FATI..., ç' eshte?

arun

Primus registratum
Re: FATI..., ç' eshte?

Fillimisht postuar nga Wallsingham:
[qb] Un vero uomo la fortuna se la costruisce da se !!! [/qb]
jam dakort me ty por per te ndertuar fatin vete duhen tre gjera te domosdoshme

1-puna,aksioni, (ose karma ne gjuhen sanskrite)

2-dituria,konoshenca,(ose njohuria e kulluar)

3-dashuria,devocioni,(ose adhurimi absolut)

pa keto tre faktore esenciale fati nuk ndertohet dot

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] O Arun ti i lexon te gjitha ato qe poston? Pse s'i permbledh me dy fjale o burr se boll kemi per te lexu nga ane te tjera. [/qb]
(po ta plotesoj deshiren dhe shume shkurt)

per te ndertuar fatin vete duhen tre gjera te domosdoshme

1-puna,aksioni, (ose karma ne gjuhen sanskrite)

2-dituria,konoshenca,(ose njohuria e kulluar)

3-dashuria,devocioni,(ose adhurimi absolut)

pa keto tre faktore esenciale fati nuk ndertohet dot

Fati eshte nje lloj telepatie...nuk ka te beje aspak me inteligjencen .Instikti eshte rrjeta per te kapur fatin..!!
Gjejeni kush e ka thene.. :wave:

Do t'a ndryshoja fare pak thenien:-Fati eshte ajo qe marrim nga gjithe ajo qe kerkojme.. /pf/images/graemlins/wink.gif

Presidenti

Forumium maestatis

bo vaki ca gjona s'i kerko po te vijn ne dere i bin me shqelm e thoj..."ho me ...s'ta mur menja ah?!"

po kto ça jan?

regele

Forumium maestatis

Une mendoj se fati eshe rezultati i punes dhe menyres sone se te jetuarit, por te cilin nuk jemi ne gjendje ta shohim gjithmone..atehere kur e gjejme habitemi, por ne te vertete eshte dicka shume normale per te cilen kemi punuar, menduar e jetuar!

papucja

Primus registratum

Te gjendesh ne kohen e duhur ne vendin e duhur me njerezit e duhur???!!!
Sa e pakuptimte kjo fjalia...po nuk di si ta perkufizoj ndryshe fatin, se me duket shume abstrakt.
Fati mendoj une, eshte nje moment i panjohur ne kohe apo rrethana qe nuk varen nga ty, te cilat mund te ndryshoje rrjedhen e jetes tende (per mire apo per keq, ne ket rast quhet fat i zi /pf/images/graemlins/laugh.gif ), ashtu si e kishe deshiruar dhe kerkuar me pare me aq mund, ose sic nuk e kishe menduar e imagjinuar kurre.
Kshu them una...po sesi, ku e kur ndodhin keto rrethana, kete nuk mund ta parashikosh kurre.

Anana

Primus registratum

Une s'i besoj fatit se s'kam fat hic. Cdo gje e mir qe mund te me kete ndodh s'ka qene thjesht fat.

ledioni

Primus registratum

Ne fillim duhet vertetuar qe ekziston nje "fat", pastaj duhet thene se cfare eshte. Edhe nese ekziston fati eshte asgje, sepse njeriu e krijon vete fatin e tij.

A mund te quhet rastesi apo Fat qe ne nje bllok pallatesh 5 katesh ,brenda 6 muajve , ne te njejten hyrje dhe ne te njejtin krah ,ne 4 familje te ndryshme te ndodhin 4 vdekje ,3 nga te cilat 16-22 vjec ?? Nder keto 3 vdekje aksidentale dhe nje natyrale.. :shrug:

martix

Primus registratum

mendoj qe fati eshte psikoze me te cilen njeriu ngushellon veten ne pesimizem e optimizem..

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Yllka shembullore:
[qb] Une s'i besoj fatit se s'kam fat hic. Cdo gje e mir qe mund te me kete ndodh s'ka qene thjesht fat. [/qb]
'Fati' nuk eshte vetem kur na ndodh diçka e mire /pf/images/graemlins/wink.gif .
Fati - them une - eshte ajo qe ndodhet ne mes 'çdo gje varet nga ne' dhe 'çdo gje varet nga fati'.

p.s. koncepti 'fati' me ka terhequr perhere.

Vis Elbasani

Forumium praecox

Gjithsesi, ajo cka duhet t'i kerkojme vetes mbi pergjigjet rreth fatit eshte mëdyshja nese fati eshte i paracaktuar/i shkruar apo fati vetecaktohet/veteshkruhet...

Sipas meje, kjo nuk eshte nje absolut. Njeriu varet nga mjedisi ku lind dhe ritet. Persa kohe ai nuk deshiron ta ndryshoje kete, fati i tij mbetet i paracaktuar - ai beson se fati i tij ishte te ritet dhe te jetoje ne ate mjedis ku lindi. Kur ky person kerkon te ndryshoje mjedis, te testoje veten, te zbuloje aftesite e reja dhe caqet e vetes se tij, ai kerkon te ndryshoje jetese dhe fillon te bindet se fatin mund ta caktoje vete, pra, te thyeje besimin se fati i tij ishte i paracaktuar nga natyra/zoti/vendlindja/familja.

Presidenti

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Moira:
[qb] A mund te quhet rastesi apo Fat qe ne nje bllok pallatesh 5 katesh ,brenda 6 muajve , ne te njejten hyrje dhe ne te njejtin krah ,ne 4 familje te ndryshme te ndodhin 4 vdekje ,3 nga te cilat 16-22 vjec ?? Nder keto 3 vdekje aksidentale dhe nje natyrale.. :shrug: [/qb]
po kur zbret Azraili s'e nxjerr rrugen bosh...

godfather

Primus registratum

fatin nuk eshte si ta kerkosh po si ta gjesh... /pf/images/graemlins/laugh.gif

me bo me e ndokush ket postim kan per tme dekretu direkt per kaderije.... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif