Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE

Marini666

Primus registratum
Re: Guitar Tabs/Chords - SHQIPTARE

O lale kjo kenga e redonit sluhet ashtu.Se e kam pare Redonin qe i mìbie si une!!!!!!!!!

godfather

Primus registratum

nuk e di se si i bie redoni po mu nuk me duken shume ne harmoni me vijen melodike te kenges ashtu. ku i dihet... /pf/images/graemlins/smile.gif

Marini666

Primus registratum

o Forum i lodhur he pra publikoni TAB-s ju lutem sa me shume ROCK.Ej di ndo njeri akordet e "Nuk kerkoj tjeter njeri" te ELTON DEDES?

godfather

Primus registratum

sikur e kishe ti rradhen mer plak... /pf/images/graemlins/smile.gif ç'u bo per ate kongen e redonit?

Marini666

Primus registratum

O Arti tani kemi fesen mo burr po mos u bej merak se sa ta hedh ne kompiuter do ta publikoj.Po me duket se ky forumi eshte kthyer ne djalog God Father me Marini Rock.Apo jo?si thua ti?

godfather

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Marini Rock:
[qb] O Arti tani kemi fesen mo burr po mos u bej merak se sa ta hedh ne kompiuter do ta publikoj.Po me duket se ky forumi eshte kthyer ne djalog God Father me Marini Rock.Apo jo?si thua ti? [/qb]
a thu ka noj problem?!?!?!? /pf/images/graemlins/smile.gif postoje pra kongen se u bona gjith kte kohe tu e prit. une ta kam thon qe nuk kam internet ke shpia per momentin e jam ne periudhe provimesh, prandaj nuk kam shkrujt noj kong tjeter.

godfather

Primus registratum

Nën strehë

(2 herë)
Am-------------------------------------Em
Në njërën prej strehëve të një prej shtëpive
Em-------------------------------Am
Dëgjonim të heshtur ne pikat e shiut

(2 herë)
Am-------------------------------Dm
Dhe lehtas fytyrën ja merrja në duar
--------------E-----------------Am
Dhe buzkat e njoma ja puthja nxituar

Am------------------------------Em
Por iku çapkënja një natë prej meje
Em-------------------------------Am
Kur hëna e zbehtë copëtohej në pellgje
Am------------------------------Em
Por iku capkënja një natë prej meje
Em---------------------------------Am
Tani rri menduar, i tallur prej strehëve

(2 herë)
Am-----------------------------Dm
Dhe era e lehtë tund gjethet ngadalë
-----------------E-------------Am
Më shfaqet mes lotësh fytyra e saj

godfather

Primus registratum

a nuk t'pelqeu gja?!?!?!?

m'duket se E jane minor (Em) po nuk e kam shume parasysh tani, nejse provojeni ... ehe, ktu se ka mo nermen me hy njeri!!!!!

Louie

Primus registratum

A i ka njeri akordet e kenges Korcare "Dua me shume Shqiperine" dhe fjalet e asaj kenges se koncertit 1990 "Sa shume qe kam gabuar"?
Une i kam akordet e kesaj te fundit, por nuk kam kohe t'i postoj per momentin. Me thoni nese i doni.

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Godfather:
[qb] Lulja e majit

Gm--------------------------------F
Nje ditë të bukur maji unë ty të takova
F---------------------------Gm
Tek po rrije futur nën një lule
Gm-----------------------F
Lulet e majit për ty i ëndërrova
F-----------------------------Gm
Lumturinë në shpirt veç ti ma fute.
(2 herë)
------------Bb--------------F
Por tani je vyshkur më s'ke erë
F-------------------------------Gm
Lulet e tua për mua s'kanë mëe vlerë
Gm----------------------------------F
Nuk je ti lulja e bukur e ditës së Majit
F------------------------------Gm
Por je lulja e këngëes sime të vajit
(2 herë)

Më kujtohen ditët kur rinia
Sa herë rrëmbehet ajo nga dashuria
Ishe e vogël atëherë vajza ime
S'mendoje tjetër veçse për ëndërrime

S'më harrohen ditët kur rinia
Sa herë rrëmbehet ajo nga dashuria
Ishe e vogeë atëhere vajza ime
S'mendoje tjetër veçse per ëndërrime

Por tani je vyshkur me s'ke erë
Lulet e tua per mua s'kanë me vlerë

Do të kujtoj përherë moj lulja ime
Ndonëse je kaq larg kësaj zemrës sime
(2 herë)

P.S. en mes akordeve mund edhe te improvizohet me solo ose akorde komplementare, megjithate ku7shdo ben sipas deshires e mundesise. [/qb]
Godfather, mund ta besh ne tabs kete se eshte pak e veshtire per mua ta mesoj kshu...Tashi sa kom fillu mo me i ra kitares...
Kete edhe ate Lulebore se jane dy kenget e mia me te preferuara nga repertori folklorik shqiptar.

