ti shoqe nacionaliteti dhe kombi kombi është baza e një popoulli,kurse besimi religjioni është besim në veqanti i një populli.ku kombi dhe besimi i një populli ësht baza themelore e një shoqërie.ketu secili duhet te dije te bej diferencen sepse shqiptari-a tregon nacionalitetin e jo fene.
thanja ose ndryshe kujtesa e t madhit Pashko Vasa ndaj kombit shqiptar,kur ato kohna ishte nji cop me vatikanin,nji cop me stambollin,nji cop me grekun e cdo shqiptar indentifikohej jo me kombsi por me fene si nji musulman thoshte jam turk,apo nji i kshten orthodox jam grek....u detyru qe te vej ndergjegjsimin per bashkim komtar e jo ate fetar,ku shqipnija ishte kthy si hambar i interesave shkatrimtare ndaj kombit me t vjeter t europes,ku sot kemi faktin real qe nuk na njeh e nuk na kan futur ne lavdine e historise europiane.Feja e shqiptarit kurre nuk ka qene, nuk eshte dhe nuk do te jete shqiptaria. Fete e shqiptareve kane qene: me heret paganizmi, me vone krishterizmi, islamizmi, edhe, edhe...perfshire edhe ata qe nuk besojne ose dyshojne (ateizmin dhe agnosticizmin)
Nje gjerman, nje amerikan, nje francez....kurre nuk do te thote se feja e tyre eshte gjermanizmi, amerikanizmi..... Nese pyeten ne perkatesine kombetare thone jam gjerman, jam francez, jam amerikan...por nese pyeten ne perkatesine fetare thone besoj ose nuk besoj, i takoj apo nuk i takoj kesaj apo asaj feje.......