Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE

Marini666

Primus registratum
Re: Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE

O lale me vjen keq.Po me thuaj pak meqe kopjojne dhe nuk krijojne quhen INSTRUMENTISE PROFESIONISTE.
Me thuaj pak sa instrumentise profesioniste ke ne bote?dhe nuk i njef fare.Ta siguroj une METALLICA nuk jane te medhenj se i zotrojne mire instrumentat po se dine te krijojne.Me kupton ku dua te dal.Edhe une i respektoj ELITA 5 per rritjen e ritmit ne kenget e tyre (qe i bejne me te shpejta)po kursesi nuk mund ti respektoj nga ana krijuese sepse nuk mund te them se jane 0 por jane 4.Te 1 CD permbledhje e elita 5 kam gjetur shume kenge te VJEDHURA dhe disa 100% njesoj si versionet origjinale .Prandaj sa kuptim ti quajme grup dmth krijues!!!!!!!!!!!!

aldomania

Primus registratum

hay .he ,asnje nuk i di akordet e ink.hay,po ate qytetin tim pa ty shikoj(ernis cili)e di ndonji apo ...as qe behet fjale....hay do te doja te shtoja dhe dicka per elitat ...ndoshta mund te jene shume te mire per te perpunuar muziken e ''marre '' nga nje grup tjeter(ndoshta edhe kete mund ta quajme dicka te mire ose aftesi e tyre) por per te krijuar nuk jane gje ...dhe per mendimin tim nje grup qe nuk mund te krijoje eshte 0.dhe persa i perket METALLICA jimmo ,une nuk e di dhe nuk kam te kene ''vjedhur'' ndonje kenge nga iron maiden por ndoshta ata kane marre te pakten copyright(s' besoj se elita e kane bere kete) dhe si mund te krahasohen elitat me METALLICA-T (nga krijimtaria METALLICA kane marre kenge dhe i kane perpunuar shume grupe te tjera...permendim APOCALYPTICA dhe shume te tjere por te pakten perdorin copyright)

my dying bride

Primus registratum

weeee bravo aldomania ti e ke kuptuar shume mire kete gje bile ke edhe veshe per muzike... ty do te te marrim te topalbania radio me kontrate te rregullt se ka 2 vende te lira...
.... pun te mire ka hajduti....
leku lek... rroft altin shira....

LA- ................ Sol+
ca ka nona 1 vajze te bukur
MI-.....................La-

SIb+...DO+...RE-...DO+
fear of the dark
SIb+...DO+...RE-
fear of the dark...

MI- .......................MI7-
maybe one day i'll be a honest man...

Utopia's Frontman

Primus registratum

(Kerkoj falje qe me vonese shkruaj.)
Marini Rock:
Une i njoh per se afermi Eliten 5 dhe te siguroj se nuk jane,siç i quan ti:"INSTRUMENTISE PROFESIONISTE",kane shume mangesi ne zoterimin e instrumenteve(perveç Virusit,eshte fenomenal ne Keyboard,ndoshta me i miri shqiptar),dua te them qe nuk jane me te miret shqiptarë qe luajne ne instrumente.Ke bende qe sapo kane filluar e jane me te mire se instrumentalistet e Elites 5,megjithate prapeseprape Elita 5 eshte Rok-Bendi me i popullarizuar shqiptar.Kete arritje e kane per shkak te:E para,propagandes "perfekte" qe e ben Virusi(kompozitor&arranzher,nganjehere edhe tekstshkrues) e din sa e ka "pulsin muzikor" nje shqiptar dhe mu aty edhe prek.Dmth din çfare te nxjerr dhe kur.Dhe e dyta:Vokalit shume te veçante te Arifit.
Ndersa per krijimtari origjinale:personalisht ende s'kam degjuar kenge origjinale shqipe(perveç,ndoshta,atyre popullore-qe dhashte Zoti mos jene edhe ato te vjedhura).Tani lind dilema ose une s'kam degjuar muzike shqipe,ose vertet s'ka origjinalitet muzika shqipe(perderisa per rok shqip ju siguroj se kam degjuar).

