Gjeje titullin dhe autorin

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

"por dashuronte dashuria"

Kete do e lej ta gjeje Ema /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Darien

Primus registratum

janë bërë tre të nils holgersonit që kanë më shumë se një javë - unë them t'i deklarojmë të pa gjetura dhe vazhdojmë me një pjesë tjetër se ai nuk vjen dot shpesh (i duam të mirën, s'duam të pushohet nga puna)

/pf/images/graemlins/smile.gif

ja një citat (nuk është nga ndonjë libër, po meqë flet për librat po e them)
Çdo lexues gjen veten. Puna e autorit është vetëm një instrument optik, i cili mundëson lexuesin të zbulojë në vetvete diçka që, pa këtë libër, mund të mos e kishte vënë re kurrë.

drops^of^enigma

Primus registratum

"Nga durimi i tepert prane ketij njeriu dhe nga ndrydhja e ndjenjave per te mos i lene te dalin nga burgu i tyre,SH.A. u mpi dhe u kthye ne nje send,qe dallohej nga sendet e tjera, vetem ngaqe merrte fryme.Edhe syte i ishin sendezuar,edhe balli me gjithe fytyre...Ai tani ishte zbrazur nga ndergjegja dhe kishte filluar te beje levizje te pavetedijshme, te drejtuara nga nje force e pakuptueshme.Gjymtyret e tij ishin si deget e pemes,qe nuk leviznin vete, por vetem nga era."

ala

Forumium praecox

Miq te dashur pershendetje!Me keni munguar dhe te them te drejten Darien ka te drejte.Nuk kam dhene asnje ndihme per vargjet e mia,megjithese me duke shume e cuditshme qe asnjeri nga ju si ka gjetur .Ok

Perse nuk e mbajte .... shkeputur nga Vjeshta e nje burri -Zyhdi Morava

Dita na sheh te ecim udheve ...- Ndoc Gjetja,poezi
Uroj te jem treguar korrekte...-Ciao a tutti

drops^of^enigma

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *drops of enigma*:
[qb] "Nga durimi i tepert prane ketij njeriu dhe nga ndrydhja e ndjenjave per te mos i lene te dalin nga burgu i tyre,SH.A. u mpi dhe u kthye ne nje send,qe dallohej nga sendet e tjera, vetem ngaqe merrte fryme.Edhe syte i ishin sendezuar,edhe balli me gjithe fytyre...Ai tani ishte zbrazur nga ndergjegja dhe kishte filluar te beje levizje te pavetedijshme, te drejtuara nga nje force e pakuptueshme.Gjymtyret e tij ishin si deget e pemes,qe nuk leviznin vete, por vetem nga era." [/qb]
Arka e Djallit--Dritero Agolli

ja keni var fare temes... :shrug: Naked Fairy,DD,Darien....nga jeni zhdukur??

Darien

Primus registratum

unë kam qenë ca i zënë në punë përsëri, dropsi

tani që hyra prapë po e shtoj një pjesë të re

Ajo buzëqeshi. Një buzëqeshje të imët, që shfaqej vetëm në sytë e saj. Fytyra pothuajse nuk i ndryshoi, vetëm se u bë më e qartë, si më e ndritshme nga përbrenda. "Shumë e re," tha ajo. "Ç'ide që shpreh! Mua më duket se njeriu nuk është kurrë shumë i ri. Gjithmonë tejet i vjetër."

Darien

Primus registratum

E di që nuk ka kaluar shumë kohë që ta gjeni, po ky libri ka shumë fragmente të bukura; ja një pjesë 13 faqe më pas

Mbaje vëth në vesh këtë: kurrë, kurrë, kurrë nuk e bën mashkulli veten qesharak në sytë e një femre nga ato që bën për të. As edhe me veprimet më fëminore. Bëj ç'të duash - qëndro kokëposhtë me këmbët në hava, fol budallalliqe, pispillosu si pallua, këndoji nën dritare - ç'të duash përveç një gjëje: mos fol për faktet. Mos u trego i arsyeshëm."

ala

Forumium praecox

LATE NAM!!!SI U BRAKTISKA TEMA KESHTU ??ME VRAP TE TEMAT E TJERA JU nUK DINI ME CTE SHKRUANI APO SI E KENI HALLIN?? :mad: :cry:

eM

Paper Moon

nils, po ta plotesoj deshiren:

gjeni kete pjese (me falni po eshte ne anglisht)

One day I was able to stand up, after gathering all my stength. I wanted to see myself in the mirror hanging on the opposite wall. I had not seen myself since the ghetto.
From the depths of the mirror, a corpse gazed back at me.
The look in his eyes, as they stared into mine, has never left me.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

autori ka fituar dhe cimin nobel per paqe, cfare viti nuk me kujtohet!

eM

ala

Forumium praecox

nje ndihme tjeter??Jo per gje por s'para lexoj libra anglisht. :idea:

Guest

Fillimisht postuar nga Naked Faerie:
[qb] nils, po ta plotesoj deshiren:

gjeni kete pjese (me falni po eshte ne anglisht)

One day I was able to stand up, after gathering all my stength. I wanted to see myself in the mirror hanging on the opposite wall. I had not seen myself since the ghetto.
From the depths of the mirror, a corpse gazed back at me.
The look in his eyes, as they stared into mine, has never left me.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

autori ka fituar dhe cimin nobel per paqe, cfare viti nuk me kujtohet!

eM [/qb]
po ky eshte ai jevgu moj, ai balta, si e kish emrin dreqi, ah po ....
marmallate, jo de jo..., m.m.k.
martin luther king-u

eM

Paper Moon

joooo, id shume shume larg je! /pf/images/graemlins/frown.gif

fjala ghetto nuk i drejtohet atyre te zezakeve, i drejtohet ghettove te para fare, para nja 60 vjeteve! /pf/images/graemlins/smile.gif

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Nuk e kam lexuar dhe them se nuk ja vlen. Çdo familje çifute ka një romancier në shtëpi, e nisin tregojnë; sikur tja kishin ngenë dhe shqiptarët të tregonin të gjithë çkishin hequr do kishte libra pafund.

The book Night, written by Elie Wiesel,

Three days after the liberation of Buchenwald I became very ill with food poisoning. I was transferred to the hospital and spent two weeks between life and death.

eM

Paper Moon

Provo ta lezosh, ka nje vibe te vecante. Depressing dhe pak i frikshem po, megjithate sic thashe, eshte shkruajtur relativisht mire! /pf/images/graemlins/smile.gif

anyway...

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Me thënë të drejtën e nisa; duke zbatuar këshillën e një të famshmi që nuk i kujtoj dot emrin, lexova faqen e parë dhe faqen e fundit e me patjetër dhe faqen që kishe shkëputur. Më prapsoi Talmudi që prej fillimit dhe gjithë ndikimi që mund të ketë kultura çifute në Nju Jork që është me doza elefanti.

Darien

Primus registratum

sa pak që paskeni shkruar :smash:

ajo imja u gjet, Tre Shokët e Remarkut

një paragraf nga tjetër libër:
Mos ma bëj më të vështirë, mendoi. Gjithmonë e thonë atë, këto paketa të vogla hijshmërie, egoizmi, dhe pamundësie; gjithmonë e thonë kur janë gati për të ta bërë zemrën copë-copë. Mos e vështirëso më tepër për mua. A e vranë ndonjëherë mendjen që po e bënin të vështirë për mashkullin? Po a nuk do të ishte akoma më keq po ta mendonin nga ajo anë? A nuk do të kishte shijen fatale të mëshirës: si një përkëdhelje nga duar plot me hithra?