Grekët

Albert Zylyftari

Primus registratum
Re: Grekët

Fillimisht postuar nga zeppelin:
] Tirana eshte mbushur plote me spiuna greke.. :mad: [/QB][/QUOTE]

Lereni se ekziston sherbim informativ sekret ne Shqiperi qe do merret me kete pune.
Puna eshte te zgjidhet problemi i refugjateve ekonomike qe ndodhen sot ne Greqi.
Qeveria jone duhet te kerkoje respektimin e te drejtave te konventave nderkombetare per refugjatet ekonomike shqiptare ne greqi.

regele

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Bajraktari:
[qb] SI GJITHMONE KUR ESHTE FJALA PER LLAFE NE JEMI TE PARET,JEMI PATRIOT,ATDHETARE,TRIMA E TE TJERA.E theme kete se pashe shum te tille ketu mbrenda ne kete forum e atyre po ju kujtoj vetem disa pika me kryesore te asaj qe po ndodhe sod ne Shqiperi.
1.Une punoj ne Zvicer dhe rastesisht takova nje Zviceran me prejardhje Greke(nene e kishte Greke),ajo qe me beri pershtypje ishte se ai ishte shum mire i informuar me historine dhe politiken greke,ai me tregoi se ne fshatin ku jeton aine Greqi ka shum "pseudo shqiptare" e qe ata te gjithe kane emra Greke dhe se e quajn veten Greke(ne gjithe Greqin jan diku 300.000 te tille qe kane nderruar emer dhe fe e jan bere Greke),pyes veten sa jeni ju Shqiptaret patriota te Shqiperis te informuar dhe sa punoni ju kunder ketij greqizimi te Shqipetareve.
2.E dyta...Qe nga viti 1992 ne krye te Kishes Ortodokse te Shqiperise eshte agjenit Greke Janullatos e ju manë mesha ne gjuhen Greke dhe ju pagezon me emra greke para se te niseni per Greqi...ku jeni ju patriotet e Shqiperis,sa per kujtes plumba per Ministrin e mbrojtes se Kosoves te ndjerin Ahmet Krasniqin patet e Janullatosin po deshironi edhe ta shpallni qytetar nderi bile e perseri heshtje nga "patriotet shqiptare",paremendojeni kjo te kishte ndodhur ne Greqi apo Serbi se sa jetgjate do te kishte qen ajo qeveri,ua them une as 24 ore nuk do te kishte mbijetuar e ne shqiperi kan 10 vjet qe qeverisin...
3.Ne televizonet "shqiptare" ndegjone me shume muzike Greke se Shqipetare....nje shembull konkret,qe nje muaj shikoj plateformen e Digitalbit dhe mund te ju betohem se kanali muzikore Mymusic me shum transmeton muzik Greke se Shqipetare,une i pyes ata Shqipfolsa se athua a transmeton ndonje kanal Grek muzike Shqip,edhe pse nuk i shikoj jam 100% i bindur se kjo nuk ndodhe.......e pseudopatriotet heshtin!!!!
Vëllezer e motra nuk dua te fyej askend e as nuk du te tregohem patriot megjithate fjalet pa pune nuk kane vlera,ne duhet te zgjohemi nga gjumi qe kemi rënë,tu japim pergjigje Grekeve dhe pseudo grekeve,pergjigjen qe meritojnë...mjaft më me dhunime,shkatrrime dhe njellosje te identitetit tonë kombetare...nese ne nuk e bejm kete tash me vone do te pendohemi rend.
Deshiroj haptazi te deklaroj se jam i interesuar poer te formuar nje oraganizat kombetare dhe i lusë te gjithe ata qe deshirojn te bashkohen kunder qdo gjeje qe e kercenon rrejen shqiptare te me bashkangjiten. [/qb]
Shume dakord! Kjo qe thua jemi: llafazane qe i biem qemanes kot!

ndricim

Primus registratum

si i ra shqiperise te kete komshi greket dhe serbet!!! :mad: prandaj nuk perparojme dot ne

regele

Forumium maestatis

Ashtu eshte: Te huajt na e kane fajin neve, sidomos fqinjet! Vetem se ata fqinjet tane kane bere para tere kohes...

