Gezuar Shtepine e re ne AF-ne e re

Status
Not open for further replies.

zog

Primus registratum
Re: Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

sa e mire qe je moj yll. papapa lum ai qe te ka.

alinos

Forumium maestatis

Abs, Pap /pf/images/graemlins/kiss.gif
mbetet rrugeve dhe ju /pf/images/graemlins/tipsy.gif (xhan xhan)

zog

Primus registratum

"Kurre mos u jep gjerave dhe personave vlera qe nuk kane!!!"

çfare shprehje negative kjo. sikur ta vinim ne jete s'do te ekzistonte arti.

e bota do te qe veç hiç.

abs

nuk e di...
Fam, nje jave te bukur ...

,ju uroj /pf/images/graemlins/wub.gif.

Nosi /pf/images/graemlins/kiss.gif, Paperina asht brevalake /pf/images/graemlins/smirk.gif...e pe si kishte pozu /pf/images/graemlins/angel.gif, e bukra e dheut /pf/images/graemlins/cool.gif? shitmensja /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Kte shprehjen e Nosit e shoh ne nje kendveshtrimi si vetmbrojtje Zog. /pf/images/graemlins/smile.gif

/pf/images/graemlins/wave.gif

--------------------

rose.jpg

abs

nuk e di...
Re: Fam, nje jave te bukur ...

<font color="blue"> /pf/images/graemlins/wave.gif shpia

si e kaluat kete fundjave?

Paperina si rrush kishe dal /pf/images/graemlins/wave.gif

Absi /pf/images/graemlins/kiss.gif

</font>

------------
Per mimin

ere

Primus registratum
Re: Fam, nje jave te bukur ...

une po shtrihem pak tek ky krevati me ajer ketu...se po me ze gjumi!

alinos

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
"Kurre mos u jep gjerave dhe personave vlera qe nuk kane!!!"

çfare shprehje negative kjo. sikur ta vinim ne jete s'do te ekzistonte arti.

e bota do te qe veç hiç.

[/ QUOTE ]

i referohej vetem marredhenieve nderpersonale. Mund te duket si shprehje negative sepse ka kurre dhe mos, por per mua ka pasur efekt pozitiv, se me ka dhene mundesi te injoroj persona dhe sjellje qe ishin duke me prishur humorin. Duke pasur parasysh sa i rendesishem eshte humori per mua dhe per shendetin tim mendor, vendosa t'ua keshilloj dhe te tjereve. Mbetet keshille sidoqofte, jo urdher!
Bota eshte nje hiç, eshte perfytyrimi yne per te qe e ben diç. /pf/images/graemlins/rockband.gif

gurax

Pan ignoramus

Me ka hutuar shpija. Sa here qe zgjohem, tre-kater pulisjet e para te qepallave, perhere me bejne t'i shoh muret te lyer me bojra te ndryshme! /pf/images/graemlins/lol.gif Pas te 5-tes stabilizohet dhe vendos te jete konsistente! /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Bota eshte nje hiç, eshte perfytyrimi yne per te qe e ben diç. /pf/images/graemlins/rockband.gif

[/ QUOTE ]

me fjal te tjera, ket po thoja dhe une. perfytyrimi eshte "vleresim pozitiv" i gjerave ose ZBUKURIM i tyre. perfytyrimi eshte ART.

po ta mendojme njeriun me te shtrenjte tonin (president, star, vip, dashnore, prind apo tjeter), tu dhi, pra REALISHT, na zhduket çdo vlere e tij ose perfytyrimi qe krijojme ndaj tij.

pastaj vetem gjenite dine te vleresojne ose te mos vleresojne SAKTESISHT (me preçizion). te tjeret nuk e kalojne pragun e paragjykimit. vezhgimi, proçesi i vleresimit, i lodh.

nuk di a kupton ?

isha duke thene qe pranej duhet te japim vlera, besim, dashuri, perkushtim, pa hesap. ndaj kujdoqofte qe na rrethon edhe sikur ai te mos e meritoje hiç lodhjen tone.

ngaqe keshtu zbukurojme te tjeret, boten, bile pakuptuar edhe veten tone.

nejse zere qe s'thashe gje.

abs

nuk e di...
Shpia?

Me duket pak si cuditshem kur lexoj, /pf/images/graemlins/wave.gifshpija... edhe pse tingellon familiare /pf/images/graemlins/smile.gif.

Tjeta Fam /pf/images/graemlins/wave.gif.

Gurax /pf/images/graemlins/cool.gif, o lala ylber t bakan pulisjet e para... /pf/images/graemlins/laugh.gif

PS: Me pelqen te `shoh`-lexoj mbi nje teme/ide/mendim fokusime nga kendveshtrime te ndryshme /pf/images/graemlins/smile.gif.

alinos

Forumium maestatis
vlerat dhe perfytyrimet

[/ QUOTE ]

me fjal te tjera, ket po thoja dhe une. perfytyrimi eshte "vleresim pozitiv" i gjerave ose ZBUKURIM i tyre. perfytyrimi eshte ART.

po ta mendojme njeriun me te shtrenjte tonin (president, star, vip, dashnore, prind apo tjeter), tu dhi, pra REALISHT, na zhduket çdo vlere e tij ose perfytyrimi qe krijojme ndaj tij.

pastaj vetem gjenite dine te vleresojne ose te mos vleresojne SAKTESISHT (me preçizion). te tjeret nuk e kalojne pragun e paragjykimit. vezhgimi, proçesi i vleresimit, i lodh.

nuk di a kupton ?

isha duke thene qe pranej duhet te japim vlera, besim, dashuri, perkushtim, pa hesap. ndaj kujdoqofte qe na rrethon edhe sikur ai te mos e meritoje hiç lodhjen tone.

ngaqe keshtu zbukurojme te tjeret, boten, bile pakuptuar edhe veten tone.

nejse zere qe s'thashe gje.

