Gjeje titullin dhe autorin

Iness

Primus registratum
Re: Gjeje titullin dhe autorin

Shume teme interesante kjo.. Me kishte shpetuar pa e pare... Po futem edhe une ne loje atehere. Ky paragraf eshte marre nga nje liber i perkthyer ne shqip:

"Shume e shume vjet me vone, kolonelit A.B, i ndodhur perpara toges se pushkatimit, do t'i kujtohej ajo pasdreke e larget, kur babai e mori me vete per ta njohur me akullin...."

ps. Per emrin kam perdorur vetem inicialet sepse do te ishte e thjeshte te gjehej nese do perdorej emri i vertete...

Diddy19

Su@mi

Mos eshte gje pjese nga romani"Kolonelit s ka kush ti shkruaje" i G.G.Marques??????'

Me duket se ia futa kot tani!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Diddy19

Su@mi

Jo jo ,e teheq ate qe thashe!E gjeta!(Eureka!!!!!!)Eshte "100 vjet vetmi",po e Marquesit!Dhe koloneli eshte Arkaido Buendia.Apo jo??

Iness

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Diddy19:
[qb] Jo jo ,e teheq ate qe thashe!E gjeta!(Eureka!!!!!!)Eshte "100 vjet vetmi",po e Marquesit!Dhe koloneli eshte Arkaido Buendia.Apo jo?? [/qb]
E gjete Diddy! Eshte pikerisht "100 vjet vetmi" nga G.G.Marques!
Ju qe mbani piket shtoni dhe nje pike per Diddy-n
/pf/images/graemlins/smile.gif

Iness

Primus registratum

Ok nje tjeter,
Kete liber une e kam lexuar ne anglisht dhe eshte nje nga librat e mi te preferuar, por nuk jam e sigurte nese eshte perkthyer ne shqip... Edhe pasazhin po e jap ne aglisht sepse nuk kam te drejta perkthimi.. /pf/images/graemlins/smile.gif Ja ku eshte:

".. I have only to glance over my shoulder for all those years to drop away and I see it behind me again, the ravine, rising all green and black through the saplings, a picture that will never leave me. ..."

Nqs nuk gjehet, do te shtoj nje pasazh tjeter, po duke pare sa te zotet jeni ju, nuk besoj se do te jete nevoja... /pf/images/graemlins/smile.gif

Rambla

Primus registratum

Ate frazen qe kishte shkruar Eniss nuk e di.
Po ju shkruaj edhe une nje, shume e thjesht:
"ah kjo nevoj mjerane per ngrohtesi! valle, a s'do mjaftonin vetem 2 duar dhe nje fytyre e perkulur mbi fytyren tende? apo mos ishte edhe kjo vetem nje vegim mashtrues, nje heqje dore, nje arratisje nga vetvetja? a ekziston valle ndonje gje tjeter, pervec te qenet vetem?"

P.S. shume teme e bukur! :thumbsup: pershendetje! /pf/images/graemlins/wink.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

I suppose at one time in my life I might have had a number of stories, but now there is no other, This is the only story I will ever be able to tell.

Iness :thumbsup:

The Secret History

by Donna Tartt

Iness

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] I suppose at one time in my life I might have had a number of stories, but now there is no other, This is the only story I will ever be able to tell.

Iness :thumbsup:

The Secret History

by Donna Tartt [/qb]
:thumbsup: Kordelja (liber i madh apo jo?) /pf/images/graemlins/smile.gif

Guest

kush e ka thene kete
MBAHU NENO MOS KI FRIKE SE KE DJEMT NE AMERIKE...BIJTE E SHQIPES E SKENDERBEUT QE I DALIN ZOT ATDHEUT

Darien

Primus registratum

Kordelja,

Shikoje dhe një herë ata që shkrova. Të papërkthyera ishte referencë ndaj kërkesës që të vija pjesë origjinale shqipe, jo pjesë të përkthyera nga një gjuhë tjetër.
Unë thashë që po zgjedh një pjesë që nuk është origjinale shqip dhe që nuk duhet të jetë e lehtë ta gjenin [kuptohet direkt, se ashtu me Google /pf/images/graemlins/smile.gif ]. Si autore fillimisht e kam parë në një antologji, pastaj e gjeta librin tek Projekti Gutenberg.

Sidoqoftë, kërkoj ndjesë që doli si thumb, megjithëse nuk ishte me qëllim. /pf/images/graemlins/smile.gif

Dassaretis,
E gjete, më kurseve dhe mundimin e vënies së origjinalit. Po dëgjo, kur e gjen me "hile" lër pak më shumë kohë, puna është të mendohen pak njerëzit, mbase hapin ndonjë libër se u kujton ndonjë poezi tjetër. Jemi tek letërsia, t'i bëjmë të lexojnë pak më shumë, apo jo?

Ata që duan të lexojnë gjithë poemën nga ishte marrë ajo pjesa ime, mund të klikojnë këtu për ta marrë: Love or Fame, and Other Poems by Fannie Isabel Sherrick

Ata që duan të mësojnë më shumë rreth projektit Gutenberg dhe të kërkojnë mos gjejnë ndonjë libër që u intereson të shkojnë tek Projekti Gutenberg (The Gutenberg Project)
-Darien

Kordelja

Valoris scriptorum

Mua ma vure trurin ne pune sa per info. /pf/images/graemlins/wink.gif

Meqe ra fjala, te falenderoj per temen. :thumbsup:

Darien

Primus registratum

Ajo e gjeneralit më lart më duket si thënie nga ndonjë skeç mua, jo e marrë nga ndonjë libër. Meqë nuk po jep njeri përgjigje, thuaje Gjenerali vetë nga është marrë.

CaSaBlAnCa

Primus registratum

Pjesen e Gjeneralit e kam degjuar dhe nqs nuk gabohem do jete o e N. Frasherit ose e Cajupit, hmmm :confused: , nejse Gjeneralo mos e thuaj na ler dhe nje dite kohe :thumbsup:

Darien

Primus registratum

LoVeLy,
Ta garantoj unë që nuk është as e Naimit as e Çajupit.

CaSaBlAnCa

Primus registratum

Darien ke te drejte sjane nga ata te dy me siper Gjenerali :smash: atehere i ke marr nga ...

Shefqet Musarai -- Dhimiter Shyteriqi
/pf/images/graemlins/tongue.gif

Kuqalashja

Primus registratum

mbahu neno mos ki frike,
se ke djemte ne amerike,
cilet bij te tradhetuan,
dhe te ndoqen e te shuan....

kete e kemi mesuar qysh ne fillore bashke me maratonomakun, shpellen e dragobise dhe elegjine per Luigj gurakuqin. eshte nga Noli.

Rambla

Primus registratum

heyyyyyyyy, o njerez kam shkruar edhe une nje pjese. icik respekt ju lutem. :smash: Rregullat nuk thonin qe te gjithe mund te shkruanin?

flm per mirekuptimin!

Darien

Primus registratum

eruIja,
gjithë ato të tjerat më kujtohen mua, po jo kjo e djemve në Amerikë (mbase ishte e ndaluar kur studiova unë Nolin, sepse e kishim akoma inat Amerikën imperialiste)

Rambla,
Kaloi gjithë ajo kohë që kur e shkrove, jep informacion shtesë ose tregoje kush është. S'po e gjen njeri me aq. Dhe përpara se të ankohesh, shikoje që ti shkele rregullat vetë se shkruajte tënden pa u gjetur paragrafi i Inessit.

Forum-shkrues,
Tani, meqë Gjenerali nuk po na thotë e gjeti eruIja apo jo, si do e marrim vesh të drejtën?

-Darien