Re: Korca,nje Paris i vogel.
Kultura eshte diçka qe trashegohet brez pas brezi, arti i gatimit, muzikes, humorit, i mirembajtjes se prones privae apo kolektivei mesohen njeriut qe femije i vogel e nuk mesohen diskove apo kafeneve!
Korça sot nuk mund te jete nje Paris i vogel e kjo eshte e vertete, por kulturen qe trashegon ai popull eshte veshtire ta gjesh ne ndonje vend tjeter ne vendin tone.
Mjaftoni te shihni nje shtepi korçare sa e rregullt dhe e paster eshte, nje tryeze e shtruar me lule e thika e pirunj e do kuptoni qe nje pjese e madhe e vendit tone jane akoma 50 vjet mbrapa jo perendimit por dhe Korçes.
Mos harroni se treçereku shqiptareve hane akoma me duar e ne nje pjate te perbashket, njofin per muzike qypin ne kenge te perpunuara gabelshe e i hudhin plenat nga ballkoni!
Aktualisht se ne çdo qytet dhe ne Korçe fshataret rreth e qark kane zbrit ne qytet po prape ngelen fshatare Korçe, beni nje xhiro neper lagje te stilit Bathore e do ta kuptoni se çfare nivelesh krahasoni.
Nuk kam paragjykime te tipit veri-jug apo lindje perendim por keto qe sjell me siper jane realiteti e nuk eshte faji im ashtu sikurse nuk mund te jete merita ime nese neser ndodh e kunderta.