Fjale shkodrane me shpjegim

eli

Primus registratum
Re: Fjale shkodrane me shpjegim

O Shirokas,

Un per vedi s'e di po kur i vuj ne kanar kam ma qejf me marre "Bajagi" sesa "Mjaft". Jo per gja po kam ma teper /pf/images/graemlins/laugh.gif

bebi

Primus registratum

bubazhel, ma kadal ifije me kandarin, se kam frig se po t'padit :devil: /pf/images/graemlins/laugh.gif

besoj se zotnija ka dasht me than, mjaftushem/plot/bollshem... n'termin q1 po kerkon ti :sleep: , mandej a e din kur dikush proteston me "mjaft" ose "boll" shkodranisht?

kur i del per hundsh bolleku :devil: /pf/images/graemlins/laugh.gif

eusebio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga elibubazheli:
[qb] O Shirokas,

Un per vedi s'e di po kur i vuj ne kanar kam ma qejf me marre "Bajagi" sesa "Mjaft". Jo per gja po kam ma teper /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Po ta spjegoj Shkodranshe: kur thohet "Bajagi na e xeve bethen", dmth.: "Mjaft/boll llape!". :smash:
Tesh besoj se e ke kuptu, e s'kena nevoj me hup kohe ma me fjalen"bajagi".

eli

Primus registratum

Kaçirube, Stervine /pf/images/graemlins/laugh.gif , Sharabajke, Gajle (apo gale!), Kaloshin, Zgerdhi /pf/images/graemlins/laugh.gif , Aj

bellisima

Primus registratum

Fillimisht postuar nga elibubazheli:
[qb] Kaçirube, Stervine /pf/images/graemlins/laugh.gif , Sharabajke, Gajle (apo gale!), Kaloshin, Zgerdhi /pf/images/graemlins/laugh.gif , Aj [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

S

Scorpion

Guest

Nadja e mire naqe Rebecca! :kiss:

bellisima

Primus registratum

Kur themi "u ty te raft pika" dona me than "u ty te rafta pika" njashtu si e themi. Kur shtojme ate "o zot" dona me than "inshallah".

shkodrani80

Primus registratum

shkapetje - perplasje
hukatje( me hukat ) - te berit hu hu /pf/images/graemlins/smile.gif