Hebrenjte dhe Adolf Htiler.

joetisti_

Locus omnem
Me sa pashe ketu ne albforum qe kishin postuar se hitleri u arratis per ne argjentine dhe lexova se ai kishte dhene teknologjine ushtarake te tij CIAs qe CIA ta conte ne ARGJENTINE.
CIA u formua ne 1947. Ndodhia qe po flasim ishte me heret.

Ciarli

Forumium praecox
Hitleri qe eshte nje krijese erresire, si te ishte ujk i ulerin cdo hene qe sheh, ashtu sic zihet me kusherinjte e tij ka alergji edhe hebrenjte per shkak te shpirtit te tyre qe eshte i hapur ndaj se vertetes apo drites.

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
Hitleri ka qen nje njeri Misterioz dhe pa fe,por i zgjedhur nga zoti per likfidimin e hebrenjeve nga faqja e dheut,por edhe hebrejt jane nje nder popujt e zgjedhur nga zoti per ta udhehequr njerezimin deri ne perfundimin e kesaj bote,por hebrejt e kan keqperdorur te miren e zotit dhe per kete kan per tu denuar nga zoti kur ti vie dita,

gurax

Pan ignoramus
Hitleri ka qene njeri pa fe, por i zgjedhur nga Zoti per eliminimin e Hebrejve.
Hebrejte jane popull i zgjedhur nga Zoti per udheheqjen e njerezimit, por e kane keqperdorur kete te mire dhe do denohen.

Mua me duket se vendimet e Zotit ne te dy keto raste kane qene te nxituara dhe te gabuara.
1. E para zgjedh si "popull kryetar" nje popull qe doli te jete popull abuziv.
2. E dyta - pasi pranojme se Zoti kishte ne plan te hakmerrej ndaj ketij populli qe e genjeu - per hakmarrje perdori nje njeri i cili ishte pa fe dhe misterioz - ndonse askush nuk mund te jete misterioz per Zotin sepse ai di gjithcka. Vete Zoti zgjodhi si permbarues te vullnetit te tij nje njeri te cilin tere Bota e konsideron diktator dhe nje njeri qe ka kryer krime kunder njerezimit. (ne fakt shfarosja e nje populli te tere vetem ne kete kategori hyn, pavaresisht kush e kryen kete veper).

Megjithate, nese kemi parasysh faktin se hebrejte ja dolen mbane t'ia hedhin Zotit, sic pranohet ne piken 1 - fituan besimin e paster me suprem duke qene nje popull abuzues dhe genjeshtar - menjehere krijohen hapesira per dyshime serioze ne lidhje me aftesine e Zotit per te ditur gjithcka, ne kete rast natyren e vertete te popullit hebre.

Ciarli

Forumium praecox
Hitleri si cdo i mallkuar nga Zoti, nuk e dallon dot driten, te verteten dhe ka ngarkesa te medha negative me vete. Hebrenjte edhe pse te mallkuar, perkohesisht dhe jashte mbrojtjes se Zotit dine ta pranojne, kuptojne te verteten dhe lufta e tyre qe pothuaj e heshtur dhe e fshehte. Derrat e lindjes, te cilet nuk kane pare ndonje gje me ta madhe sesa Hitleri, apo nje i mallkuar i madh qe mund ta beje cdo dite apokalipsin mbi toke, as qe kane patur ndonjehere vemendjen e hebrenjve, besimtareve, Profeteve dhe as te djajve te medhenj pervec atyre imoral, nuk ndihen mire nga kjo nga leja e herepashershme e te mallkuarve mbi toke.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Hitleri ka qene njeri pa fe, por i zgjedhur nga Zoti per eliminimin e Hebrejve.
Hebrejte jane popull i zgjedhur nga Zoti per udheheqjen e njerezimit, por e kane keqperdorur kete te mire dhe do denohen.

Mua me duket se vendimet e Zotit ne te dy keto raste kane qene te nxituara dhe te gabuara.
1. E para zgjedh si "popull kryetar" nje popull qe doli te jete popull abuziv.
2. E dyta - pasi pranojme se Zoti kishte ne plan te hakmerrej ndaj ketij populli qe e genjeu - per hakmarrje perdori nje njeri i cili ishte pa fe dhe misterioz - ndonse askush nuk mund te jete misterioz per Zotin sepse ai di gjithcka. Vete Zoti zgjodhi si permbarues te vullnetit te tij nje njeri te cilin tere Bota e konsideron diktator dhe nje njeri qe ka kryer krime kunder njerezimit. (ne fakt shfarosja e nje populli te tere vetem ne kete kategori hyn, pavaresisht kush e kryen kete veper).