aldomania:
Mos keqkuptoni,nuk e krahasaoj Eliten 5 me Metallican,larg ketij komparacioni.Por te siguroj se Metallica kane "vjedhur" nga Iron Maiden(sidomos ne Albumin e pare "Kill 'em all"),sa per fakt,degjoje kengen "The Unforgiven II"(main part)e kane te kopjuar nga(nese gaboj,eshte ndonje kenge tjeter) "Avenue 22" e Iron Maiden.Pastaj ka shume grupe me nam boteror qe kane kopjuar nga para-ardhesit e tyre,te permend vetem:Bon Jovi(You give love a bad name,e ka te kopjuar,pa te drejte autori etc),Scorpions,pastaj Guano Apes(megahitin e tyre "Loard of the boards" e kan kopje...),dhe bende te tjera...Dua te them se secili kopjon nga me i miri,megjithate duke e ndryshuar dhe pershtatur ne stilin e vet.Por ama jo ashtu "si vjedhin" shqiptaret!!!!!

aldomania

Primus registratum

HAY "my dying bride " RROFSH PER VENDIN E PUNES PLAKO POR PER MOMENTIN PUNOJ...AFER TOP ALBANIAS.DHE NDOSHTA NDONJE VESH MUZIKE KUSHEDI SE CFARE S'KAM POR DI TA DALLOJ HIP HOPIN NGA ROCKU....DHE KOHET E FUNDIT MERREM DHE PAK ME KITARE.

aldomania

Primus registratum

o jimmo,nga kembengulja jote per te mbrojtur elitat e kuptova qe ndoshta i njihje nga afer apo kishe lidhje me ta.degjo per mua nuk ka rendesi nese te huajt kopjojne apo jo dhe nuk kam ndonje inat me elitat do te doja qe muzika shqiptare te ishte origjinale dhe te mos mburremi me kenge dhe kengetare qe nuk bejne gje tjeter vecse vjedhin.

Marini666

Primus registratum

He pra mo jepini dergoni ndo 1 tab.Mua ska shume qe me eshte rregulluar kompiuteri po kam provimet e matures tani dhe skam kohe fare!!!!!!!!!!!!1

Utopia's Frontman

Primus registratum

Aldomania:
Unë nuk i mbroj e as qe kam lidhje me "elitat"(siç i quan),unë vetem e njoh mire muziken e tyre dhe aftesite e tyre(instrumentale dhe te kompozimit),ngaqe kam marre pjese ne shume shfaqje te tyre dhe kam degjuar muziken qe bejne dhe ka nje kohe qe degjoj rok muzike dhe sadopak e dij se si shkojne punet ne "estradën" shqiptare.(Perndryshe se shpejti do te jem edhe konkurrent i tyre).Me beso se pajtohem plotesisht me kete qe thua:"do te doja qe muzika shqiptare te ishte origjinale dhe te mos mburremi me kenge dhe kengetare qe nuk bejne gje tjeter vecse vjedhin",dhe nga kjo arsye kam marre iniciativen dhe kam bere nje bend timin qe ndoshta,me shprese,do te jete i vetmi rok-grup qe do ta kete muziken,se paku origjinale,edhepse ndoshta nuk do te bej autoritet komercial dhe nuk do degjohen kenget,megjithate "do te jem i pajtuar me veteveten e nuk do ta tradhetoj"...

Marini rock:
S'me kujtohet ndonje kenge tani,veç po deshe ta paraqes nje timen,po ende s'e kam publikuar keshtuqe s'do te dije si ta kendosh...

aldomania

Primus registratum

hay jimm-o ,se pari komplimenta nqs do te arrish te krijosh nje bend tendin me muzike origjinale dhe do te thoja qe me behet qejfi qe me ne fund do te degjojme muzike origjinale dhe ... c te them tjeter ...te uroj suksese... ah po nqs ke ndonje vend te lire aty ne bendin tend (me mbajt valixhet ose me nderru telat e kitarave na bej nje ze ok....haha)dhe bej kujdes me muziken qe ben te mos jete e vjedhur ne menyre qe mos behesh pre e thashethemeve qe bejne njerezit qe s'kane cfare te bejne (si puna jone).dhe nje gje tjeter SUKSESE NE PROVIME MATURANTEVE. DON T GIVE UP CUNA DHE GOCA

Marini666

Primus registratum

Amon mo burr e di ndo njeri tab-in e NUK KERKOJ TJETER NJERI te ELTON DEDES nqs do ta nxjerri ndonje ta digjoje te www.fajtori.com te muzike dhe te direktoria e festivaleve ne vitin 94.BYE!!!!!!!!!

Rolandi

Primus registratum

Ej ore godfather i pres kenget qe ti dhash /pf/images/graemlins/smile.gif per me i bere me CHORDS pastaj do te ti jap 20 te tjera por te zberthyera nga akordet /pf/images/graemlins/smile.gif ) ne qoftese nuk i din normal!!! ju pershendes te gjithve

Rolandi

Primus registratum

me duhet kenga e Merita Halili - Akoma po te pres
nese ka mundsi edhe me CHORD ju lutem me duhet deri te marten shum shum te merkuren PLEASE ju lus shum

CruelShedra

Primus registratum

urime per kete teme, eshte shume e bukur, ju lumshin duart.
e kame nje lutje a ka mundsi dikush qe ka lidhje me muzike ti shkruaj kto tab ne power tab. eshte nje program falas dhe shumi i bukur, e ke mundsin ti shikosh tabs/chords dhe ti ndigjosh dmth. eshte ma lehte per te gjith ata qe nuk i njohin kenget orgjinale.

PowerTab Download

Site me shume PowerTab files

a mundet njeri me lujte tinguj te qiftelis me gitare? nese po ju kisha lute ti postoni disa tabs ta di perafersisht cka duhet me bo. nuk kame kurfare ideje si luhet qiftelija.

flm dhe pershendetje

CruelShedra

godfather

Primus registratum

u harrun t'gjith kitaristat m'duket se nuk po e merr mo kush mundimin me i hudh 2 konge ktu...

Vangjush

Primus registratum

O Jimm ka mundesi te me thuash cilet kenge kane kopjuar Scorpions se mesa di une te gjithe ato qe kane mare po te permend nga albumi Acoustica te cilen kane mare nga Queen ose Kansas, ose THe cars por mesa di une eshte mare lehte dhe thjesht atyre kengeve u jane bere nje version tjeter qe i pershtatet shume origjinalit....
megjithate nqs ti di ndonje kenge tjeter jam shume kurioz ta di meqenese eshte grupi im i preferuar

Utopia's Frontman

Primus registratum

Nuk flas per "Acoustica",ky eshte vetem nje interpretim "live" i kengeve te veta dhe te huajat,unplugged.Poashtu nuk flas per kenge te perpunuara(se te gjithe kane perpunuar),po flas per kenge "te vjedhura" te Scorpions(p.sh. "Send me an Angel" , e kane vjedhur nga nje kenge e vjeter latine,etc.)...

Marini666

Primus registratum

Paskan vdek te gjithe ketu!!!!!!!!!!!1
HO MOOOO kitarista KU JENI??????????

Marini666

Primus registratum

Ishalla po ju zgjij mo cuna!!!!!!!!!!!!!
Ktu jane akordet e "E panjohur" nga "MEGAHERTZ"(emri paraardhes i THUNDER WAY)
Une besoj se jane te sakta po po pati ndo1 gabim rregullojeni .OK?
Kush e di tekstin ta postoje se me duhet pa tjeter ktu keni vetem akordet.
Kengen mund ta digjoni te fajtori te festivali91.Kaq kisha!!!!!!!

Akordet jane te njejta gjat gjithe kenges :
E5 D5 C5 B5

Mund ta luani si te doni po une e luaj keshtu:
E5: X799XX
D5: X577XX
C5: X355XX
B5: X244XX

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAJDE PER HAJER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KTO DITE DO POSTOJ SOLON E ENDERROJ TE RITFOLKEVE BYEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!