Grekët

i_own_u

Primus registratum
Re: Grekët

booo se kam iden as un... jimmy i thot ILIA-s qe mos e fut koken si struci para fakteve, ndersa ILIA pergjigjet qe po te hyri nje gjemb ne kembe, mos prit te ta heqin te tjeret po hiqe vet

pastaj tola çe vret menien... per me shum lexo OROSHIN se ai esht i vetmi n'tem ktu me çpo kuptoj

nejse,

te na rroj Greqia... sepse mban me buk 1.000.000 Shqipetar e para

e dyta... per ate pak kultur qe u jep ktyre flokdjegurit Shqipetar qe na felliqen kudo ku shkojn.

e treta... me duket se ska te boj me temen dhe spo e them.

Kondrapedali

Kondrapedali

O Jimmy, nuk ta ka fajin greku, fleje menien për kët pun. Po t'kishim dhom me ja tregu grekut e shifshe ti si do uleshin ata. Problemi qëndron tek ne. Greku (Ashtu si edhe kushdo tjetër) gjen e mundohet të përfitojë. Kjo është mëse normale pasi të tillë janë njerëzit. Ilia ka të drejtë në ato që thotë pavarësisht na pëlqen apo jo neve.

P.S. E kaluara ka sjellë të tashmen dhe nëse ti kërkon të kuptosh të tashmen pa llogaritur të shkuarën je thjesht tu ja fut si kau pelës.

tola77

Primus registratum

te lumte goja o kondra, dhe une keshtu mendoj ne nuk po durojme dot shqiptaret qe na thone te verteten ne sy dhe jo me greket apo kushdo nga cilido shtet ne bote.Do shtoja nje fjale te urte popullore po do me bejne grekofil dhe spo e shkruaj.

99999

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

te na rroj Greqia... sepse mban me buk 1.000.000 Shqipetar e para

e dyta... per ate pak kultur qe u jep ktyre flokdjegurit Shqipetar qe na felliqen kudo ku shkojn.

[/ QUOTE ]

Na hapet barkun me kete shprehjen po i mban greku me buke. Ata mbajne veten e tyre, bile ata po mbajne me buke pleqte e Greqise me pensione. Shqiptaret paguajne taksa dhe greket qe nuk punojne marrin ndihma nga shteti grek. Kur nje shqiptar nuk punon ai nuk mer ndihma sepse ai nuk ka dokumenta.
Kurse per kulturen ne shqiptaret i japim kulture Greqis jo i marim. Sepse femijet shqiptare shkelqejne neper shkolla ne Greqi.

ODISEA

Primus registratum

99-ço, ishte e thene me "qesendi" kur thote populli (apo e kuptova gabim une) /pf/images/graemlins/laugh.gif

Tola, n'a bere kureshtar per ate thenien /pf/images/graemlins/laugh.gif
Thuaje, pune e madhe per "damken" qe do te te vene... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
Nuk i le une te te gjuajne me gure tek "muri i turpit" /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

ODISEA

Primus registratum

tu ja fut si kau pelës.

[/ QUOTE ]
Ti ia ke mesuar kete shprehjen Pinkut? /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S. kerkojme falje per daljet e rralla nga tema, por kur thote populli "meqe ra llafi"... /pf/images/graemlins/shrug.gif
/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

ados

Primus registratum

O Jimmy, nuk ta ka fajin greku, fleje menien për kët pun. Po t'kishim dhom me ja tregu grekut e shifshe ti si do uleshin ata. Problemi qëndron tek ne. Greku (Ashtu si edhe kushdo tjetër) gjen e mundohet të përfitojë. Kjo është mëse normale pasi të tillë janë njerëzit. Ilia ka të drejtë në ato që thotë pavarësisht na pëlqen apo jo neve.

P.S. E kaluara ka sjellë të tashmen dhe nëse ti kërkon të kuptosh të tashmen pa llogaritur të shkuarën je thjesht tu ja fut si kau pelës.

