Karriera dhe femrat

u74

Primus registratum
Re: Karriera dhe femrat

Moralizim me ton diktatorial...(?)!... Ca kam shkru un ma siper eshte me teper vrejtje per mmenyren e injorimit deri ne tallje te tjetrit ose ma sakte tjetres . Komentet rreth personit me tone te theksume ironije edhe pse iu futen ikona s'bejne gje tjeter vec e banalizojne tjetrin deri ne tallje pa lan vend aspak per nji diskutim normal.

Sa per temen kam dhan menim tem vetem me dy rreshta dhe jam dakort se ka shum vend per diskutime .

Pararoje ose model eshte dikush kur ne tana diskutimet rreth femrave dhe te drejtave te tyre jep shembullin personal qe une mendoj keshtu .., une e kam zgjedhe kete..,ne duhet te jemi kshu..,ne duhet te kerkojme kete.., un veproj keshtu ... etj..etj. Asgja e keqe me prediku dicka qofte edhe gabim por ne menyre te pavetdishme .
Ama dhuna verbale dhe tallja naj tjetrit se nuk mendon ashtu si ti eshte gabim . Kete kam moralizu un edhe pa tone diktatoriale apo ironi .Jo se nuk mundem me perdor ironine kur me teket .

abs

nuk e di...

Joe nuk te adresohej ty "toni..."

... edhe mund t'i jepen nuanca te vrojtimit tend menyres se diskutimeve te mesiperme. Te jesh i bindur qe nuk kane tendenc tallje apo...megjithate flmd per verejtjen.

Ndersa ne lidhje me personat qe shprehen ne veten e pare, me "une mendoj..." them se njerez te tille jane vetpergjegjes te fjales se tyre dhe se nuk vetkadegorizohen apo...
... perpiqem te kuptoj se dhe mund te shihen ndryshe.

Jam mase e sigurte qe e njejta fjale si dhe rresht tingellon ndryshe ne veshet e secilit.
Gjithsesi dialog'et tane i shoh ne radhe te pare si ndihmese per te pare te njejten (fjale/mendim/resht) ne kendveshtrime te ndryshme.

t'pershnes /pf/images/graemlins/smile.gif

bona

Primus registratum

re: bej gjilpera

jo i dashur nuk bej gjilpera po punoj ne nje spital teper te specializuar. gjilpera behen ne boten e trete ku jeton ti jo ne ate te paren ku punoj une. ku prape po i referohem asaj idese vulgare te shefit.

nje nje institucion ku bosi nuk esthe vetem nje person por esthe nje konglomerat ( si tha ai joe somebody jo biznes milliona dollare por esthe billiona dollare) ku punojne me mijra femra dhe meshkuj
ESTHE E PAMUNDUR TE MBAHET PUNA ME SEX SIC KA DALE MODA NE FORUM.

bona

Primus registratum

KARRIERE SIPAS FORUMIT DO TE THOTE:

une duhet te flej me gjithe pressorat qe nga bachelor, master, pastaj do bej sex me shtetin qe te marr licencat, pastaj do bej sex me dhjetra rekruter qe me marrin ne interviste, pastaj do bej sex me bosen, qe do me marri ne institucion pastaj do bej sex gjate training me punen.

ne fund te 2007 do apply per doctorate dhe kushedi me sa do me duhet te bej sex .
pastaj do bej sex dhe me ato qe du me shkrujt nje liber.

RROFTE SEXI.

bona

Primus registratum

Isabelle

tani e pashe qe ti e ke permendur ate idene qe une bej gjilpere.

une moj zemer ku punoj ( faleminderit qe me dhe rastin te te shes nje cike mend ) nuk behen gjilpera sepse sic thashe me siper ato behen ne boten e trete ku jeton ti.

ketu ku jetoj une jap receta ( dhe nje vit) dhe jap order per teste. ok shpirt.

qe nga menyra si flet dukesh nga cfare skute te botes vjen. ose me keq dhe po te jetosh ne vend parajse ndoshta je akoma sic kam qene une ne fillim ne NY sherbyese dhe nuk dija c'behej anash meje.

ok shpirt. nqs gjithe shoqet e tua ne forum perdorin sex per te gjet pune mu me ka fal zoti prinder qe investuan cdo gje per mua dhe me futen dashurine per te punu e mesu fort dhe me cuan ne nje sistem qe e adhurojne kete virtyt.

. dhe te me falin cunat e forumit qe po ta them ty kete por me ka fal zoti dhe si shpirt.
nqs dikush ben sex per pune une e bej per qejf

hajt naten tani.

PS: po deshe info me te sakte per punen dhe arsimimin tim me shkruaj tek

tirana02@gmail.com

Princesha

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
... ne nje sistem qe e adhurojne kete virtyt.

[/Email]

[/ QUOTE ]

Te jesh e sigurte qe asnje lloj sistemi nuk e adhuron kete virtyt, do thuash ti qe jane vene ligjet dhe zbatohen, ath jam dakord, por nqs do flasim per adhurim, harroje.

Adhurimi futet tek gjerat qe i ben me deshire.

Ligjet futen tek gjerat qe je i detyruar ti besh.

Ama mos ngaterro miresjelljen me adhurimin, miresjellja ne nje vend pune futet ne gjerat qe je i detyruar ti besh.

Vals

Primus registratum

Izo, s'e dija qe paske ik prej Fidos se s'bejshe dot sex me bosin. Ja ku doli e verteta qe ti jeton ne nje qosh te humbur te botes dhe me siguri ke Fidoja ke pas punu ke kafeterija se s'ka mundesi tjeter sipas bones.

Bona, ti mi moter na thuj icik ne cfare spitali puno, jo per gjo, po mos ta bejme ate gafe e te vijme aty se zot me ra ne dur te tuja. Pu-pu ti je ku me therret qameti nqs ne real life ke te njejtin karakter. Te rrofte masteri (qe s'e ke fillu akoma). By the way, ti duhet t'ja dridhke burrit per shtate pale qejfe. I ziuuuu thuaj!

Isabelle

Valoris scriptorum

Valso plas nga inati se nuk ka me na e tregu Bona cfare ben sepse thelle thelle Bona nuk eshte se nuk beson ne aftesite tona. Bona ne mos besonte ne kto te fundit nuk do e kish problem te prononcohej se me se merrej fiks fare. Po Bona duke qene qe eshte e integruar ne kete sistem e ka te qarte qe kete sistem e con perpara konkurenca. Kshu Bona ka frike se me tu tek ty Valso, ti i fut dhe ca vite shkolle dhe shkon i ze dhe vendin, se ti ne krahasim me Bonen di dhe icik me shume matematike. Bona ka ik prej Shqipnie shume heret, kshu qe me Algebra 1 &amp; 2 accelerated /pf/images/graemlins/laugh.gif ka kalu shkollen /pf/images/graemlins/laugh.gif.
Dhe jeta eshte llogari Bona... prandaj ta them /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Nejse, se sapo jam zgjuar nga gjumi /pf/images/graemlins/laugh.gif nga nje nate e ekthshme mbreme /pf/images/graemlins/laugh.gif.
Nejse leje se zgjatena kot dhe e kap sikleti /pf/images/graemlins/laugh.gif.

Vals

Primus registratum

Isabella e prehu shpaten dhe nje here o per situaten...

Imagjino kjo kenga e shoqeruar me cifteli. Ta dedikoj ty Izi ne prag te vitit te ri.

bona

Primus registratum

no isabelle

bona esthe shkollu ne americe me matematike e kimi organice. jo zemer jo.
dhe endrra ime esthe columbia university dhe do ftoj gjithe forumin per darke.

bona

Primus registratum

une flas ne emer te gjithe forumisteve femra qe jetojne ne tirane per namin qe ju esthe hapur ne forum se e marrin vendin e punes me sex.

une e di shume mire qe tirana sidomos esthe bere si ketu konkurrence shume e madhe. sic ka studente qe kane mbaruar shkelqyeshem ne tirane u shtohen dhe ata qe kane mbaruar jashte per te njejtin vend pune.

dhe e di shume mire qe punoni fort dhe mesoni fort ndoshta dhe me shume se ata qe jane jashte.

ju gocat e shqiperise jeni shume te mira dhe shume te arsimuara.

PS: KETO FORUMISTAT ME BENE ME FIXIME. po mendoja qyqa gjithe ato goca( kushurira, shoqe, mikesha) qe njof ne tirane me pune shume te mire dhe sidomos ato qe i cojne dhe jashte flikan me bosat( qe une nuk e besoj kurre).

ju puth bona.

true confidental

Forumium maestatis

Sa ndikim paska dhe forumi dhe opinionet e diaspores..ket se kisha vleresu me pare /pf/images/graemlins/smile.gif
Ah, fleksibiliteti i vonuar te ben ta rrotullosh drejtimin e anijes 360 grade /pf/images/graemlins/laugh.gif

aristokratja

Forumium praecox

Pu,pu,pu cfare i bete kesaj Bones se shkrete! Nuk eshte normale qe ta pranosh qe te jete normale qe nje femer duhet ta marre ose ta mbaje punen me sex. Ne qe e mbajme normalisht, duhet te quhemi UFO pastaj. Kam idene se Bona donte te thoshte kete, por iu ngrit pak toni i zerit.

MLK

Primus registratum

Po ne seksi zotesi esht, perndryshe to ta mbanin te gjitha me seks punen, po ja qe se kan ate zotesi /pf/images/graemlins/laugh.gif

u74

Primus registratum

By the way, ti duhet t'ja dridhke burrit per shtate pale qejfe. I ziuuuu thuaj!

[/ QUOTE ]

By the way nga e nxorre kete konkluzion ...?!!

Shum interesante kjo teme . Nje femer shpreh opinionin personal se jo te gjitha femrat avancojne ne karriere tuj perdor seksin ,ndersa te tjerat turren per ti "nxjerre" syte thjeshte se ajo shpreh nje opinion .!!!

aristokratja

Forumium praecox

Se ketu keshtu qenka bere, megjithese une nuk e paskam degjuar shume. Nejse kush e perdor si metode, mire t'i behet! Kjo sepse nqs e perdor njehere si menyre per e fituar apo mbajtur nje pune, heren tjeter qe do te mendoje te mos ia japi me shefit, ai nuk do te presi shume, se paska dhe te tjera qe mendokan ne te njejten menyre. E keshtu vazhdon rrethi i puneve te fituara "me djerse".

zog

Primus registratum

Shum interesante kjo teme . Nje femer shpreh opinionin personal se jo te gjitha femrat avancojne ne karriere tuj perdor seksin ,ndersa te tjerat turren per ti "nxjerre" syte thjeshte se ajo shpreh nje opinion .!!!

[/ QUOTE ]

vetem se bona (aristokratja e ndonje tjeter vajze ketej nga fundi) ngaterron PUNEN me KARIEREN.

e pra nuk eshte e njejta gje, mjafton te hapet nje fjalor per saktesim.

seksi me punen, jane vegla ose mjete, ndersa kariera QELLIM JETE.
pra ne nje spital si te bones, edhe pse super te madh, seksi nuk ja vlen te perdoret (prandaj as perdoret) per te mbajt vendin e punes, por per te ARRIT nje post me te larte.
psh bona eshte infirmiere e per tu bere shefe e infiermiereve perdor seksin tek personi qe e ka ne dore kete punen e shefes. a eshte e mundshme kjo ? lind pyetja.

e kaq ! nuk ka pse ta komplikojme me teper kete pune.

ps: çfare banaliteti ta mbash punen me pune seksuale. /pf/images/graemlins/laugh.gif i thone te punosh dyfish. ne kete rast me zgjuarsi do te ushtrimi prostitutes. pra lodhesh me pak ushtron vetem nje pune, ose nje zanat.