Keqkuptime per Islamin: Pyetje - Pergjigje

hawk

Primus registratum
Re: Keqkuptime per Islamin: Pyetje - Pergjigje

Ishte ngacmim,Aurora,me ngjyra humori.
Mos u bej me nerva.

MrCool

Oldschool

E kam i pytje une.

Cka thuhet ne Islam per te verberit, te shurdhet dhe memecet? A kane keto njerez pergjegjesi para Zotit per veprat e tyre??

Me t'mira.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Ne nje hadith nga Imam Ahmed:

Pena ngrihet vetem per tre persona:

1.Njeriu me te meta mendore deri sa te behet normal.

2.Njeriu ne gjume deri sa te zgjohet.

3.Femija deri sa te arrij moshen e pubertitetit.

Me sa di une, deri sa ata me lart nuk hyjne ne keto tre kategori ata jane pergjegjes per veprat e tyre.

Hushh

Primus registratum

O zot o zot!
Si nuk ka filter per te tilla biseda!

pinkparadise

Forumium maestatis

Ata qe kan mundesi ne keto momente te shohin pak stacjonin Francez : Arte

eshte me te vertete skandaloze, te ben per te vjell, eshte e temershme.
mjer ato femra....

hawk

Primus registratum

Keshtu gjykon ti??
Nga nje emision i nje vendi qe nuk cfaq dashamiresi dhe as respektin si fe e dyte ne France ??
Mund te shikosh edhe emisione tek stacionet arabe.

A ka ndonje emision i ndonje televizioni francez qe vlereson dicka tek Islami??
Pastaj ceshtja e femres eshte nje Nyje Gordiane qe Franca mundohet per me shume se 20 vite ta zgjidhe.Por ka zgjedhur rrugen e gabuar dhe aspak demokratike.
Ne kete rruge ndihmohet nga nje politike mediatike e tille si ajo e emisionit qe po jepet sonte te cilin edhe pse nuk mund ta shikoj mund ta imagjinoj : islami eshte e keqa qe duhet luftuar!
Por ti perpara se ta etiketosh si te tille duhet ta njohesh.

Rruget qe ke zgjedhur per te gjykur Islamin jane teresisht te njeanshme.
Edhe nje kriminel ka te derjte te degjohet,kurse kur vjen puna per fene Islame duhet interpretuar sipas emisioneve televizive....

S'me mebetet tjeter vec se te te uroj shikim te kendshem por, ne mungese te deshires per te lexuar, shiko me shume TV,nderro dhe kanal.

pinkparadise

Forumium maestatis

o ho, thuj ça te dush, biles me vjen keq por shokimi nga gjerat qe po degjoj edhe po shikoj eshte aq i madh, saqe
te me nxirni gjith kuranin e te me thoni rregullat me te çmuara edhe me te rrespektushme qe mund te ket....
mua sme hyn ne sy...
e di pse..??? sepse ato femra qe deshmojne aty, jan te verteta, jan reale, sepse kur tregojne, vetem me fjalet e tyre te rengjethin mishin....
keshtu qe shkruani çte doni, realiteti eshte ky...femra qe vuajne, dhe qe vdesin çdo dite pak nga pak me shum dhimbje per shkak te psikopateve qe ne baz te kuranit, edhe pseudo nderit, edhe pseudo rregullave te shkruajtura, i shkaterrojne njerzit fizikisht edhe psikollogjikisht.

seicili te mendoj çte doj pastaj puna juj...

hawk

Primus registratum

Ke te drejte.
Kjo eshte relative secili e mendon sipas menyres se vet.
Nuk po te gjykoj pasi edhe ti nuk po gjykon Islamin,muslimanet,Kuranin !!!
Pastaj nisesh dhe nga baza te shendosha !!!
Ne te vertet nuk je e vetme,akoma nuk pare pare shkrime te fillojne me "kam lexuar" por vetem kam "pare ne Tv","kam degjuar"....
Jemi te lire te shikojme me nje sy apo tedegjojme me nje vesh por e verteta nuk zbulohet keshtu.
Nese njerezve nuk i itreson e verteta ateher te pakten te kursejne GJYKIMET qe shpesh here jane ofenduese dhe agresive.
Falemnerit.

