Filozofia e genjeshtres...

Klinton

Primus registratum
Re: Filozofia e genjeshtres...

Plot kater faqe arrita te lexoj me shume durim pasi vrojtova njeanshmeri ne diskutime.
Temen e hapi Vis Elbasani dhe me dy a tre ngacmime, anetaret u bene Inkuizicioniste
Me shume se 10 anetare ne kete diskutim u bene pjese e bordit te inkuizicionit, duke u munduar jo vetem te dalin kundershtare te mendimit te hapesit te temes por ceshte me e bukura, mendohej se si Vis Elbasani mund te rekrutohet lehte dhe ti bashkanggjitet bordit te tyre obstruksionist.
Pra edhe une kundershtoj ata njerez obskurantive dhe aty ku mbaron dija e tyre fillon e atyre te tjereve qe pa pike frike shpallin te verteten e madhe qe sot nxjerr ne shesh Genjeshtren mesjetare.
Njerezimi ka shpikur shume menyra per te genjyer sepse vete rrethanat e botes ne evolim kane krijuar te tilla situata, qe genjeshtra te mbizoteroje.
Roli i Atmanit ne kete teme, mendoja se do te ishte pozitiv sepse ne fund te fundit ne po diskutojme, por ndjenja subjektive mbuloi kesaj rradhe ndjenjen objektive e cila kishte per objektiv demaskimin e Genjeshtres
Shembujt e Vis Elbasanit ishin shume reale dhe e pershendes pasi me te vertete arriti te thyeje mitin e genjeshtres duke e demaskuar rende.
ndoshta per here te pare arrita te kuptoj dicka nga shembujt e Vis Elbasanit kukonkretisht thuhej
Citim nga diskutimi i Vis-it

A thua se njerezimi paska dymije vjet qe ekzistoka... Ku ishte ai allaho-zoto-jehovai juaj ne kohe te heleneve te lashte? Ku eshte ai allahu tani kur vriten mijera te pafajshsem? Apo pret qe te vdesin luftetaret, per t'i ndeshkuar pastaj? Ju nuk mund ta dini se ne shqiptaret jemi pasardhes te pellazgeve, heleneve, ilireve e arvanitasve. Per te krishteret, jeta(juaj, jo imja) fillon para 2000 vjetesh, per muslimanet fillon me 1200 e ca. Kurse per ne shqiptaret ka mijera vjet qe ka filluar, derisa lindi nje hebre e do dishepuj te tille dhe i treguan(predikuan, mashtruan) njerezimit se zotit i qeka tek' per te cu' n'tok' cunin e vet - ma mir von' se kurr'!

Sa bukur e demaskon Genjeshtren dhe sa interesante eshte.

Citim perseri nga Vis-i

Nje qenjeshter tipike qe ia vlen te permendet eshte edhe ajo historike. Gete thote se ne dy menyra shkruhet historia: njera shkruhet per te diturit dhe tjetra shkruhet per injorantet. Shembull domethenes i genjeshtres historike, nder te tjera, eshte edhe ajo e "pavaresise" se Greqise, ku greket e sotem mohojne shume gjera mbi arvanitasit e shqipen. Studiuesi filolog Aristidh Kola, ne vepren e tij "Arvanitasit dhe prejardhja e grekeve"(botim shqip 2002), pasi parashtron dhjetera fakte apo argumenta, bie ne perfundime si:

Te mohosh nje deshmi te tille te shkruar nga Visi, do te thote te jesh pjese e asaj historie te shkruar per injorantet.

