Karriera dhe femrat

klediruka

Primus registratum
Re: Karriera dhe femrat

Nuk eshte e vertete qe jane 90% e femrave te tilla. Une do te thoja qe 90% e femrave nuk jane te tilla, ato qe e bejne jane koshiente per faktin se nuk mund ta arrijne ndryshe majen, dmth me djersen e verete te ballit. Megjithate jam dakort edhe me thenien..." QLLIMI JUSTIFIKON MJETIN"
Nga www.ALBANIACLUB.COM

ana karenina

Primus registratum

Nje njeri i pazoti te arrije diku ne mungese te aftesise, e rrjedhimisht i paafte te djersije, nuk ka te njejtin qellim me ate qe deshiron te njejten gje po ka aftesine te perpiqet e djersije per qellimin. Ne rastin e pare qellimi eshte te mbaje nje vend pune, te siguroje buken e gojes. Ne te dytin te kontribuoje per veten e te tjeret. Per te mbajtur nje vend pune me synim marrjen e rroges prostituimi eshte mjet po aq i varfer sa synimi. Mbi te gjitha nuk ia vlen se i bie qe shpenzon me shume kohe e energji per mjetin sesa synimin ne vetvete.

H

harap

Guest

femrat e kane ne gjak egon e karrieres.

Acheron

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Po flisja me nje gazetare sot tek pinim nje birre ne nje bar te kryeqytetit. Nder bisedat e saj intime me tregoi se si kishte ecur ne karriere duke perdorur seksin si armen e vetme dhe te sigurte. Nuk ishte aspak pishman dhe mendonte se qellimi justifikon mjetin ne cdo rast...

Do doja te pyesja vajzat, a ju ka qelluar ndonjehere te ndodheni ne nje situate te ngjashme? Nese po, si e keni "perballuar"? Cfare mendoni per femrat qe veprojne ne kete menyre? A i paragjykoni ato kur veprojne keshtu?

Duke mos dashur te perfshij gjera te tjera qe mund t'i nxjerre vete debati ju ftoj ne nje diskutim te kendshem.

Faleminderit /pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]

Per mendimin tim, edhe pse kemi ecur shume perpara si njerezim, perseri vazhdon te mbeten "etiketat" e historise ne mendjen tone ne lidhje me cfare pozite ka njera apo tjetra gjini ne shoqeri. Gjithnje e me shohim angrazhimin e femres ne fusha te ndryshme, gje qe eshte nje ane teper pozitive, por nderkohe qe femra kerkon "te vertetoje" aftesite e saja, "fuqine" e saj, ndoshta vetes ndoshta te gjithe botes, harron se deri ku duhet te coje "pasionin, qellimin" e saj. Ajo tashme nuk shikon asnje pengese, dhe nqs nje e tille do te shfaqet, ajo do te perdore "cfare do lloj arme" ne menyre qe te realizoje ate qe kerkon
A eshte e drejte edhe e pranueshme ndaj shoqerise?
Gjithnje kjo pyetje ka peshen edhe rendesine e saj ne vendimet qe femrat ne menyre te vecante ecin perpara. Shume vleresojne me teper "moralin" shume "pasionin" shume "opinion". Kemi te drejte te gjykojme?-Jo. Kur adhuron dicka, asnje pengese nuk te ben pershtypje.E rendesishme eshte qe kur ne mbremje te jesh ne shtepi, vetem duke pire nje gote vere te kuqe, te kalosh ne mendje skena te dites edhe te ndihesh e kenaqur me foto-imazhet qe shikon...dhe mbi te gjtha mos pendohesh per ato qe ke bere.
"Pendimi eshte gjeja me e pavlere ne kete bote"--Harku i Triumfit, Remark.

ciu-ciu

S

Scorpion

Guest

Dashuria lind,dhe cdo gje qe lind dhe vdes.

Karriera luftohet, dhe betejat kurre nuk harrohen.