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Pinkparadise,

Ti ca feje(krishtere,budhiste,cifute,ateiste..konfuzioniste) je njehere?

Sipas kesaj fese (principeve) qe beson ti si qenka NDERI, MORALI, RREGULLAT qe mbrojne njerezit fizikisht dhe psikologjisht?

Nuk po te pyes per Islamin se e kuptoj se nuk te fershellen fare njohuria andej, por jam kurioz per kete besimin tend.

ujku81

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ke te drejte.

Ne te vertet nuk je e vetme,akoma nuk pare pare shkrime te fillojne me "kam lexuar" por vetem kam "pare ne Tv","kam degjuar"....

[/ QUOTE ]

E cfare ndryshon, kur ajo thote kam pare ne TV dhe ti thua kam lexuar nga...Kjo nuk ka kuptim, shume vete qe debatojne tek teologjia nuk para citojne burime (pervec Kuranit dhe Bibles). I japin gjerat si te mireqena, mund ti kene lexuar diku, degjuar apo pare ne TV, c'rendesi ka.
Ti e paragjykon nje emision vetem se eshte "francez", me fal cfare duhet te mendoj une per nje liber te shkruar nga nje "mysliman" sipas kesaj logjike!!!!! /pf/images/graemlins/winkwink.gif

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Duke ekzaminuar fjalite, duket se kush ka deshire te genjeje.

Jo me kot, genjeshtra eshte e kunderta e sinqeritetit.

Nuk ka rendesi se kujt vjen apo ca emri mban apo ca kerkon te thoje, kur nuk ke sinqeritet dhe genjen se e ke per sport, nuk vlen as ta degjosh, por as te vazhdosh biseden.

Pinkparadise thote:

"psikopateve qe ne baz te kuranit....i shkaterrojne njerzit fizikisht edhe psikollogjikisht."

pastaj thote ne nje postim tjeter:
"nuk po them qe thot kurani te behen gjera te tilla, por po them qe njerzit qe rriten me nje fryme islamike bejne gjera te tilla."

Tani edhe kundershton veten, njeher thote ne baze te Kur'anit, ne tjetren ja ben nuk thote Kur'ani(?!?). Nqs as vete nuk e ke te qarte atehere ca po flet...ca te vjen ne mendje?

Pastaj nga e njeh ti frymen islamike kur t'i nuk paske lexuar as Kur'anin, as nuk e di ca thote, as nuk je e sigurte.

Vjen pastaj na ben komente sikur ke studiuar se ca eshte islami...

Mos e trego mos-dijen tende kaq haptazi se po tallesh me veten tende ne rradhe te pare duke kundershtuar veten kushedi sa here.

Ke deshire te behesh komediane keshtu...se do jesh e sukseshme, jo per gje?

Gjithe te mirat.

pinkparadise

Forumium maestatis

Pinkparadise,

Ti ca feje(krishtere,budhiste,cifute,ateiste..konfuzioniste) je njehere?

Sipas kesaj fese (principeve) qe beson ti si qenka NDERI, MORALI, RREGULLAT qe mbrojne njerezit fizikisht dhe psikologjisht?

Nuk po te pyes per Islamin se e kuptoj se nuk te fershellen fare njohuria andej, por jam kurioz per kete besimin tend.

[/ QUOTE ]
feja ime???
SHQIPTARIA, mjafton si pergjigje, nuk shkoj as ne kish e as ne xhami.
Rregullat me te cilat un jetoj, jan ato qe me lejojne mua si indivit te shprehem, te veproj dhe te mendoj siç un e gjykoj ne baz te edukates edhe te vetalbitrimit qe kam.
Morali im, eshte ai qe me lejon te ngrihem ne mengjes edhe te shihem ne pasqyr me ndergjegje shum te paster.
Nderi im, eshte diçka qe e kam per veten time dhe jo per sy e faqe te botes.

po e perseris edhe njeher,detajet e islamit nuk me intereson ti dije, sepse te dij ligjet permendesh edhe nga ana tjeter te mos di as ti kuptoj e as ti zbatoj nuk me intereson....

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

1.SHQIPTARIA = KOMBESIA apo KOPJON BATUTA KOT SE KOTI QE NUK KANE KUPTIM?
2.ATA qe bejne KRIME dhe VJEDHIN dhe dalin PROSTITUTA edhe ata thone jane fe SHQIPTARIA. Ca fryme e piste paska kjo feja(jo si komb).
3.SHQIPERIA si komb edhe une jam, por nuk kuptoj se qenka FE apo BESIM.
4.Ndoshta edhe ai qe rrihte gruan dhe binte gra ne shtepi ishte me NDERGJEGJE TE PASTER ne MENGJES (se po te mos ishte nuk e bente). Dmth ti me ate nuk paske ndryshim apo jo?
5.Edhe ai burri, nderin e kishte per veten e tij si puna jote. Jo per ty qe te gjykosh gjithe ISLAMIN me NDERIN e TIJ. Qenka kopja jote. FANTASTIKE.

Po kritikon principet e tua te VERTETA gje?

Ti as nuk di ligjet e llogjikes me te cilen po flet, jo te dish moralin e Kur'anit. Le pastaj te zbatosh....qe nuk behet fjala FARE!

Merr nje keshille: Shko merre me na nje gje tjeter po pate shume kohe ne dispozicion...se ketu ke ardhur per tu tallur...

Sinqerisht e kam!

hawk

Primus registratum

Po nese nuk te intereson perse zgjatesh ne skrime e opinione?!
Cili eshte qellimi!?
Ose ti ke kohe per te humbur ose nuk eshte e vertete qe nuk te intereson.Nuk te intereson te perfitosh njohuri nga feja per arsye qe me mire poi kursej,fryma antislame qe sjell ne shkrimet e tua tregon qe te intereson.
Por ti nuk e njeh kundershtarin dhe as nuk kerkon ta njohesh.
Nuk kemi nevoje te na percjellesh programet televizive sepse televizion kemi edhe ne....

Gysi

Primus registratum

Para disa kohesh nje shqiptare grua vrau nje femije 8 vjec me sopate duke e ndare copa-copa dhe duke e hedhur ne pus.
Po keshtu ka me mijera raste perdhunimesh, keqtrajtimesh, vrasjesh, monstruozitetesh madje edhe brenda familjes ne shqiperi. Madje ka edhe burra qe i detyrojne grate me force per te prostituuar neper rruget e Italise, greqise etj. Dhe keto raste jane ca si shume me teper per tremilionshin e vogel shqiptar, krahasuar me 1 miliardeshin musliman. Perqindjet normalisht jane shume me te medha tek ne.

Keshtu qe, duke e ulur nivelin e debatit deri ne vulgaritetin qe paraqitet ne argumentet e tua krejtesisht emocionale dhe te stimuluara nga ekrani i TV-se Pink, po te them se feja jote ("Shqiptaria", e cila ne fakt eshte edhe e imja), eshte feja me e prapambetur ne bote. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Por nuk eshte me mire edhe "feja" evropiane, qe dikujt ketu mund ti pelqeje me shume. Nje gjerman, sic e dini te gjithe hengri shokun e vet plot shije, duke e gatuar, per merak, madje ishte vete shoku qe kishte kerkuar te hahej!
Po keshtu perpara pak ditesh kam pare ne Raiuno, nje rast kur policia kish zbuluar nje burre (ne fakt me mire po themi, nje monster) i cili e kish mbajtur trupin e se emes te vdekur ne nje dollap diku ne rrangullinat e shtepise, per disa vjet me rradhe. Dhe kete e bente vetem e vetem per te vazhduar qe te perfitoje nga pensioni i saj.
Po keshtu ne Angli, ne mos gaboj, del femija me nje arme ne dore dhe vret nje tufe nxenesish tek sa dilnin nga shkolla.

