Gjeje titullin dhe autorin

Darien

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Lidhje nga ku mund të merrni tekstin e plotë (anglisht) të disa prej librave nga të cilët kam zgjedhur pjesët e mësipërme. Tekstet janë aq të vjetra sa ligji i të drejtës së autorit ka skaduar, prandaj mund t'i marrë kushdo (megjithëse s'besoj se po e vrisnit mendjen shumë për këtë punë /pf/images/graemlins/tongue.gif )

Të Mjerët (Les Misérables)
Liza Në Botën E Çudirave (Alice in Wonderland)
Complete Poems of Henry Wadsworth Longfellow
Poems of William Blake

Glady

Primus registratum

Fanks Darien

Strofa me siper eshte marre nga nje vjerrshe e bere ne vitin 1937 -- eshte shqiptare
po them nje pjese te fillimit ndoshta ju kujtohet /pf/images/graemlins/laugh.gif ( pahh sa e mire jam /pf/images/graemlins/tongue.gif )

"Marrezi, turp turp dhe mekate per jeten e terbuar se kur me ndal, o gjenerate, qe vuan rruges ndonje nate"

Eni_883

Primus registratum

Po me fal gabim mund te pergjigjem prape ?? :confused:
Laura Esquivel - Like water for chocolate
Nuk e kam lexuar shqip keshtu qe se di si eshte perkthyer titulli ne shqip.

Kordelja

Valoris scriptorum

Blendo nuk do na shtosh ndonje gje more, shtona se per pak me vjen mua.... :confused:

Darien

Primus registratum

Blen[)i,
Harrova ta thoja më lart, më pëlqen ajo që ke zgjedhur për firmën "Në fillim ishte Fjala". Mos je gjë në Boston?
-Darien

Blendi

Primus registratum

Eni_883 e gjeti.
Eshte nga "Si uji per çokollaten" e Laura Esquivel. Nga stili menjehere kujtohesh per Gabo Marquezin kur e lexon, aq sa dikujt i thash se kjo femer ka mundesi te jete ndonje "femije dashurie" i ndonje aventure te G.G. Marquezit ne Meksike. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Darien, jam ne Boston. Aty afer.

Blendi

Primus registratum

PS. Eni, nuk ke faj. "Como agua para chocolate" nuk eshte perkthyer akoma ne Shqip. Dhe eshte mekat i madh qe shqiptaret akoma te mos njihen me ate qe Zoti zgjodhi per te vazhduar punen e Gabos dhe Allendes ne Ameriken Latine. Laura Esquives-it i duhet kushtuar shume vemendje. /pf/images/graemlins/smile.gif

Eni_883

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif Nuk e dija ne ishte perkthyer a jo. Po ti ke bere pune shume te mire me ate paragraf qe vure :thumbsup: Darien u futa dhe une ne renditje /pf/images/graemlins/laugh.gif

Darien

Primus registratum

Mirëseerdhe dhe ti në renditje, Eni. Po përfitoj nga rasti unë të jap një puthje për urim. :cool:

Ka mbetur pa gjetur ajo vjersha që vuri Glady. Unë s'e kam lexuar ndonjëherë, s'e kam idenë. Jepini, gjejeni!
-Darien

Eni_883

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Darien Sar:
[qb] Mirëseerdhe dhe ti në renditje, Eni. Po përfitoj nga rasti unë të jap një puthje për urim. :cool:

Ka mbetur pa gjetur ajo vjersha që vuri Glady. Unë s'e kam lexuar ndonjëherë, s'e kam idenë. Jepini, gjejeni!
-Darien [/qb]
Flmd Darien te puth edhe une.

DriniS

Ecejak

Fillimisht postuar nga Glady:
[qb]"Marrezi, turp turp dhe mekate per jeten e terbuar se kur me ndal, o gjenerate, qe vuan rruges ndonje nate" [/qb]
Ky eshte Petro Marko, nuk me kujtohet vazhdimi por ishte tip bisedimi me jeten e vet. Eshte nje nga vjershat qe duhet te mesonim ne mature per lenden e letersise. E kam harruar fare vazhdimin, eh si ikin vitet /pf/images/graemlins/frown.gif

Glady

Primus registratum

E gjetet te dy
Good Jobbbbbbbbb :rockband: :thumbsup:

Darien

Primus registratum

Pikën e merr LoVeLy se e gjeti para Drinit.
Si fund i faqes që është po i përmbledhim
me 3 pikë: erulja, drini
me 1 pikë: Kordelja, I-aspire, Glady, Eni_883, LoVeLy

Kordelja

Valoris scriptorum

Po qe per gjera te paperkthyera mua s'me keni dhe e quaj padrejtesi.. /pf/images/graemlins/frown.gif

Darien

Primus registratum

Këta i donin të papërkthyera se ato të përkthyerat ishin kollaj me demek. Ja një që duhet të jetë e vështirë.
Ç'është dashuria? - një ëndërr, zinxhir floriri
Që në pranga hekuri kthehet kur dashuria ftohet.

Kordelja

Valoris scriptorum

Këta i donin të papërkthyera se ato të përkthyerat ishin kollaj me demek. Ja një që duhet të jetë e vështirë.

Mos u trego cinik pa lidhje, une lexoj vetem dhe vetem ne shqip dhe po nuk qe e perkthyer nuk kam pasur mundesi ta lexoj dhe me thjeshte se kaq s'behet.Ti je i lire ta paraqesesh c'te duash...

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Drini S me ta marrë vesh fetarët se këtu është forumi i djajve të ikën. E në do të jesh Drini Sejtani me vërtet si antari Nr.1 të takon emri i të parit tonë Luçiferit. Gjithsesi kësaj radhe po e bëj vetë goooogëlsinë.

Fannie Isabelle Sherrick

Part V.
Love

And what is life?--a pleasure and a pain,
A vision of the sun--a day of rain.
And what is love?--a dream, a chain of gold
That turns to iron bands when love is cold.