Veshtire se nje femer i mban te dyja /pf/images/graemlins/winkwink.gif

eniad

Forumium maestatis

Gjithnje e me shohim angrazhimin e femres ne fusha te ndryshme, gje qe eshte nje ane teper pozitive, por nderkohe qe femra kerkon "te vertetoje" aftesite e saja, "fuqine" e saj, ndoshta vetes ndoshta te gjithe botes, harron se deri ku duhet te coje "pasionin, qellimin" e saj. Ajo tashme nuk shikon asnje pengese, dhe nqs nje e tille do te shfaqet, ajo do te perdore "cfare do lloj arme" ne menyre qe te realizoje ate qe kerkon
A eshte e drejte edhe e pranueshme ndaj shoqerise?
Gjithnje kjo pyetje ka peshen edhe rendesine e saj ne vendimet qe femrat ne menyre te vecante ecin perpara. Shume vleresojne me teper "moralin" shume "pasionin" shume "opinion". Kemi te drejte te gjykojme?-Jo. Kur adhuron dicka, asnje pengese nuk te ben pershtypje.

[/ QUOTE ]

<font color="brown"> Thua qe femra kerkon t'i provoje vetes/botes aftesite e saj, kjo eshte karakteristike e cdo njeriu, pavaresisht nga seksi.

Me poshte pyet nese arritja "me cdo mjet" e ngritjes ne karriere eshte e drejte apo e pranueshme per shoqerine /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif. E ke seriozisht ti? Si arrin shoqeria ta pranoje dhe ndihet rehat kur nje femer percmohet, shperfillet, poshterohet, madje edhe dhunohet? /pf/images/graemlins/eek.gif .

Nje gje nuk kuptoj une, perse u dashka ndarja ne sekse kur diskutojme per dukuri te ndryshme. Kjo eshte E PAPRANUESHME per mua. Ne ndryshojme nga ana biologjike dhe veti apo dhunti, por si qenie njerezore kemi te njejtat te drejta per te jetuar, per t'u degjuar e per te ecur perpara.

Ka patur dhe gjithnje do te kete njerez nga te dyja sekset, te cilet, per hir te superegos per karriere kombinuar me mungesen e aftesive te duhura, te mbeshteten te menyra te tjera per te ngjitur shkallet.

Per mua, vete si teme kjo eshte jashte cdo koncepti. Kemi femra dhe meshkuj ne karriere dhe, secili prej tyre zgjedh menyra te drejta e jo te drejta per te ngritur pozicionin e vet. Mendoj se ky duhet te jete thelbi i diskutimit.
Mjaft e bete femren objekt diskutimi per cdo fenomen te ndodhur. Duhet te perqendrohemi, mendoj une, te NJEREZIT, se si reagojne ata ndaj dukurive te ndryshme dhe nese kjo eshte apo jo e pranueshme per shoqerine.

Ne fund ke thene se, kur adhuron dicka, asgje nuk te ben pershtypje. Nuk me duket, prandaj, vec instiktit, na eshte dhene edhe arsyeja.

</font>

^Ira^

Forumium praecox

ENIAD, bella tosta te eeeee mi piaci
Komplimetat e mia per gjithcka ke shkruar me lart

eniad

Forumium maestatis

Eni ti ke bere karriere? Ke nder mend te besh??

[/ QUOTE ]

<font color="brown">Une jam duke bere bere karriere, kam ndermend e deshire per te bere perpara dhe, pervec qellimit e deshires, te jesh i sigurt, qe kam, se pari, llogjiken per te kuptuar se pa punuar shume, po shume fare, nuk arrihet asgje me baza.

Une them se deri tani i kam bere njady hapa dhe, serish, nuk jam e kenaqur dhe perpiqem gjithnje e me shume e jam krenare per veten time se nuk me vjen turp te shoh njeri ne sy. Cdo gje e kam arritur me pune te ndershme (sado demode te te duket shprehja ).

Tani, po te pyes une ty, nese doje te dije kaq, apo pyetja jote rrihte diku tjeter?
</font>

ujku81

Primus registratum

Doja te dija sa ke sakrifikuar per karrieren dhe deri ku mendon se mund te sakrifikosh?

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Kam sakrifikuar shume, pune me dhe pa orar, pune jashte pune, lexim librash, kerkim informacioni, te gjitha qe mendoj se me duhen.

I kam sakrifikuar vetes kohen e lire deri ne minimum, kam sakrifikuar gjumin, nervat, shpenzuar energjine e hequr dore edhe nga argetimet kohe pas kohe, por ndihem mire se me ka vlejtur. Ka gjithnje nje kohe kur njeriu investon seriozisht tek vetja e me pas shikon frutet e punes. Une vazhdoj te jem te periudha e investimit per veten.

