Homoseksualizmi, Ndjesi Fizike apo Ndikim Shoqeror

alinos

Forumium maestatis
Re: Homoseksualizmi, Ndjesi Fizike apo Ndikim Shoq

me thoni se nuk po e lexoj kete me siper!!!

jo more! Deshtimi i marredhenieve "normale" te coka ne marredhenie homoseksuale. E nga e nxorre ti kete? Nga librat e compjuterave, apo ne ato te filozofise.

Jo mor djale i mbare, se nuk vjen nga deshtimi, orientimi seksual dhe nuk eshte varesi shoqerore, pasi po te ishte keshtu do te kishim vazhduar si grekerit e lashte, personazhin e njerit prej te cileve ke vene si nick, te cilet homoseksualizmin e praktikonin si dicka "normale".

Lufta dhe mohimi i homoseksualizmit eshte varesi shoqerore e imponuar nga besimet monoteiste, me ne krye kishen katolike, te cilat cdo akt seksual jashte marteses dhe jashte qellimit riprodhues e kane konsideruar si imoral dhe te demshem. Sipas tyre, edhe t'i biesh me dore s'eshte mire se e ndalon zoti!

pfffffffffff,
c'na degjojne syte perdite, dhe pyesim pse bota nuk eshte nje vend me i mire.

Live and let live!

Qerratai

Primus registratum

Ahhhhhhh keto kopjimet... /pf/images/graemlins/laugh.gif

VoGeLuShI

Primus registratum

absolutisht nuk kisha per qellim te te imponoja mendimin tim por doja vetem te me argumentoje mendimin tend

gjithsesi edhe kjo pikpamja e "njeriut te realizuar" dhe "njeriut te deshtuar" eshte relative, jo te gjithe kane te njejtat objektiva dhe aspirata ne jete, per dike familja (krijimi i saj) eshte sh e rendesishme, per disa te tjere jo (ka heteroseksuale sa te duash qe preferojne bashkejetesen apo edhe lidhje insinjifikative per t'ju dedikuar dickaje tjeter sic mund te jete kariera etj etj)

persa i perket ceshtjes se krijimit te "steriotipit fallco" edhe kjo eshte relative sepse gjithkush e jeton seksualitetin e tij sipas orientimit te vet seksual (gje qe nuk vendoset nga vet personi) dhe mqse orientimi "im" seksual eshte ndryshe nga ai i "joti" (sic mund te jene objektivat, preferencat ne cdo fushe etj etj) normalisht qe edhe menyra e te jetuarit te seksualitetit do jete e ndryshme nga e jotja por kjo nuk do te thote se une po gaboj dhe ti jo

Mono

Forumium praecox

Koncepti i Filozofeve te lashte dhe Homoseksualizmit te tyre eshte nje trend gjithmone e ne rritje. Kjo do te thote qe ata filozofe lashtesie qe nuk ishin Homoseksuale para 30 vjetesh, sot u bene HomoSeksuale. Dhe prape ngelen ne Lashtesi! Homoseksualizmi nuk praktikohej si dicka normale ne Greqi, Egjipt, Francen e mesjetes e me tej.

Atje ku u praktikua beri buje dhe la shenje! (Lesbos)

Sa per konceptin shoqeror kam shkruar me gjate ne nje teme te ngjashme dhe nuk e ndiej te perseritem. Ndersa ju dilni pak nga hipokrizia e te mbeshteturit te dickaje qe nuk e ndjeni vete!

Mono

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
absolutisht nuk kisha per qellim te te imponoja mendimin tim por doja vetem te me argumentoje mendimin tend

gjithsesi edhe kjo pikpamja e "njeriut te realizuar" dhe "njeriut te deshtuar" eshte relative, jo te gjithe kane te njejtat objektiva dhe aspirata ne jete, per dike familja (krijimi i saj) eshte sh e rendesishme, per disa te tjere jo (ka heteroseksuale sa te duash qe preferojne bashkejetesen apo edhe lidhje insinjifikative per t'ju dedikuar dickaje tjeter sic mund te jete kariera etj etj)

persa i perket ceshtjes se krijimit te "steriotipit fallco" edhe kjo eshte relative sepse gjithkush e jeton seksualitetin e tij sipas orientimit te vet seksual (gje qe nuk vendoset nga vet personi) dhe mqse orientimi "im" seksual eshte ndryshe nga ai i "joti" (sic mund te jene objektivat, preferencat ne cdo fushe etj etj) normalisht qe edhe menyra e te jetuarit te seksualitetit do jete e ndryshme nga e jotja por kjo nuk do te thote se une po gaboj dhe ti jo

[/ QUOTE ]

Arco, ke te drejte qe thua qe eshte relative dhe prandaj dhe une them qe ta rrespektoj zgjedhjen tende personale!