[/ QUOTE ]
e para e punes ..kau nuk ja ngul dot peles....gomari apo kali e kane per detyre. Kau eshte mashkulli i lopes .Me gjithe respekt /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sa per greket..
Ti or vella i shikon gjerat bardhe e zi..Historite apo politika dashakeqese qe bejne greket ndaj shqiptareve nuk fillon me emigrantet rreth viteve 90 por shume me perpara.
Shikoji ne nje aspekt me te gjere, duke filluar qe nga revolucioni grek i 1823..ku arvanitasit ishin ata qe i dhane fitoren grekerve. Hajde pastaj me thuaj qe nuk ben asimilim ne kurriz te shqiptareve

ODISEA

Primus registratum

[/ QUOTE ]
You're definitely not happy... /pf/images/graemlins/shrug.gif

i_own_u

Primus registratum

avash mer ti brigadist i Sales... sa shpejt tu hapka barku

se me bone kurioz ti... çar kulture i jep/ap/apim Grekut ne Shqipetaret...?

i msojm si bohen tullat...? he iher mer per çar jemi famoz ne qe se dikam un

pastaj ato fmi qe dalin yll neper shkollat e grekut... zdin te lidhin 2 fjal Shqip mor

n'fakt esht e kot po nejse... se vetem fukarejt kur arin diten qe kan 2 lek per te ble cigare mendojn qe kapen perenin ja ky esht dhe rasti i kombit me fukare, shemtir dhe fatkeq ne Europ siç esht i joni

e ktu lexon qe ne u japim dhe kultur te tjereve... pale.

Kondrapedali

Kondrapedali

Ados, revolucioni grek është i 1921-shit. Ke gabu vetëm me 2 vjet /pf/images/graemlins/laugh.gif.

P.S. Shiko citim që ka bo Ilia /pf/images/graemlins/winkwink.gif.

P.S. e P.S.

Pikërisht kjo është ideja e shprehjes "ja ke fut si kau pelës". D.m.th. ja ke fut kot.

P.S. e P.S. e P.S. Ilia, llafi burrit s'ja kom msu un Pinkut kët shprehjen /pf/images/graemlins/laugh.gif

ODISEA

Primus registratum

lapsus i Kondra-s
Korrigjo 1921 me 1821 /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S. /pf/images/graemlins/lol.gif

99999

Primus registratum

avash mer ti brigadist i Sales... sa shpejt tu hapka barku
se me bone kurioz ti... çar kulture i jep/ap/apim Grekut ne Shqipetaret...?

[/ QUOTE ]
Ne shqiptaret i japim kulture jo vetem grekut por edhe ju sllaveve pa atdhe si puna jote.

i_own_u

Primus registratum

n'fakt ti qe je i perzir midis nje Arixheshke dhe nje Kurdi qe ne kohen e pushtimit Otoman... je Shqiptar

un e pranoj jam shum injorant per ti dhon kultur nje Greku

po ti mor kok-shpulle... ç'kultur mund ti japesh Grekut ne ç'far drejtimi e kam llafin...?

tola77

Primus registratum

Tola, n'a bere kureshtar per ate thenien /pf/images/graemlins/laugh.gif
Thuaje, pune e madhe per "damken" qe do te te vene... /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
Nuk i le une te te gjuajne me gure tek "muri i turpit" /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

jane dy shprehje lidhur me dhine, njera eshte: "dhi e sgjebur dhe bishtin perpjete" pasi shteti shqiptar akoma nuk garanton minimumin e kushteve te jetes (drita, uje dhe pasterti), per shtetasit e tij, minimumin e te drejtave te shtetaseve te tij ne bote,(besoj se te gjithe kemi vajtur neper ambasada dhe konsullata shqiptare neper bote, dhe kemi pare se sa keq dhe pa kulture sillen nenpunesit shqiptare) por perseri jemi fodulle.(Greket jane te keqinj, jane raciste, jane pa kulture sic thone disa, por me mundesite qe kane mbajne, me apo pa dashje reth 1 miljon shqiptare, sigurish qe kane dhe perfitimet e tyre por njera dore lan tjeteren apo jo).Sa per shprehjen tjeter eshte: "ja pa njehere dhija deles dhe mbushi boten, qe delja e kishte nxjere jashte, i kthehet delja dhise: moj dhi ti e ke jashte gjithe kohes dhe une sbej ze, epo nje here e nxorra une e ti s'le njeri pa i treguar." Keshtu dhe puna jone, i gjejme nje te mete botes apo grekut dhe hop e nxjerim ne fleterrufe, ndersa ne jemi per vete ne dite te hallit nga te gjitha anet. /pf/images/graemlins/eek.gif

