Re: fjale shqype n'gjuhe t'hueja
Degjo more ti Efendi... ?
Nuk hy ne diskutimet serioze te Albforumit, jo se nuk i respekroj por se ne te kane mundesi aksesi gjithfar tipash si ti, por kur i lexoj nuk mund te rri pa u “perzier”.
Ju thoni se:, ”Ne emer te shqiptarizmes dhe patriotzmes kryhen kaq shume idiotesira dhe krime sa eshte e kote te filloj te permend shembuj. Megjithate, i nderuar historian,(une nuk jam i tille, por jam thjesht artist), ne cilat baza eshte pasardhshmeria e shqiptareve direkt nga Iliret? Kjo eshte absurde thjesht duke menduar qe kemi nje periudhe kohe te pakten 2000 vjecare”.........
Une nuk e di se a e din ti se cfare te lidh ty me Karimin , Karimin me Abdulin, e Abdolin me Jabarin..... e keshtu me radhe siq eshte historija e njerezve e kombeve ...Bastardhe...
Ndersa per mua e per shumicen e shqiptarve keto gjera jane te qarta. Emrin e babes tim e ka djali i im, emrin e gjyshit tim e ka vellai i im dhe emrin e stergjyshit e kam une....Keshtu eshte edhe puna e percjelljes se fakteve historike ne kohen kur mungonin keto mjete komunikimi qe sot te japin ty e disave mundesi qe te shfryni dufin tuaj te ndyre per nje vend qe keq apo mire te ka dhene emer (qe ti mos e gezosh) dhe te ka rritur trupin.Faktin me te mire ta jep bibla(apo edhe kurani)Faktet historike per te nuk jane mbeshtetur vetem tek nje njeri por ne disa,sic eshte Bibla sipas Lukes, Gjonit etj. E pastaj koha ka filtruar e prure te verteten.
Ashtu eshte edhe per historine e kombit gjuhes zakoneve dhe tradites.ajo mberrin ne ditet tona ne menyra te ndryshme dhe historianet e vertete nxjerrin koncentratin...
Ju ndoshta e kerkoni historine tuaj nen piramidat e Egjiptit....
Jo mor jo se u talla, nen piramidat e Egjiptit eshte historija e njerezve te medhenj dhe jo e juaja.
Po, Karimet, Abdulet e Jabaret kane kerkuar dhe kane vdekur nen piramida, me te vertete. Por kane kerkuar qe te vjedhin ar dhe historine e te tjereve sic eshte bere dhe me historine e shqiptareve e te Shqiperise, sepse si ju e te tjere ka pase dhe ka per te patur vazhdimisht.
Problemi eshte ne duhet te jemi sy qelur per te mos i futur ne gjoks keto gjarperinj.