ENDRRAT!!!!!!!!!!!!!!

fairy

Primus registratum
Re: ENDRRAT!!!!!!!!!!!!!!

Kete rradhe kam pare ne enderr sikur isha te pallati perballe pallatit tim dhe po rrija me nje njeri qe po me trashte shume dhe ai fliste, kurse une shikoja ballkonin tim. Pas pak pashe se doli macja ime ne ballkon (macen kam 5 vjet qe s'e kam me) dhe sa me pa mua qeshi(i coi turinjte e vockla te veshet) dhe u hodh nga ballkoni qe te vinte te mua, por pastaj me humbi nga syte. Une u shqetesova shume dhe fillova ta kerkoj e te gjymoj macet e huaja neper lagje, por ato ishin mace te keqia e iknin me vrap e donin te me gervishtnin. Ai tipi qe ishte me mua u nevrikos shume, por mua as qe ma ndjente hic. Kaq.

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga hajduti hurmave:
[qb] kam pa sikur ika ne Vjene per nja ca dit. po nji merzitje modhe. se mu desh ta merrja ne kembe nga stacjoni i trenit ke shpia ku do shkoja. e nji ambjent shume gri, me ca pallate si parafabrikat....si lagjet e Porcelanit mu dukshin. ne sfond dukeshin majat e ca kishave Vjeneze, po edhe ato gri fare, nuk ngjallshin hiç "Valzerin e Danubit Blu". imagjino, kam nejt tere kohes ne shpi, maximuma dilsha ke lagjja. e kur u ktheva ne ne shpine time (itali me nji llaf) m'vite turp me i thon robve qe e kisha kalu "aq mire".

kujto se m'kape te papergatit e? po un z'du vet, se ja qenis Helenes perdite nga nji. po ngaqe du te m'sqaroje per ato te meparshmet pranej..... [/qb]
Yllo ta permbledh une me pak llafe (te veshtire do e kem, e di /pf/images/graemlins/laugh.gif )...

Ke nder mend te besh ndonje rruge (jo padermon me aeroplan, mund te jete edhe me tren /pf/images/graemlins/smile.gif ) por e ke me dy mendje. Me siguri, dy-mendje-pasllëku shkaktohet sepse e para do jesh duke prish noi plan tjeter (qe ne pamje te pare mund te mos duket kaq 'fun') dhe duke prish kete planin do jesh duke 'prish' edhe noi situate ndjesore /pf/images/graemlins/laugh.gif te ndonje njeriu relevant te jetes tende (ndoshta ti nuk e ke kuptuar se sa relevant je ti per te). Po e more si rruge do zhgenjehesh. Me pak llafe si me i thon grus dhe kalamojve diten e djele, qe nuk vij me ju me pa ariun ke kopshti, se du me pa Partizoni-Dinamo n'stadium.

Kshu qe ne lidhje me kete 'shtegtimin' qe ke ndermend me ndermarre ndihesh icik si 'vetem' se je si pa bicim perkrahje (dikush te te thote, ik e kalofsh mire dhe u kthefsh faqebardhe /pf/images/graemlins/laugh.gif ).

Une kete enderr e shof si nje derro-paralajmeruese enderr /pf/images/graemlins/laugh.gif . Kam pershtypjen se ksaj rradhe do te te duhet ti thuash ‘jo’ Austrian Airways dhe ‘po’ cu-cu trenit ose laftobuzit dhe te fillosh me gatu me lezet per piknikun e shpejte.

Isabelle

Valoris scriptorum

Mos u tall me fukarain e shkrete /pf/images/graemlins/laugh.gif ! Rri se jom gati me e fillu part-time si pune qe te boj ca pare pushimesh !

:wave:

Isabelle

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Mocja pertace:
[qb] Kete rradhe kam pare ne enderr sikur isha te pallati perballe pallatit tim dhe po rrija me nje njeri qe po me trashte shume dhe ai fliste, kurse une shikoja ballkonin tim. Pas pak pashe se doli macja ime ne ballkon (macen kam 5 vjet qe s'e kam me) dhe sa me pa mua qeshi(i coi turinjte e vockla te veshet) dhe u hodh nga ballkoni qe te vinte te mua, por pastaj me humbi nga syte. Une u shqetesova shume dhe fillova ta kerkoj e te gjymoj macet e huaja neper lagje, por ato ishin mace te keqia e iknin me vrap e donin te me gervishtnin. Ai tipi qe ishte me mua u nevrikos shume, por mua as qe ma ndjente hic. Kaq. [/qb]
Te ka marre malli per macen /pf/images/graemlins/smile.gif ... as simple as that ! Nuk ka nevoje me u kompliku kjo enderr shume.

personazh

Valoris scriptorum

ej o zabo ma shpjege me llafe i çik me t'thjeshta ate ondrren e? se vallaj mu duk i çik lomsh si shpjegim kur e lexova per z'dyti /pf/images/graemlins/laugh.gif

serjozisht

Isabelle

Valoris scriptorum

Cuno kadal se na e qite 'perseritjen njerken e dijes'.

Mblidh rakadaken dhe lexoje dhe nji here me qetesi ne banjo. Se si do e lush PC-ne ne banjo, osht puna jote !

/pf/images/graemlins/laugh.gif

fairy

Primus registratum

Sot pashe nje enderr dhe u kujtova qe e shoh shpesh, mgjth ne forma e ne situata te ndryshme.
Une nuk di t'i jap makines dhe edhe ne enderr ashtu eshte, por gjithmone gjendem brenda ndonje makine, vetem, dhe bej si bej i jap, sado qe me frike te madhe. E bukura eshte qe mbasi i kam dhene per nje fare kohe me hipen nje qef i madh dhe me mbushet mendja top qe jam mjeshtre, madje te endrra e sotme parkova shume rrezikshem ne nje vend qe nuk parkonte asnje njeri, dhe bera ca kthesa qe ... Bo! :confused:

M

Member

Guest

Ke te drejet rrusho.
Nuk ta bastardoj temen,po edhe ti mos me bej rreklama tek tema ime se ndryshe :smash:
Po meqe ra fjala,po une marr ndonje shpjegim endrrash gratis,si kolege qe jemi!!!!!!!!

R

retejtap

Guest

kurse un pash ne enderr sikur isha me motren dhe nje shoqe te sajen, ne nje vend te panjohur, medemek un po kerkojsha vend me fjet se isha konvikore e re /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe kto te dyja me thane te futesha ne nje ndertese aty afer, pasi ato e nifshin, dhe se do gjeja vend...
hyra atje dhe te gjitha dhomat/krevatat ishin te zena :cry: kur dal jasht ato te dyja kishin ikur dhe me kishin len ne kte vend te panjohur vetem :smash:
menjehere vjen vellai im, me tatitata dmth me drita ndez dhe me mori me vehte, ooooooooh sa u gezova. /pf/images/graemlins/smile.gif

:rolleyes:

Helenè...car don me than...a thu po mi fut kush kam ne nje kpuc... :idea: /pf/images/graemlins/laugh.gif

V

velevacc from

Guest

Ke te drejet rrusho.
Nuk ta bastardoj temen,po edhe ti mos me bej rreklama tek tema ime se ndryshe :smash:
Po meqe ra fjala,po une marr ndonje shpjegim endrrash gratis,si kolege qe jemi!!!!!!!!

