Fjale shkodrane me shpjegim

scadarsko

Locus omnem
Nwert, post: 258768, member: 3742"]Re: Fjale shkodrane me shpjegim

Kto jane fjale turke mor zotni! Ndryshoja titullin tems, vene fjale turke ** perdoren ne Shkoder.[/quote]
N Shkodër, ka fjal turke dhe italiane.... Mos harrojm se dikur la qene kryeqendra e kultures dhe eshte po sot.kishte konsullata te vendeve dhe perandorive t kohes.e n Shkodër asht bshkjetu me kultur perendimore, dhe ajo Ousmane. Plus dialekti i vecnt tipik e ban ket zone t shqipnis vertet per ta lakmu.Shkodër e pik!
 

simona

Primus registratum
Disa fjalë të tjera , tipike Shkodrane;
1. Mas ma çaj biren e bëths !
2. kam ble nji kotull (fustan).
3. kena ble sinija (pjata) të reja.
4. Krishti e pastë n'parriz (Parajsë).
5. kam marrë nandë (nëntë) në provim. e theksoj këtë të fundit, sepse kam dëgjuar neper komente që po thonin:- 'Shkodrant i thonjë nëntës , nan , kjo asht e gabume se shkodrani i thot nand , por ata malokt e katunart e shkodres i thoj nan , edhe dicka doja te theksoja shhkodrani thot sy-syt jo sët edhe kjo asht tipike maloksh.' ;)
 
Top