Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

cacol

Forumium maestatis
Re: Fakulteti Ekonomik duhet reformuar, por si?

LiPS, pra 80% e atyre qe diplomohen ushtrojne plotesisht profesionin per te cilin jane kualifikuar ? Me duket disi e pamundur, sepse nje gje eshte te punosh si menaxhere, nje gje tjeter eshte te mbash llogarite e nje dyqani rrobash...

^^MIA^^

Forumium maestatis

Eshte rritur tregu i punes edhe pse me te jane rritur edhe pretendimet e studenteve.Sdq ,realisht duke u nisur nga vetja ime dhe eskperienca ,mund te them qe eshte shume e veshtire te gjesh nje pune te kualifikuar nese ske rekomandimet nga personat e duhur.

Sirena

Primus registratum

Lips...asgje nuk dihet ne maje te gishtave...asgje dhe asnjehere!Kjo eshte dicka qe ben mire ta kete parasysh cdo student dhe profesor,keshtu evitohen arroganca te kota nga te dyja palet.Jam shume dakort ne kerkimin e te drejtave,por ama nuk jam dakort kur behen pohime absolute si ai i yti.Mgjs ka shume mangesira nga ana e profesoreve ne Shqiperi,s'mund te thuhet "Studentet jane me te mire se profesoret".Lips,te jesh e sigurte qe edhe ai profesor qe ty nuk ta mbush mendjen,po deshi te te kape diku e te te ngele mund ta beje kur te doje,sepse do kete gjithmone dicka qe ai me eksperiencen e tij me te madhe do ta dije me mire se ty qe je studente.

cacol

Forumium maestatis

Dimiri ka nje ore qe shkruan... leshoje mo te shkreten leshoje /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

Sirena, profesori te kap me cdo gje,sic mund te perdori kohen e provimit per tu kapur,por kjo sdo te thote qe studenti nuk di,thjesht studentin nuk i eshte dhene mundesia ta shpalose dijen e tij.Eshte njesoj si te ngrihem une ne minuten e 60 dhe ti them profesorit ,boll shpjegove lere mesimin pergjysem se kaq eshte koha jote,normalisht ora mesimit eshte 90 minuta dhe si do kete lene cerek mesimi qe mund te jete i rendesishem pa shpjeguar.Ai sdo ndihet i kompletuar ne ate qe ka dhene gjate ores,kjo eshte ajo qe do ndjeje profesori.Pikerisht keshtu ndihet dhe studenti ne provim.
Pra,te kapesh studentin sdo te thote qe e ben ate me pak te ditur.Nuk vura ne dyshim dijen e profesorit,por kur ai ka qene student si une e si ty ,kemi qene ne te njejtat pozita,dhe mund te kene qene student me te zgjuar e me te prirur se ai..ndaj kjo se ben ate me te mire se NE.Kuptove?

dimir

Forumium praecox

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Dimiri ka nje ore qe shkruan... leshoje mo te shkreten leshoje /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

dimir

Forumium praecox

kshu si shkrun ti lips duket se je pak jashte hadhit te mases se studenteve...
Dmth, me sa kuptoj une, po shtron kerkesa luksi ...
....flet per kohen qe duhet per te marre noten 10...
...flet per te drejta qe te perkasin por qe nuk i ushtron dot ose nuk te lene ti ushtrosh....
.....nuk ke ngelur ndonjehere....
....nuk paske qare ndonjehere (ne fakt nuk te kane bere te qash se jam i sigurte qe mund edhe te qash).....
........etj etj.

mua me dhimbset me shume dimiri..."qaramani" i temes....
/pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/grin.gif Duhet ti trembesh asaj qe nuk shikon dot ne sy!
Tashme e kam kuptuar se ju nuk jeni gje tjeter perveçse nje pedagog i asaj klase ku nuk arrini te shikoni nje student ne sy!
Duhet te te kete nxire tymi dhe smogu i vendit ku ke lindur dhe ironit mund ti kalosh diku tjeter, nuk do te me vinte keq dhe po ti shkruaje ne privat ashtu sic ka bere kolegu yt dhe vertete e kam kuptuar drejt!
Sa per qaraman duhet te kuptosh dicka:
Kete teme qe kam hapur e jetegjatesia dhe cilesia e diskutimeve qe kane ardhur ketu nuk kane ardhur nga nje pedagog, por kryesisht nga studente dhe qytetare te cilet nuk e pranojne rrenimin e arsimit. Une jam ai student i cili shume hapur ju ka bere thirrje si ne menyre institucionale po ashtu dhe publike nepermjet forumeve dhe shkrimeve ne gazeta per te permiresuar sistemin arsimor dhe ne vecanti fakultetin ku une jam student.
Jeni mesuar te shikoni student duke qare per nje note apo per te kaluar dhe duhet te kuptosh se une nuk jam i asaj kategorie. Une te perplas tezen e provimit ne surrat, e them mendimin tim ashtu sikur une arrij ta forumuloj pa patur frike dhe duke te pare drejte e ne sy!
Jane ato student qaraman me te cilet mund te besh ironi, jane ato studente injorante te cilet te kane bere ty te ndihesh i afte dhe i zoti, jane ata studente qe kane paguar apo kane patur miq qe une i njoh shume mire dhe ti po besoj se i njeh.
Lips ke shume te drejte! Kjo kategori studentesh i frikeson pedagoget, nuk i frikesojne studentet mbetes se ato jane te manipulueshem.
Pra kujdes kur te flasesh se /pf/images/graemlins/grin.gif dhembet e tu mund te shkelqejne me shume se te mijte dhe kjo do i tmerroj ata!
Lips nuk ka ngelur (te pakten keshtu thuhe dhe une e besoj), ndersa une po dhe as kam qare dhe as nuk me ka bere pershtypje vleresimi i pedagogeve ata kerkojne riprodhues! Une fatkeqesisht per shkollen dhe fatmiresisht per jeten nuk jam i tille!

Sirena

Primus registratum

Fillove ta shpjegosh mire por perseri ne fund re ne gabim /pf/images/graemlins/smile.gif...me rregullen e treshit ti do ta nxjerresh profesorin-ish student (por qe ne kete moment eshte profesor dhe nuk eshte bere i tille nga sot e diele ne neser e hene) te barabarte me studentin-student.
Profesori nuk te "kap mat" me limitimin e kohes qe te ve ne dispozicion,por me pergatitjen qe ka.E sa per kohen...fundja Lips,si do behej diferencimi ndermjet studenteve te mire dhe atyre vertet te mire?Nqs do ishte ne dispozicion nje kohe qe do iu jepte mundesine te gjitheve qe te mendoheshin per qejf te vet e te shkruanin gjithcka,atehere do merrnin te gjithe note te mire...nga do kuptohej ai "gjeniu i vogel" nga ai tjetri qe e ha librin dhe thjesht riprodhon ate qe ka mesuar permendesh?

^^MIA^^

Forumium maestatis

E leshoi me ne fund /pf/images/graemlins/laugh.gif

More me teper me nxef cinizmi i dekanit dhe mosrespektimi i urdhrave qe vet ai nxjerr,sesa kto shkrimet ketu apo vleresimet.

dimir

Forumium praecox

Persa i perket notave, une jam dakord qe vlera e nje njeriu duket ne pune, ne praktike, por kjo nuk dmth qe notat e cunguara s'jane padrejtesi, jane, patjeter qe jane. Si do ia beje ti Santiago sikur ne nje "provim" per marrjen e nje vendi pune, te te vinin nje note me te ulet se dikujt tjeter qe do perfitonte postin, paçka se ti do ta kishe zhvilluar provimin po aq mire sa ai ??? Do qaje /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nota ne shkolle korrespondon me rrogen ne pune!!! S'besoj se ndonjeri prej jush do mjaftohej me nje : " He se vendin e punes nuk ma hoqen ", sikur t'iu hiqej ndonje 5000 lekshe e re nga paga /pf/images/graemlins/wink.gif

Kam nja dy pyetje qe dalin paksa jashte temes :

1) Ne baze te statistikave ( nqs ka ) sa perqind e studentave qe mbarojne FE ne Shqiperi ( apo thjeshte ne Tr ) gjejne pune brenda 6 muajve nga marrja e diplomes ?

2) Duke pare numrin e studentave ne FE, mendoni se eshte nje numer i nevojshem per "tregun shqiptar" apo eshte ne ekses/defiçit ?

