Re: Karriera dhe femrat
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Me vjen keq qe gjykimi yt eshte kaq i njeanshem .Nuk e di nese te ka thene ndonjehere njeri puna e mbare ,pasi shumica ketu jane adoloshente apo studente qe nuk e kane provuar akoma se c'do e thote te kesh nevoje per nje vend pune .Koncepti "karriere" sic shtrohet ketu ,nuk eshte thjesht per sport ,apo si per te vendosur nje record te ri ndaj vetes ,por te kesh nje pune do te thote nje rroge ,nje mundesi per te mbajtur familjen ,pra femijet qe presin ne shtepi prej teje.Tani ,mendo sikur nje njeriu yt ,nusja apo motra kerkon nje vend pune ,per te cilin ka shume nevoje, dhe pronari apo shefi i ve kushte te tilla ne kembim te vendit te punes ,si do te vinte ty >>>?E di qe do te thoje qe nusja ime do te ikte nga vendi i punes .Por mos harro ,se ajo ka dhe shume nevoje per ate rroge . Ku mendon se do te punonin grate dhe motrat tona nese kudo qe te trokisnin per te kerkuar pune do te gjenin nje tip te tille qe mendon se ka te drejte t'ju beje presion ne kembim te vendit te punes ,dhe qe njerez si ti ,jo vetem qe nuk i denojne por i quajne te moralshem keta lloj meshkujsh .
Edhe nje gje te fundit .Ne se nje femer eshte prostitute nga natyra ,ajo e di shume mire se mund te fitonte shume me teper leke duke e bere kete zanat ne menyre te paster ,sesa duke ia dhene shefit ,pra ajo shkon te punoje sepse ka zgjedhur te jetoje me nder .
[/ QUOTE ]
Se ku e pe ti qe postimi im i mesiperm ishte i njeanshem nuk e kuptoj.
O Lal, une nuk thashe me siper qe shefi qe shfrytezon postin per qellime seksuale, eshte i moralshem. Por moralisht ka ndryshim mes atij qe shfrytezon postin per qeillime seksuale me ate qe shfrytezon seksin per qellime posti. Dhe ne kete rast ky i dyti eshte prostitucion tipik. Ndersa ai i pari, shfrytezimi i postit, mund te futet ne raport me te parin njesoj si ne raportitn mes klientit dhe prostitutes.
Femra qe shkon me shefin, per qellime karieriste, per mua eshte thjesht prostitute, ndersa shefi ne kete rast eshte klient prostitucioni si dhe abuzues me detyren. Nuk mund ti fusim te gjithe ne nje thes.
Gjithashtu, une nuk thashe aspak qe te gjitha femrat e bejne kete. Perkundrazi, ka mjaft femra qe nuk e ulin kurrsesi veten deri ne kete nivel. Por ajo qe eshte e dukshme eshte fakti qe ky fenomen po shtohet shume.
Pastaj, kur flasim per kariere, nuk eshte njesoj si te flasim thjesht per nje vend pune me te cilin nje grua ndihmon familjen e saj. Me kariere kuptojme rrugen e bere per tu ngjitur sa me lart ne hierarkine e punesimit.
Te shesesh trupin, per t'u ngjitur lart, nuk mund te behet nga halli, thjesht per te mbajtur me buke femijet, por per te arritur ambiciet personale. Femijet mund te mbahen me buke edhe pa hipur shume lart.
Pastaj, c'rendesi nese e ben kete per te mbajtur femijet me buke apo jo. Ajo qe po thosha me siper eshte se ky akt eshte prostitucion. Ne qofte se ka femra qe e bejne nga halli, atehere, quajeni prostitucion nga halli. NUk eshte ky thelbi i muhabetit.