ndricim

Primus registratum

ata pra na e kan fajin, per serbet thyem depot ne(nuk na thane ty thyejm po e beme vet ne) kurse greket po na mashtrojne nga ana financiare /pf/images/graemlins/blush.gif

migjeni11

Primus registratum

Shqiptare te zgjuar dhe njerez te mire, keni shkruar aq shume per greket saqe eshte e kote te flasim me tej.. Une do ju kerkoje vetem nje nder "Mos perdorni termin Shqiperi e Madhe, nuk ekziston nje e tille ka vetem Shqiperi Etnike". Fqinjet kane bere te pamunduren qe ne te mbetemi keshtu, te copetuar, kjo sepse kane pasur dhe tregojne se kane lakmi trojet shqiptare.

bonii

Primus registratum

uu sa zgjati kjo teme pa a aq i urrejm greket ne...Perderisa ata na urrejn neve edhe un i urrej po ne qofte se do kemi marredhenia te mira ne te ardhmen pa kushte ather mund te jemi fqinje te mire sic jemi me turqin qe sa vite..
Mire more vllezer po lerni tash greket rehat...se keta lideret tan jan fajtor..gjithmon kthej prapanicen dhe presin nga te huajt tia ngulin..kurr nuk mbetem te pavarur gjithmon shikojm te tjeret cfar na thojn...
Prandaj duhet hjequr keto te meta mbrenda nesh e pastaj ti kritokojm shtetet tjera...se kudra pa e hapur bishtin askush nuk i vjen nga mbrapa...

regele

Forumium maestatis

Kjo me ngjan me nje teme qe shpreh urrejtjen per greket, por me shume qe shpreh se si jemi te ndertuar ne shqiptaret! Jam dakord, qe si popull greket jane te padurueshem, por ne edhe te keqiat tona prape tek greku i kerkojme!

HajdarMozi

Primus registratum

Pak meditim!!!
Pse u vrane dy familjet ne Durres me njera tjetrin????

Une them: Nga injoranca

Pse urrehemi gjithe vendet e ballkanit me njera tjetren(jane vrare e therur historikisht, edhe ne kohet moderne )???

NGA INJORANCA
Katunari Greket, Katunari ne , katunari serbet e te gjithe me rradhe.

cufi_bardhit

Primus registratum

ehh. per greket di qe kan nje perqindje te madhe te homoseksualeve. Kaq mendoj se mjafton /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Ore, na pëlqe s'na pëlqe neve, m*t jemi ne a m*t janë edhe ata. Për momentin ja kemi ne nevojën atyre kshuqë ne jemi pak si më m*t se grekët. Megjithate s'kemi nai ndryshim të modh, jo vetëm me grekët po edhe me pjesën tjetër të Ballkanit. Për kte mjafton të dalësh prej Ballkanit.

jimmy84

Primus registratum

Greket? Greket jane si puna e qelizave kanceroze. Jane qeliza te trupit (Shqiperise),jane mutante (te shartuar me orientale) shumohen ne menyre te pandalshme, kane aftesine t'i bejne kanceroze edhe qelizat e shendosha dhe...kur dalin jashte kontrollit te shkaktojne vdekjen.

VoGeLuShI

Primus registratum

mos e gjeneralizoni juve se sic ka shqiptare te "mire" ashtu ka edhe greke "te mire" pastaj me thoni nje vend te botes ku emigrantet nuk shfrytezohen /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

dhe mos harroni qe shqiptari ka lene nam gjithandej, nam qe do e ndjeki deri ne varr /pf/images/graemlins/shrug.gif

une nuk kam simpati per popullin grek por derri diku i kuptoj, edhe ju njesoj do te ndiheshit nqse do te shihnit Shqiperine te mbushur me emigrante qe kapin vendet e punes sepse pranojne 1 pagese qesharake

pastaj nuk kuptoj edhe dicka tjeter, kur greket qenkan kaq te keqinj dhe kur emigrantet shqiptare ndihen te dhunuar dhe te keqtrajtuar ne shtetin fqinj pse nuk kthehen dhe te rijne rehat ne shtepite e tyre???
pastaj une personalisht nuk kam degjuar ndo1 emigran shqiptar te ankohet nga greket perkunderazi kur kthehen ne shqiperi e hedhin shurren perpjete dhe ndihen sh te kenaqur /pf/images/graemlins/shrug.gif

ODISEA

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Greket? Greket jane si puna e qelizave kanceroze. Jane qeliza te trupit (Shqiperise),jane mutante (te shartuar me orientale) shumohen ne menyre te pandalshme, kane aftesine t'i bejne kanceroze edhe qelizat e shendosha dhe...kur dalin jashte kontrollit te shkaktojne vdekjen.

