Re: Embelsirat
arbi, orizi zihet me pare me ca uje, sa te mbulohet nje dy gisht dhe hiqet pa u shterrur uji te cilit i ke shtuar edhe pak gjalpe gjate zierjes, zihet si makaronat per pasticen, te dyja me pas (ne parim) perzihen me qumesht.
Mistrezi, nje gote me uje me oriz per 1 liter qumesht eshte mese mjaftushem, mund t'i shtosh edhe pak niseshte, psh gjysem luge gjelle sa per te trashur lengun.Pasi e ke zier orizin sic thashe me lart (al dente dmth /pf/images/graemlins/laugh.gif ) ne tenxheren ku ke hedhur qumeshtin, niseshtene (perzieje mire kete qe te mos dale me korriza /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe sheqerin dhe u ke dhene nje vale te mire, shto orizin dhe lere te zieje mire derisa kur ta prekesh kokrren e orizit te jete e bute, mos e ler te shterroje shume.Ndaje ne tasa, hidhi kanelle ne siperfaqe dhe lere te ftohet ne frigorifer.
Te befte mire /pf/images/graemlins/smile.gif