Po te nisemi nga keto bicim argumentesh i bie qe edhe Evropianizmi, si edhe cdo "fe" tjeter te jete tmerresisht e prapambetur! Dhe te gjitha keto jane po ashtu si ato qe permend ti pink REALE. Vetem se jane edhe shume me teper mosntruoze dhe makabre!

Dil pak jashte ekranit dhe mos e ler veten te kushtezohesh nga efektet e tij!

pinkparadise

Forumium maestatis

1.SHQIPTARIA = KOMBESIA apo KOPJON BATUTA KOT SE KOTI QE NUK KANE KUPTIM?
2.ATA qe bejne KRIME dhe VJEDHIN dhe dalin PROSTITUTA edhe ata thone jane fe SHQIPTARIA. Ca fryme e piste paska kjo feja(jo si komb).
3.SHQIPERIA si komb edhe une jam, por nuk kuptoj se qenka FE apo BESIM.
4.Ndoshta edhe ai qe rrihte gruan dhe binte gra ne shtepi ishte me NDERGJEGJE TE PASTER ne MENGJES (se po te mos ishte nuk e bente). Dmth ti me ate nuk paske ndryshim apo jo?
5.Edhe ai burri, nderin e kishte per veten e tij si puna jote. Jo per ty qe te gjykosh gjithe ISLAMIN me NDERIN e TIJ. Qenka kopja jote. FANTASTIKE.

Po kritikon principet e tua te VERTETA gje?

Ti as nuk di ligjet e llogjikes me te cilen po flet, jo te dish moralin e Kur'anit. Le pastaj te zbatosh....qe nuk behet fjala FARE!

Merr nje keshille: Shko merre me na nje gje tjeter po pate shume kohe ne dispozicion...se ketu ke ardhur per tu tallur...

Sinqerisht e kam!

[/ QUOTE ]

Albanski,

Mqse po e merr per personale shum kete bisede, un po te shpjegoj mendimin tim me qarte.

un me siper te bera nje pyetje ty, dhe te dhash mundesin qe ti te ma thoje me PM, ti vertet mu pergjigje, por me dhe nje pergjigje PA pergjigje realisht, sepse me le mua te mendoja si ta doja (dmth nuk mu pergjigje as me po e as me jo, por thjesht me le nenkuptime).
Un pata aq guxim, edhe "burreri" sa pyetjes tende ju pergjigja ne publik, dhe vertet ashtu si un e gjykova qe ti meritoje pergjigjen, duke u treguar sa me e sinqerte,
tani qe ti te vish edhe te me besh mua psikollogjisje te çdo fjale, kjo me duket pas si e pa kuptimte nderkoh qe ti nuk pate guxim te pergjigjeshe ne menyre te sakte per veten tende.

Tani, qe te te pelqej apo JO pergjigja ime, mua nuk me intereson shume, sepse ti je i lire te mendosh si te duash.
Ti mund ta kthesh situaten si te duash, gje qe je duke e bere me kohe, dhe kjo nuk me le pa gjum naten ta siguroj.

Por, me duket se je ne limitet e tua, po fillon te dalesh nga self control qe kishe, sepse nuk po ke me durim, as te shpjegosh, as te bisedosh, asgje, ndaj nuk e kuptoj perse ti vazhdon akoma te mundohesh te japesh pergjigje, perderisa nuk je ne gjendje te mbash "qetesin" tende ne shkrimet e tua.

Mendimi jote, per pjesmarrjen time ne kete teme, HIDHET POSHTE, pa u marre parasysh, ngaqe nuk je ne nej pozicjon te mire per veten tende per te dhene mendim apo per gjykuar.

Gjithsesi, un ketu e kam serjozisht, por kjo nuk do te thote duhet te kem te njejtin "tone" si ju ne shkrimet e mia, apo te mbaj te njejtin qendrim si ju.

ps: SERISHT PO DEL NGA TEMA /pf/images/graemlins/laugh.gif PO DEVIJON, NUK ESHTE RRETH MEJE DEBATI ( edhe pse e di qe jam shum interesante, nuk mendoj deri ne kete pike /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ATEHERE, MOS U MUNDO TE MERRESH ME MUA, BESIMIN, DHE MORALIN TIME, ESHTE E KOTE.

ps2: un jam cool /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

Po nese nuk te intereson perse zgjatesh ne skrime e opinione?!
Cili eshte qellimi!?
Ose ti ke kohe per te humbur ose nuk eshte e vertete qe nuk te intereson.Nuk te intereson te perfitosh njohuri nga feja per arsye qe me mire poi kursej,fryma antislame qe sjell ne shkrimet e tua tregon qe te intereson.
Por ti nuk e njeh kundershtarin dhe as nuk kerkon ta njohesh.
Nuk kemi nevoje te na percjellesh programet televizive sepse televizion kemi edhe ne....

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/laugh.gif me behet qefi qe edhe ti ke televizor... /pf/images/graemlins/laugh.gif
un e kam Lura, ti ça marke e ke ??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: keep cool

Admir

Forumium maestatis

U mur vesh dhe arabizmi juaj, te ashtuquajtun "shqiptar"! S'ka keqkuptime, maroj kjo pune. Qartesisht jeni tranu, se kto rrena nuk po i han asnji rob normal.

hawk

Primus registratum

O t'faleminderit i nderuar mirditore.

Vjen nga nje krahine historikisht "shqipetare".
Cuditersiht me vjne ne mendje Republika e Mirdites e 1921 e patriotit tend presidentit Gj.Markagjoni.Republike,kur ne nje kohe kishim nje shtet te njohur nga komuniteti nderombetare,e krijuar mbi baza teresisht fetare dhe e mbeshtetur edhe nga nje pjese e klerit qe mbante lidhje me armikun e Shqiperise Jugosllavine. Lexo libra se ke mjaft materiale historike per kete shqiptarizmem ne te cilin ti ke rrenjet.
Ju e justifikoni kete shqiptarizem pasi i bete balle Turkut...e legjenda te tilla.Pra ne qe u pushtuam nuk jemi shqipetare.Por a nuk e di ti se edhe ai frymezuesi yt thoshte ne dy vargje :

" afer nen Mret t'Stambollit
me i bamun balle Nikollit "

Kjo sa per koment letrare,ju drejtohej malesoreve shqipetare te zones se Fishte dhe Malesise se Madhe qe po benin lojen e serbo-malazezeve nen aprovimin edhe te nje pjese te klerit....te qendronin afer ati djallit te qe mbante flamurin e "arabizmit" sic ke qef ta quash ti.

Po deshe te sjell citime te tjera,autore,dokumenta....
Mos na bej leksione shqiptarie ,TE LUTEM,zoteri mirditore...
Ketu pastaj flitet per politike,nacionalizem,Shqiperine dhe aq me teper askush nuk mori flamurin arab por vetem flitet per fe.
Por nese ti shikon tek feja Islame arabet dhe turqit kjo eshte fatkeqsi si rrezultat i trashigimise gjenetiko-kulturore qe ke mare nga vendlindja dhe nuk te lejon te praqnosh se ka musliman edhe Shqiperia. /pf/images/graemlins/booki.gif

jimmy84

Primus registratum

Hawk, nuk e kuptoj pse i ben keto pergjithesime te nje krahine (nder me patriotiket ne fakt) me nje person te vetem apo qofte edhe me nje minorance (qe vertet nuk shquhen per patriotizem).
Dikush me siper e merr biseden teper personalisht kurse ti e kalon fare fare ne aspektin krahinor. Nuk ka qene edhe aq budall ai qe thoshte: "Pyll pa derra s`ka". Prandaj ben shume gabim qe merresh akoma me diskutime krahinash.
Pastaj perderisa hapni tema "pyetje-pergjigje" duhet ta kuptoni qe do kete edhe tipa qe do ju provokojne, do ju paragjykojne ose thjesht do ju kundershtojne se ashtu mendojne. Dhe te pergjigjurit me "shpate ne dore" nuk i ben ata me tolerante ndaj fese tuaj.
P.S Dhe mos ma shani fene time se shkon gjaku deri ne gju, a e mer vesh or tej. /pf/images/graemlins/laugh.gif