[/ QUOTE ]
me kete mllef qe ke mbledhur, do perfundosh si avatari yt...
e keqja, ne rradhe te pare duhet kerkuar tek vetja...
Kondre, dy popuj miq /pf/images/graemlins/devil.gif
komshi andeja, komshi keteja ne...
kush i bie te jete Tori ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif
kujt do ia vje/dh-l/im pjeshkat? /pf/images/graemlins/laugh.gif
te fala /pf/images/graemlins/wave.gif

jimmy84

Primus registratum

[/ QUOTE ]
me kete mllef qe ke mbledhur, do perfundosh si avatari yt...
e keqja, ne rradhe te pare duhet kerkuar tek vetja...
Kondre, dy popuj miq /pf/images/graemlins/devil.gif
komshi andeja, komshi keteja ne...
kush i bie te jete Tori ketu /pf/images/graemlins/laugh.gif
kujt do ia vje/dh-l/im pjeshkat? /pf/images/graemlins/laugh.gif
te fala /pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]

E prisja një reagim të tillë sepse vetë mesazhi im kishte pamje tepër...ekstremiste le të themi /pf/images/graemlins/laugh.gif
Atë që kisha shkruar nuk e shkruajta me mllef. Përkundrazi isha tepër i qetë. Krahasimi me "kancerin" ishte i hidhur (shuuumë madje) por nuk i drejtohej "grekëve" si popull. Populli, popull është kudo. Pak a shumë njësoj eshte si këtu, si ne Kinë, si ne Honolulu. Mesazhi më shumë kishte të bënte me klasën e lartë greke (le te themi politika dhe Kisha që në Greqi janë brekë e bithë). Por si i thonë "peshku qelbet nga koka"...dhe kur qelbet koka...qelbet edhe bishti. Ja psh mos vallë shqiptarët janë popull më i "keq" apo më i paaftë se suedezët apo francezët? Jo por ne krye kanë njerëz shuuumë më të paaftë se ata që janë në krye në Francë apo në Gjermani.Si rrjedhim...
P.S Dhe per fat te keq u bëmë "dy popuj miq" (dhe shtete... armiq?) në një kohë që origjina është e njëjtë.

jimmy84

Primus registratum

mos e gjeneralizoni juve se sic ka shqiptare te "mire" ashtu ka edhe greke "te mire" pastaj me thoni nje vend te botes ku emigrantet nuk shfrytezohen /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

dhe mos harroni qe shqiptari ka lene nam gjithandej, nam qe do e ndjeki deri ne varr /pf/images/graemlins/shrug.gif

une nuk kam simpati per popullin grek por derri diku i kuptoj, edhe ju njesoj do te ndiheshit nqse do te shihnit Shqiperine te mbushur me emigrante qe kapin vendet e punes sepse pranojne 1 pagese qesharake

pastaj nuk kuptoj edhe dicka tjeter, kur greket qenkan kaq te keqinj dhe kur emigrantet shqiptare ndihen te dhunuar dhe te keqtrajtuar ne shtetin fqinj pse nuk kthehen dhe te rijne rehat ne shtepite e tyre???
pastaj une personalisht nuk kam degjuar ndo1 emigran shqiptar te ankohet nga greket perkunderazi kur kthehen ne shqiperi e hedhin shurren perpjete dhe ndihen sh te kenaqur /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]
Në Greqi emigrante nuk keqtrajtohen se janë emigrantë por sepse janë SHQIPTARË. Dhe ka ndryshim të madh.

ODISEA

Primus registratum

Ne greqi emigrantet njesoj jane trajtuar gjithnje...
Jo shume kohe me pare, ne fund te viteve '80, ishin ruset qe "vuanin" kete "perbuzje"...
Jo vetem Greqia, por gjithe evropa ne pergjithesi e ka kete "semundje/virus"... /pf/images/graemlins/shrug.gif
Ajo qe eshte e rrezikshme per Shqiperine, nuk eshte imazhi qe duan te na "veshin" greket, por imazhi qe japim ne vete... dhe politika/politikanet shqiptare po luajne nje rrol te madh ne shemtimin e ketij imazhi...

P.S. nuk kisha per qellim te te ofendoja/sulmoja me shkrimin tim.
Duhej t'a kisha vene kete ( /pf/images/graemlins/laugh.gif ) pas fjalise se pare qe te drejtohej /pf/images/graemlins/wink.gif