Embelsirat

Re: Embelsirat

Lol, Erule vazhdo me kete ritem se kulti mistik i hasudese po mbulon si nje re e zeze gjithe hapesiren e Kuzhines /pf/images/graemlins/wink.gif

dolce_vita

Primus registratum

une nuk di me bo sherbet se jam e embel vete /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

helibak mucogllava

Primus registratum

Fillimisht postuar nga dolce_vita:
[qb] une nuk di me bo sherbet se jam e embel vete /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ska gje dolce_vita po te mar ty e le sherbetin une :wub: :kiss:

Seriozi

Primus registratum

Receten se si behet keku me sherbet a e di kush,them se eshte e lehte m.q.s. vetem mjell dhe sheqer do.
Ose te sheqerpares.

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KATALLANI:
[qb] EJ PER ZOTINMUA ME KA VAJTUR MENDJA PER TORTE ME PETA SI ATO QE BEHESHIN TEK MEDRESEJA. ATO VALLAJ ISHIN FANTASTIKE FARE. [/qb]
mos thu per ato tortat qe u boshin te pasticeri
Bilbili e ??????

tirona

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 'Mistreci':
[qb] Receten se si behet keku me sherbet a e di kush,them se eshte e lehte m.q.s. vetem mjell dhe sheqer do.
Ose te sheqerpares. [/qb]
jo do uj dhe sheqer!!!
Pershembull do hedhesh 4 gota uji me 4gota sheqer kjo eshte e gjitha

Seriozi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga misstirona_15:
[qb]
[qb] Receten se si behet keku me sherbet a e di kush,them se eshte e lehte m.q.s. vetem mjell dhe sheqer do.
jo do uj dhe sheqer!!!
Pershembull do hedhesh 4 gota uji me 4gota sheqer kjo eshte e gjitha.. [/qb]
... :eek: e gjitha per te bere çfare ? ujin me sheqer.Po une nuk dua te pi uje me sheqer,une pyeta si behet keku ose sheqerparja dhe jo si behet uji me sheqer.Po kekun ta blej te gatshem.

Me siguri qe ti ke kujtuar se une pyeta:si behet sherbeti per kekun. /pf/images/graemlins/smile.gif

arbi

Primus registratum

sultepliç-sultiazh-oriz me tamel/qumesht kush me jep dozat ka nje liter reçel kumbullash shume i mire te bere nga mami ime :thumbsup:

tirona

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga misstirona_15:
[qb]
jo do uj dhe sheqer!!!
Pershembull do hedhesh 4 gota uji me 4gota sheqer kjo eshte e gjitha.. [/qb]
... :eek: e gjitha per te bere çfare ? ujin me sheqer.Po une nuk dua te pi uje me sheqer,une pyeta si behet keku ose sheqerparja dhe jo si behet uji me sheqer.Po kekun ta blej te gatshem.

Me siguri qe ti ke kujtuar se une pyeta:si behet sherbeti per kekun. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
mir pra kujtova se the si behte sherbeti !!!!
Si behet sheqerparja ta tregoj kur te kem kohe okay ????

arbi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga aRBi:
[qb] sultepliç-sultiazh-oriz me tamel/qumesht kush me jep dozat ka nje kavanoz reçel kumbullash :thumbsup: [/qb]
juhuuuuuuuuu

Seriozi

Primus registratum

O Arbri po ti ne fillim the nji liter pse e ndrrove me nji kavanoz,jo per gje po po interesohem te gjej receten une.

Seriozi

Primus registratum

Nuk doli njeri t'me tregoj si behen keku dhe sheqerparja.

Arbi sultjashin bleje ne dyqan /pf/images/graemlins/laugh.gif ,se lire kushton 0.30 €.Hidhi dhe pak kanelle dhe e di si bohet lere mos e pyet,ja tani po shkoj ti fus nji sultjash.

Kordelja

Valoris scriptorum

Receten e sheqerpares e ka postuar ximi tek Guzhina Shqiptare :book: sa per kekun di qe ka shume variante /pf/images/graemlins/smile.gif

arbi

Primus registratum

[qb]...Arbi sultjashin... [/qb]
o mistrec receta:zihet(shume)orizi me pak uje i shtohet sheqeri dhe qumeshti gjithashtu edhe pak niseshte qe te trashet e fut neper pjata,tasa apo ça te duash dhe e le te ftohet po te duash i hedh ca kanelle siper e kaq.dozat me sy sipas qejfit mua me pelqen me pak oriz, jo teper sheqer dhe orizi te jete i zier shume per me e ftoh e vendos ne filxhana kafeje amerikane se neper pjata dalin racione teper te medha. Faleminderit M. qe me dha receten dhe me dha te shijoj sultepliçin e saj /pf/images/graemlins/tongue.gif :lol: :lol:

Kordelja

Valoris scriptorum

arbi, orizi zihet me pare me ca uje, sa te mbulohet nje dy gisht dhe hiqet pa u shterrur uji te cilit i ke shtuar edhe pak gjalpe gjate zierjes, zihet si makaronat per pasticen, te dyja me pas (ne parim) perzihen me qumesht.

Mistrezi, nje gote me uje me oriz per 1 liter qumesht eshte mese mjaftushem, mund t'i shtosh edhe pak niseshte, psh gjysem luge gjelle sa per te trashur lengun.Pasi e ke zier orizin sic thashe me lart (al dente dmth /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ne tenxheren ku ke hedhur qumeshtin, niseshtene (perzieje mire kete qe te mos dale me korriza /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe sheqerin dhe u ke dhene nje vale te mire, shto orizin dhe lere te zieje mire derisa kur ta prekesh kokrren e orizit te jete e bute, mos e ler te shterroje shume.Ndaje ne tasa, hidhi kanelle ne siperfaqe dhe lere te ftohet ne frigorifer.

Te befte mire /pf/images/graemlins/smile.gif