret. e nderkohe vetem nej gje ta keni parasysh po sfilluam ne qe jemi te rinj te respektojme mendimet e shokut vaj halli pe rbrezat e tjere qe e kane te ngulitur nej mendim apo ide e ska zot qe jua heq nga koka.

Prizreni

Primus registratum

Unikorn,nuk mundesh ti pa mos me me permendur mua,apo jo? Paper Moon e kryen punen shum me sukses,dhe ka te drejte qe nuk ju lejon juve disave qe ta shendroni AF ne kafene .

Kosovarja

Primus registratum

Pershendetje te gjitheve,

Sa i perket nderrimit te flamurit dhe hymnit kombetar une mendoj se nuk eshte casti i duhur, dhe kjo nuk vendoset nga nje person qofte ai edhe presidenti i Kosoves. Kjo ceshtje shume delikate per te cilen eshte derdhur aq shume gjak duhet te shtrohet ne kuvend, te miratohet nga populli, edhe kjo te ndodh vetem nese ne te vertete kerkohet nga Kosova ta nderroj flamurin edhe himnin. Une personalisht jam kunder kesaj sepse kam bindjen se nese nderrohetn keto dy simbole kombetare atehere ne nderrojme identitetin dhe historine tone si SHQIPTARE.
Une e kam pare edhe flamurin (eshte i shpifur) dhe degjova himnin qe aspak nuk i perngjan nje himni shteteror (tani po them shteteror sepse kombetar veq ekziston), eshte me teper nje melodie filmash.

Megjithate keto mendoj qe jane ceshtje qe eshte shume heret te diskutohen kur kemi disa probleme tjera thelbesore.

Le_Routard

Forumium maestatis

Ne fakt si ide nuk me pelqen hic kjo e Rrugoves per te nderruar flamurin dhe himnin, por nga ana tjeter mendoj se mbase ka pak te drejt. OKB-ja nuk do pranonte te njihte Kosoven ne qoft se ajo do mbante te njejtat simbole me Shqiperin.

Por ama ndryshimi duhet te mbetet simbolik dhe vendimi duhet te merret nga shqiptaret e Kosoves. Sfondi i bardh me shqiponjen e zez eshte budallallik sepse te gjithe e dim qe ngjyra kuqe simbolizon gjakun e atyre qe ran per atdhe dhe nuk ka pasur pjese te historis tone ku te mos jemi vrar e prer per te mbrojtur trojet tona.

Une mendoj qe flamurit te Kosoves ti shtoheshin siper shqiponjes inicjalet UCK, (sa per ti bere qefin serbeve e kujtuar perendimit qe Kosova nuk rri dot me serbin) ose me mire akoma te shtohej helmeta dhe shpata Skenderbeut. Seknderbeu ka qene jo vetem heroi i jon por i gjithe Ballkanit, biles edhe Europes.

Kurse per himnin mendoj se do ishte mire qe Kosova te mbante te njejtin himn por vetem te ndryshonte pak muziken, ta bente pak me moderne ose pak me te trishtuar. Himni i nje vendit dallohet nga muzika jo nga fjalet. Ne kemi nje te mire se shqipen e flasin vetem Shqiptaret.

Post Scripter

Primus registratum

Per mendimin tim, ceshtja e flamurit te Kosoves dhe e himnit te saj eshte nje ceshtje qe duhet zgjidhur me konsensus. Une jam nje nga ata qe e kam kritikuar perhere vardisjen dhe peruljen acaruese te Rugoves kundrejt Beogradit, por kesaj radhe mendoj se ai ka te drejte kur thote se nese duhet te jete nje shtet i pavarur ne te ardhmen, Kosova duhet te kete, dreqi e mori, ca simbole qe ta dallojne nga shtetet e tjera, perfshire ketu edhe Shqiperine. Problemi qendron ne faktin se Rugova me mungesen e deshires per dialog me Tiranen dhe me ish UCK-ne po ben gabime pas gabimesh dhe armiq te panevojshem andej dhe kendej kufirit.
Flamuri qe perdor sot republika e Shqiperise si flamur zyrtar dhe shteteror, nuk eshte vetem shteteror. Ai eshte edhe flamuri kombetar. Ai simbolizon gjithe shqiptaret. Ashtu si edhe shume simbole te tjera. Rugova nuk erdhi ne Tirane, ose nuk thirri ne Prishtine askend nga politikanet e Shqiperise dhe ta vendosnin ne menyre vellazerore si ta ndanin kete pune. Shikoni Britanine e Madhe. Flamuri i saj, sherben si nje theme, edhe per te gjithje flamujt e komonuelthit britanik, si Australia, Zelanda e re, etj. Megjithate kjo eshte bere me marreveshje. Ndoshta Kosova mund te perdorte si simbol te sajin jo shqiponjen e zeze, por ndoshta perkrenaren e Skenderbeut, e cila eshte gjithashtu nje simbol kombetar. Jane te gjitha alternativa. Por alternativat duhet te diskutohen dhe jo te lihen ne doren e nje njeriu te vetem si Rugova i cili per me teper ne te kaluaren ka dhene prova te bindshme tradhtie ndaj kombit dhe atdheut. Kjo i ben zgjidhjet e tij, te dyshimta. Imagjinoni: si hymn te Kosoves ka zgjedhur nje kenge qe i pelqen atij dhe qe ka per vije melodike kolonen zanore te filmit Skenderbeu, e cila per me teper eshte kompozuar edhe nga nje kompozitor rus.
Nuk eshte per te qeshur? Por ndoshta eshte edhe per t'i vene gishtin kokes.

Prizreni

Primus registratum

Une pajtohem plotesishte qe qeshtjen e ketyre simboleve te ardhshme te Kosoves ta diskutojme se bashku, Shqiperia dhe Kosova,sepse me te vertete eshte qeshtje e ndieshme per per tere Kombin , bile sipas meje , ne vendosjen e ketyre simboleve me shume peshe duhet te kete pala e Shqiperise.