Karriera dhe femrat

alinos

Forumium maestatis
Re: Karriera dhe femrat

Kur hyj ke kjo tema dhe lexoj se c'eshte thene, me vjen te uleras, te qaj, te kap ndonje per flokesh dhe masnej ta coj te shpelaje nje cik nje tufe me paragjykime, se ndoshta behen njerezor! Te kem shanse suksesi thua???

romeo

Forumium maestatis

thoshte dikush shume i famshem qe :

"eshte me e lehte te shperbesh nje atom se sa nje paragjykim"

besoj se ka pas arsye te forta per ta thene /pf/images/graemlins/booki.gif

megjithate mund te provosh /pf/images/graemlins/smash.gif

H

harap

Guest

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kur hyj ke kjo tema dhe lexoj se c'eshte thene, me vjen te uleras, te qaj, te kap ndonje per flokesh dhe masnej ta coj te shpelaje nje cik nje tufe me paragjykime, se ndoshta behen njerezor! Te kem shanse suksesi thua???

[/ QUOTE ]
harroje

D-J

Forumium maestatis

realist.

[/ QUOTE ]

Seshte tjeter vetm realitet primitiv islamik i nje bote agrare qe kujtojne se njerezit jetojne ne pyll akoma. Me marredhenije tipike te nje shoqerie ku industrializimi ska hedhur rrenje akoma as ne koke te tyre apo ne fene e tyre. Pra qe te kuptohet pse njerez te tille mendojne keshtu, me nje fjale pse kane ngelur kaq prapa, duhet te dish nga nisen, pse nuk mund te shkeputen apo pse nuk mund te dalin dot mbi keto mendime qe nuk marrin parasysh as realitetin e sotem.

Realiteti eshte mjaft inkurajues per femren dhe vendi i punes po behet gjithnje e me miqesor ndaj saj, legjislacioni po ashtu, miqepo varet ku e kerkon kete realitet pasi emancipimi i femres ne rradhe te pare eshte lufte kundra primitivitetit misogjinist fetar.

Realiteti eshte i tille qe femra shtepiake, kur jane te tilla sepse keshtu u thote feja e burrit, apo burri-loser i pasigurte, apo kur jane me pune te rendomta, apo me pune qe burri i lejon marredhenie vetem me meshkujt e fisit rrisin femije injorante, te paedukuar mire. Bile dhe te pashendetshem. Keto gra sherbejne si role modele te keqija per femije dhe nuk pergatisin femije te afte per kohen me aspirata dhe kulture te gjere dhe nuk jane ne gjendje te zhvillojne as interesat me elementare te femijeve. Eshte fatkeqesi kur keta loser behen me vajze. Cte mire mund te sshikoje femija tek ajo nene qe rri ne shpi, pervecese parazitizem apo injorance dhe qe ne shume raste vetem merr para nga qytetare te tjere taksapagues pa kontribuar?

Eniad, ate qe ti quan sakrifikim une nuk e shikoj keshtu. Ti thjesht ke bere ate qe te takon ty si ”good kid” /pf/images/graemlins/laugh.gif. Sakrificat i kane bere prinderit e tu qe ti mos te qendrosh ne shpi si femer e lidhur ne nje idjot qe tregon dhe edukaten familjare ne menyre te tille, si eshte rrit apo cfare pret familja nga ai.

Natyrisht qe ti ske per te jetuar me nje idjot. Po me nje qe te kupton qe ndan me ty te njejten filozofi jete, qe shte mne gjendje te kutpj deshirat pasionet e tua interesat e tua. Qe e vlereson karjeren tende, jeten tende sociale, ne dobine tende ashtu dhe te femise tende dhe familjes. Qe eshte ne gjendje te ndaj me ty te sakrifikoj me ty, dhe per ty.

p.s jam gjithmone me te mira kur gruja me iken nga vjerra /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Kam nje pyetje te vockel: Keni pare ndonje grua qe i lan enet dhe dyshemete, apo hekuros dhe gatuan duke vene ne pune vaginen apo gjoksin? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

PS: Lexoni tani DDD qe do me citoje duke shkruar: Ti je shume naive /pf/images/graemlins/laugh.gif

eniad

Forumium maestatis

realist.

[/ QUOTE ]

Eniad, ate qe ti quan sakrifikim une nuk e shikoj keshtu. Ti thjesht ke bere ate qe te takon ty si ”good kid” /pf/images/graemlins/laugh.gif. Sakrificat i kane bere prinderit e tu qe ti mos te qendrosh ne shpi si femer e lidhur ne nje idjot qe tregon dhe edukaten familjare ne menyre te tille, si eshte rrit apo cfare pret familja nga ai.

Natyrisht qe ti ske per te jetuar me nje idjot. Po me nje qe te kupton qe ndan me ty te njejten filozofi jete, qe shte mne gjendje te kutpj deshirat pasionet e tua interesat e tua. Qe e vlereson karjeren tende, jeten tende sociale, ne dobine tende ashtu dhe te femise tende dhe familjes. Qe eshte ne gjendje te ndaj me ty te sakrifikoj me ty, dhe per ty.

p.s jam gjithmone me te mira kur gruja me iken nga vjerra /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

<font color="brown">S'kam c'te shtoj me shume DDD. Thjesht them faleminderit qe ka meshkuj qe i shohin gjerat me objektivitet e jo duke u nisur nga rehati i tyre.

