Greket do te rishkruajne historine tone!?

Greket do te rishkruajne historine tone!?

Marre nga gazeta "shekulli"...

Athine- "Deri tani nuk e kemi shkruar mire historine. Dhe jo vetem qe nuk e kemi bere nje gje te tille, por tekstet shkollore te historise "helmojne marrdheniet ndermjet Greqise dhe Shqiperise".E ne kete kuader eksperte greke qe dijne mire shqip do te vjne per te hequr nga librat ato pjese te historise qe helmojne keto marredhenie.
Ngritjen e ketij komisjoni e beri te ditur minisrja greke e arsimit ne nje interviste dhene per kanalin NET.
Sipas Janakut, kur te jete gati edhe pala shqiptare grupi grek do kaloje ne Shqiperi per te diskutuar me qellim qe "te heqin nga librat e historise, kryesisht te pales shqiptare, pasaktesite dhe ngjarje te cilat helmojne marredhenjet dypaleshe". " Ka akoma ide per Shqiperine e Madhe"- tha minisrja greke e Arsimit duke vazhduar se "te gjithe vendet e shkruajne historine ashtu si edhe u pershtatet.Por te dalesh jashte nga e sotmja me ide te medha, helmon marredhenjet dypaleshe".
--------------------------------------------------
Ky eshte mjerim!
Me pak fjale kane per fshire ngjarje si genocidi qe u be me popullsine came dhe shume momente te tjera qe i gjen edhe ne arkivat e shteteve si Turqia dhe Italia dhe i njohin sote e kesaj dite si ngjarje dhe i kane te datuara bile Italia ishte shteti i pare i cili ngriti zerin per ceshtjen came ne ate kohe dhe genocidin qe u be ndaj kesaj popullsie.
Ne Stamboll ruhen akoma hartat e osmanllinjeve te cilet kane bere nje regjistrim te perpikt te zonave dhe aty shihen edhe emrat e athershem te fshatrave te cileve me vone u jane nderruar emrat nga greket.
Mos te flasim per te njohur arvanitasit qe luftuan kunder osmanve dhe ndihmuan ne formimin e shtetit te pare grek...

lupi

Primus registratum
Re: Greket do te rishkruajne historine tone!?

TE GJITHE E DIJME SE HISTORINE E KA SHKRUAR FITUESI DHE JO I MUNDURI. HISTORIKISHT KJO KA NDODHUR NE TE GJITHA PERPLASJET E NDODHURA MIDIS KOMBEVE QYSH NGA LASHTESIA DERI NE DITET E SOTME!SIC PO SHIHET GREQIA KA RUAJTUR TRADITAT E STERGJYESHVE! APO NE E KEMI HUMBUR LUFTEN PER TE QENE ZOT I SHTEPISE E HISTORISE TONE?

liria1971

Primus registratum

Shkruajtur më 23 Dhjetor, 2004 15:51 Ja emrat e "historianeve", [smash] qe do te bejne ndryshimet perkatese ne historine e SHQIPERISE

Neritan Ceka, Shaban Sinani, Arben Puto, Valentina Duka, Fatmiroshe Xhemali dhe Ana Lalaj janë anëtarët e komisionit të ekspertëve që do të shqyrtojnë tekstet shkollore të historisë, në pjesët ku flitet për marrëdhëniet greko-shqiptare. [Eek!] [Mad] [smash] [smash]

Enos

Primus registratum

Pasi futen ne dore pothuajse te gjithe ekonomine tone tani Greket duan te na rishkruajne edhe historine.
Me cilet shtete greket e kane rishkruar historine?
Po sikur neser te na dalin edhe serbet e te na thone se duam te rishkruajme historine si do ja bejme?
Pastaj ne akoma se shkruar te sakte per vete tone dhe duan te na e shkruajne te tjeret...
DERI KUR DO TE VAZHDOJME KESHTU?

balforum

Primus registratum

Po te beni nje xhiro ne shqipri ateher do shikoni se pervec nje pakice intelektualesh pesimista te tjeret jan mbeturina,gangestere,pijaneca,evgjiter qe jane bere tregtare te fuqishem(keta do jene intelektualet e ardhshem te shqiprise :lol: )te korruptuar qe jane gati te te shesin per 10 leke,dhe inferiora budallenj sikur ceka me shoke qe shkruan historine e Butrintit duke ia dhene origjinen Greke.Ca pret me ksi lloj idiotash pa shkolle qe duan te rishikojne historine e shqiprise :mad: Ku Ceka budallai patjeter qe do na e nxjerri prejardhjen patjeter nga greket ose nga turqit se kaq idiot eshte. :smash:

