Feja e shqiptarit eshte shqiptaria!

M

Mortal

Guest
Re: Feja e shqiptarit eshte shqiptaria!

Shqiptaria (pa pasur nevojen e perdorimi te germave te medha)eshte nje term perdorimi i te cilit e perforecon edhe me shume idene qe Shqiptaret jane te ndare dhe bashkohen vetem ne 'rast rreziku e nevoje'.

Patriotizmi ka rendesi, shume. Por, njerez zgjohuni!!! Keto mendime te tilla te lene ne vend numero. Mos e lini 'kete fene' tuaj tu udheheqe jeten.

Shqipetari nuk ka fe. Nuk jemi vend fetar sado qe praktikat fetare jane te gjithaneshme. Shqipetari ben ligjerata per liri dhe nderkohe i ve prangat vehtes, sepse ja c'eshte feja: Burgim shpirteror. Procesi i metamorphizimit me pas eshte i paevitueshem. Ai kthehet ne parazit.

Admir

Forumium maestatis

E mor Shea. Pikerisht per kete quhemi SHQIPERI dhe jo Arabi, apo Vatikan. Pse e krahasoni Shqiptarine me kombet e tjera? Per ne feja nuk ka pasur asnje rol vendimtar. Mysliman e katolik behesh kur te duash, por SHQIPTAR njeriu lind i tille.

M

Mortal

Guest

Ok, te kuptoj. Por eshte krejtesisht i panevojshem ky atdhetarizem. Nuk mund te shpetoje dot njeri kombesise se tija, ajo vlon neper vena. Por me thuaj, pse eshte kaq e domosdoshme te qenurit ne tension dhe te vetdijshem per kete gje? Mos valle po druhemi se po 'vdes' Shqipetari dhe Shqiperia? E nqs kjo eshte frika, ky ndergjegjesim eshte i pamjaftueshem per te ndryshuar dicka.

Admir

Forumium maestatis

I pamjaftueshem eshte, drejte e ke. Keto jane thjesht fjale. Se a i meson Shqip femijes ti jashte shtetit apo jo ky eshte vendim qe merret ne baze te ndjenjes atdhedashese qe njeriu e fiton nga rrethanat, qofte ky edhe Albforumi.

M

Mortal

Guest

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Nuk do te gjendesha ketu apo duke te replikuar nqs do te mendoja ndryshe, por 'Gjella me kripe, e kripa me karar'.

Naten e mire /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

Admir

Forumium maestatis

Naten. Perfundimi atehere u pa....Kujdes me kripen! /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/smile.gif

jimmy84

Primus registratum
Re: Feja e shqiptarit eshte shqiptaria

Kot qe flasim per budallalleqe. Merremi me ndonje gje me interesante. Psh e di ate historine e policit qe kerkoi panine me qofte dhe kur qoftexhiu i tha "Nuk kam panine" polici ia ktheu "E mire me jep panine me djathe"?
Do thuash ti "C'a lidhje ka kjo me temen". Po jo mo se nuk ka lidhje po e thashe per muhabet.

gurax

Pan ignoramus
Re: Feja e shqiptarit eshte shqiptaria

/ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/lol.gif Shqiptar je dhe ti si te tere ketu. /ubb/images/%%GRAEMLIN_URL%%/laugh.gif

Sahit Rexhepi Keca

Valoris scriptorum
ketu secili duhet te dije te bej diferencen sepse shqiptari-a tregon nacionalitetin e jo fene.
ti shoqe nacionaliteti dhe kombi kombi është baza e një popoulli,kurse besimi religjioni është besim në veqanti i një populli.ku kombi dhe besimi i një populli ësht baza themelore e një shoqërie.

joetisti_

Locus omnem
Shqiptaria eshte fe(besim)? Jo. Shqiptaria ka vlere(dashuri e madhe per atdheun dhe per bashkeatdhetaret)? Po. Ai qe e ka thene, besoj une, nuk ka dashur te thote qe besimi duhet mohuar(besimi fetar) por qe mbi te gjitha duhet te veme dheun e babes dhe te nanas. Kjo eshte e bukur, per mua.

hareid

Papirus rex
Feja e shqiptarit kurre nuk ka qene, nuk eshte dhe nuk do te jete shqiptaria. Fete e shqiptareve kane qene: me heret paganizmi, me vone krishterizmi, islamizmi, edhe, edhe...perfshire edhe ata qe nuk besojne ose dyshojne (ateizmin dhe agnosticizmin)
Nje gjerman, nje amerikan, nje francez....kurre nuk do te thote se feja e tyre eshte gjermanizmi, amerikanizmi..... Nese pyeten ne perkatesine kombetare thone jam gjerman, jam francez, jam amerikan...por nese pyeten ne perkatesine fetare thone besoj ose nuk besoj, i takoj apo nuk i takoj kesaj apo asaj feje.......

Hektor12

Locus omnem
problemi ne kete rast eshte qe sduhet perziere feja mw problemet e shtetit kombit jo ne kuptimin e ngushte te zevendesimit te tyre me ceshtje kombetare ne menyre mekanike

scadarsko

Locus omnem
Feja e shqiptarit kurre nuk ka qene, nuk eshte dhe nuk do te jete shqiptaria. Fete e shqiptareve kane qene: me heret paganizmi, me vone krishterizmi, islamizmi, edhe, edhe...perfshire edhe ata qe nuk besojne ose dyshojne (ateizmin dhe agnosticizmin)
Nje gjerman, nje amerikan, nje francez....kurre nuk do te thote se feja e tyre eshte gjermanizmi, amerikanizmi..... Nese pyeten ne perkatesine kombetare thone jam gjerman, jam francez, jam amerikan...por nese pyeten ne perkatesine fetare thone besoj ose nuk besoj, i takoj apo nuk i takoj kesaj apo asaj feje.......
thanja ose ndryshe kujtesa e t madhit Pashko Vasa ndaj kombit shqiptar,kur ato kohna ishte nji cop me vatikanin,nji cop me stambollin,nji cop me grekun e cdo shqiptar indentifikohej jo me kombsi por me fene si nji musulman thoshte jam turk,apo nji i kshten orthodox jam grek....u detyru qe te vej ndergjegjsimin per bashkim komtar e jo ate fetar,ku shqipnija ishte kthy si hambar i interesave shkatrimtare ndaj kombit me t vjeter t europes,ku sot kemi faktin real qe nuk na njeh e nuk na kan futur ne lavdine e historise europiane.