Embelsirat

Diddy19

Su@mi
Re: Embelsirat

Une akoma mbaj mend shijen e ca embelsirave qe kam ngrene ne vere /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif sidomos ajo sfogliata ishte :thumbsup:

Seriozi

Primus registratum

Paskan plas embelsirat ketu,duket qe po afrojne festat.Do shqepemi me embelsira.A thu nuk jam tu ngron per dite(yyy mos u ngopsh /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe mezi po pres festat.
A doni nonji cop bakllavë ? /pf/images/graemlins/tongue.gif Dihet ajo qe nuk doni ,po e ha vete.

baklava.jpg

Hë mo se u talla se ka per te gjithe,ja merrni.

109825.jpg
109818.jpg

Ik Mistrec se boll u jargavite tek kjo tema.

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Mistreci':
[qb]
baklava.jpg

109825.jpg
109818.jpg

[/qb]
imagjino pak homer simpson kur thote donut ndersa jargavitet keshtu me ke dhe mua tani para pc aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh

edda

Primus registratum

do provoj te bej te shtunen nje bakllava, meqe me vjen nje mike virtuale nga Torino e meqe kam ditelidjen. Do Zoti me del e mire :angel:

Seriozi

Primus registratum

Opo hani,fene lujani mos ja kurseni vetes.Kur do hani po nuk hengret tani,kur t'ju bin dhomet.

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Jemi ne prag te Kershendellave dhe desha qe ne kete rast te shkruaj nje recet tradicionale daneze qe e bejne ne rast te kesaj feste.

RISALAMANG ( apo ne shqip mund ta pershtat sytjash me badema dhe recel vishnjesh)

Ne fakt receten nuk e di me masa te caktuara, por dic e mire del edhe po ta provoni pa gram e mililitra etj etj

Keshtu , ziejm sytjashin ( ne n'Kosove i thome tomeloriz) dhe e ftohim, pastaj i shtojme ajk te embel me pare te tundur dhe badema te grire imte.
Kete mase e perzini mire dhe pastaj kur ta servoni kete ngrohni recelin e vishnjave pak dhe e dekoroni me te sytjashin.

Kjo ishte e tera, ju befte mire

Ne kete lloj sytjashi danezet vendosin nje kokerr te plot te bademit dhe kush e gjen ate, dmth kuj i bie fati te kete ne ene kokrren e bademint fiton nje dhurate.

Gjithe te mirat!

RecurrentDream

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga smile:
[qb] do provoj te bej te shtunen nje bakllava, meqe me vjen nje mike virtuale nga Torino e meqe kam ditelidjen. Do Zoti me del e mire :angel: [/qb]
Smile, mos e vrit mendjen shume, beje dhe bakllavane virtuale... :lol:

Geti M.

Primus registratum

SHOKE E SHOQE KAM NEVOJE TE DI SI BEHET REVANIA :book: ---DUHET TE BEJ FIGURE ME VJEHRIN E ARDHSHEM :angel: , CA TE BEJ VDES PER TE BIRIN... :wub: :kiss: E DI NJERI ???

Guest

Fruity Ice At The Handle

Ingredients for 10 pieces:
1 EL or 1-2 infusion bag fruits tea
currant red 100 g
200 ml of red Johannisbeernektar
evtl. 1-2 Teel. Sugar

Preparation:

Pull let water bubbling cooking fruits tea with 200 ml aufgießen, 6 minutes. Completely cool off let fruits tea. Currants with a fork of the Rispen rove. Give respectively some currant into the Eisförmchen. Mix cold fruits tea with Johannisbeernektar, as required with sugar of sweet. Fill into the Eisförmchen, lock forms and freeze at least 4 hours until the ice completely froze.
eis-am-stiel.jpg

Kordelja

Valoris scriptorum

Capuno /pf/images/graemlins/laugh.gif teorikisht kjo receta qe vijon eshte e komplikume por ti mund te provosh variantin vetem me grure /pf/images/graemlins/laugh.gif

Hashure

100 gr grurë, 150-200 gr sheqer, 20 gr kokrra misri, 20 gr fasule të bardha, 1 lugë niseshte, kanellë, arra të grira.

Vendosim grurin dhe fasulet në një tas me ujë dhe i lemë një natë të zbuten. Pastaj i ziejmë për disa orë. Pasi të jenë zbutur i shtojmë sheqerin, kokrrat e misrit (të ziera më parë ose të konservuara) dhe 1 lugë niseshte. I përziejmë dhe i lemë në zjarr për disa minuta. E lëmë pak të ftohet dhe e ndajmë në tasa. I hedhim përsipër arrat e grira dhe kanellën. E servirim të ftohtë.

Te bofte mire (pertova ta shkruj dhe e gjeta ne Internet nga kjo Faqe ku ka dhe receta te tjera shume te mira /pf/images/graemlins/smile.gif )