K

kala

Guest

Tani ma mushe menjen /pf/images/graemlins/laugh.gif
Thua m'hy n'qef me t'provume e :rolleyes: :devil:

Un vi mi...ca do gatush? Apo t'pres se mos e shof sot n'onderr /pf/images/graemlins/laugh.gif

E

elisa ami

Guest
kam pare ne enderr sikur mu ringjall gjyshi edhe beja muhabet me ate per cdo problem timin por nderkoh edhe e qaja pasi me kiste marr shum malli per ate ...se di pse duhet ta shihja ne enderr por isha shum e shqetesuar dhe ne enderr me dolen shum veta qe nuk kam shum muhabet dhe gjyshin e takova ne nje vend te panjohur dhe veten e shihja ne vende te panjohura

Sweety el

Locus omnem
endrrat...nje fjale shume e njohur per te gjithe por a besojme shume ne endrra?shikojme shume endrra dhe kur zgjohemi themi a te isha akoma ne enderr sepse atje ishte moment tjeter dhe tani eshte tjeter... Enderrat dhe enderrimi jane nder format me te lashta shpirterore te njeriut.Po ashtu ,edhe interesimi per njohjen dhe shpjegimin e tyre eshte mjaft i lashte.Gjurmimet e para te enderrave tregojne se keto u konsideruan sekretet te shpirtit;ketyre u eshte dhene shpesh nje kuptim magjik.Disa nga mendimtaret e vjeter enderrat i kane trajtuar forma te shfaqjes me te erret te jetes shpirterore.Gjate kohes se gjumit njeriu perjeton lidhje perftyrimesh dhe idesh nder me te pabesushmet.Perjetimet e ketilla shpesh jane te lidhura me funksioninim e trurit per ti perpunuar llojet e ndryshme te kufijve ditor te njeriut. Mirepo, shpeshhere enderrohet jashte kufijeve te aktivitetit ditor te njeriut.Psikofiziologjia konsideron se enderrat jane rezultat i proceseve fiziologjike te lidhura ne rend te pare me panderprerje te funksinonimit te sistemit nervor edhe ne gjendje te njeriut qe flen.Disa enderrojne se kane bashkebiseduar me shoket e tyre te vdekur,sdisa te tjere se luajne me kafshe,madje edhe me kafshe te rrezikshme,te tjeret shohin enderr me permbajtje seksuale etj.Disa hulumtime tregojne se FEMRAT me teper enderrojne aktivitete me njerez dhe per njerez ne vendngjarje te ndryshme.Kurse MASHKUJT enderrojne me teper situata te reja dhe perjetime aktivitetesh me teper me individet e gjinise se njejte.Enderrat harrohen shpejt,me perjashtim te disa prej atyre enderrave,qe sapo i ka pare njeriu para zgjimit te tij nga gjumi.Ne Psikologji jane te njohura dy zberthime teorike per enderrat, per shkaqet dhe per funksionet e tyre.Keto jane pikepamja teorike e Zigmund Frojdit dhe ajo e Mek Karlit.Sipas Frojdit enderra eshte shfaqje specifike e nje permbajtje psikike te fshehte.Permbajtja e ketille ka te beje me deshira,me ngacmime,me synime etj.,te shtypura,te ndrydhura dhe te nxjerra jashte vetedijes se njeriut.E me kete ka bere qe Enderrimi apo Bota e Enderrave te paraqitet si shfaqje specifike e permbajtjeve te fshehta psikie,qe shpesh lidhen me deshirat dhe me aktivitetin e parealizueshme te njeriut.

Bardhyli00

Forumium maestatis
i besoni enderrave? ,disa thojne qe mund te permbyllin nje mesazh ,dia te tjere thojne qe enderrat jane frut i imagjinates sone,po ju si thoni?

gangsterja

Primus registratum
Shoh lloj-lloj enderrash nga ato romantiket deri tek ata me te tmerrshmet,shoh sikur qendroj ne nje dhome te erret nis te qaj,e ulur larg te tjereve dhe duke menduar per te ardhmen time,ose shoh sikur qendroj prane tij dhe ia kalojme mire sebashku,kur zgjohem te nesermen e trishtuar se dua qe ajo enderr te behet realitet.

T

turi lac

Guest

KOrdele,
na trego ndonje ender tende se jam kurioze. do mundohem te ta shpjegoj me interes.
edhe sikur te jene te turpshme tregoje, nuk ehste e thene qe domethenuie te jete e tille. kjo eshte bukuria e endrrave.