Cituar perseri nga Visi
“Që kryengritja të ishte kombëtare, duhej t’i drejtohej të gjithë grekëve, pavarësisht nga ideologjia dhe bindjet e tyre fetare. Por këtu shohim se i drejtohet vetëm të krishterëve dhe nuk ka rëndësi në janë ose jo grekë, pagëzon “grekë”, ndërkohë” që i përjashton grekët e vërtetë, sepse nuk janë të krishterë. E njësuan krishtërimin me Greqinë dhe kjo gjë sot bëhet automatikisht e pranueshme, ndërkohë që është mashtrimi më i madh. Greqia ishte kundërshtuesja më e madhe e krishtërimit! Greqia, grekët dhe qytetërimi grek është viktima-trofe më e madhe e krishtërimit, i cili lindi nga fisi hebre dhe, si një stuhi e zezë, sheshoi çdo gjë të bukur, të mirë e të fuqishme që kishte nxjerrë deri atëherë njerëzimi.” (“Arvanitasit dhe prejardhja e grekëve”, A. KOLA, botimi shqip 2002, fq. 500-1)

Nuk arrij te kuptoj more Visi se cpaten disa obskurantiste "moderne" qe tu kundervune, se ne fakt ti nuk pate ndonje gje me ata anetare, te cilet, paraardhesit e tyre e kane perqafuar fene ketu e 1300 vjet me pare?

Thuhet se genjeshtra ka lindur pernjehere me te verteten.
Po te jetosh me genjeshtra eshte njelloj si te ndertosh nje shtepi buze detit mbi reren e lagur.
Genjeshtra eshte nje shtepi pa themel.
Genjeshtra la kete bote ne injorance qe prej lindjes saj e deri pak kohe me pare
Keto jane fjale popullore te pjekura fort qe ne zhargon do te thote ekstremiste.
Gjithashtu genjeshtra perdoret edhe per qellime te mira njerezore, por jo gjithmone.
Genjeshtra eshte art per ata qe e perdorin ne menyre pozitive.
Genjeshtari mashtron te paditurin dhe armiqte e tij
Sapo Visi demaskonte genjeshtren, te tjereve u dukej sikur kishte mberitur fundi botes.

Pertej genjeshtres fillon nje bote tjeter dhe me e mire sepse jeta e ka vertetuar kete.
Obstruksionistet genjejne popullin e tyre per te mbajtur pushtetin sa me gjate te jete e mundur.
Zhvillimi, progresi, alternativat ne perparim nuk kane kurre asnje lloj lidhjeje me genjeshtren.
Genjeni por mos harroni se ka filozofi me te bukura per te percaktuar te ardhmen, jo vetem te popujve por te cdonjerit ketu.
Kujt do ti shkonte ndermend qe do te shpikej kjo bote e magjishme e lidhjes se njerezve ndermjet internetit?
Por ja qe eshte e vertete dhe po te pyesnim obstruksionistet, sot akoma do ishim njerez malesh duke punuar me qe arat dhe duke pritur meshire prej atyre qe shpiken dogmat fetare.
Genjeshtra eshte tipar i njeriut te keq.
Rrofsh Visi per kete teme qe edhe se me mbajti rreth 3 ore, ja vlente.

Billi

roald

Primus registratum

ja dhe ku po analizojme dhe genjeshtren

Fjale magjike qe te vlen ne cdo moment te jetes.

Përdorimi

Gjen vend rehat kudo ne dialogjet mashkull-femer, femer-mashkull, prind-femije, femije-prind, nxenes-mesues, servil-shef.....njerez-njerez

Gënjeshtrat me popullore

1. Te dua
2. nuk do te te dhembi

3. e kam shoqe

4. kishte trafik

5. jam beqar

6. kam per te mesuar

roberto

Primus registratum

Neqoftese lexoni Descartes ai thote qe edhe fantasia jone eshte e bazuar ne relitet, Meditations on First Philosphy, keshtu qe genjeshtra eshte gjysma e te vertetes sic thote ajo fjala e urte popullore.

inanissa

Primus registratum

dikush thote:
-une genjej!
nese genjen thote te verteten;dhe nese thote te verteten genjen!
e ka zgjidhur Kanti filozofine e genjeshtres!
-------
Megjithate besoj se jeni te gjithe dakort qe-Te verteten e thone te gjithe,ndersa per te genjyer duhet mjeshteri

loris37

Primus registratum

Genjeshtra eshte luks qe ja lejon vetes vetem ai qe di.Mediokri ka frike nga genjeshtra.Ai druhet se heret a vone e verteta do dali ne shesh.

ilirjan

Primus registratum

Ja si e genjeu SATANAI nje tip si ai i forumit ST666;

Cuni kish mbushur gjith trupin me tatuazhe satanike dhe lutej dite e nate qe ta shihte (takonte) SATANAIN .

Nje dite prej ditesh cuni e shef veten ne mes te shkretetires ku degjon nje ze ti thote;

Me ke kerku or cun, nje ku jam , me thuj cfare don.
Te adhuroj pa mase, thote cuni, ZOTI nuk i eshte shfaqur kurre njerezimit dhe nuk jam i sigurte per VERTETESINE e ekzistences se tij.

Dhe jo vetem kjo, ZOTI (thone) te don atehere kur te mundon, sakrifikon, vuan.
Ndersa ti SATAN ti jep kenaqesite e kesaj bote pa mundim, vuajtje, sakrifica.

E vertete cun, thote SATANAI dhe ty me qe me adhuron do ti jap te gjitha.

Takohemi neser ne te njejten ore dhe ne te njejten vend , se sot kam ca pune te ngutshme ,- thote SATANAI

Mire thote cuni, po cfare shenje te le per vendin??? (ndodhej ne mes te shkretetires dhe nuk gjeje asnje gur per shenje)

- Futi nje te dhime per shenje, thote satanai

I fut nje te dhime te plote cuni (per shenje)
dhe bashke me te dhimen i del edhe gjumi (mushi krevatin plot)
/pf/images/graemlins/laugh.gif

I vjetri

Primus registratum

Teme e fuqishme kjo,
Gjynof qe paska met' e shkeputur per 1 vit!

Visi m'u duk pak si teper i ndikuar nga kundershtimet e te tjereve, por nese keshtu i do mushka drute...

Klintoni e ka lexu i ftohte temen, nga fillimi ne fund, dhe ate e vleresoj me shume se te tjeret. Persa i takon genjeshtres, une personalisht, si ateist, edhe Djallin e shoh si nje genjeshter te madhe, si nje kunderfigure te zotit, te shpikur po nga ata qe shpiken "zotin", te tille per te ushqyer urrejtjen per njerin(djallin) dhe dashurine per tjeterin(zotin).

Kurse, genjeshtra i ka kembet e shkurtra eshte nje kryeveper e urtise popullore! /pf/images/graemlins/smile.gif

fieraku1

Primus registratum

Miredita djem dhe vajza,
Keshilla ime eshte qe mos te genjeni kurre. Pasi genjeshtra e pare kerkom edhe te dyten me te madhe akoma per te mbuluar te paren e keshtu me radhe. Domethene e fut veten ne nje rreth nga ku s'del dot me. Por mund te thuhet se genjeshtra eshte semundje pathollogjike.
Te fa fieraku

I vjetri

Primus registratum

Nuk jam dakord me faktin qe nuk duhet te genjejme. Kjo eshte nje utopi. Genjeshtra eshte pjese e jetes se njeriut. Ai qe nuk genjen eshte naiv dhe naivi e ka te humbur betejen e jetes me njerezimin.

Nella

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif

ose betejen me ate qe ka dashur te fitoje.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Une them se Genjeshtra esht e gjat....sa lindja e njeriut!
Ndonjeher esht e "embel"...ndonjeher e "hidhur"...