Mono

Forumium praecox

jo more! Deshtimi i marredhenieve "normale" te coka ne marredhenie homoseksuale.

[/ QUOTE ]

Ti duhet te kesh prova te qarta mbi kete gje. Nuk e nxorra nga librat, po nga praktika. Sa here qe nje Mashkull/Femer deshton ne nje dashuri kerkon ose Asketizem ose nje zgjidhje te tille! Lexo mbi filozofine e deshtimit.

alinos

Forumium maestatis

Koncepti i Filozofeve te lashte dhe Homoseksualizmit te tyre eshte nje trend gjithmone e ne rritje. Kjo do te thote qe ata filozofe lashtesie qe nuk ishin Homoseksuale para 30 vjetesh, sot u bene HomoSeksuale. Dhe prape ngelen ne Lashtesi! Homoseksualizmi nuk praktikohej si dicka normale ne Greqi, Egjipt, Francen e mesjetes e me tej.

Atje ku u praktikua beri buje dhe la shenje! (Lesbos)

Sa per konceptin shoqeror kam shkruar me gjate ne nje teme te ngjashme dhe nuk e ndiej te perseritem. Ndersa ju dilni pak nga hipokrizia e te mbeshteturit te dickaje qe nuk e ndjeni vete!

[/ QUOTE ]

ato filozofe ishin njelloj 30 vjet me pare si edhe sot, vetem ajo qe ne njerezit e sotem themi per ta ka ndryshuar.

Lesbos qe permend ti flet per grate dhe po, gruaja ka bere buje sepse ne greqine e lashte nuk ishte person, ishte ne nje nivel me sklleverit dhe femijet, e paperfillshme dhe ashtu si cdo gje qe eshte inferiore ne syte e shoqerise, ben buje kur tregon elemente pavaresie ne mendim, veprim dhe ne sjellje/orientim seksual. Ne fund te fundit, ne lashtesi, si edhe sot, ajo qe ka lindur per te pjelle dhe per te kenaqur burrin, paska deshira?! Mendoj se reagimi i pjeses tjeter eshte i kuptueshem.

Ndersa ju dilni pak nga hipokrizia e te mbeshteturit te dickaje qe nuk e ndjeni vete!

[/ QUOTE ]

jam e sigurte qe kete ia thua vetes cdo mengjes para pasqyres dhe pastaj nderron nick dhe je njeri i ri me mendime te reja!

S'ka gje, tashme une e kam kuptuar se shkollimi nuk mjafton per te edukuar njeriun e shekullit te 21, i cili markon territorin e vet, sa here qe i jepet mundesia. Dhe kjo fatekeqesisht nuk kufizohet vetem ne personazhit tend Phaedrus, eshte nje fenomen aq i gjere, sa e ben jete te veshtire per plot njerez, qe e vetmja gje qe duan eshte te jetojne sipas menyres se tyre (homoseksualizmi)!

Qerratai

Primus registratum

Phaedrus, nuk dhe pergjigje mbi ata mijera njerez heteroseksuale qe ZGJEDHIN te mos bejne femije. Si do te te dukej ty sikur une te ankohesha per faktin qe murgeshat dhe prifterinjte ( ata katolike ) vene ne rrezik vazhdimesine e rraces sone ? Me siguri do te te dukej nje preokupim me real sesa ai tendi ca postime me siper.

Sa here qe nje Mashkull/Femer deshton ne nje dashuri kerkon ose Asketizem ose nje zgjidhje te tille!

[/ QUOTE ]

Kjo eshte akoma me e paqarte se fjalia qe te citova qepare:
1) Sepse ti me kete qe thua, nenkupton qe homoseksualet VUAJNE.
2) Sepse ti qe tradheton te dashuren tende ta zeme, nuk quhesh asket, sepse je hetero.

Ca jane keto budallalleqe aman ? Boh...

alinos

Forumium maestatis

jo more! Deshtimi i marredhenieve "normale" te coka ne marredhenie homoseksuale.

