I fundit i xhentelmeneve

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: I fundit i xhentelmeneve

Me sa di une, gentelman eshte term tipik mashkullor, miresjellja per nje femer nuk di si percaktohet :confused:

Them qe femra eshte kokete prej natyre dhe ka nevoje te respektohet nga nje mashkull me gjeste te kesaj natyre, tregon shume nivel, ata qe imitojne e bejne ne fillimet e tyre dhe me pas "harrojne", nuk jane origjinale, eshte thjesht show.

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triny:
hej keto termat "mashkull" "femer" sikur i veshtiresojne gjerat. ska ndonje ndryshim te madh, biles kemi shume te perbashketa..

une jam dakort qe miresjellja te jete pa kufij nga te dyja palet
Ndofta ka te beje me dicka qe eshte mbi nje koncept te thjeshte te qenit M ose F... por vete me natyren njerezore... qe disa gjera te jene te ndara... Dikush duhet te jete me i predispozuar te jape dhe dikush te marre... /pf/images/graemlins/wink.gif

b.k.

Primus registratum

po te gjithe sikur jemi pak kokete

djme vajza, te gjithe i duam perkedheljet, dhuratat, fjalet e bukura, respektin, te jemi ne qender te vemendjes nga partneri...te gjithve ne pelqen panvaresisht nga gjina

b.k.

Primus registratum

Ndofta ka te beje me dicka qe eshte mbi nje koncept te thjeshte te qenit M ose F... por vete me natyren njerezore... qe disa gjera te jene te ndara... Dikush duhet te jete me i predispozuar te jape dhe dikush te marre... /pf/images/graemlins/wink.gif [/QB][/QUOTE]

hmmmmmmm, pse mos te japin qe te dy palet, ku ka gje me te bukur sesa dicka qe eshte reciproke

p.sh. mua me pelqen te pranoj ato aspekte te gjinise femerore qe perbejne miresjelljen ne raporte M/F, po rnuk me pelqen te pranoj rolet gjinore, sidomos ato shqiptare. Une nuk jam dakrot qe meshkujt te paguajne gjithnje. panevaresisht se mepelqen kur ofrojne, une e kam tmerr te kjo pergjegjesi te mos ndahet mes te dy paleve. cfare te keqe ka xhanen :shrug:

gezim lame

Primus registratum

S'ka asgje Trini.... Madje do thoja se shume persona ku ta gjenin nje vajze qe kushton nje vemendje ndaj tyre...
Po varet ne ate rast se si shprehet ajo lloj miresjelleje apo xhentilese, me nje tufe me lule (eshte pak jo e pranueshme, per 99% te meshkujve) apo me nje dhurate te vogel, qofte kjo edhe shume e rralle(tip sahat floriri /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/wink.gif ).

Varet menyra se me cfare shprehet vetvetja....

b.k.

Primus registratum

po mire cunave si pelqenjne lulet keshtu, se dija po mendoja se lulet ishin pa gender /pf/images/graemlins/tongue.gif

nejse, pa merak domundohemi te mos i dhurojme cunave shqiptar lule, (ne cdo rast skemi ku ti gjejme cunat shqiptar :cry: - keshtu qe ska rrezik)

dmth ti thua vemendja pranohet por ne menyra te pranueshme shoqerisht /pf/images/graemlins/smile.gif

gezim lame

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Triny:
..dmth ti thua vemendja pranohet por ne menyra te pranueshme shoqerisht /pf/images/graemlins/smile.gif
Besoj se jane te pranueshme... (ne fund te fundit ndonje sahat florini /pf/images/graemlins/tongue.gif apo after shave te mire e pranojne te gjithe)
Po jo nga te gjithe mund te presesh po nje reagim...(nga e ngrena mund te rritet oreksi /pf/images/graemlins/wink.gif )

P.S. Paska ngel keq muhabeti kshu mesa shof per cuna shqiptare... :rolleyes:

b.k.

Primus registratum

me keq sbohet. ska cuna shqiptar hic

une mendoj qe ndjenjat duhet ndjekur me shume, per hir te faktis se ashtu ta do zemra ne ate moment dhe jo sepse disa rregulla shoqerore thone "kjo ben e kjo sben".

p.s. kot ne pergjithesi te ka ngele syni tek ndonje ore /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

Mire Trini ti je per miresjellje te ndermjetme..

E zejme se une takoj nje femer qe pi cigare, une s'e pi, ajo pret qe une t'ia ndez cigaren.. nderkohe qe nga ana tjeter une pres qe jo te me me marre leje(per miresjellje), a duhet te ndeze cigare(gje qe s'ja jap sikur nomi te bohet.. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif )....

Prandaj eshte gjithnje dikush qe te jete i gatshem te leroje i pari, ne shumicen e rasteve duhet nje "gentelman" nga ata qe jane "specie ne zhdukje"...

p.s. Kush eshte anku knej, qe t'i ngeli syni .... /pf/images/graemlins/wink.gif

b.k.

Primus registratum

jam shume dakort

regulli i pare- marrja e lejes per te pire cigare apo jo.

po nderkohe robte kane te drejten e tyre me pi cigare, dhe mohimi i te drejtes se tyre ndoshta seshte dhe aq i drejte

gezim lame

Primus registratum

S'ka rendesi shume, ai shembulli i cigares ishte sa per nje pasqyrim qe dikush duhet te jete me i hapur... /pf/images/graemlins/tongue.gif

PO sidoqofte edhe aty te cigarja, ai qe e pi nje cigare pa e marre lejen e pesonit qe ka perballe tregon nje mungese e THEKSUAR edukate, se eshte cenim i integritetit te atij qe ka perballe.. /pf/images/graemlins/wink.gif
E jo me teper te presi qe edhe t'ia ndezin... :mad:

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Publikisht, une duhanos dhe tymos shume, nese ndonje nga ju ketu nuk eshte aq i miresjelle sa te ma ndeze, madje te skarifikoje e te ndeze edhe nje per vete le te me rrije larg, nuk ia du miresjelljet e tjera kur nuk ka miresine te me pranoje kaq gje. :rolleyes:

Ja kshu :angel:

loaded

Primus registratum

Xhentilesa,eshte prezantimi i pare i vetes me boten.Xhentilesa eshte zbukurimi i imazhit,fitimi i respektit te pare ndaj te tjereve.Eshte kulti i karakteristikave njerezore.Perfaqeson elegancen e paster kudo dhe kurdohere.Eshte aperitivi me i mire per marredheniet me te tjeret.

Kordelja

Valoris scriptorum

Aperitivi :thumbsup:

Me pelqeu percaktimi, dikush qe nuk e ka ne edukate eshte pikerisht ai qe pas disa kohesh nuk ta hap me deren apo te te liroje krahun te kalosh, pra nuk eshte nje xhentil i vertete por falso /pf/images/graemlins/wink.gif

b.k.

Primus registratum

shume flm

une mendoj qe jeta eshte shume me e lehte nese ben cfare ke deshire ne ate moment, per sa kohe qe behet me zemer te mire dhe nuk ka pasoja per askend. :shrug: /pf/images/graemlins/smile.gif

olti

Neo

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] una cigaren nuk e pi po nje cakmak e mbaj gjithmon ne xhep dhe e dini cfare? kom harxhu me teper pare se sa po te pija cigare :goofy: ktij i thom gentleman una :devil:

[/qb]
Mos kopjo ti Diko /pf/images/graemlins/laugh.gif

qeshem

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ximi:

Prandaj eshte gjithnje dikush qe te jete i gatshem te leroje i pari, ne shumicen e rasteve duhet nje "gentelman" nga ata qe jane "specie ne zhdukje"...

p.s. Kush eshte anku knej, qe t'i ngeli syni .... /pf/images/graemlins/wink.gif [/QB]
kjo quhet shkelje e copy-right dhe per mendimin tim per te qene brenda temes kush eshte specie ne zhdukje ngelet i tille eshte e kote qe te kerkoje shoke neper forume ... NUKU KA /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

gezim lame

Primus registratum

Dakord Qeshur ishte mendimi i jot ai e pranoj.... /pf/images/graemlins/wink.gif

Frymezimi ishte nga mendimi qe ke dhen ti.. :rolleyes:

qeshem

Primus registratum

i fundit i xhentelmenve mah,
kamarieri qe ne fund pret bakshishin
roja qe ka per detyre te hapi dyert
don zhuani qe di menyrat per ta bere per vete nje femer