Renea88

Primus registratum

Para disa ditesh pashe filmin Aleksandri i madh....pas fitores kunder perseve Aleksandri i afrohet nje te plagosuri rende i cili gjate betejes i shpeton jeten dhe e pyet: si te quajne ty luftetar trim dhe nga je?
Glaukus i pergjigjet ai , vendi im eshte Iliria
Aleksandri e shtrengon fort ne krahe dhe e vret qe ti shkurtoje dhimbjet

KORCARIA

Primus registratum

kan kaluar disa dite kur bera muhabet me nje grek dhe atje ne mes te muhabetit folem per kastriotin dhe me tha qe kastrioti eshte grek dhe e ka emrin giorgo dhe jo gjergji nuk ju pergjigja heshta sepse nuk ja vlente te ulja veten ne njerez si kta vetem i thashe kishte shume gallate filmi i aleksandhros sepse ju la te gjithve me goje hapur kur mori vesh gjith greqia qe aleksandhros ishte homo me vjen shume keq per ju qe u plagosesh kaq shume me kete gje jo se se dinit por nuk deshit ta besonit .Lat nam aman gjith kete istori kini dhe zdini ta cmoni ju a bejne te tjeret filma.

genti

Primus registratum

Mos i the gje qe je vorjoepirjote dhe se te quajne Helena dhe ne shtepine tuaj flitej greqisht qe ne kohen e xhaxhi Enverit...

Renea88

Primus registratum

Ti Pe Korce Aleksandri i madh nuk eshte grek por makedon dhe Makedonet ishin rrace tjeter nga greket/helenet ashtu si ishin dhe Trakasit.
Nejse meqe greket kane komplekse inferioriteti duan ti bejne te gjithe grek

balforum

Primus registratum

Me korcare e paske terbuar fare ate grekun ti me. :lol:
E para nuk ta mbajti ti thoshe qe Skenderbeu eshte shqiptar e bir shqiptari dhe e dyta ja perforcove dhe nje here idene qe Aleksandri madh nga Maqedonija ( Emadhija emri i vjeter)eshte greke.
Te lumte moj korcare se ja paske bere rupi sup e tet me dy atij grekut e tani nuk ka nga tja mbaje ai :lol:

KORCARIA

Primus registratum

Skam pse te ul koken edhe te behem vorioipirote se jam 100% SHQIPTARE dhe 12 vjet ketu me kan inat se jam krenare dhe patriote .Nuk dua te bej dialog me ju se skam per cfare tju mbush mendjen per asgje ate qe ndjej per shqiperine e di vetem une dhe jo juve!Aleksandri ishte makedonas po por makedonia edi ti shoku e kujt eshte dhe cila ishte gjuha e tyre?Edhe dicka tjeter po mos ishte lufta e trias dhe po mos kishin fituar a e dini qe sot nuk do flisnin greqish dhe zdo kishin as : platona ... dhe do flisin persisht sa per aleksandrin skemi pse e mohojme ishte grek por vetem aleksandhriat e tij kan lene shkrimet e tij ne cdo vend qe kshu...
:goofy:

gentilushi

Primus registratum

te pakten po te mos ishte djegur libraria e aleksandrise historianet e sotem nuk do te kishin dyshime mbi origjinen e aleksandrit te madh, Ilirine, maqedonine e vjeter dhe Epirin.
por me thene te drejten per mendimin tim historia na ka zhgenjyer gjithmone na ka harruar.

Atje kishte aq shume libra mbi boten antike sa eshte e pamundur ku te mos kishte nje rrjesht qe "Epiri eshte ilir" apo "Olimpia ishte puro molose gjak jo grek" dhe se "Iliria perbehet nga territoret duke filluar qe nga Arta e Preveza ne jug duke vazhduar deri ne veri ne Trieste pastaj nga Adriatiku dhe gjithe Ish-Jugosllavia me gjithe gjysmen e Maqedonise se sotme".

duke mos permendur gjakun vellazeror te Trojaneve me Iliret apo te Ate ateror te Ilireve me Pellazget.