Do doja shume sikur dikush te vendoste tabs te serenates Ate Nate...Can somebody do that plzzz?

Odea

godfather

Primus registratum

e ke me kollaj me akorde sesa me tabe mi lal...prandaj ulu e mesoji /pf/images/graemlins/laugh.gif

Odea

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Godfather:
[qb] e ke me kollaj me akorde sesa me tabe mi lal...prandaj ulu e mesoji /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
No, atje tek kenga Lulet e Majit kam veshtiresi me F-ne. Prandaj i dua me tabs. Plus, mua me meson vllai dhe meqe ai e ka me te lehte me tabs, me tha qe edhe per mua do ishte me mire me tabs.

Can u do that for me plzzz?

Odea

godfather

Primus registratum

nqs e ke me te lehte me akordet ne pozicionin e pare, atehere ngrije kengen nje tone me lart; do sforcohesh pak me zerin po do e kesh me kollaj me kitare. (eshte pune e gjate me bo tabe) /pf/images/graemlins/smile.gif

Utopia's Frontman

Primus registratum

Pasi po kerkohen Akorde per kenge shqipe,do mundohem te kontribuoj pakez ne kete drejtim.Nje kenge e GJURMËVE,e perpunuar nga ASGJË SIKUR DIELLI,qe mban titulln "Mendoja çdo gjë merr fund pa ty",i ka te kombinuar keto akorde(meqenese s'jam duke e degju tash ta pershkruj krejt):

Hm A G F#m

Per ata qe ende s'i kan mesu akordet:
Hm(224432),A(002220),G(320003),F#m(244222)-keto jane akordet themelore,shpresoj t'mos kem gabuar se eshte veshtire permendesh.

Ka dy kitara,njera mban akorde "clean"(ose akustike)ndersa solo kitara,ben nje 'mini'-solo ne Hm(qe eshte edhe shkalla me e 'perdorur' nga ky bend,pasiqe vokali kendon ne kete shkallë).
Poshte e keni tekstin:

MENDOJA CDO GJE MERR FUND PA TY

Vallë është e mundur
Më kalon pranë si një copë akull
Nuk mund një puthje ta kujtoj
Ishe ti ajo, duket më bëhet
Nuk di çfarë kam sot

Ledhatimet athua ishin
Dhe ajo ëndërr
Një sheti s'më bie mend
Sa je larg nga unë, sa afër ishim
Të premtoja mrekulli
I marri thosha çdo gjë merr fund pa ty

Një grimcë ti një grimcë unë
Kështu fati e do këtë punë
Kthehem rrotull ndonjëherë
Ç'kanë këta njerëz shikojnë n'qiell

Durrsaku_King

Forumium praecox

o robo ti i grupit je??? si mjeshter muzike qe je plako pse si-minor-in e shkruani me H dhe jo me B ??? ka dale ndonje stil i ri...
A B C D E F G kshu eshte metoda amerikane??
po H ne vend te B apo si- ??? PSe'''

Utopia's Frontman

Primus registratum

Ja edhe disa akorde qe m’u kujtuan te kenges “Shfletoj gazeten dhe per ty mendoj”,nga MINATORI:

Cm(VIII) G#(IV) Eb(VI) Bb(VI)
-jane krejt bare te medha.Perseri kerkoj falje nese kam gabuar ne paraqitjen e shemes se akordeve,megjithese besoj se jane keshtu.

Krejt kenga bazohet ne keto kater akorde.Perderisa njera kitare mban “riffe”,tjetra ben ato solot e shkurtera(qe s’di si t’i quaj ndryshe).Edhe interlude-pjesa eshte ne Cm(kuptohet nderkohe njera kitare luan akordet e larteshenuar).

Teksti eshte shume i gjate dhe s’e mbaj mend krejt,prandaj s’do e shenoj(eshte ne shqip dhe ma merr mendja se e kuptoni te gjithe).