Dy fjale eshte per zotin Shezai Rrokaj, te cilin u bene ca vite qe nuk e takoj : Ka qene pjestar i brezit te fundit te studentave shqiptare qe shkuan per te studiuar ne France ne baze te MERITAVE! Pas tij, te gjithe te tjeret shkuan se ishin te familje komunistash, apo me reputacion te mire ne syte e komunistave apo femije drejtorash e shefash. Shezaiu ka mbaruar per filologji frënge me nota maksimale. Me behet qejfi qe eshte rektori i pergjithshem i universiteteve shqiptare /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]
Une akoma nuk e kam mbaruar shkollen /pf/images/graemlins/cry.gif ,por kam punuar ne disa firma deri dhe drejtor marketingu, por nuk isha i kenaqur ***. Tani kam ngritur nje biznes nga i cili jam goxha i kenaqur dhe se shpejti me zgjerimin e aktivitetit do te marre ne pune dhe nja 3 manaxhere markeingu. Se shpejti.... para se te mbaroj fakultetin do te kem ne pune te pakten 15 punonjes te tjere! /pf/images/graemlins/smile.gif
Une e kam cilesuar tek tema tjeter nje me siper se nje pjese e madhe e manxhereve te marketingut dhe manaxhereve te shitjes kane mbaruar jo FE.

dimir

Forumium praecox

E leshoi me ne fund /pf/images/graemlins/laugh.gif

More me teper me nxef cinizmi i dekanit dhe mosrespektimi i urdhrave qe vet ai nxjerr,sesa kto shkrimet ketu apo vleresimet.

[/ QUOTE ]

Nga Santiago! ...nuk paske qare ndonjehere (ne fakt nuk te kane bere te qash se jam i sigurte qe mund edhe te qash).....

[/ QUOTE ]
Ruaju Lips! /pf/images/graemlins/grin.gif Ai qe e ka shkruar eshte pedagog!
Ja zonja dhe zoterinj te ketij forumi! Shikoni si mendon nje pedagog! Shikoni si kercenon! Nuk bahet Fakulteti Ekonomik keshtu. . . . . "edhe mund te qash Lips"!!!!.
Te siguroj Santiago se nuk te ecen me studente si Lips!
Thirrini Mendjes Pedagoge! Boll nxoret dhembet!
Pjesa me e madhe e pedagogeve jane cinik!

^^MIA^^

Forumium maestatis

/pf/images/graemlins/lol.gif Nuk e kam problem fare eshte apo jo pedagog Santiago derisa keto probleme qe kam parashtruar ketu i parashtrova te Dekani i fakultetit dy dite me pare.Nuk kam pse qaj per nota apo per provime se kam lejuar kurre veten time. /pf/images/graemlins/smile.gif

Santiago

Primus registratum

Persa i perket notave, une jam dakord qe vlera e nje njeriu duket ne pune, ne praktike, por kjo nuk dmth qe notat e cunguara s'jane padrejtesi, jane, patjeter qe jane. Si do ia beje ti Santiago sikur ne nje "provim" per marrjen e nje vendi pune, te te vinin nje note me te ulet se dikujt tjeter qe do perfitonte postin, paçka se ti do ta kishe zhvilluar provimin po aq mire sa ai ??? Do qaje /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

JO nuk do qaja...te pakten jo ketu ne forum.
do perpiqesha te kerkoja gjene e duhur ne momentin e duhur....sepse po kaloi ai moment...do filloja te shkruja ketu ne forum....per te me qare hadhin.... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Santiago

Primus registratum

Ruaju Lips! /pf/images/graemlins/grin.gif Ai qe e ka shkruar eshte pedagog!
Ja zonja dhe zoterinj te ketij forumi! Shikoni si mendon nje pedagog! Shikoni si kercenon! Nuk bahet Fakulteti Ekonomik keshtu. . . . . "edhe mund te qash Lips"!!!!.
Te siguroj Santiago se nuk te ecen me studente si Lips!
Thirrini Mendjes Pedagoge! Boll nxoret dhembet!
Pjesa me e madhe e pedagogeve jane

[/ QUOTE ]

je i papame fare.
kam pershtypjes se jeton ne gjendje lufte.
kur shrkuajta qe "mua me dhimset dimiri..." e kisha seriozisht por ti nuk e kape fare....nejse.

Santiago

Primus registratum

:lol: Nuk e kam problem fare eshte apo jo pedagog Santiago derisa keto probleme qe kam parashtruar ketu i parashtrova te Dekani i fakultetit dy dite me pare.Nuk kam pse qaj per nota apo per provime se kam lejuar kurre veten time. /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

NUk behet fjale per probleme....ska lidhje.
Ate muhebatin e te qares e kisha per arrgponcen e tepruar qe keni jo per ndonje te qare konkrete.

Santiago

Primus registratum

....jane ato studente injorante te cilet te kane bere ty te ndihesh i afte dhe i zoti,

[/ QUOTE ]

o Dimir...po une jam i zoti...
....per fatin tim te mire arrij te realizoj objektivat qe vendos.
Kur une kam qene si puna jote kam arritur shume me mire notat qe doja, pa njohur askend, dhe isha shume me pak arrogant se lipsi.

cacol

Forumium maestatis

Paske qene goce e urte /pf/images/graemlins/laugh.gif

regele

Forumium maestatis

Santiago, mendoj se duhet menduar si ne shekullin e XXI jo si ne kohen e Enverit!

Reformimi i fakultetit ekonomik nuk do te arrihet duke rregulluar sjelljen e studenteve apo duke treguar arritjet prsonale te cdo profesori apo ku di une! Reformimi duhet ta bejne ata qe drejtojne kete fakultet, duke perfshire dekanin e duke vazhduar em profesoret! Studentet nuk keni as si te reformoni as si tí kontrolloni, sepse shume here do te pergjigjen te fuksion te asaj qe mendojne ne lidhje me kapacitetin e profesoreve, disa here ne funksion te notave qe do te marrin dhe shume rrale se u behet vone ne reformohet apo jo fakulteti! Neser, pasneser keta studenta do te dalin ne jete dhe asgje nuk do tí lidhe me me kete fakultet, prandaj barra i bie stafit drejtues te fakuletit, i cili per mendimin tim se sa te merret me sjellejet arrogante te studenteve (njesoj si ne kohen e Dulles) te filloj e te krijoje nje terren sa me te mire dijesh!

^^MIA^^

Forumium maestatis

....jane ato studente injorante te cilet te kane bere ty te ndihesh i afte dhe i zoti,

[/ QUOTE ]

o Dimir...po une jam i zoti...
....per fatin tim te mire arrij te realizoj objektivat qe vendos.
Kur une kam qene si puna jote kam arritur shume me mire notat qe doja, pa njohur askend, dhe isha shume me pak arrogant se lipsi.

[/ QUOTE ]
Arroganca ime ne krahasim ne cinizmin tend eshte buke me djath i dashur Santiago.
Te siguroj qe jam detyruar nga shkrimet e tua te behem arrogante,duke u nisur nga paragjykimet qe ke kundrejt studenteve duke u kapur me mbartesit qe nuk mesojne,dhe duke u kapur me studentet e mire te cilet qahen kot.Sa per dijeni ,une ne ate provim per te cilin ti po thua se jam qare,kam per te marre nje note shume te mire sepse e di nivelin tim,por edhe pse me note te mire sdo me pengonte te shkruaja ketu kritikat qe kam kundrejt fakultetit.
Nuk ka te beje me qarje,as me ankesa per te justifikuar ndonje gje,ka te beje me FAKT,dhe ky FAKT eshte ai qe ti duke mos e justifikuar dot,kalon ne degen tjeter duke me quajtur mua arrogante.Mos harro qe profesoret une i respektoj ,shume madje,kam permendur qe shume profesora si tmerr te fakultetit mua me hedhin doren ne supe dhe prej tyre kam marre dhe referenca per veten,por aty ku eshte per tu permisuar duhet vene theksi dhe gjithe forcat si te studenteve dhe te pedagogeve bashke.

P.S.Menyra jote e te shkruarit eshte shume destruktive Santiago sepse synon te thelloje hendekun e armiqesise midis studenteve dhe pedagogut dhe jo bashkepunimit te tyre.Ne ( studentet) besojme ne shkollen tone,besojme se mund te behet shume me mire,ndaj dhe bashkepunojme me dekanin e shkolles.Nuk na nevojiten persona arrogante,cinik dhe etj etj per te na penguar te reformojme universitetin qe deri me sot konsiderohet me i miri ne Shqiperi.

Daniel H

Primus registratum

Lips ke shume te drejte! Kjo kategori studentesh i frikeson pedagoget, nuk i frikesojne studentet mbetes se ato jane te manipulueshem.

[/ QUOTE ]
Shoku ca pedagoge si znj. Panariti nuk vene ne refene njeri (dikur ka qene Ministre). Askush nuk e ka punen ne shkolle si mundesine per te mbajt frymen gjalle, keshtu qe largoheni kete patetizem dhe flisni me konkretisht rreth situatave. Problemi juaj eshte se nuk jeni te organizuar neper shoqatat studentore te cilat bejne advocacy per ju kur verehen parregullsi, prandaj mos kerkoni kot me kot te merrni poza gladiatoresh. /pf/images/graemlins/shrug.gif