Te gjitha keto jane zbuluar me germime arkeologjike dhe zberthimin e domethenieve mitologjike, me studimin e gjuhes etj...etj....me shume pak dokumente te shkruara.

nuk mund ta imagjinoj dot shtrirjen e Ilireve
sikur te kishte edhe aq gjera te shkruara sa jane.Mbase mund te dilnim njerezit e pare ne europe derisa nuk dihet nga kane ardhur iliret ose ose njerezit me te lashte etj....etj....

ketu greku ka avantazh se ka histori te shkruar ne tashi per tashi nuk duhet te lejojme qe te na marri dhe poshteroje gjakun e derdhur nga gjysherit e stergjysherit tane per keto troje.

Thirrja ime perseri.

Sabotoni gjithcka greke anti-shqiptare para se te na hane koken.duke filluar nga produktet e tyre ne Shqiperi,depozitimet e lekeve ne banka greke, vota juaj dhe e imja per filo-greket si puna fatosit apo dules (ketu fut edhe dr.rrumpallen pavaresisht se s'ka shume te beje me grekun :smash: )

Shqiperia eshte e Shqipetareve dhe vetem e tyre

Luftar

Primus registratum

Moj Korcare, mos i ngaterro maqedonet me greket, mos u bej pre e propagandes greke! Tjeter jane maqedonet, tjeter greket, vertet Maqedoni quhet veriu i Greqise se sotme (ligjerisht dhe zyrtarisht)por me para greqi quhej zona e Atikes dhe ishujt. Aleksandri i Math nuk mund te ishte edhe maqedon edhe grek. Mos ja fut kot bre Korcare !
P.S Ke degjuar per zonen e Imathias ne Greqi? Hiqja prapashtesen greke "as" dhe nxirrja kuptimin.

gentilushi

Primus registratum

o luftar sa per dijeni hisorianet thone qe (disa prej tyre ) Aleksandri ka qene me siguri 3/4 e gjakut ILIR.po deshe edhe ta shpjegoj me fakte.por meqe na doli pederast le ta mbajne by..t.h.q.i.rat malaga.edhe per kete arsye se eshte veshtire ti nderrosh mendjen gjithe botes qe nuk ka qene maqedon por ilir nga gjaku.

kujtojne se e bejme nga nacionalizmi keshtu qe prish me shume pune sesa ndreq.

hajt tung

balforum

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Korcarja:
Edhe dicka tjeter po mos ishte lufta e trias dhe po mos kishin fituar a e dini qe sot nuk do flisnin greqish dhe zdo kishin as : platona ... dhe do flisin persisht sa per aleksandrin skemi pse e mohojme ishte grek por vetem aleksandhriat e tij kan lene shkrimet e tij ne cdo vend qe kshu...
Be korcare po e nxorre koken me tu mbyllte.
Po tria eshte emer ideologjiko propagandik i grekeve moj voriokorcaropulakimu. /pf/images/graemlins/laugh.gif Ne shqip dhe ne gjithe boten emri eshte Troje dhe nuk ka nevoje per perkthim qe te ta shpjegoje se cfare do me thene. /pf/images/graemlins/wink.gif
Aleksdandri ishte ilir dhe ishte nga Emadhija qe eshte emri i vjeter i Makedonise dhe Aleksandri quhet i madh sepse ishte nga e madhja .Te duhet shume kohe per ta perkthyer dhe per ta kuptuar moj vorioKristodhuliote :smash:
Kujt ja shet ti qe je patriote shqiptare fshatarve te Gollobordes /pf/images/graemlins/frown.gif Ti je spiune e Vangjel Dules ose je Dulia vete.
Po cfar emer i shpifur ...Dule :lol:

Luftar

Primus registratum

Une mendoj se Korcarja mund te jete "patriote" (atdhetare), por ajo eshte pre e propagandes se keqe greke. Ne Greqi nuk ka asgje ku mund te informohesh per ngjarjet qe ndodhin ne Shqiperi dhe te rejat shkencoro-historike qe po dalin ne drite nga erresira dhe balta qe greket i kane hedhur historise ne shekuj. Mund te japin dicka MEGA, STARI, ALPHA, NET apo ALTER (jane televizione greke)por gjithmone ala-elenika (alla greqisht), keshtu qe Korcarja jone megjith atdhetarine e saj nuk mund te mos i devijoje "cunamit propagande" anti-shqiptar. Tete vjet jetova ne Athine, si gjith te tjeret isha gjithmone ne friken se mos me kapte "astonomia"(policia) dhe nuk kisha kohe dhe mundesi te merresha me te tilla gjera, nje liber shqip nuk e gjeje dot asgjekundi pervec gazetave tek Omonia qe po te dilje atje te priste "astonomia". Jam shume i lumtur dhe i cliruar qe ja bera m..in Greqise! Ketu ku jam, jam i lire dhe i kam te gjitha mundesite per gjthcka, kam nje biblioteke tek lagja qe ka nje faqe muri 3 me 8 metra vetem libra shqiptare. Kurse Korcarja po lexonte vetem dy librat e Aristidh Koles (i nderuar dhe i paharruar qofte), "Arvanitasit dhe preardhja e Grekeve" dhe "Gjuha e Perendive" mendoj se do ti ndryshonte mendimet. Te keshilloj ti lexosh Korcare!