Megjithate, nese kemi parasysh faktin se hebrejte ja dolen mbane t'ia hedhin Zotit, sic pranohet ne piken 1 - fituan besimin e paster me suprem duke qene nje popull abuzues dhe genjeshtar - menjehere krijohen hapesira per dyshime serioze ne lidhje me aftesine e Zotit per te ditur gjithcka, ne kete rast natyren e vertete te popullit hebre.

Nese une te ve te degjosh muziken e kenges «Internacionale» ti do t'a kishe te pamundur te mos kendoje tekstin e njohur. Vetem nje vesh i ri i cili nuk e ka degjuar me parpara melodine do te ishte ne gjendje te ofronte nje text te ri.

Ose keshtu mendova une. Kur lexova Biblen per here te pare (bile aty ketu dhe jo te gjithe) isha 39 vjece. Imagjino habine time kur pashe veten ne Bibel dhe fjalet e mia. Jo vetem kaq POR edhe shkembim bisedash qe kisha bere me te afermit, shoket e shoqet dhe bilez momentet me intime me bashkshortin nuk ishin lene jashte saj. Shtepia ime ishte e pershkruar ne detaj. Nje vazo e madhe prej druri qe e kishim perpara shtepise te cilen e mbushja me lule manushaqe ishte jo vetem e pershkruar identikisht por dhe momenti im i leximit te fjales perkonte me stinen e manushaqeve.

Mblidhja blueberries (mana toke) dhe manaferra te kuqe e te zeza si dhe qershi te egra. Prapa shtepise kishim nje pyll te vogel qe ndante lagjen tone nga unaza e qytetit. Te nesermen kur planifikoja te levizja qe te gjeja nje tjeter vend te begate me keto fruta u habita qe vendi ku une kisha vjele nje dite me pare ishte mbushur plot e perplote me mana gje qe dilte jashte cdo llogjike. Asnje nuk me besoi. Im shoq u tall me mua kur i thashe qe gjendej ne Bibel. Futesha ne ferra e nuk gricesha, isha ne mes te nje turme te madhe bletesh dhe asnje nuk me pickonte. Cdo gje qe lexoja ne Bibel aty- ketu apo edhe ne Kuran manifestohej ne menyre imediate. Kur lexova fjalet e mamit tim ne Kuran gati nuk me ra te fiket. Plus kur lexova ne kuran nje sura ku flitej «A nuk te thame se do te heqim nje barre te madhe nga shpina», ne ate moment ne Biblioteken e qytetit, ku ndodhesha, canta e shpines me ra perdhe dhe rripat e saj te lidhura me unaza ishin zgjidhur nga canta pa u hapur unazat apo pa shqyer canten. Historite jane pambarim POR une vendosa te mos lexoja me kur pas nje bisede me familjaret e mi ku thashe «po bej nje vryme ne uje» per te shprehur «nuk kam ndonje gje te rendesishme ne kete moment per te bere» mora lajmin nepermjet lajmeve te dites per nje lloj vrime ne uje qe kishte vene ne siklet eksperte te shumte. Ajo vrime pershkruhej si nje tip whirpool-i i rrezikshem. Aty filloi
vete-censura. Dy gjera me ngelen ne mendje. 1 Mos u merr me gjenealogji. 2 Qellimi i ketij libri eshte te identifikoje dhe edifikoje kishen e Zotit, te cilen e kuptova si dere nepermjet te ciles ai do te hynte per te bere gjykimin e Botes.

Ne nje moment te caktuar kur lexova ne Bibel shprehjen demek te thene nga Zoti : Kush do te me ndihmoje mua te permbushe profecite e mia thashe me vete se ky ishte budallalliku me i madh qe kisha degjuar ndonjere.

Motoja ime ishte: Une do te bej te pamunduren per te neutralizuar dhe per te mos plotesuar asnje profeci. (te cilat i urrej)

Keto jane vepra te se shkuares por flasin per TANI. Tregon se nuk keni te beni me nje budalla apo budallaqe. Tregon qe fjala eshte ende duke u thene.

Zoti nuk ben asnje gabim. Menyra si interpretohet te jete AI eshte shume e gabuar.

Une jam e vetmja porte nepermjet te ciles Zoti hyn. Asnje tjeter. Ata qe e gjejne vetveten aty jane thjeshte LAJMES.

(Mail??) (Posta??)