Te ikte gruaja nga vjeherra sa me shpesh /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Thnx indeed. /pf/images/graemlins/smile.gif
</font>

^Ira^

Forumium praecox

thoshte dikush shume i famshem qe :

"eshte me e lehte te shperbesh nje atom se sa nje paragjykim"

[/ QUOTE ]

Albert Einstein /pf/images/graemlins/smile.gif

bona

Primus registratum

mu me eshte ofru me dhene sex per te pasur nje pune si kamariere kur erdha ne fillim ketu. fati im qe kisha mbeshtetje nga familja dhe nuk mu desh te beja seks me bosin por ti thoja shko qerrohu. kam degjuar raste qe dhe seks kane bere grate e shkrehta per te mbajtur punen per te ushqyer femijet por jo pune me shkolle natyrisht.
ndersa per punen qe kam tani femrat kane "deshire" tu afrohen burrat qe te hedhin institucionin per sexual harrasment qe ketu ne americe eshte jo e rralle dhe fitohen shume leke.

ajo goca qe paska thene qe po perdor seksin per karriere une nuk e besoj eshte thjesht fantazia e saj.

olololol

Primus registratum

Qenkan nxehur gjakrat ketej eee /pf/images/graemlins/shocked.gif

Nese cdo vend pune do fitohej me pune , me hak me forcat/dijet/shkathtesine e cdo njeriu nuk do kishim probleme , te paafte ne nje X pune.

Mese cdo vend pune do te kishte njeriun adapt te asja pune
do kidhte me pak ndarje ne mes cifteve , ne mes te martuarve.

Ja qe nuk ndodh fatkeqesisht.

Te mos e marrim kete teme vetem ne anen e femrave qe ju duhet me bo seks/flirt me shefin , punedhenesin.

Njeriu duhet me qene elastik ne cdo vend , ne shoqeri , ne rruge ndaj dhe puna nuk ben perjashtim nga kjo gje.
Mua personalisht me i lehtesuar vetes llogarine ne pune , me qene Shkop e Maliq ne zanatin tim me eshte dashur me shkuar me punedhenesen time . /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Secili krijon vete mardheniet pronar-punetor ne ato shohin nje njeri autoritar/e te jeni te sigurte qe nuk kane me ju kerku dicka nga ju , por ksja pune i thone "Shif e Shkruj"
jo se e bejne te gjitha kete gje , por ja qe ndodh i shofim perdite .

Nga e keqja ndodh e gjitha kjo se askush nuk do ne rastin tim nga e mira dhe e keqja bashke une ja pash hajrin. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Zotesia pa pak doze "Kopil-lliku" nuk ka vlere sot ne Shqiperi flas se jashte se di ca ndodh , jo se nuk ndodh por ne permasa me te vogla.

Me zor si merr njeri duan pa shkojne , ju pelqen ai vend pune pa shkojne, ska pune nderi ktu duhet me ju pershtat kohes , momentit.

P.S ishalla pa krisma /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

nejse

Primus registratum

Vallai ma mire te hap nje private business ose te rri pa pune , se keto metodat e sofistikume nuk me shkojne pershtat .
Ska femrat nuk duhet te shfrytezohen ne menyre te tille per te mbajtur vendin e punes.
(ps: se kam fjalen per ato qe duan vete, atyre pushka top t`ju behet.)

policia

Forumium maestatis

une mendoj se te flasesh per karrieren e femres duhet te ndash disa gjera...
se pari femra dhe aftesite e saj
se dyti femra dhe veshtiresite qe ka
femrat kane aftesi per te bere perpara ne pune dhe kjo eshte e padiskutueshme. edhe pa pasur nevoje ta kene mire me shefin, dhe pa pasur nevoje te beje sex.
zakonisht (kjo eshte bindja ime e brendshme) per sex shkojne ato femra qe nuk cajne dot me aftesite e tyre dhe perdorin gjithcka per tia dale...
ndersa femra ka me teper veshtiresi per te ecur ne karriere, sepse femijet jane me teper impenjim i saj, duke filluar qe nga leja e shtatzanise, e deri nje temperature e femijes detyrohet femra te marre leje ne pune...

por nese femra gjen mbeshtetje nga bashkeshorti ajo ecen mire ne karriere, pastaj eshte pune tjeter nese ajo do te beje sex me shefin e saj ose jo...

Vals

Primus registratum

Edhe une kam njohur nje femer ne Tirane qe vertet ishte shume e zonja ne zanatin e vet po ne cdo pune qe shkonte hynte ne marredhenie seksuale me bosin. Jo se kishte nevoje po i ishte ngulitur se vetem ashtu sigurohej vendi i punes. Qelloi qe punuam per ca kohe ne te njetin vend ku s'kishte marredhenie te tilla pasi bosi i madh fare e kishte caktuar rregullin qe diten e pare me fjalet: qeni i mire nuk dh*et ne koliben ku fle. Hoqi dhe nja dy nga puna per gili-vili te tilla dhe s'ja mbante njeriu. Kjo goca u be keq sepse i dukej sikur nuk kishte pushtet. Megjithese ishte shume e zonja ne punen e vet i dukej sikur s'do bente perpara. Iku qe andej dhe gjeti nje vend tjeter ku vazhdoi zanatin. Me erdhi keq sepse po flisja me dike qe punonte me te ne ate kohe qe po me thoshte se sa shume i cvleftesohej puna dhe kontributi qe jepte sepse flinte me shefin. Se edhe kur kishte ide te mira s'i jepte kredi njeri per cfare bente sepse ja atribonin faktit qe he se fle me shefin dhe ai e perkrah.

Them se nqs nje femer perdor seksin per karriere, cveresohet ngat e gjitha anet dhe nuk merret seriozisht nga ana profesionale. Eshte si short-term gains for long-term sure losses. Mund te perdoresh "sex appeal" deri ne nje fare mase po kjo eshte tjeter gje.

bona

Primus registratum

policia

per ku e ke fjalen ti o zemer me ate sexin me shefin ne tirane ndoshta se ne te perjashtmit na duhet me msu e me punu fort.

ne pune s'te merr shefi ketu tek une por ka nje departament te vecante qe merret me recrutimin e punonjesve.

te bej nje gabim ne pune une nuk rregullohet me shefin por clienti hedh kompanine ne gjygj etj etj.

ta kesh mire me shefin ndoshta punon ne vende te vecanta por jo kudo kur aftesia jote matet mga mijra cliente.

bona

Primus registratum

vals

po te kishte ligje ne shqiperi per sexual harrasment. ato gjera nuk do ndodhnin kurre. ne vende te tjera femra do ta perdorte kete , dmth po "e gjuajti " bosi ne perfitim te saj kundra bosit jo per ti dhene bosit liri te poshteroje trupin e saj.

shkurt jo kudo i hec femres me perdor sex si perfitim. pastaj ajo shoqja jote punon ne nje vend te vockel me pak veta. se po te ishte kompania me 10,000 veta s'do ti dilte koha bosit.

flisni ju te tjerat qe jetoni jashte, jo a boni sex me bosin por a i thoni hi te pakten.

bona

Primus registratum

notorious

te shkruajt nje pergjigje te gjate dhe se di ku iku me nje fjale hapi veshet mire
SE MARR VESH KU QENDRON LLOGJIKA E TE NDERRUARIT TE PUNES.

MUA ME VJEN SHUME KEQ QE NDYRSIRLLIQE TE TILLA NDODHIN NE 2006.

UNE SHYQYR TE MADHIT ZOT U ZHDUKA NGA TIRANA.

DHE TANI JAM NE NEW YORK.
S'KAM NEVOJE ME HAP KOMET POR VETEM ME PUNU FORT E ME MSU FORT.
PERFORMANCA IME BASHKE ME MIJRA PUNONJES KETU VARET JO NGA SHEFI POR JANE DHJETRA VETE TE SHOFIN.
NE SPITAL KU PUNOJ UNE KA KAMERA KUDO

SE ME HYPE NERVAT TANI.

bona

Primus registratum

PER JU TE TJERET

MEGJITHESE NOTORIOUS ME HYPI NERVAT. UNE NUK BESOJ SE EDI RAMA, APO MINISTRAT APO KUSHDO ESTHE NE PUNE I MERR PUNONJESET NE PUNE ME ATO KRITERE QE PO THONI JU,

CA FLISNI MO PSE ESTHE NJE PROSTITUTE SI AJO GAZETARJA ATJE S'JANE TE GJITHA FEMRAT SHQIPTARE SI AJO.

KURRE , KURRE, KURRE,

abs

nuk e di...

Noto si ja ngef nervat goces re?
E dyta nga ke humb si vaji i ullirit?
/pf/images/graemlins/idea.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

E treta knej nga jetoj un' ne qitet afer cdo 15 meter ka kamer biles /pf/images/graemlins/devil.gif

PS: Bona (meqe me ra rruga knej e) mos bertit moj Zonje kaq fort se asht dhe sezon gripi, per ty e kam, se vet' kam vu kufiet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Masanej kam nigju qe fjalen "kurr" duhet me e perdor me racion, thojn /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dhe se tek nje vend te shterngoj doren, qe thua: asnje s'detyron tjetren me zort! te mbeshtes /pf/images/graemlins/cool.gif

bona

Primus registratum

PER DREJTUESIT E FORUMIT

kjo teme vulgare qe ka si synim te ule femrat shqiptare ne nje llum te pa imagjinueshem duhet te mbyllet pa kusht. pse ka je femer atje qe ndoshta dhe GENJEN qe paska arrit cdo gje me sex , ( ISHALLA I BIE NAJ SMUNDJE QE TE NDALOJE KETE MUHABET) ose genjen vete antari i forumit qe gjoja njifka nje te tille, 'sduhet te vashdohet te diskutohet nje vulgaritet i tille.