Re: femrat shqiptare n emigracion
/pf/images/graemlins/eek.gif Huh /pf/images/graemlins/eek.gif ? Statusi i refugjatit te jepka mundesine te shkollohesh pa paguar dhe vizita mjekesore falas /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif /pf/images/graemlins/eek.gif ? Aman te keqen me thuaj ne c'vend, se te betohem do vete me vrap ne kembe (jo me avion e tren).
Moj çupe, se me thene te drejten po me habit sa s'ka, e para, une jo vetem nuk viktimizoj veten (s'e kam patur kurre zakon. Kam qene gjithnje e forte shkemb ne kete pike, faleminderit Zotit), por nuk viktimizoj as te tjerat.
Eshte pergjithesimi ai qe behet acarues. Si mund te flasesh me aq siguri kur nuk ke qene kurre jashte (ne statusin e refugjatit) dhe nuk e di c'do te thote te jetosh atje dhe si jetojne atje shumica e femrave shqiptare. E di ti qe, pertej atij grupi femrash (jo vetem shqiptare) qe shesin veten me ose pa deshire (ky grupi i fundit eshte me njerez qe vuajne dhe nuk e kane zgjedhjen e tyre), femrat shqiptare te bejne te ndihesh vertet mire, se punojne kaq shume, se kane kaq shume ambicje per te treguar se jane te zgjuara dhe dine te ecin; njesoj me te gjitha femrat e tjera. Mjaft i bete keto fenomene "vetem shqiptare". Keto jane dukuri te perbotshme dhe natyrisht qe duhen luftuar, por prirja per t'u dhene origjinen shqiptare eshte e patolerueshme.
Ate shprehjen qe ke vene aty, duhet ta lexosh pak me mire vete dhe do e kuptosh qe shume me teper se aq.