Eleonore

Eléonoré

Valoris scriptorum
I thone nje fjale: C'te sheh syri te ben dora.... Une do te thoja: Ku vete syri pastron dora. Ne nje ambjent me perde te mbyllura nuk e sheh se moblat jane te pluhurosura apo se perdet jane zverdhur nga te palaret. SYRI NUK SHEH PA DRITE. Kur drita e diellit futet syri sheh pocaqillekun dhe dora vendos te pastroje apo jo.

Me kujtohet sa here qe syri im drejtohej ne nje vend te caktuar, aty shihja jo vetem pastrim dhe ofrim mbrojtjeje por njekohesisht edhe nje superzhvillim. Kur une kam, bota ka! Me kujtohet kur ne nje moment te caktuar u them femijeve se buxheti nuk me lejonte te shkonim nje here ne jave ne restorant, te njejten dite ndodhi nje tragjedi ne nje restorant ku u vrane nje numer i konsiderueshem njerezish. Po keshtu kur i rrallova vizitat ne kinema deri ne zero ndodhi perseri nje shootout ne nje kinema. Nje gje e tille me tmerroi dhe vendosa te shkeputja cdo lidhje me boten jashte botes time. Kjo do te thote se ekzistenca ime edhe pse mund te konsiderohet e deshirueshme apo e nevojshme nuk eshte e domosdoshme per vazhdimesine e jetes. Gje qe me lumturon per arsye se nese ekzistenca e saj do te varej nga e imja atehere une do te isha e lidhur me zinxhire nga te gjitha anet (sic varet bebi i sapolindur nga nena e vet) per mbijetimin e saj. Po keshtu edhe Dielli. Njerezimi mund te jetoje edhe pa te. Do te duheshin mijra vjete per te pare mutacionin e krijuar nga mungesa e tij. Por ekzistenca do te vazhdonte. Ka shume burime energjie te cilat do te zevendesonin diellin. Por per sa kohe?

Gjithcka qe ekziston ne Univers ekziston ketu ne Toke, HERE AND NOW. Planeti toke eshte i perzgjedhur per standartizimin e formave te shumellojshme te trupezimit. Per kete eshte shume i rendesishem. Ekzistenca e planetit nuk i eshte lene ne dore fatit. Ekzistenca e tij eshte me e rendesishme se ekzistenca e vete NJERIUT. Pse thone se nese ka nje lufte te trete boterore lufta e katert do te behet me shkopinj? Planeti pas nje sulmi te krijeses NJERI do te rrimarre veten edhe sikur per kete te duheshin mijra vjete. Per nje krijese si ZOTI koha eshte irrelevent. Nese syri i tij do te ishte ne koken e dikujt qe eshte «me bomba» me fjale te tjera qe eshte duke zhvilluar «luften e shenjte» brenda vetes, atehere duke qene qenie e kompletuar AI do te ishte ne gjednje te shihte perspektiven e personit ne fjale dhe ndoshta edhe do te realizonte edhe deshiren e tij per shfarosje te njerezimit.

Nese une filloj dhe pastroj boten atehere implikimi eshte se une kam ardhur ketu per te pastruar dhe se nuk ka bote tjeter pervec kesaj qe shohim, gje qe eshte e gabuar. Une kam ardhur te shoh boten ashtu sic eshte dhe te rekomandoj masat qe duhen marre per ecurine dhe vazhdueshmerine e saj.

Korrupsioni eshte i madh. Historia eshte treguar vetem nga «fitimtaret». Cdo histori e se shkuares eshte e sajuar. Qellimi i luftes ka qene 1. thjesht per t'u zbavitur 2. per vjedhje 3. per loje 4 per pasurim nga shitja e armeve dhe krijimi i panatyrshem i kerkeses dhe ofertes. Te gjithe jane te implikuar. Te gjithe kane lojtur. Te gjithe jane kriminele.

Arsyeja: Keqkuptimi i ardhjes se dyte te Krishtit dhe FORCIMI i ketij te fundit nepermjet shantazhit per ZBULIMIN E MISTERIT. Nese MISTERI I ZOTIT zbulohet atehere «What is that thing that humanity will use as an incentive and keep looking forward to reaching it ???» . Nje student i dhjetes dhe nje student qe mbetet ne klase nuk jane njesoj. Kompensimet dhe paga per pergjegjesi nuk eshte e njejte.

Qellimi final eshte mbrritja ne boten e tij. Dhe kjo behet me kontribut, me drejtesi, me mencuri pse JO edhe me miqesi.

Eleonore

Last edited: