Kë Tip njeriu nuk duroni dot ?

zog

Primus registratum
Re: Kë Tip njeriu nuk duroni dot ?

jo motra, futet tek VERREJTJET (rreshti pare), ndersa ai dyte tek KESHILLAT.

ndersa gjykimi fillon me: une pelqej ket.......une s'pelqej at tjetren...ose kjo eshte e mire ndersa ajo e keqe. ai kapito!

pastaj mos perdor hile, merri ne kontekst xhan, jo copa-copa postet e mija.

kapedani

Primus registratum

Nuk duroj dot ata qe shajne te tjeret mbrapa kraheve,dhe ata qe bejne si kompetenta per gjithshka.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kapedani:
[qb] Nuk duroj dot ata qe shajne te tjeret mbrapa kraheve,dhe ata qe bejne si kompetenta per gjithshka. [/qb]
robo, si duket nuk ja dike kuptimim fjales KOMPETENT

po ta shpjegoj; KOMPETENT = KAPEDAN.

pranej po s'pelqeve kompetentet ndrro nick!

kapedani

Primus registratum

Sa i zgjut ky djali siper mer aman.

Kompetente per mu jane ata tipa qe te japin mend ne çdo fushe te jetes,dhe te tille ka shume sidomos ne internet.P.sh :shtrohet pyetja çeshte dashuria ose çndryshim ka kurva nga prostituta a diçka tjeter e ketij lloji,dhe te gjithe japin pergjigjet ashtu siç jua pret kungulli(mendimet e tyre ) vetem kur vjen kompetenti dhe ju thote te gjitheve:e keni gabim ju te gjithe degjomeni mua kompetentin çdo ju them:perkufizimi i sakte eshte ky dhe .....thote budallallikun e vet te radhes a thu se do gjenim neve sa bejne 2+2 .

Ps-sa per nickun harrova te pyes kompetentin qe na e sqaron gjithshka.

bebi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] eshte me e lehte te gjykosh se sa te veprosh ama, rinia mes te tjereve nuk i shpeton dot konvencioneve.

Gjuhet e liga thone se nuk durojme dot ate qe na ngjan me shume... /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
:lol: (mos ma ngacmo zogun /pf/images/graemlins/tongue.gif )

varet nga tipi. ajo qe shkrun ti linos asht bajagi e vertete (edhe pse e lekundshme nga variacioni i njerzve).
gjithsesi, postimi i zogut ishte per duartrokitje.
ne, rraca njerzore, pa marre parasysh klasen, (se klasa s'ka te bajne hic, sic e shkruvi diku zogu) jena bajagi gjykues, (edhe un jam tu gjyku tesh :mad: ), mendoj se me kene ma indiferenta karshi puneve e veseve te tjereve, kena me u fokusu ma teper me ba qefin e punen tone.
jam ndi shpeshhere keq, mbasi kam gjyku njerzit ne mendjen teme. kam kuptu se ba me i shiku anet e bukura e jo te keqijat, ndihesh ma mire, ne shoqni me mikun e me vedin.

alinos

Forumium maestatis

nuk ta lu njeri zogun jo, me te s'kam asgja!

Por te thuash se varet nga njeriu eshte pak e padrejte mendoj une, sepse gjykimi nga ana e komunitetit asht dicka e grupit, jo e individit.
Edhe individi qe pretendon se i thyen konvencionet, perfundon duke menduar nese te tjeret do ta kuptojne se po i thyen konvencionet, pra a do ta gjykojne si jokonvencional, apo i duhet te ularese derisa te bindet masa!

Pra, persa kohe do mendojme se cdo te mendojne te tjeret per dicka qe jemi apo bejme, per aq kohe do te presim te na gjykojne. Dhe duke pritur qe te tjeret te na gjykojne, do te gjykojme dhe ne!
merre me leng me nje fjale, por secili ben aq sa mundet!
Jam dakort ne nje pike me zogun, para se te gjykojme te tjeret, duhet te gjykojme vetveten dhe vetem kur objektivisht te shohim se jemi me mire, vetem atehere mund te japim vleresim.
Mirepo te qenit me i mire, objektiviteti dhe gjera te kesaj natyre jane veshtire per t'u percaktuar, keshtu qe nje trashaluq i shemtut do vazhdoje te shaje nje lojtar bazuar ne ate qe shoqeria e quan si dekadence, pa e kuptuar se dhe vete ai ben pjese ne ate grup. Edhe pse "i shemtuari" nuk eshte lojtar dhe per kete nuk i kerkohet te jete aq i perkryer sa lojtari!

Ka kuptim kjo qe thashe?
nejse,... :sleep:

abs

nuk e di...

tjeta juj...
po ja lejoj vehtes me dhan nje mendim... /pf/images/graemlins/laugh.gif
ne fakt nuk duroj filanin, sepse sillet tamam si filani i cili kur isha une e vogel, bante kte, kte, kte tamam si ky tipi sot, e me cmente... /pf/images/graemlins/blush.gif
por pasi u zume mire e mire, zbulova ne te dhe gjera aq interesante sa tani me duket normal, prap se prap s jemi shoke te ngushte sepse vala shpirtrore dhe interesat nuk na perputhen...megjithate e pi nje kafe me kenaqesi me te...(por ca me ba s kam kohe)...
kshtu asht dhe me ate tjetren, por qysh se kam vu re ngjashmerine e ketyre tipave, me persona qe kan lujt nje rol ne jeten teme, kam fillu ti shoh me sy tjeter...(biles mendimet e sjelljen e tyre krejt ndryshe prej temes, e perdori per raste divergjente)...dmth (si puna e lojes se shahut...ja ve re taktiken /pf/images/graemlins/laugh.gif (kur m duhet natyrisht)...
nese asht puna me gjyku vedin,se baj /pf/images/graemlins/laugh.gif ,
se fundja...keni vu re nanen natyre? ka lloj lloj bimesh nga ferrja e llojllojte me lule deri tek lulet e bimet tjera te shumllojshme me ferra(gjemba)...e un nishtu jam, si m ka ba ajo...
do thoni ju, pse abs i duron te gjith a?
jo mor njeri, kur e thash kte :idea: ...
por kam msu lloj lloj `notit`...e perpiqem te rreshqas...nganjehere i bi murit me kry...mesaduket kam dhe nje tipar demi te cilin hala se kam zbut /pf/images/graemlins/laugh.gif