Dicka me shume per Aleksandrin e Math :

Aleksandri i Madh nuk ka qenë grek, siç kuptohet nga filmi i Oliver Stone-it. Faktet tregojnë se ai ka qenë shqiptar
Aleksandri i Madh dhe Shqipëria
James Wm. Pandeli

Nuk është e habitshme që producentët apo historianët nuk kanë mundur të “pushtojnë” gjithë figurën e Aleksandrit të Madh. Para së gjithash, nëna e tij ka qenë nga fisi i ilirëve (shqiptarëve). Emri origjinal i Maqedonisë ka qenë “Emathia” që në shqip do të thotë “vendi i madh”, prej të cilit u quajt edhe Aleksandri i Madh. E njëjta gjë ka ndodhur edhe me Kostandinin e Madh, Justinianin e Madh, pra nga e njëjta krahinë e Maqedonisë. Ndonjëherë krahina, ka qenë më gjithëpërfshirëse në periudhën Romake.
Për të kuptuar figurën e Alaksandrit si një ushtarak, nevojitet vetëm të shohësh brezat e mëvonshëm të ilirëve.
Duhet të jetë e vështirë të ndryshosh të kuptuarit e Aleskandrit të Madh si grek, por bëhet fjalë vetëm për një krijim dhe jo për fakte. E vërteta duhet nxjerrë dhe duhet kuptuar që Aleksandri i Madh, ka qenë një ilir (shqiptar) dhe kërkimet e bëra dëshmojnë për karakteristikat etnike të shqiptarëve gjatë shekujve. Kërkohet një mjeshtëri e dukshme për të futur në film dhe në libra dritën e vërtetësisë. Audienca duhet me të vërtetë të njohë faktet dhe jo fiksionin.
Marrë nga agjencia Sun-Sentinel
Florida
01/12/2004
KATEGORIA: Kulturë

KORCARIA

Primus registratum

kur ne 1912 greket u pyeten nga anglia italia dhe nga franca ke duan 12 ishujt apo vorioipirin ata thane 12 ishujt do me vinte turp te thesha jam vorioipirore ne qofte se isha sa per te dhena per shqiperine num pres nga kanalet greke se lexoj gazeta shqiptare.Secili ka mendimin e tij nuk mund te merem me ju as tje pergjigjem!

Luftar

Primus registratum

Mendimi eshte dicka e perkohshme, Korcare, dhe jo e perhershme! Kurse ai/ajo qe nuk do ta ndryshoje mendimin, quhet "kokemushke" (thote populli)! Ku e ke mesuar ti se Greqine e paskan pyetur per Epirin e veriut apo 12 ishujt, "sto skolio" (ne shkolle)? Nuk po flas ... Pastaj, "Epiri i veriut" (Camëria) nuk eshte thema jone, thema eshte "Aleksandri i Math". Por ti, kur nuk di c'fare te thuash si do pergjigjesh ...
Ec e degjo Haxhinikolaos se ai jep lajme te bukura.

KORCARIA

Primus registratum

Xhaxhi nuk dola une jashte teme lexo pak me mire te lutem lajmet greke i kam lene ti lexojne ca si ty.sa per ipirin lexo ndonje liber dhe jam e sigurte qe do e shikosh qe kam te drejte.

KORCARIA

Primus registratum

Chaon sa per ty i dashur mos kishe pire gje per vitin e ri dhe ste ka dale akoma e pira.Kini lajthitur fare ju po aleksandhri eshte maqedonas se le nam amandhe emri troja eshte ne shqip se te gjithe e njohin troy ! :book: :book: do te bej mire sepse une nuk lexoj libra grek po nga shkrimtar te huaj!