"Femrat ne timon nje rrezik konstant"...e vertete?

mona

Primus registratum
Re: "Femrat ne timon nje rrezik konstant"...e vertete?

Ej Apache e mora vesh qe je maskulist por mos guxo te zihesh me femrat se iken me vrap pastaj. Shaka.
Nuk eshte e vertete si thua ti jo . Ka sa te duash gomarica ne timon por gomeret jane ne mase.

Erison700

Forumium maestatis

Te them te drejten maskulist nuk jam, por un jam ai qe ka pesuar 2 here aksidente nga femrat ne timon. Lene iher komshijen time qe nje here ne tre dite do te ma gervishte makinen ne parkimin e pallatit. Cdo mengjes kur dilja shikoja makinen se mos kishte ndonje gervishtje te re derisa e zbulova sepse nje dite e kishte ferkuar aq shum sa kishte lon ene bojen e vet ne vendin ku e kishte gervishtur.

Une per inot te cunave nuk ua hedh syte,po per te kput s'kam kput akoma,me sheh syri pishe fare :eek:

Fillimisht postuar nga m.o.n.a:
[qb] Hej Moira po jo pa semafor mi se nuk ka lezet se na shajne pastaj. [/qb]
---------

Po kur kam krahum mi...
ninja.gif

Erison700

Forumium maestatis

Iher tjeter boni vaki qe isha mbrapa nje gruaje ne nje karburant dhe po prisja qe ajo te mbaronte se beri benzin dhe te futesha un. Ajo beri benzinen dhe iku mren me pagu, kur,... erdhi dhe hypi direkt ne makin dhe e la tapen e benzines siper gabines te makines ene iiikuuuuuu..... /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/blush.gif

E di qe nuk ju vjen mire por edhe ne meshkujt kemi gabime por femrat ato gabimet e veta i kane o zot na ruj :eek: :eek:
excl.gif
:smash:

mona

Primus registratum

Hej hej stop. Ato jane gabime njerezore dhe jo femerore . Ku e di ti si e ka pas hallin tjetra . Po sikur nje dite te te leje e dashura ty edhe ti maje men cfare gafash mund te beje si psh: Ne vend te benzines do beje nafte etj etj......

Erison700

Forumium maestatis

Gabimet jane difektet e njeriut kjo sdiskutohet.
Por robi kur eshte me makin nuk duhet me menu ngjarjet e dites, nuk eshte biciklet ajo.

Oliver/Andi

Forumium praecox

prap mire vajzat e reja mund ta mesojne, por duhet ndaluar marrja e patentes grave 40 e siper (si puna e Nenes sime;) qe nisen 4 ore perpara per te shkuar ne nje vend 100 km me larg (mjere ai qe e ka para) ......

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Oliver:
[qb] prap mire vajzat e reja mund ta mesojne, por duhet ndaluar marrja e patentes grave 40 e siper (si puna e Nenes sime;) qe nisen 4 ore perpara per te shkuar ne nje vend 100 km me larg (mjere ai qe e ka para) ...... [/qb]
Olivero ke gjithmone opsionin te parakalosh /pf/images/graemlins/smile.gif Juve cunat si me qene shtatanike mor amani /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pastaj kam vu re qe meshkujt jane anti-signals. Nuk e kane idene qe signalet kane nje funxion dhe nuk i kane bere kot, per te zbukuru makinen /pf/images/graemlins/laugh.gif
Dhe ja vini fajin femrave pastaj :mad: /pf/images/graemlins/tongue.gif

Katja

Primus registratum

APACHE vazhdo ti cuno vazhdo se je tu e mush kupen :mad:
Vec mos te pafsha noiher ne rruge :mad:
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tr@l@l@:<br />[qb] APACHE vazhdo ti cuno vazhdo se je tu e mush kupen :mad:
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Kot, per kuriozitet: do e shtypesh e? /pf/images/graemlins/tongue.gif
Apacho, ruhu se kur ta bo benë kjo... e hongre! Po deshe info mbi marken, ngjyren, targen e makines se tralalase, me thuaj, do jem i lumtur te shpetoj nje jete njeriu me shume ne kete bote plot me vuajtje /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb]
Fillimisht postuar nga tr@l@l@:<br />[qb] APACHE vazhdo ti cuno vazhdo se je tu e mush kupen :mad:
[/qb]
Kot, per kuriozitet: do e shtypesh e? /pf/images/graemlins/tongue.gif
Apacho, ruhu se kur ta bo benë kjo... e hongre! Po deshe info mbi marken, ngjyren, targen e makines se tralalase, me thuaj, do jem i lumtur te shpetoj nje jete njeriu me shume ne kete bote plot me vuajtje /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Oreeeee i poshteeeerrrr
blush.gif
Thuja po ta majti :mad: /pf/images/graemlins/laugh.gif

Hermesss

Primus registratum

E c'a do m'bosh? Apo me nje rrote do shtypesh Apache, me tjetren mua /pf/images/graemlins/tongue.gif

