Dashuri ne kohen e koleres dhe ORIGJINALI 1.
Informacion.
Garcia Marquez ka shkruar roman për dashurinë, me të gjitha fytyrat e saj: dashuri rinore, dashuri bashkëshortore, dashuri romantike, dashuri të mishit, dashuri, madje, edhe me shenjat e kolerës. Për më tepër, ai ka shkruar një vepër arti që rrezaton një........ HUMANIZEM të atillë, që lexuesit do ta kujtojnë sa të kenë jetë në këtë botë.
Vetëm një herë ajo i ra mendjes se kishte fjetur shumë pa vdekur, duke dënesur në gjumë dhe, ndërsa flinte duke dënesur, kishte menduar më tepër per Florentino Arizën sesa për të shoqin e vdekur...
Por maturia e Florentino Ariza-s pati nje shperblim te papritur............................................................................................................................................................................................ajo zgjati doren ne erresire,ia ledhatoi barkun,ijet,fundbarkun gati te .....lemuar?????????????????????????
Citate...
1-Duhet të trembesh edhe nga nxehtësia, edhe nga ftohtësia e zemrës tënde dhe të përpiqesh të kesh durim, nëse mundesh.
2-Kam pritur për këtë mundësi më shumë se gjysmë shekulli për të të folur edhe një herë mbi besnikërinë time të përjetshme dhe dashurinë time të pavdekshme
3-shi-Ai ose ajo që pret shumë, mund të përfundojë me asgjë.
FAZIT: Florentino's MUTTER:
meine heilige mutter,meine heilige mutter,
das ist die CHOLERA mein junge.
Permbledhje.....te vije stergjyshi,gjyshja,mami,motra,dashnori,e bija,komshija dhe PASardhesit e kimeteve dhe FSHATARUCEVE nga trojet,nuk e arrijne KURRE....dhe mos e ndyeni IKONEN.....
Gabriel Garcia MARQquEZ.
Fund jave te mbare.