Sot psh me tha mbesa duke par lajmet rastesisht...- pçe ai bebi qan?!...(Duke par fmijet neper spitale te plagosur) ...Po ja...i thash une (Si e menqme gjamsme) , se esht rrezu pertok tu loz me bebat e tjer (...dhe ndrrova muhabet). Nje shembull banal... por qe te ben sadopak te mendosh rreth ksaj fjale/kuptimin qe ju i jepni.
Mbi genjeshtra po ecim perpara...ne kte bot te flliqur.Filmi "Matrix" per mua...esht teper interesant ,dhe i qendron ksaj teme plotsisht nen shum pika.

tola77

Primus registratum

Te gjithe ne genjejme dhe na genjejne sepse keshtu e do jeta dhe vete ekzistenca,me vjen keq per 4 - 5 faqet e shkrojtura qe nuk flasin per temen por vetem per te shprehur mendimet vetiake se kujt katigorie njerzish i perkasin.

soni2

Primus registratum

e verteta eshte e mire te thuhet por jo e mire gjithmone te dihet .....

edhe ne te verteten ekziston genjeshtra sepse sa te kete nje pol veri dhe nje tjeter nord do te kete genjeshtra

ajo i ka kembet e shkurtra ???? hem mvaret nga disa rrethana qe nuk kane ate si baze por mendoj se nje genjeshter e bere mire eshte nje e mire per njerezit qe kane nevoje te besojne tek diçka dhe te dikush

kishte te drejte ai qe tha
te dua
jam i zhytur ne libra/pune dhe me doli nga mendja
kishte shume trafik
mos tunel alo alo alo ste degjoj me mos çpo behet
me dhemb pak koka sonte se di çkam

etj e shifni se kemi nevoje per genjeshtren :lol: :lol: :lol: :lol: te qeshim zgjatet jeta thone hahahahahahaah

inanissa

Primus registratum

Te genjesh do te thote te mos jesh i sinqerte;;;dhe mos_sinqeriteti eshte vetem nje nder menyrat per te shumfishuar personalitetin e personit.....

Alanis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Luana:
[qb] Te genjesh do te thote te mos jesh i sinqerte;;;dhe mos_sinqeriteti eshte vetem nje nder menyrat per te shumfishuar personalitetin e personit..... [/qb]
:thumbsup:

kurkushi

Primus registratum

Gënjeshtra është ajo që e sundon botën,jo e vërteta...shiqoni doktrinat fetare!

Dardanus

Primus registratum

Gënjeshtra i ka këmbët e shkurtra, e a i ka e vërteta këmbët e gjata ? /pf/images/graemlins/smirk.gif

Gënjeshtra padyshim eshte art, nje art qe nuk e zotron gjithkush.

Pa filozofi hiq
Njeriu genjen per ngitje te vleres se personalitetit te vet
genjen ne rast rreziku te dikujt
genjen per perfitim material
genjen per poshterim te dikujt
genjen per perbuzje te dikujt
genjen per shpetim te dikujt
genjen per perqarje ne mes dikujt
genjen per pajtim ne mes dikujt
genjen per ngacmim te dikujt
genjen per knaqesi shpirterore
genjen per shkaterrim te dikujt
genjen per sherim te shpirtit
genjen per inate te dikujt
genjen nga frika
genjen nga arroganca
genjen nga krenaria
genjen kur nuk din
genjen kur din
genjen pa kurrfar arsye
genjen per qejf te vet
genjen palidhje
genjen me lidhje
dhe e genjen gjithmone vetvehten

---------------
Ti kur po m'rren une hiq nuk p'e diktoj

inanissa

Primus registratum

GENJESHTRA...
ESHTE KAQ E BUKUR SA AS NE SE KUPTOJME...
ESHTE KAQ E VARFER SA...VESHTIRE TA PASUROJME...
ESHTE SHPETIM...ESHTE E DREJTE...
E DASHUR FILOZOFE...
GENJESHTRA TE JEP...TE MERRR...PO NUK TE VRET...

Le_Routard

Forumium maestatis

Jo po ka raste qe edhe te vret. Kush e ma men ate historin popllore me ate mashtrusin qe nji e dy rrente shoket duke i thone hecni se ra zjarri, masnej diten kur ra zjarri me termen nuk shkoj njeri se kujtuan se po rrente prap.

Filozofia e genjeshtres i ka komt e shkurtra. Kur perdoret per mire ja ul vleren rezultatit, kur perdoret per keq ja ngre n'katror.