Archi

Forumium praecox

Une per veten time kam me teper qejf te jem pasagjer dhe e dashura ime te ngase makinen sesa t´i jap une makines dhe te kem te dashuren pesagjere. Me besoni o njerez, nuk ka gje me te merzitshme sesa e dashura ime kur eshte e ulur si pasagjere. E gjitha fillon me pyetjen:
"Kush do e ngasi makinen?"
"Ke qejf ta ngasesh ti?" - i them.
"Si te duash ti"- me thote.
"Ok" i them "po e ngas une". Kjo thjesht nga prakticiteti dhe per te mos vazhduar debatin "Kush do e ngasi makinen" ne -6 grade Celsius. Por nuk eshte e thene. Sa nisemi fillon tortura:
"Ti akoma kujton se une nuk di ta ngas makinen po aq mire sa ti"
"Ti akoma nuk ke besim tek mua"
"Shpirt po ecen, shume shpejt"
"Shpirt ketu lejohet vetem 30 km/h"
"Po futet ai nga e majta"
"Me ngadale"
"Futi marsh tjeter" (nuk e di ku e ka mesuar kete fjali, sepse makina ime ka marshet automatike).
"I ke ndezur dritat?" (Kjo kur eshte ora dy e nates dhe kemi rreth nje ore qe ecim. Kam pershtypjen se e dashura ime nuk ben dallim mes erresires se plote dhe dritave te makines)
"Ti harxhon shume benzine" (Kjo nje menyre e terthorte per te me thene qe une eci me shpejtesi)

Prandaj ata qe thone qe femrat ne timon jane rrezik konstant, e kane shume gabim. Rreziku me i madh vjen po qe se femrat jane pasagjere. Sipas statistikave ne aksidentet qe bejne shoferat meshkuj, 68 % e rasteve ka qene e dashura prane. Ne 24 % e rasteve ka qene mamaja ne sedilen perbri dhe pjesa tjeter ka ardhur si pasoje e fjetjes ne timon, ngaqe s´kane patur njeri prane.
Mendoni dhe gjykoni

holtienka

Forumium praecox

Archi ka pas ngare noiher makine ajo e dashura jote.
Te arrish te besh pyetje i ke nez dritat ose futi marshin kur o mekanike than, do e ket mare me te qame patenten. Une kam 3 vjet qe ngas makinen, i think iam doing just fine with it. Qofte mashkull ose femer depends sa e vemendshme je duke driving dhe e kujdeshme. Por ne usa meshkujt e kane % me te madhe te accidenteve.

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb] E c'a do m'bosh? Apo me nje rrote do shtypesh Apache, me tjetren mua /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
Jo , Jo Apachen do shtyp. Ty e di une se c'te boj , osht surprize /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Archi:
[qb] Une per veten time kam me teper qejf te jem pasagjer dhe e dashura ime te ngase makinen sesa t´i jap une makines dhe te kem te dashuren pesagjere. Me besoni o njerez, nuk ka gje me te merzitshme sesa e dashura ime kur eshte e ulur si pasagjere. E gjitha fillon me pyetjen:
"Kush do e ngasi makinen?"
"Ke qejf ta ngasesh ti?" - i them.
"Si te duash ti"- me thote.
"Ok" i them "po e ngas une". Kjo thjesht nga prakticiteti dhe per te mos vazhduar debatin "Kush do e ngasi makinen" ne -6 grade Celsius. Por nuk eshte e thene. Sa nisemi fillon tortura:
"Ti akoma kujton se une nuk di ta ngas makinen po aq mire sa ti"
"Ti akoma nuk ke besim tek mua"
"Shpirt po ecen, shume shpejt"
"Shpirt ketu lejohet vetem 30 km/h"
"Po futet ai nga e majta"
"Me ngadale"
"Futi marsh tjeter" (nuk e di ku e ka mesuar kete fjali, sepse makina ime ka marshet automatike).
"I ke ndezur dritat?" (Kjo kur eshte ora dy e nates dhe kemi rreth nje ore qe ecim. Kam pershtypjen se e dashura ime nuk ben dallim mes erresires se plote dhe dritave te makines)
"Ti harxhon shume benzine" (Kjo nje menyre e terthorte per te me thene qe une eci me shpejtesi)

Prandaj ata qe thone qe femrat ne timon jane rrezik konstant, e kane shume gabim. Rreziku me i madh vjen po qe se femrat jane pasagjere. Sipas statistikave ne aksidentet qe bejne shoferat meshkuj, 68 % e rasteve ka qene e dashura prane. Ne 24 % e rasteve ka qene mamaja ne sedilen perbri dhe pjesa tjeter ka ardhur si pasoje e fjetjes ne timon, ngaqe s´kane patur njeri prane.
Mendoni dhe gjykoni [/qb]
Archo ktu te jap te drejte , por deri te pika e fundit e listes ama, jo me poshte. Edhe une kur jam pasagjere , vdes po nuk i futa icik turinjte, nuk e di pse .
unsure.gif

eM

Paper Moon

I give up! :smash:

maskilizmi ne max ketu! /pf/images/graemlins/blush.gif
tongue-.gif

Erison700

Forumium maestatis

Hermes car e ka ajo targen mer aman se jo per noi gjo po ma paska bo ben. Me sa qef e kisha me vajt ne vere ne shpi, po ce do ajo ma kalli daten. U pa puna duhet me ble noi tank per me hec i qete nga tralalaja.

Per temen. Kjo ka ndodh me te vertete.
Kur isha ne autoshkolle, ditet e para e instruktori pyet nje goc: Per car mendon ti qe shreben kjo pasqyra(dmth ajo perbrenda makines siper ne xham).
Edhe ajo i pergjigjet: Per ti dhene nje dore makiazh shpejt e shpejt fytyres. /pf/images/graemlins/laugh.gif

TranofiljA

Primus registratum

Besoj se cdo gje ka te beje me eksperiencen e te dhenit te makines. Fakti qe te jepet patenta s'do te thote qe e ke idene e te dhenit te makines.

Praktike njerez..praktike /pf/images/graemlins/laugh.gif

Po te jem pasagjere..kam per borxh me ta nxi jeten..aq me shume shoqeve te mija /pf/images/graemlins/blush.gif
rolleyes-.gif
Nuk e bej kastile
blush.gif