femrat shqiptare n emigracion

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: femrat shqiptare n emigracion

Posiii, edhe po ta marim Nene Terezen si shembullin e femres shqiptare i bie qe te gjitha shqiptaret te jene te pa prishme. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Femrat shqiptare jane si gjithe femrat e botes, secila eshte unike ne boten e saj dhe i pershtatet mjedisit shoqeror, tendencave dhe situates.

Hellena

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
..si ketu ne france ne angli..gjermani..italie.greqi..hollande..belgjik..austri..amerike..ne femrat shqiptare para se gjithash jemi shqiptare..e emigrante...femra femra...para se gjithash jemi njerez none grua moter...femna shqiptare..eshte nje nene shembullore bujare mikpritese..eshte grua besnike dashuron me pastersi..e pra kjo eshte femna shqiptare /pf/images/graemlins/wave.gif

[/ QUOTE ]

Me pelqeu ky pershkrim

ameba

Forumium maestatis

Posiii, edhe po ta marim Nene Terezen si shembullin e femres shqiptare i bie qe te gjitha shqiptaret te jene te pa prishme. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Femrat shqiptare jane si gjithe femrat e botes, secila eshte unike ne boten e saj dhe i pershtatet mjedisit shoqeror, tendencave dhe situates.

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif LR /pf/images/graemlins/winkwink.gif

Goce mendohu para se me hap ksi temash mi......... /pf/images/graemlins/idea.gif /pf/images/graemlins/goofy.gif

Runner

Primus registratum

Ka shume pak femra te kalibrit te Agnes Gonxhe Bojaxhiut (neneTereza) por shume te kalibrit te Liliana Kondakqit...... e te tjera.

Runner

Primus registratum

Ja tani jame duke degjuar kengen - Mesazh per vajzat Shqiptare
nga grupi LAPARDHIOTET.

O ju famra Shqipetare
pa njeri ne bote te madhe
qofte me hire e pa hira
ajo rruge nuk eshte e mire

Ato rruge nuk jane per grate
qofte edhe flori ne karte

mos e shitni nderin tuaj
per para ne vend te huaj
se trupi dhe bukuria
jane dhurate nga perendia

e ju djema te mendoni
kujt ja merni e ja qoni
motrat tuja ku i shpini
Shqiperise faqen ja nxini.....

Anana

Primus registratum

Une si kuptoj ato femra ne emigracion qe e shesin veten lire. U jepet mundesia qe te edukohen e te shkollohen dhe te jene te zonjat e vetes dhe vene e shesin per plera.

eniad

Forumium maestatis

<font color="black"> Cfare thoni mi, jeni ne terezi nga trute ju? Jo per gje, po keto temat jane bere kaq acaruese dhe pa pike vlere, sa duket sikur jane thjesht shfryrje gishtash ne taste.

Po si mi iu ofroka mundesia te shkollohen dhe edukohen dhe ato nuk e bekan nje gje te tille. Me thuaj mi nje rast kur u eshte ofruar te bejne shkolle dhe nuk kane dashur, por jane marre me gjera te tjera "fitimprurese". Aman mi se na nxite e te mendosh qe jeni shqiptare. Nuk po flas per krenari boshe, se nuk jam as e verber e as debile. Kerkoj te pakten nje minimum objektiviteti. Ato qe shesin trupin le te mbajne pasojat e tyre (nese e bejne me dashje), por nuk mundet kurresesi te hidhet poshte, te shkelet e te perbaltet mundimi i te gjitha atyre qe punojne me shpirt per arritjet e tyre. Mjaft me me kete nxirje skandaloze. E verteta vete eshte e hidhur e mezi tretet; mendo pak t'i shtosh ca kocifoz negativizmi te tepruar sic behet ketu.

Jo po na del edhe ky bukuroshi me siper (se perse me duket ca si i njohur ky /pf/images/graemlins/rolleyes.gif )e na ben moral.

Ma vaaaaaaaa.... vaaaaaa </font>

pinkparadise

Forumium maestatis

se njofte nga leshi mi /pf/images/graemlins/laugh.gif .... prit kur te na flasi per Enverin tani /pf/images/graemlins/laugh.gif

Anana

Primus registratum

Woa, che nervi:). Une s'kam pas ndonjehere status refugjati po mesa di une statusi refugjat te jep te drejten te vesh ne shkolle pa paguar, per te mos permendur tani vizitat mjekesore pa leke etj. Asgje s'eshte e lehte dhe asgje nuk te vjen perpara ne pjate qe ta hash dhe duhen sakrifica. Nuk eshte arsye te viktimozosh veten sepse ke kete apo ate problem dhe te zgjedhesh rrugen me te dukshme.

Si femer me vjen keq kur shof goca te tjera qe zgjedhin kete rruge sepse ka gjithmone nje alternative tjeter. Me kujtohet nje drejtoreshe shkolle nje here qe na mblodhi tere gocat per te na bere moral. "Jane gocat ato qe vendosin respektin ne nje marredhenie tha". S'po them ta marresh keshtu kallep po ka moral te mire te kjo shprehje.

pinkparadise

Forumium maestatis

...Se pari ne nje vend te huaj nuk eshte vetem statusi i rrefugjatit...
Fillimisht qe ta kesh kete status eshte qamet i veshtire.

Statuset e tjera dun b**** qe tja dalesh, dhe ndonjehere edhe kur ke b**** ke mungesen e shancit, ke mos dhenje e nje dore ndihme nga dikush, ke te qenurit te humbur ne nje vend tjeter me kulture tjeter etc etc etc ku asnjriut nuk i rruhet se ti mer fryme apo vdes rrugeve si qen, dhe pikerisht keto gjerat anesore (qe edhe pse ti ke deshiren e mire per tja dal) te bejne qe te marresh vendime te tilla, sepse jo gjithmon e ke ate "alternativen tjeter".