[/ QUOTE ]

keto te tuat nuk jave vec spekullime.
Ajo qe une nenkuptova eshte se nuk i paramendoj njerezit dhe sjelljen e tyre si pozitive. Nuk kam asnje mendim paraprak, dhe pikerisht kjo me lejon te jetoj sepse ata qe ma prishin qefin, i injoroj, ata qe me habisin pozitivisht i bej pjese te jetes time.
Nuk bej me retushim te te tjereve. Njeriun tim te dashur e imagjinoj dhe duke dhjere dhe kjo nuk ndikon te dashuria ime per te. Kaq e thjeshte eshte, por nuk di sa me kuptove ti ne kete...

zog

Primus registratum
Re: vlerat dhe perfytyrimet

qe thu ti, une skam ç'te bej tjeter dhe ja thash ta bej nje spekulim me tyja. hahahaha!

juve t'shqipnis hala keni stalinin ne bark. flisni perçdohere me terma proletaresh ose bazhibozukesh. per kete s'ta hedh fajin ty, por ambjentit atje. edhe une (dora vete) po te kisha vazhdu me qene atje do te flisja si ty, bile sot them do ndodhesha ne çmendine.

si tha qazim mulleti, prefekti tirones ke teatri : jo gjashte muj po gjashte dit me nejt n'burg, edhe una dal kamunist i pare, e jo me nje i politizum krejt.

e shqiperia fatkeqesisht eshte akoma burg per shqiptaret.

sidoqofte ne muhabet bejme. dmth una.

ana karenina

Primus registratum
Re: vlerat dhe perfytyrimet

Zogu meqe paskemi ardhur afer e afer e na takon me e pi kafen bashke... Kam dashur prej kohesh te te pyes: Pse nuk i perdor shkronjat e medha ne krye te fjalise sa here filozofon me patos prej te shumedituri? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif Si ia lejon vetes valle nje personalitet si ty harresen e detajeve kaq te rendesishem? /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Thjesht per muhabet edhe une, duke rrufitur kafene thashe te shuaj edhe kete kuriozotet!

Abs nice shpia /pf/images/graemlins/wub.gif Kisha degjuar fjale te mira, thashe te shoh njehere me syckat e mia c'behet /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

bebi

Primus registratum

Me ka hutuar shpija. Sa here qe zgjohem, tre-kater pulisjet e para te qepallave, perhere me bejne t'i shoh muret te lyer me bojra te ndryshme! /pf/images/graemlins/lol.gif Pas te 5-tes stabilizohet dhe vendos te jete konsistente! /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

prandej se dishe ça asht SHIZI ne tavon? /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Guri /pf/images/graemlins/wave.gif

çfar' humorit kinez lexova te nji postim preçedent /pf/images/graemlins/lol.gif
t'rujt Zoti se ma knaqe shpirtin /pf/images/graemlins/lol.gif

o shpija, qeraseni EDHE me biskota se s'ka lezet kshtu /pf/images/graemlins/lol.gif

abs

nuk e di...
Nadja e mire Fam.

Per mua, si mendimi i LinoS gjithashtu dhe ai i Zog qendron.

Cfare me ban pershtypje, eshte, theksimi i kendveshtrimit te bashkfolesit, nga njera ane dhe kjo me pelqen - folsi eshte i bindur per ate qe mendon, por, nga ana tjeter, - folsi nuk i lejon pak hapsire dhe bashkbiseduesit per te dal ne konkluzionin e vet individual.

S mujta me nejt pa u perzi,dmth, ja dhash vedit shkopin e dirigjentit (knaqsi /pf/images/graemlins/grin.gif)- si Zoja shpis, qe mban shpine, per mbi shpind. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sophie, na edhe nje kafe, per fjalet e mira /pf/images/graemlins/smile.gif ( s ka gja pa interes /pf/images/graemlins/laugh.gif) dhe qe ta dish, ne shpine tone, secili asht i lire,
-me thane cfare te doje,
-me ba cfare I do qefi,
-me shkrujt si ja don gishti,
-rrafja e zanja asht jo vetem e lejume por dhe shume e deshirume.

Tesh, une pervedi sa here te shoh neper forum, I vej mend presjeve per ideal /pf/images/graemlins/cool.gif

Hajt t` ju /pf/images/graemlins/kiss.gif niher se s` ju kam pa kaher n` shpi, e m`paska marr mali… /pf/images/graemlins/angel.gif

-------------------
<font color="orange"> O Diell i dashur
O Drita ime
vec TI me fale gaz dhe hare
Ne krahet e tua
O Jet e bukur
Un zemren time
Ty po ta le
</font>

abs

nuk e di...
...dhe dicka per my Fam.

Dje isha ne nje shkolle ktu ku gjindem, ishte nje klase e vogel, msusi e drejtonte msimin me mikrofon, e me shkop t` gjaaaaate n` dore, lexonte ne tabel leksionin e shkrojtun.

kaq /pf/images/graemlins/laugh.gif

-----------------

<font color="orange"> O Diell i dashur
O Drita ime
vec TI me fale gaz dhe hare
Ne krahet e tua
O Jet e bukur
Un zemren time
Ty po ta le
</font>

Status
Not open for further replies.