Korca,nje Paris i vogel.

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Korca,nje Paris i vogel.

Vertet qe Korca mbahej si nje Paris i vogel dhe gjynah qe prej 60 vjetesh eshte cperfytyruar dhe ndryshuar ne nje qytet ordiner

He me ju derebardha mos beni keshtu se dhe Parisi nuk eshte me ai qe ka qene!!!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ne nje foto qe kam pare te '36 paraqitej nje lokal korcar ku kishte shume vajza ne veshje mondane duke pire cigare ne pipa te gjata dhe me kapele strehegjere si te kohes. Padyshim qe Korca ka qene si Parisi i Vogel dikur. Ballo beheshin the ne Vithkuq, e jo me ne Korce...

Kuptohet sot eshte per turp Parisi i Vogel, vetem burra gjen neper lokale.

[/ QUOTE ]

Po kur e ke menien ke grate kshu osht. /pf/images/graemlins/laugh.gif

E mjaft u ankuat, bejini kerkes Ambasdes Franceze te rihapin liceun dhe ja ku u zgjidh problemi.

AnaBlue

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Ehh sa here u ricikluan ato fustanet e shkrete te gjyshes, por edhe ata te hershmit e mamit... Vetem rroba banje nuk u bene se ishin prej mendafshi e shafoni. /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
Une kam akoma nje fustan qe e kam marre me vehte. Eshte origjinal vetem se nuk e vesh dot neper mbremje se eshte shume ekstravagant. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Guest

Kultura qe ka Korca si qytet, eshte per tu admiruar. /pf/images/graemlins/angel.gif

Mbaj mend qe kusherinjte e mi, kishin shume kohe perpara, Gramafone.
Muzika karakteristike e qytetit, vecon gjithashtu. (serenatat etj)

Legjionixx

Forumium maestatis

Kur Tirana na ishte Fshate Korca ishte metropole ,e koha po ndryshon ,moj Korce

T_E_A

Primus registratum

shume admirim ndaj njerezve qe jane krenar dhe shpresojne per nje t'ardhme t'ndritshme te qytetit te tyre.
Por sinqerisht mendoj qe Korca eshte quajtur ne te kaluaren "parisi i vogel" dhe kjo si pasoje e influences e franceze, por sot eshte me shume Greqia e vogel. /pf/images/graemlins/shrug.gif

MLK

Primus registratum

Kultura eshte diçka qe trashegohet brez pas brezi, arti i gatimit, muzikes, humorit, i mirembajtjes se prones privae apo kolektivei mesohen njeriut qe femije i vogel e nuk mesohen diskove apo kafeneve!
Korça sot nuk mund te jete nje Paris i vogel e kjo eshte e vertete, por kulturen qe trashegon ai popull eshte veshtire ta gjesh ne ndonje vend tjeter ne vendin tone.
Mjaftoni te shihni nje shtepi korçare sa e rregullt dhe e paster eshte, nje tryeze e shtruar me lule e thika e pirunj e do kuptoni qe nje pjese e madhe e vendit tone jane akoma 50 vjet mbrapa jo perendimit por dhe Korçes.
Mos harroni se treçereku shqiptareve hane akoma me duar e ne nje pjate te perbashket, njofin per muzike qypin ne kenge te perpunuara gabelshe e i hudhin plenat nga ballkoni!
Aktualisht se ne çdo qytet dhe ne Korçe fshataret rreth e qark kane zbrit ne qytet po prape ngelen fshatare Korçe, beni nje xhiro neper lagje te stilit Bathore e do ta kuptoni se çfare nivelesh krahasoni.
Nuk kam paragjykime te tipit veri-jug apo lindje perendim por keto qe sjell me siper jane realiteti e nuk eshte faji im ashtu sikurse nuk mund te jete merita ime nese neser ndodh e kunderta.

T[]

Forumium praecox

nje qytet behet nga njerzit.para nje muaji kur isha ne shqiperi vajta dhe ne korce dhe mu duk si nje hije e asaj korce te dikurshme

po ti merrje shpite me radhe qe nga mitropolia dhe te dalesh ke sporti gjysma e tyre te ikura ne amerike.thashethemet kishin ngele po te njejtat ah nga ju te vjetrit e mbani men pasticeri mosken qe qe perballe kinemase qemoti,qe rindertu prape.gjeneratora ne cdo cep te canin koken raki e manit kish ngele e njejta.pubet punonin 10 e mengjesit me 8 e darkes rruget cop cop llotaria amerikane aplikohej ne maksimum.pak a shume kjo qe korca qe pashe ket vit

Indulgence

Primus registratum

Iiii kyja, evgjitiii. Ce pe Kulle'iri je ti mo?! Po me origine mua me dukesh si pe devolli apo pe qyteze.. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Indulgence

Primus registratum

Uuuu kyjaaa!!! Cila rajdo mo? Ajo ce e shiti lalaja dhe blevi votkë?
Po ti ku je sailor mo? Ne kanali i Gjancit apo vete andej nga Gryka... Apo je pe Poradeci dhe vete ne Gjol? /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Iiii. Car po a mo? Buke me mangarinë apo me sallo?

Indulgence

Primus registratum

Si s'e nje lalanë une mo /pf/images/graemlins/devil.gif... Po ce mo, kë dilte takonte lalaja në qoshka mo /pf/images/graemlins/devil.gif? Po magjinë Nevruzit qe i binte gërrnetës kush ja bëri? Ikë mo tashi ce s'di gjë tija...

Boll sailor se lame koqen e namit. /pf/images/graemlins/lol.gif.. Ku na ngeli perona në Kull'e Hirit /pf/images/graemlins/lol.gif Hajde flasim per Mesonjetoren, Mitropoline, teta Poliksenin apo shpine e Doktor Polenkes po deshe /pf/images/graemlins/pickellonja.gif, apo Luli Kapuranin me shoke /pf/images/graemlins/tongue.gif

P.S. Ce na shan "surrat meshe" mo... undë gënetë /pf/images/graemlins/laugh.gif Une jam tëpkë si avatari tim jam /pf/images/graemlins/pickellonja.gif.

MLK

Primus registratum

Ua lere me djalken rehat ti! lol E kujdes se kur ta mari vesh "Nami" se çfare i keni lare, do ju kerkoje dhe tja shplani, e tja thani hahahahahaa

Indulgence

Primus registratum

Uaaaa. Ce s'thua qe qënkemi mallaxhinj mo! /pf/images/graemlins/eek.gif Po do jesh i vockel ti qe s'man mënd Lulin /pf/images/graemlins/tonguee.gif...