megjithate po ju shkruj nje rresht t balzakut, per te tregu se dhe un ... /pf/images/graemlins/wink.gif :
" Në qoftese Rina që akoma s ka rënë në gabime ështe e pameshirshme për fajet e të tjerëve, ajo ju a vesh atyre dhe madheshtinë e besimit te saj."

------------------------
" Te kuptosh do të thotë te jesh i barabartë"...
pak zore...se jam pak me e `shkurt` se ti e ma e `gjat` se ai... /pf/images/graemlins/laugh.gif `

darli

Primus registratum

gjithkuj nga ne i ka takuar te zhgenjehet nga shoqeria, shpesh edhe nga ai/ajo qe e kemi quajtur mikun me te ngushte dhe kjo mendoj une (jo kompetent)ka te beje me tipin e njeriut.
Per mua tipi qe nuk mund ta duroj eshte ziliqari dhe genjeshtari (duke mos pasur parasysh ato qe i quajme genjeshtra te bardha)
/pf/images/graemlins/wink.gif Ghithsesi koha ne te cilen jetojme na ofron mundesine te njohim tipa humane nga me perverset deri tek me te thjeshtet dhe te kesh te besh me te tilla tipa fiton dhe nje lloj imuniteti qe te lejon te ecesh perpara pa te bere shume pershtypje ambjenti rreth e qark.

Tschüß :thumbsup:

bebi

Primus registratum

Alinos, me duket se nuk jena kuptu taman.
Une i jam pergjigje me postimin siper ketij rreshtit ktu ma shume: Gjuhet e liga thone se nuk durojme dot ate qe na ngjan me shume...
Mu duk shume interesante n'fakt e mendova me ba nji koment ma t'gjane permbi ket, por i rashe shkurt duke mos pase shume kohe ne dispozicion.
Nejse, gjithsesi deshta vetem me thane qe ai rreshti ma siper, edhe qendron edhe nuk qendron per vete faktin nuk mundena me fole ne menyre masive per gjana qe jan t'lekundshme e ne variacion me tipet e ndryshme te njerzve.
:kiss:

olti

Neo

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb] NUK DI! /pf/images/graemlins/laugh.gif

ps: Un per vehte ket abstract kur bo si kompetentja pularis nuk e duroj dot hic. Po hic, hic fare.

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Un' ato qe flasin keq per Absin qe vetem kur i thua emrin tingellon si melodi /pf/images/graemlins/tongue.gif

Guest

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] jo motra, futet tek VERREJTJET (rreshti pare), ndersa ai dyte tek KESHILLAT.

ndersa gjykimi fillon me: une pelqej ket.......une s'pelqej at tjetren...ose kjo eshte e mire ndersa ajo e keqe. ai kapito!

pastaj mos perdor hile, merri ne kontekst xhan, jo copa-copa postet e mija. [/qb]
vlla i nderuar...jo se kam gje me ty. perkundrazi me pelqen ideja jote per mos gjykim. :thumbsup:
ama postimi yt ishte plot me gjykime qe ne paragrafin e pare.dhe ajo cka une citova nga postimi yt nuk ishte veretje por krahasim qe te conte drejt ne gjykimi.
Dhe per mendimin tim cdo cope i postimit taned kontribuon per te dhene idene e kryesore. ama meqe mendimi ishte ndare ne paragrafe nuk mund te vlersohet vetem i ndare.sepse tregon ndarjen e idese kryesore ne disa pika themelore. /pf/images/graemlins/wink.gif

moonlight

Primus registratum

Nuk kam qejf at tip njeriu qe kujton se cdo postim ne af i drejtohet atij/asaj dhe i duket me vend te jape mend ku nuk i perket. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kjo teme eshte per te shprehur pakeanqesine individuale karshi karakteristikave te dobeta njerezore. Ca te keqe ka te hedhesh poshte 'hipokrizine', 'mendjengushtesine', 'gojet e liga', etj.?! Per vete kur lexoj, gjej edhe veten ne disa raste; eshte mire te kesh stimuj te tille per te bere nje vetkontroll. Zemren tjetrit nuk ia sheh dot, prandaj lejini paragjykimet per 'paragjykim'. Te flasesh keq per te keqen nuk eshte dicka e keqe. ...Mendimi im ky ne fund te fundit.

personazh

Valoris scriptorum

kjo goca t'bo me i thon " z'duroj dot...pa ta bo i her kshu---> /pf/images/graemlins/wink.gif "

Alanis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga babyangel:
[qb] une urrej ata qe mendojne se per vete jane perfekt e t etjeret bejne vetem gabime
ata qe nuk dine te te qetesojne por te bejne me keq se ishe!
ata qe .....s'e di
veshtire te urresh!!!
ne fakt jo!!!!
me mire fal!!! [/qb]
Ke te drejte jam me keq se isha.

albavina

Primus registratum

Fillimisht postuar nga albavina:
[qb] genjeshtaret dhe ata qe ndjehen superior :smash: [/qb]
+ ata qe kerkojne te te ndryshojne sepse shohin ne ty ate qe nuk do te jene kurre vete :mad: