Gjeje titullin dhe autorin

Eni_883

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Ok pra na thoni pergjigjet dhe te vazhdojme garen se me kane hypur ethet mua :rolleyes: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

Ate te Gjeneralit e ka thene vertet Noli dhe eshte shume e famshme........
Per ate qe thote Roli une per Zotin s'po kujtoj gje ndaj i duhet te shtoje disa radhe me shume. /pf/images/graemlins/wink.gif

Rambla

Primus registratum

ok.
atehere po ju them dhe nje shprehje tjeter nga libri (autori eshte gjerman por nuk jetoi aty, jetoi ne France, besoj se ju ndihmova mjaft).

Shprehja: sa perjetesisht te pandryshuara ishin shprehjet e dashurise - dhe sa e pasur dhe me varicione shkalla e sharjeve.

Kuqalashja

Primus registratum

Fragmentin e meposhtem e kam ndeshur ne disa tekste psikologjie dhe i referohet efektit Pygmalion (people act in accordance with others' expectations). Eshte pjese e njohur dhe jam e sigurte qe ata qe studiojne per English Lit dhe Psikologji do e kene te lehte per ta gjetur (especially since it is half given)

"You see, really and truly, apart from the things anyone can pick up (the dressing and the proper way of speaking, and so on), the difference between a lady and a flower girl is not how she behaves, but how she's treated. I shall always be a flower girl to Professor Higgins, because he always treats me as a flower girl, and always will; but I know I can be a lady to you, because you always treat me as a lady, and always will."

Darien

Primus registratum

eruIja,
përpak e dhe vetë përgjigjen /pf/images/graemlins/smile.gif how'r u 2day, gorgeous?

kur ta gjejnë po vë dhe lidhjen ku mund të merrni tekstin e plotë po të doni ta lexoni anglisht

Iness

Primus registratum

Kjo eshte nga teoria e Shaw's Pygmalion. Dhe ky fragmenti eshte thene nga Eliza. (mbiemrin nuk e mbaj mend)

Darien

Primus registratum

Iness,
Përgjigje e saktë.
[Kjo goca qeka dhe e zgjut jo vetëm e bukur. /pf/images/graemlins/smile.gif ]

kush do ta lexojë të gjithë, të klikojë këtuPygmalion
- Darien

Eni_883

Primus registratum

Ku e di ti Darien qe eshte e bukur ajo?? dmth ajo eshte shume e bukur po thjesht une jam bere kurioze /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga sailor:
[qb] Gjeje kush e ka thene:

"Kordelja eshte e shemtuar"

/pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
me leje me leje, ta them une?
/ shikon kepucet /pf/images/graemlins/blush.gif dhe iken ...

------------------
[ 07. Shkurt 2003, 14:00: Mesazhi u ndryshua nga PrInCiPiEl ]
THIS IS MY FAVORITE SIGNITURE IN THE FUTURE

Darien

Primus registratum

hej, hej, hej,
mirë thotë Kordelja përmbajuni temës

Eni,
Ca gjëra dihen pa patur burim dija, vjen kështu natyrshëm (p.sh. si dimë të gjithë të marrim frymë pa na mësuar njeri)

Ka mbetur pa gjetur ai paragrafi i Ramblas, po meqë nuk po jep njeri as përgjigje të gabuara, ja një tjetër

Ujët e ngrohtë e kishte mbuluar tani plotësisht trupin e saj dhe ajo u kujtua se kishte harruar të merrte sapunin nga rafti. Po s'kishte gjë. Do të rrinte kështu thjesht brenda vaskës, ndoshta ishte edhe më mirë. Pa dyshim ishte më mirë, mendoi papritur. Kishte vënë re se shkuma e sapunit në këso rastesh bashkë me tejdukshmërinë e ujit, prishte edhe fluturimin e fantazisë.
Mundohuni ta gjeni dhe atë, s'duhet të ketë kaq shumë autorë gjermanë që jetuan në Francë (mua s'më kujtohet asnjë tani).

- Darien

Darien

Primus registratum

Nuk e dika njeri as këtë. Po ju ndihmoj, shkrimtari është shqiptar. Ja dhe nja dy rreshta nga pak faqe më pas:
Madje edhe testamentet, që asgjëkund s'mund të përfytyrohen pa shkrimin, nënshkrimin e vulën, këtu shpesh janë gojore. Dhe e dini çka e zëvendëson nënshkrimin e vulën? Mallkimet. Mos paç ditë të bardhë në këtë e atë jetë, po nuk e çove në vend dëshirën time. U bëfsh kruspull ja si ky trung. Ose mos të trettë dheu, etj. etj.

Erison700

Forumium maestatis

Kush e gjen kete...

Petriti* put out his sixtieth cigarette of the day and looked up at his operations officer. "Yes?"
"The final order has arrived. Jump off at 0330 in three days."
"Will you have evreything in place by then?" Petriti* asked.
"Yes, Shefi i Madh*, with twenty-fours to spare."
"Good. Let's make sure that all our men are well fed. It may be a long time between meals for the next few weeks."
"That order has already been given, Shefi i Madh*,"
the colonel told him.
"And total radio silence."
"Of course, Shefi i Madh*."

Emrat qe jane me * i ndryshova sepse behet shume e lehte per ta gjetur, edhe pse eshte e lehte dhe kshu pa emra.
/pf/images/graemlins/wink.gif

Iness

Primus registratum

Miremengjes te gjitheve,
Pike se pari po jap nje ide per fragmentim e Apache. Mos eshte "asgje te re nga fronti i perendimit" nga Remark. Stili duket shume i Remarkut.
Per ate fragmentin tend Darien nuk e kam idene... Mbase Ismaili? :rolleyes: :confused:
Edhe boll bete thashetheme per mua.. :smash:
Po sidoqofte je shume sweet darien. Awwww... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Diabolis Dassaretis:
[qb] DH [/qb]
Thuaje të plotë dhe ti se do të akuzojmë që e more pikën me hile /pf/images/graemlins/smile.gif

për ata që nuk e kuptuan: DH = Dosja H e Ismail Kadaresë

Rambla

Primus registratum

Meqe asnje se gjeti (as u mundua) po ju them se libri eshte "Tre shoket" e Remark, dikush e kishte permendur autorin.

Kordelja

Valoris scriptorum

Rambla Remark thashe une.Tre shoket e kam ne dore duke e lexuar.Jam ende ne fillimet e tij.