Re: Eshte e drejte te vazhdoj?
Eksperiencat qe kalojme ne jete na lendojne dhe na pasurojne.Te gjitha lene gjurme, por kur behet fjale per dicka qe eshte paktikisht e pamundur dhe vertet absurde, do qe gjynah te mos jepje nje mendim dhe ti lesh gjerat ne dore te fatit. Sepse nje rast i tille le shije te keqe me vone dhe te ve ne kontradikta me veten, nuk eshte thjesht nje eksperience e kaluar...
Sic e permenda me pare, ky nuk eshte nje rast, por po ndodh perdite ne shoqerine shqiptare. Eshte bere e modes qe kush ka ca leke te kete dhe dashnore. Dhe tipike qe i duan te reja e te njoma dhe jane pothuajse gjithmone burra te martuar qe s'kane ditur te trajtojne grate e veta dhe ka mbetur thjesht nje marredhenie lekesh midis burrit dhe gruas.
Nuk e di ku jeton ti po sionqerisht kjo eshte nje nga gjerat me shqetesuese te shoqerise shqiptare per momentin. Une s'do doja ti rrisja kalamajt e mi ne ate lloj ambjenti.
Nuk e di nese me kuptove ku e kam fjalen, por une dhe ndoshta shume goca te tjera, kur u largova nga Shqiperia kjo qe barra me e madhe qe kisha hequr qafe. Escape nga ujqit e quaj une. Tirana eshte vend i vogel dhe nje gje e tille shkaterron familje.
Ky nuk eshte nje rast per tu lene ne dore te lire. Dhe biles nuk eshte fjala vetem per sexy babin ketu, por eshte nje gje qe po ndodh pothuajse rregullisht tani ne shoqerine shqiptare. Nuk e di kur je larguar ti por shume vajza te reja dhe adoleshente po behen viktima te rrengjeve te ca anadollakeve me leke.Fillimisht postuar nga Misha Maisky:
[qb] Te them te drejten e dija qe shqipetaret jane moralista, por nuk me kishte shkuar mendja qe do te arrinin ne disa pika kaq te larta sa do ti kishte zili edhe Papa vete.
Nuk dua te hyj ne debat me asnje, por me beri shume pershtypje fakti qe te gjithe u treguat profesore duke mos marre fare parasysh qe Sexy_Baby ka koken e vet ashtu siç ka edhe karakterin me ndjenjat e saja, natyrisht mund te jene te gabuara, ky eshte diskutimi, por prape se prape jane ndjenjat ato qe ne fund triunfojne, eshte ajo qe vuan, eshte ajo qe ne vetmin e nates nuk e ze gjumi.
Shkruajten persona ketu qe ate burrin e quajten pedofil, une e thashe edhe me perpara duhet te kemi kujdes kur perdorim kete fjale, sepse i fusim te gjithe ne nje thes pa bere dallimet e duhura......
Ne pjesen me te madhe te gjykimeve tuaja duket sikur jetoni ne nje bote te ngushte dhe te vogel shpirterore tipike "shqipetare e emigruar" me kembet te ngulura mire ne toke dhe me koken lart......ky per mendimin tim rrjedh nga nje tradite moraliste fallco e opinjonit publik mesjetar shqipetare qe nuk ka asnje loj vlere. Dhe jam shume i sigurt qe nese ndokush do te hapte nje teme te tille ne nje forum joshqipetare, pergjigjet do te ishin me te larmishme.
Po mire, po nese ky person e don me gjithe zemer dhe serjozisht ate gocen, si i behet? çfare garancia keni ju qe ai don vetem ta perdori ate? kush jeni ju qe gjykoni nje person pa e njohur dhe e fundit mos valle ju duket eksperjenca dhe pervoja e jetes suaj e mjaftueshme per te dhene nje gjykim kaq "zgjidhes" dhe kaq "te sigurt"?
Une nuk kam shkopin magjik, por mendoj se keshilla me e mire qe do ti jepja Baby_Sexy-it eshte ne çdo rast te gjykoj e te marri vendime e lire nga ato qe thashe me lart. [/qb]
Eksperiencat qe kalojme ne jete na lendojne dhe na pasurojne.Te gjitha lene gjurme, por kur behet fjale per dicka qe eshte paktikisht e pamundur dhe vertet absurde, do qe gjynah te mos jepje nje mendim dhe ti lesh gjerat ne dore te fatit. Sepse nje rast i tille le shije te keqe me vone dhe te ve ne kontradikta me veten, nuk eshte thjesht nje eksperience e kaluar...
Sic e permenda me pare, ky nuk eshte nje rast, por po ndodh perdite ne shoqerine shqiptare. Eshte bere e modes qe kush ka ca leke te kete dhe dashnore. Dhe tipike qe i duan te reja e te njoma dhe jane pothuajse gjithmone burra te martuar qe s'kane ditur te trajtojne grate e veta dhe ka mbetur thjesht nje marredhenie lekesh midis burrit dhe gruas.
Nuk e di ku jeton ti po sionqerisht kjo eshte nje nga gjerat me shqetesuese te shoqerise shqiptare per momentin. Une s'do doja ti rrisja kalamajt e mi ne ate lloj ambjenti.
Nuk e di nese me kuptove ku e kam fjalen, por une dhe ndoshta shume goca te tjera, kur u largova nga Shqiperia kjo qe barra me e madhe qe kisha hequr qafe. Escape nga ujqit e quaj une. Tirana eshte vend i vogel dhe nje gje e tille shkaterron familje.