Pervec atyre qe e kan profesjon dhe pasjon prostitucjonin, te tjerat qe e bejne e kan nga halli, se nuk e kan pas nojhere mundesine te bejne gjera te tjera, sepse robt duhet te jetojne, dhe sjeton dot me fryme e shenjte, sma ha mendja se kan zgjedh rrugen me te lehte dhe te dukshme o yllka shembullore.

eniad

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/eek.gif Huh /pf/images/graemlins/eek.gif ? Statusi i refugjatit te jepka mundesine te shkollohesh pa paguar dhe vizita mjekesore falas /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif ? Aman te keqen me thuaj ne c'vend, se te betohem do vete me vrap ne kembe (jo me avion e tren).

Moj çupe, se me thene te drejten po me habit sa s'ka, e para, une jo vetem nuk viktimizoj veten (s'e kam patur kurre zakon. Kam qene gjithnje e forte shkemb ne kete pike, faleminderit Zotit), por nuk viktimizoj as te tjerat.

Eshte pergjithesimi ai qe behet acarues. Si mund te flasesh me aq siguri kur nuk ke qene kurre jashte (ne statusin e refugjatit) dhe nuk e di c'do te thote te jetosh atje dhe si jetojne atje shumica e femrave shqiptare. E di ti qe, pertej atij grupi femrash (jo vetem shqiptare) qe shesin veten me ose pa deshire (ky grupi i fundit eshte me njerez qe vuajne dhe nuk e kane zgjedhjen e tyre), femrat shqiptare te bejne te ndihesh vertet mire, se punojne kaq shume, se kane kaq shume ambicje per te treguar se jane te zgjuara dhe dine te ecin; njesoj me te gjitha femrat e tjera. Mjaft i bete keto fenomene "vetem shqiptare". Keto jane dukuri te perbotshme dhe natyrisht qe duhen luftuar, por prirja per t'u dhene origjinen shqiptare eshte e patolerueshme.

Ate shprehjen qe ke vene aty, duhet ta lexosh pak me mire vete dhe do e kuptosh qe shume me teper se aq.

Anana

Primus registratum

Te drejte ke, dakort jam. Por, kam pare vajza ne fakt qe kishin status refugjati dhe i kishin mundesite per tu bere te pavarura me gjithe komplikacionet po ne vend qe te perpiqeshin per vete rrinin ankoheshin. Me erdhi keq, potencial i humbur. S'kam ndermend te bej moral, vetem se sinqerisht me vjen keq, na nxjerrin dhe ne te tjerave namin e keq. Dhe sinqerisht, si femer e vetme ne vend te huaj, shancet jane shume njerez do perpiqen te te hedhin ne prostitucion. Nje goce amerikane me tha nje here "ka gjithmone nje alternative tjeter". Mu ngulit kjo shprehje dhe eshte e vertete.

Runner

Primus registratum

Me respekt "Satin_Black" une nuk e kisha qellimin te te ofendoj ty apo vajzat tjra panvaresishte kufiri, por per fate te keqe ky eshte realiteti ketu ne Evrope e poashtu edhe ne Shqiperi, nuk dua te them se mashkulli meshte me i mire por ne duhet qe dreqit ti themi dreq nese deshirojme ta ndryshojme boten dhe ne.
Sa i perkete asj qe ti shkrove ne rreshtin e pare ne lidhje me refugjate eshte e vertete , nese nuk beson me shkruaj e-mail dhe une do te tregoj ku dhe si mundesh te kerkosh strehim dhe do te marrish me garancion strehim politik apo humanitare.
Une ate qe shkrova me larte ishte me qellime te mira e jo ti perlyej femrat Shqiptare.

eniad

Forumium maestatis

<font color="black"> Ore, nuk po them une "shikojini gjerat ngjyra-ngjyra" (shih me siper shkrimin tim te pare), por duhet folur objektivisht dhe ftohte.

Sa per te dyten, nuk kam ndermend te emigroj, qe thjesht nje pergjigje metaforike per parashkruesen. Falenderit, gjithesesi. </font>

pinkparadise

Forumium maestatis

Yllka, nojhere duhet me qen i fije realiste, ke parasysh, se shprehje te bukra ka sa te dush...edhe une i kam ca qe me heqin petllen...por jam e bindur qe ndonjehere "alternativa tjeter" nuk ekziston...

ne ate qe shkrujta, te thashe pervec atyre qe e kan "profesjon dhe pasjon" prostitucjonin/k***llikun ...keshtu qe ndoshta personat per te cilat flisje e kam me qef ...

o Runner, na ndrico pak te lutem...ku dhe si i behet per strehim politik...ma garanciono pak te lutem /pf/images/graemlins/rolleyes.gif ...

Anana

Primus registratum

Si mund te flasesh me aq siguri kur nuk ke qene kurre jashte (ne statusin e refugjatit) dhe nuk e di c'do te thote te jetosh atje dhe si jetojne atje shumica e femrave shqiptare.

[/ QUOTE ]

E di, te jesh e sigurt. Nuk eshte e nevojshme te hyj ne detaje por kam shume vite qe jam larguar nga Shqiperia. Nuk kam asgje kunder teje, s'te njof. Thjesht po diskutoja.

Anana

Primus registratum

Yllka, nojhere duhet me qen i fije realiste, ke parasysh, se shprehje te bukra ka sa te dush...edhe une i kam ca qe me heqin petllen...por jam e bindur qe ndonjehere "alternativa tjeter" nuk ekziston...

[/ QUOTE ]

Shume dakort jam. Besoj se vepron dhe ajo shprehja tjeter "Survival of the Fittest".

S

Scorpion

Guest

Clirohuni nga komplekset ojjjj gra...