99999

Primus registratum

n'fakt ti qe je i perzir midis nje Arixheshke dhe nje Kurdi qe ne kohen e pushtimit Otoman... je Shqiptar

[/ QUOTE ]

Vazhdoni me keto teorira all-Millosheviçiane se nje dite do tu perzeme fare nga Shqiperia, do tu çojme andej nga vini nga Rumania.

ados

Primus registratum

Domethene e/i dashur Tola nuk duhet te hapim gojen,dhe te shprehemi kunder grekerve vetem sepse Shteti shqiptar eshte i sakatuar apo nuk permbush kerkesat me kryesore te qytetareve.Apo greket te luajne "karroten dhe kamzhikun"me emigrantet shqiptare packa se punojne per nje cope buke. Atehere une them se je nje nga ata qe" kur te tjeret te fusin gishtin ne bythe" , thua faleminderit.Dinjitet ne rradhe te pare, packa se jemi te varfer dhe fati na ka bere te jemi kurbetare.
Te me falin moderatoret per shprehjen..te shikohet vetem nga ana retorike.
Faleminderit

tola77

Primus registratum

Une nuk dua te mbroj greket ,kam kaluar 7 vjet ne greqi dhe e di shume mire se si jane, kam kaluar veshtiresite qe kalojne te gjithe emigrantet, kam pare padrejtesite me te medhaja qe mund te eksistojne ne ate shtet si nga ana historike, politike, kulturore dhe njeresore, nuk dua te mbroj greket dhe as ata qe ta fusin por i dashur ados kur e di se kush mund te ta fuse di dhe si mbrohesh apo dhe ke te drejte te ankohesh po kur ja fut vetes tende apo ta fut nena tende( se per ne nene eshte shqiperia) sdi dhe kujt ti ankohesh.Me thuaj ti si tja bejme?

regele

Forumium maestatis

tu ja fut si kau pelës.

[/ QUOTE ]
Ti ia ke mesuar kete shprehjen Pinkut? /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S. kerkojme falje per daljet e rralla nga tema, por kur thote populli "meqe ra llafi"... /pf/images/graemlins/shrug.gif
/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

[/ QUOTE ]

Ju lutem, sa here dilni nga tema, kerkoni falje ose do editoheni /pf/images/graemlins/laugh.gif!

ODISEA

Primus registratum

Atehere une them se je nje nga ata qe" kur te tjeret te fusin gishtin ne bythe" , thua faleminderit. Dinjitet ne rradhe te pare, packa se jemi te varfer dhe fati na ka bere te jemi kurbetare.
Te me falin moderatoret per shprehjen..te shikohet vetem nga ana retorike.
Faleminderit

[/ QUOTE ]

Me kujtohet nje shprehje beratase qe thoshte:
Budallai brire nuk ka...
Ku eshte lidhja???
Lidhja eshte tek edukata/kultura qe tregon cdokush me postimet e veta...
Si ke fytyre dhe i kerkon falje moderatorit per shprehjen, kur ajo shprehje i drejtohet bashkefolesit ne kete rast???
Editimi per ty ka me rendesi se ofendimi qe i ben tjetrit???
Apo duke shfryre mllefin ketu do lumturohesh (i referohem firmes tende ketu)...
Ky eshte respekti dhe vleresimi qe i ben shqiptari-shqiptarit (dhe ketu perjashtoj shume shqiptare qe shkruajne ketu) per te cilin u fol ne kete teme...
Jam i sigurt, qe aty ne Berlin ku je ti, do mendoheshe mire para se te leshoje shprehje te tilla ofenduese...
Pse???
Sepse aty individi respektohet dhe mbrohet me ligj, qofte gjerman, italian, anglez, kinez, turk, apo ku e di une se cfare...
Kjo eshte kultura/ dinjiteti shqiptar qe mbron ti???
Nuk eshte hera e pare qe leshon banalitete (qe mbase i pershtaten shume mire figures tende), por mbaje gjuhen, sidomos kur flet me femra (me korigjo po e pata kuptuar gabim Tola), sepse nuk ofendohet njeri nga tipa si puna jote, thjesht tregon se cili je dhe do e thellosh me shume hendekun e "palumturise tende" /pf/images/graemlins/winkwink.gif

P.S. nuk ishte dalje nga tema, por sidoqofte po kerkoj falje, sikur thjesht per kete p.s. /pf/images/graemlins/laugh.gif