[/ QUOTE ]

Ti duhet te kesh prova te qarta mbi kete gje. Nuk e nxorra nga librat, po nga praktika. Sa here qe nje Mashkull/Femer deshton ne nje dashuri kerkon ose Asketizem ose nje zgjidhje te tille! Lexo mbi filozofine e deshtimit.

[/ QUOTE ]
S'eshte aspak e vertete! Une do te lexoj ne lidhje me filozofine e deshtimit, por nese flasim per pervoja personale, atehere prova ime eshte qe njeriu largohet nga lloji i marredhenies per nje fare kohe per te pare se cfare ka qe s'vete dhe per te nxjerre mesime per hera te tjera. Zakonisht deshtimet shoqerohen me nje nivel te larte skepticizmi.

Persa i perket leximeve dhe pervojave te te tjereve, asnje njeri nuk eshte kthyer ne homoseksual, vetem se nuk i ka ecur ne marredheniet heteroseksuale.

Ndjej se kur flet per homoseksualizem, nenkupton femrat homoseksuale. Eshte nje stereotip dhe nje mit i dashur! S'eshte e vertete.

Nje gje qe une e besoj eshte fakti se ne prej natyre do te ishim te gjithe biseksuale nese do te rriteshim me kete fryme. Pra, seksi eshte natyror, gjinia eshte shoqerore.

Mono

Forumium praecox

E ke shume gabim se nuk kam asnje paragjykim femra apo meshkuj seksuale.

Sipas Platonit, ne u krijuam si nje qenie me te dyja gjinite. Me pas u ndame (me shpate) dhe gjithe jeten tone jemi ne kerkim te pjeses tjeter qe do na plotesonte.

alinos

Forumium maestatis

keshtu qe ke ajo gjysma mund te jemi pak meshkuj e pak femra. Njeriu modern e pranon pranine e anes femerore te meshkujt dhe ate mashkullore tek femrat. Kesaj i bie se varet se ku te ka rene shpata dhe sa mashkull a femer je pavaresisht nga gjenitalet /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Mono

Forumium praecox

Krejt intepretim i gabuar!

Ndarja ishte e mirefillte Meshkuj / Femra! Shpesoj qe mbas ca kohesh te mos dale dhe Platoni si Homoseksual!

alinos

Forumium maestatis

tani po ia kepus njehere: hmmm, ku e di qe ndarja ishte kaq kategorike?
se dyti, pse do te ishte kaq keq sikur Platoni te dilte homoseksual? Mos valle do te nderroje mendim ne lidhje me ate qe ka thene e shkruar?

Qerratai

Primus registratum

Krejt pa pergjigje une... Phaedrus, a ka mundesi te tregosh respekt per ato qe ke shkruajtur dhe te argumentosh ? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

Mund edhe te pranosh qe ia fute kot e, vlen dhe kjo.

Mono

Forumium praecox

Mastermind, ti nuk ke qellim temen po nje perplasje personale te ulet ne mendimin tim.

Moonwalker,
Lexo para se t'ia kepusesh se jemi njerez te pergjegjshem!
Per Platon Homoseksual shkruajta nga ato me siper, qe te gjithe filozofet e lashte po i drejtoni ne ate drejtim. ne nje fare menyre eshte ironike te thuash qe ai ishte homoseksual nga e gjithe ajo qe ka predikuar ne jete.

Ne fund te fundit, nje mashkull mund te dashuroje deri ne platonisem, mund te shfaqe dobesi, mund te kete kujdes ... mund te kete miq te afert, te rrije krah per krah me ta ne ndonje cast.. .dhe prap te jete HeteroSeksual.

Marredhenia njerezore nuk eshte turp. Te jesh i njerezishem nuk duhet domosdoshmerisht te jesh homoseksual.

Qerratai

Primus registratum

Mor zoteri, me duket se po shkruaj duke respektuar cdo rregull forumor, duke perdorur nje fjalor te denje dhe te qarte. Pse duhet te paragjykosh synimet e mia per nje debat te PASTER ?

Mos ma ler mua pergjigjen e kesaj pyetjeje ne dore, sepse do filloj te mendoj edhe une si dikush me siper, dmth qe shpata ka bere nje prerje te çrregullt ne perqindje, duke krijuar nje epersi nga ana femerore...

alinos

Forumium maestatis

ne fakt pyetja ime ate donte te thoshte: ku e ke lexuar ti qe ta lexoj dhe une.

se dyti,
nuk thashe ne asnje moment se e vetmja gje me vlere qe na kane lene filozofet eshte deshmia e homoseksualitetit te tyre. Desha vetem te tregoj se perderisa ne kohen e tyre ishte "normale", (se ti per normat po flisje, apo jo?), atehere pse sot skandalizohemi dhe perpiqemi ta mohojme per ate qe eshte?

Se dyti, si rradhen e pare, ashtu dhe te dyten, ajo qe u perpoqa te te them ishte pikerisht kjo se njerezit nuk duhet t'i vleresojme per orientimin seksual, pasi kjo nuk ndikon ne menyren se si i vleresojme (appreciate) vepren/veprat e tyre.

Per fjaline e fundit do te te falenderoja dhe do te shtoja:

Marredhenia njerezore nuk eshte turp. Te jesh i njerezishem nuk duhet domosdoshmerisht te jesh homoseksual, jo se kjo e fundit eshte dicka nga e cila duhet te te vije turp.

Mono

Forumium praecox

Nuk kam asnje problem me fjaline e fundit Moon! Eshte shume e drejte dhe e sakte! Me siper i kam shkruar dhe Arcos te njejten gje! Thjesht mendimi im eshte i ndryshem. Dhe nuk duhet te me gjykohet!

Per Platon kerkoje ne Google se nuk munda te gjej nje link te menjehershem ne kerkim te shpejte. Cfare kisha te thoja i thashe /pf/images/graemlins/smile.gif Hajde jete te mbare te gjitheve!

VoGeLuShI

Primus registratum

per mendimin tim feminiliteti tek nje mashkull apo e anasjellta nuk eshte domosdoshmerisht tregues apo karakteristike e homoseksualitetit

S

Scorpion

Guest

Per mua homoseksualizmi eshte dicka perverse e cila nuk konsiderohet e demshme sepse impakti i tij nuk eshte i drejtperdrejte dhe i menjehershem por vjen ngadale dhe pa u kuptuar duke synuar tjetersimin e natyres se njeriut.

Mua nuk me pelqen diskriminimi por nese homoseksualizmi do te trajtohej si nje fenomen normal dhe bartesit e tij do konsideroheshin anetare te vyer te shoqerise kjo do te conte ne menyre te padiskutueshme ne perhapjen e ketij fenomeni..... i cili te pakten biologjikisht eshte PERVERS... Une nuk mund ta konceptoj dot qe ketyre njerezve tu jepet e drejta per te biresuar femije te lindur nga procese biologjike normale... perhapja e ketij fenomeni per mendimin tim do te coje ne shkaterrimin e institucionit me te rendesishem njerezor... Familjes...

Le te jete ky "homoseksual" mashkull apo femer qofte, me i mire ne bote, i zgjuari, i bukri apo dhe i ndershmi, nuk dua ta gjykoj; raportet e tjera s'me interesojne, por ama kur rrezikohet dhe cenohen te drejtat e heteroseksualeve nuk mund ta pranoj kurrsesi.
Sinqerisht ma neverisin dy meshkuj qe dalin rrugeve dore per dore, dy femra po ashtu, dy femra apo meshkuj qe puthen ne publik apo ne ndonje lokal, etj situata.

Dhe dua te theksoj sesa human, apo dhembshuri ka njeriu kundrejt ketyre, nuk konceptohet apo kuptohet ne kete menyre, une nuk bej dallime Hetero apo Homo, ne raport pune apo intelekti une se pyes bashkebiseduesin je lesbi apo gay apo bi a hetero, per mua eshte orientim seksual, pasi si qenie njerezore nuk mund ta konceptoj riprodhimin mes seksit te njejte gjinor. Por per te respektuar lirite dhe te drejtat e njeriut ate duhet lidhur, ate duhet izoluar nga bota normale, sepse po u la i lire do te perfundoje ne burg per gjerat qe nuk ua di llogarine. Policia do te detyrohet ta godase per te kthyer rendin sepse ai nuk e kupton se po e prish rendin, etj, dembshuri si kjo. Per secilin devijim njerezor nevojitet trajtim special, por jo normal. E duhet te fillojme te tolerojme dhe aty, dhe ketu, dhe atje... Jemi qe jemi, i vleresojme me shume se njerezit Hetero, pse jo!

Atehere meqe qenka devijim dhe orientim seksual, pse mos te jemi humane me fenomene te tjera njerezore ne...

Sinqerisht leksiku juaj siperfaqesor me habit, jam kunder, ashtu sic mund te jene pjesa tjeter pro.