</font>

ujku81

Primus registratum

Mendo se ke jeten perpara dhe do krijosh familje nje dite (nese nuk e ke krijuar akoma) dhe sa mund te sakrifikosh.

Femrat ndonjehere sakrifikojne edhe kur eshte burri qe do te beje karriere.

Une te uroj te arrish ate qe do pa sakrifikuar shume. Me pelqejne femrat qe punojne, jane te zonjat dhe bejne karriere. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

eniad

Forumium maestatis

Femrat ndonjehere sakrifikojne edhe kur eshte burri qe do te beje karriere.

[/ QUOTE ]

<font color="brown">Cfare domethene kjo? Me sqaro, nese e kuptoj gabim, por ti po thua se kur burri kerkon te beje karriere, femra duhet te sakrifikoje te veten (e kunderta duket ndonje gje e pamundur te ndodhe), apo po thua se kjo ndodh?

PS. Une s'e konsideroj jeten vetem karriere dhe familjen e konsideroj jetedhenese, kur eshte e arrire.

</font>

ujku81

Primus registratum

Thashe se kjo ndodh ne pergjithesi, eshte femra qe terhiqet dhe sakrifikon, per hir te familjes kuptohet. Dhe e vetmja arsye pse e ben kete eshte se femra eshte nene dhe grua dhe mund te kujdeset per femijet dhe burrin me shume se c'mund te bente mashkulli.

Cfare domethene kur eshte e arrire familja? Ti krijon nje lidhje, vendos te krijosh familje dhe aty te duhet te marresh vendimin, do ti perkurshtohesh karrieres apo familjes??

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Me familje te arrire nenkuptoj bashkepunim per cdo gje. Megjithate, ky eshte koncept me vete qe, sinqerisht, s'ma ka qejfi ta diskutoj.
Ate punen e kujdesit ndaj femijeve dhe burrit e keni bere si ajo copa e kuqe qe i tundet turijve demit ne arene. Te lutem, eshte fyerje inteligjence (jo nga ti personalisht, mos me keqkupto). Te kam thene me siper qe jemi krijuar te ndryshem, por te barabarte. Kam shembuj shume te mire (dhe me pelqen qe jane) ku edhe mashkulli edhe femra bashkepunojne per familjen.

Cdokush ben zgjedhje, por une nuk e kisha me idene nese do zgjidhja punen apo familjen; eshte dilema me maskiliste qe i vihet perballe cdo femre. Te gjithe bejme zgjedhjet tona ne baze te interesave qe kemi, si meshkujt edhe femrat. Se nga anon peshorja eshte nje gje shume personale e njeriut (theksoj "NJERIUT" ) qe perballet me nevojen e zgjedhjes.
</font>

ujku81

Primus registratum

Ke te drejte por mbi femren rendon dhe mentaliteti qe edukohet qe ne femijeri. Ne vazhdojme te mbetemi nje shoqeri shume maskiliste. Femra ketu e ka shume me veshtire te beje karriere.
Mbase ju nuk ju pelqen qe ky vendim per zgjedhje i lihet (apo imponohet) femres, ndersa mashkulli ka me shume liri ne kete, por realiteti keshtu eshte.

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Natyrisht, realiteti eshte i tille, une nuk e mohoj, por kjo nuk do te thote qe duhet te heqesh dore nga ajo qe mund te besh. Cdo gje fillon nga menyra e konceptimit; me ndryshimin e ketij koncepti hap pas hapi (pa e shtremberuar dhe ekstremizuar), edhe realiteti do nderroje fytyre pak nga pak (te pakten, keshtu uroj e shpresoj une). </font>

Gysi

Primus registratum

<font color="brown"> Me familje te arrire nenkuptoj bashkepunim per cdo gje. Megjithate, ky eshte koncept me vete qe, sinqerisht, s'ma ka qejfi ta diskutoj.
Ate punen e kujdesit ndaj femijeve dhe burrit e keni bere si ajo copa e kuqe qe i tundet turijve demit ne arene. Te lutem, eshte fyerje inteligjence (jo nga ti personalisht, mos me keqkupto). Te kam thene me siper qe jemi krijuar te ndryshem, por te barabarte. Kam shembuj shume te mire (dhe me pelqen qe jane) ku edhe mashkulli edhe femra bashkepunojne per familjen.

Cdokush ben zgjedhje, por une nuk e kisha me idene nese do zgjidhja punen apo familjen; eshte dilema me maskiliste qe i vihet perballe cdo femre. Te gjithe bejme zgjedhjet tona ne baze te interesave qe kemi, si meshkujt edhe femrat. Se nga anon peshorja eshte nje gje shume personale e njeriut (theksoj "NJERIUT" ) qe perballet me nevojen e zgjedhjes.
</font>

[/ QUOTE ]

Dilema nuk eshte maskiliste, por eshte nje dileme e jetes. Eshte realitet qe femrat qe kane bere vertete kariere, nuk kane qene dot nena te mira. Pergjithesisht mezi kane rritur nje femije te vetem edhe ate, me ndihmen e nenes se tyre apo vjerres.
Ne fakt varet nga puna qe ben dhe nga lloji i karrieres qe ben, pasi ka pune te caktuara ku nuk kerkohet shume kohe.

Ti e thua vete me lart Enaid, te eshte dashur te sakrifikosh kaq shume edhe pa qene e martuar dhe pa pasur femije. Ke sakrifikuar nervat, orarin e gjumit, kohen e lire etj.
Po sikur te kesh dy apo tre femije?

Fakti qe te gjithe duhet te kontribuojne nuk eshte arsye per te justifikuar ate qe ti e quan barazi. Zoti, natyra, na ka krijuar te ndryshem, dhe per pasoje, vertete kemi te drejta te barabarta per te jetuar, por kemi menyra te ndryshem te te kontribuarit.
Kujdesin qe mund te tregoje nje nene ndaj femijes, sidomos ne dy vitete e para te jetes, nuk mund ta tregoje kurre nje baba, per nje mije arsye. Po keshtu edhe nga aspekti biologjik, te pakten babai nuk mund ti jape dot gji femijes, keshtu qe detyrimisht gruas i duhet te sakrifikoje disa gjera. Atashimi me nenen eshte i pazevendesueshem. Te gjithe psikologet serioze e vene theksin tek rendesia e vecante qe ka nena per femijen ne fillimin e jetes se tij. Mungesa e nenes sjell mosplotesim psikologjik per femijen ne fillimin e jetes se tij, pasi nena eshte per te e gjithe bota.

Jemi te ndryshem, keshtu qe edhe detyrat ne familje ne pergjithesi jane te ndryshme. Ndarja e puneve eshte ajo qe sjell vertete harmoni dhe venien e gjerave ne vije, perzierja e tyre sjell vec disfunksionalitet dhe crregullime.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Cilado femer te kishte dy apo tre femije jam e sigurte qe do te mund te ndante dhe te perballonte karrieren dhe do te dinte te ishte nje nene e mire me femijet e saj dhe nje femer e arrire ne shoqeri,(sepse femrat jane te tilla)Gysi,ju pelqen apo jo juve eshte pune tjeter.

Une njoh plot baballare qe jane te lumtur te rrine ne shtepi me femijet dhe nena te punoje.Eh po egziston dhe kjo
Dua te them qe zgjedhjet jane te lira nga te dyja sekset pa rene ne klishete gruaja ne shtepi dhe burri ne pune

Gysi

Primus registratum

Nuk eshte pune klisheshe, por dallimesh gjinore qe cojne domosdoshmerisht ne ndarje detyrash. Nuk po flas per cfare do lloj rasti dhe as qe ka te beje kjo me pelqimet e mija. Edhe mua me pelqen qe gruaja ime te jete e afte ne nje profesion dhe te zhvilloje aftesite e saj profesionale.

Por, nuk eshte e lehte qe te mbahen shume kunguj nen nje sqetull te brishte si ajo e femres.
Rasate burrash amvisa mund edhe te kete ne bote, por jane mjaft te rralla, dhe shumica jane bere nga halli dhe ne menyre shume te sforcuar. Dhe jam i bindur qe tek te gjithe rastet femijet e ndjejne mungesen e perditshme te nenes ne formimin dhe afeksionin e tyre.
Ketu po flitet per te pergjithshmen.

Nejse, martohu njehere, bej nja dy apo tre femije, dhe pastaj flasim a do ta keshe fort mendjen tek kariera apo jo.
Thjesht shkeputja nga puna per nje vit minimumi, qe kerkon lindja e cdo femije, eshte nje prej pengesave kryesore per kariere, e lere me pastaj te tjerat. Apo mos ndoshta juve doni qe vetem ti pillni femijet dhe per ti rritur ti rrisin burrat?